Nivel: Membru
Inregistrat: 3/24/2015 Mesaje: 2
| Fiul meu a suferit o astfel de convulsie in vara anului 2012. Avea 3 ani abia impliniti. A fost cumplit pt mine, deoarece nu eram pregatita si nici informata in legatura cu asa Ceva. Dormea chiar cu mine in pat. A fost in somn, practic in timp ce dormeam amandoi. Nu stiu concret nici azi de cat timp dura, pt ca m-am trezit cand el avea spasme. Reactia mea a fost una negativa si total gresita. Imediat insa l-am dus la spital. Nici nu mai stiu exact cand a inceput sa se trezeasca, eu oricum am fost foarte dezamagita de doctorii care l-au vazut si care s-au ocupat de el. Nu are rost sa mai mentionez ca a fost contra-cost chiar si in institutiile publice. Am continuat cu controale private, si mai mare dezamagire. Mi s-a prescris Depakine si mi s-au spus niste tampenii, fara sa fiu macar intrebata in detaliu despre situatie. Din fericire am avut posibilitatea sa il duc si in afara la control, bineinteles nu mi s-a dat un tratament de genul celui indicat la Bucuresti. Mi s-a spus insa si mie ca atunci cand febra ajunge la 38,5 sa ii administrez diazepam preventiv. De-a lungul acestor ani, el a mai facut febra in jurul acestei valori, dar eu nu i-am administrat niciodata altceva decat antitermice. A avut multumesc Lui D-zeu rare episoade febrile. Are 5 ani si jumatate. Acum este prima data cand ne reconfruntam cu febra mare, nu avem o cauza exacta, pare a fi virala, administram altrrnativ la 4 ore Nurofen si Paracetamol. Sper ca niciodata sa nu mai trecem prin asa Ceva, dar teama noastra este enorma dupa ce am trecut deja o data prin asa Ceva. Sanatate tututor micutilor! |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 3/24/2015 Mesaje: 2
| Atunci cand eu m-am trezit, nu imi mai amintesc absolut deloc acest lucru, ci doar unele detalii cu privire la spasme si la ceea ce vedeam si ma ingrozea. La spital a avut febra. Erau abia cateva zile ce ma intorsesem cu el de la mare. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Te-am intrebat fiindca mi s-a intamplat ceva asemanator cu fiul meu cel mare, pe cand avea 3 ani! DIferenta este ca el nu avea febra cand a facut...stiu fiindca era treaz si langa mine ...am crezut ca s-a inecat cu ceva si a murit In fine, ca sa scurtez povestea, initial am respins recomandarile medicilor care imi indicasera tratament cu anticonvulsivante, apoi, dupa ce s-a repetat criza de inca doua ori, am decis ca, totusi, sa urmeze tratamentul si monitorizarea! Asta a durat 5 ani , dupa care, fiindca n-a mai aparut nici o criza, am incheiat tratamentul, fiind considderat vindecat! Ti-am povestit toate astea fiindca, daca aceste crize se repeta, afectiunea se poate croniciza si deveni epilepsie, deci nu e de luat usor o astfel de posibilitate! Depinde mult si ce spune medicul copilului tau! Ca preventie, eu aveam mereu in casa Desitin Diazepam pentru cazul in care ar fi facut convulsii....este o solutie rectala care "scoate" copilul rapid din convulsie! Poate te ajuta cele scrise de mine! |