Convulsii febrile - prim ajutor !
Subiectul anterior · Subiectul urmator
roxinthya
Scris: Tuesday, February 25, 2014 11:30 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Multa sanatate!angel
DeeaE
Scris: Tuesday, March 24, 2015 7:55 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/24/2015
Fiul meu a suferit o astfel de convulsie in vara anului 2012. Avea 3 ani abia impliniti. A fost cumplit pt mine, deoarece nu eram pregatita si nici informata in legatura cu asa Ceva. Dormea chiar cu mine in pat. A fost in somn, practic in timp ce dormeam amandoi. Nu stiu concret nici azi de cat timp dura, pt ca m-am trezit cand el avea spasme. Reactia mea a fost una negativa si total gresita. Imediat insa l-am dus la spital. Nici nu mai stiu exact cand a inceput sa se trezeasca, eu oricum am fost foarte dezamagita de doctorii care l-au vazut si care s-au ocupat de el. Nu are rost sa mai mentionez ca a fost contra-cost chiar si in institutiile publice. Am continuat cu controale private, si mai mare dezamagire. Mi s-a prescris Depakine si mi s-au spus niste tampenii, fara sa fiu macar intrebata in detaliu despre situatie. Din fericire am avut posibilitatea sa il duc si in afara la control, bineinteles nu mi s-a dat un tratament de genul celui indicat la Bucuresti. Mi s-a spus insa si mie ca atunci cand febra ajunge la 38,5 sa ii administrez diazepam preventiv. De-a lungul acestor ani, el a mai facut febra in jurul acestei valori, dar eu nu i-am administrat niciodata altceva decat antitermice. A avut multumesc Lui D-zeu rare episoade febrile. Are 5 ani si jumatate. Acum este prima data cand ne reconfruntam cu febra mare, nu avem o cauza exacta, pare a fi virala, administram altrrnativ la 4 ore Nurofen si Paracetamol. Sper ca niciodata sa nu mai trecem prin asa Ceva, dar teama noastra este enorma dupa ce am trecut deja o data prin asa Ceva. Sanatate tututor micutilor!
aurishta
Scris: Tuesday, March 24, 2015 9:04 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
Copilul a avut febra cand a facut convulsiile?
DeeaE
Scris: Wednesday, March 25, 2015 6:33 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/24/2015
Atunci cand eu m-am trezit, nu imi mai amintesc absolut deloc acest lucru, ci doar unele detalii cu privire la spasme si la ceea ce vedeam si ma ingrozea. La spital a avut febra. Erau abia cateva zile ce ma intorsesem cu el de la mare.
aurishta
Scris: Wednesday, March 25, 2015 9:15 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
Te-am intrebat fiindca mi s-a intamplat ceva asemanator cu fiul meu cel mare, pe cand avea 3 ani! DIferenta este ca el nu avea febra cand a facut...stiu fiindca era treaz si langa minepale ...am crezut ca s-a inecat cu ceva si a muritpale pale
In fine, ca sa scurtez povestea, initial am respins recomandarile medicilor care imi indicasera tratament cu anticonvulsivante, apoi, dupa ce s-a repetat criza de inca doua ori, am decis ca, totusi, sa urmeze tratamentul si monitorizarea! Asta a durat 5 ani , dupa care, fiindca n-a mai aparut nici o criza, am incheiat tratamentul, fiind considderat vindecat! Ti-am povestit toate astea fiindca, daca aceste crize se repeta, afectiunea se poate croniciza si deveni epilepsie, deci nu e de luat usor o astfel de posibilitate! Depinde mult si ce spune medicul copilului tau!
Ca preventie, eu aveam mereu in casa Desitin Diazepam pentru cazul in care ar fi facut convulsii....este o solutie rectala care "scoate" copilul rapid din convulsie! Poate te ajuta cele scrise de mine!Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.