Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Fluturas, daca nu are inca probleme cu ochisorii, o sa aiba in curand daca sta cu ochii asa aproape.cel mai bine ar fi sa-i limitezi la maximum timpul petrecut in fata computerului. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| delfinasa,am zis de pediatra ca aici asa se procedeaza,mergi la pediatra care iti da trimitere. am fost cu karina care s-a plans ca o dor ochii.in decembrie am fost la pediatra,in februarie ne-au facut programare la oftalmolog,am fost,i-au facut unele teste,nici nu stiu exact ce,ca nu ne-au lasat inauntru doar din cate mi-a zis ea,si i-a iesit si ei o problema la ochi.luni am din nou programare cu ea,dupa ce 3 zile ii pun picaturi pentru dilatarea pupilelor sa vedem exact despre ce e vorba
bereea,nu pot spune ca sta exagerat de mult la calulator,dar totusi,cat sta....asa sta.cand li s-a facut controlul la ochi la scoala(in ianuarie)ne-au dat o hartie acasa cu cateva sfaturi in care puneau ca indicat este sa nu stea mai mult de 40 de minute in fata calculatorului/televizorului sau chiar scriind.asta continuu,nu in reprize |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Trebuie sa ma mobilizez si eu s-o duc la oftalmolog sa vedem daca stam bine. Caci pana acum n-am fost niciodata dar nici nu mi s-a parut nimic anormal. Noi in familie nu avem probleme - eu chiar vad f bine desi am un job pe calculator (ultimul control l-am faut acum 3 luni) si mi-a spus doctoritza ca e invidioasa ca am asa vedere buna. |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Noua dr.de familie ne-a recomandat un control oftalmologic obligatoriu ca arunca un ochisor .Nu am apucat sa merge ,dar o vom face dupa ce nasc si ne mai linistim. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Aici a venit un oftamolog la gradinita si le-a facut control gratis. La fel a venit si un stomatolog si i-a invatat despre dentitie si cum sa perieze corect dintii, au primit mici cadouri sa-i stimuleze de la ambii. Multumim DOmnului, e bine si cu ochii si cu dintii. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Oanamaria, daca medicul v-a recomandat un control oftalmologic obligatoriu, de ce astepti asa de mult timp? E cam riscant, si cabinete oftalmologice gasesti la tot pasul. |
|

| Trebuie un oftalmolog pediatru si mi-a recomandat s amerg la Buc.ca aici nu e un oftalmolog bun . Nu e urgent ,ci obligatoriu asa ca nu e ceva ce nu poate astepta .Iar motive pentru care nu am mers sunt foarte multe -nu e cazul sa detaliez aici . |
|

| Bineinteles ca nu intereseaza pe nimeni motivele pe care le ai. Dar sa stii ca fugitul ochiului poate ascunde si ceva grav, nu e ceva ce poate astepta. Medicii de familie/pediatri nu sunt oftalmologi. Eu daca as fi in locul tau m-as duce la primul medic oftalmolog pe care il gasesc sa vad daca imi permit sa mai astept sau nu. Ochii sunt foarte importanti! |
|

| Trebuie dus la oftalmologie pediatrica nu la orice cabinet si am in plan si un ORL=IST pediatric pentru un control de rutina . Nu e cazul sa dramatizam si nu vorbesti cu vreun copil sa -mi spui ca si cum nu as stii unele lucruri numai ca nu a fost momentul si sanatatea eimportanta in general ,nu numai ochii sau vreo parte a corpului. Ai un stil nu -stiu-cum de a te adresa care in majoritatea cazurilor irita ! |
|

| Imi pare rau ca nu-ti place modul in care ma adresez. Ma gandeam la copilul tau ca si cum ar fi al meu. Ochiul e cel mai important organ de simt! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| roxinthya wrote:Trebuie sa ma mobilizez si eu s-o duc la oftalmolog sa vedem daca stam bine. Caci pana acum n-am fost niciodata dar nici nu mi s-a parut nimic anormal. Noi in familie nu avem probleme - eu chiar vad f bine desi am un job pe calculator (ultimul control l-am faut acum 3 luni) si mi-a spus doctoritza ca e invidioasa ca am asa vedere buna.
Bravo, Roxi pentru vederea buna si sa te tina pana la adanci batraneti! Si sotul meu lucreaza mult cu calculatorul si nu are nici o problema cu vederea, eu in schimb am probleme destul de mari si port ochelari.  Eu mi-am dus copilul in fiecare an la oftalmo, am inceput la 3, 4 si la 5 ani. Recent a implinit 6 si intentionez sa-l duc din nou. La 4 ani a facut o conjunctivita destul de urata si de atunci tot am temeri. Oanamaria, eu as merge repede la cel mai apropiat cabinet oftalmo din zona (la noi sunt multe, numai in cartier sunt vreo 5) si in functie de rezultat as stabili care sunt prioritatile. Sanatate multa! |
|
|