Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Se face in Romania testul vizual la varsta de 4 ani? Cum s-au descurcat copiii vostrii? Au avut nevoie de control amanuntit, ochelari?
La noi a fost cam ciudat testul. In cadrul vizitei medicale anuale, acum in august, la 4 ani, pe K au supus-o la test vizual la panoul cu litere (aveam la alegere si unul cu semne, dar K nu stie sa spuna in engleza cruce, semnul exclamarii, intrebarii, asa ca l-am ales pe cel cu litere). In timpul testului, o vedeam pe fii-mea cum se chinuie sa descifreze fonturile, nu literele. A vazut foarte bine literele pe randurile mai mari, atat cu ambii ochi, cat si pe rand, in schimb la ultimul rand, cel minuscul, a avut greutati la vederea numai cu ochisorul stang: a vazut P in loc de F si O in loc de C. Drept urmare, testul a iesit ca are vederea 20/40. Vorbind cu doctora, mi-a spus ca nu se poate pronunta inca si sa revenim in 6 luni pentru retestare, ca poate fi din cauza ca nu stie inca bine literele (i-am spus ca le stie foarte bine, numai ca nu cunoaste multe fonturi) si atunci se va putea pronunta. Bineinteles ca am plecat bosumflata de acolo, nici nu-mi inchipuiam ca fii-mea are vreo problema cu vederea...dar daca intr-adevar peste 6 luni testul va arata ca are, macar ma bucur ca am descoperit-o din timp si ca putem s-o corectam imediat. |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Litere la 4 ani?? Eu i-am facut Dianei un examen la ochi cand avea 4 ani , eram in Ro si mi-au pus un paou smeker cu niste animalute proiectate.E cam ciudat sa ceri copilului de 4 ani sa recunoasca litere mai ales pentru examen de ochi ,astia nu-s normali |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| t-mihaela wrote: Litere la 4 ani??  Eu i-am facut Dianei un examen la ochi cand avea 4 ani , eram in Ro si mi-au pus un paou smeker cu niste animalute proiectate.E cam ciudat sa ceri copilului de 4 ani sa recunoasca litere mai ales pentru examen de ochi ,astia nu-s normali stai mami,ca nu mai sunt pe vremurile din trecut.si aici,la 3 ani deja incep literele,desi nu chiar ca la delfinasa,unde am inteles ca la 4 ani trebuie sa le cunoasca bine.
si sa nu fiu off topic,interesant si mi se pare ok.asa se pot evita multe alte probleme mai grave,poate |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| butterfly wrote: stai mami,ca nu mai sunt pe vremurile din trecut.
Vremurile din trecut?Da ce zic eu povesti din epoca preisorica?E vorba de acum 6 ani .UIte cum astia "din trecut" erau analfabeti si astia noi sunt destepti de dau teste de litere la 4 ani ....Nu cred ca e normal ca un test d eochi sa depinda de cunoasterea sau nu a literelor la varsta de 4 ani .Daria nu cunoaste literele...eh tragedia secolului,e si ea un dinozaur prost din trecut |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Am fost la control vizual cand avea 3 ani parca, am mers din cauza strabismului din primul an de viata. Nu a pus-o nici sa citeasca nici sa se uite la animalutze, a fost control pe calculator, ne-a spus ca nu mai are nici o problema la ochi si ca strabismul s-a corectat singur. Acum nu m-am gandit sa o mai duc la un control la ochi, picaturile sunt ingrozitor de nesuferite si parca daca la prima vedere nu sunt probleme nu m-as duce cu ea la control. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu am fost cu Eden la 1.6 luni ani precizez ca aici este primul control la aceasta varsta la toti copii si au vazut ca are ceva probleme dar fiind varsta mica mi-au spus sa revin la vizita la varsta de trei ani.Acuma nu i-au mai gasit nimic si avem programare inainte de inceperea scolii.Oshry a fost si el programat la control .mi s-a spus ca la el este ceva mai puternic deci am control la doctoritza de ochii la doi ani.Luand in considerare ca amandoi purtam ochelari luam in considerare ca si unul dintre copii nostri vor avea ochelari. controlul doctoritza la facut cu un obiect ca o lanterna cu o lumina puternica si cu care se uita de la dintantza la ochii copilului,precizez ca pe deasupra lanternei il avea pe Pinochiu in miniatura binenteles ca toti copii se uitau la ea fara nici o problema. In orice caz nu se recomanda pana la scoala ochelari. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| I-am facut control la ochi la 5 ani.Pe panou erau clasicele "E"-uri si ea avea un mana tot un E pe care trebuia sa-l puna in pozitia pe care o vedea pe panou.A aratat totul fara greseala , deci are o vedere buna.In schimb mi-a zic doctorita - in urma controalelor cu niste aparate - ca are un pic de hipermetrie care este normala la varsta ei . |
|

| Shirel, la toti copii este obligatoriu controlul la 18 luni sau doar la copii tai ca sunt din parinti cu deficiente?
Bereea, ma bucur ca printesita este fara probleme |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Nicoleta .Oricum ne-au chemat la control dupa 1 an sa vedem daca se rezolva problema cu hipermetria. |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| [quote=g_nicoleta2000]Shirel, la toti copii este obligatoriu controlul la 18 luni sau doar la copii tai ca sunt din parinti cu deficiente?
Se face in general la toti copii,binenteles ca nu esti obligata sa te prezinti.In cazul cand sunt probleme controlul se repeta mai des o data la jumatate de an cum este in cazul lui Oshry ,daca nu ,inainte de scoala. vreau sa-ti spun ,Nico ca in Israel poarta foarte multi ochelari sau lentile din cauza soarelui care este foarte puternic si orbitor.
|
|

| shirel wrote: vreau sa-ti spun ,Nico ca in Israel poarta foarte multi ochelari sau lentile din cauza soarelui care este foarte puternic si orbitor.
Ahaaaa, mare pacat. Intradevar aveti mult soare, pacat ca are si efecte secundare atat de invazive. Noi va dorim multa sanatate si o vedere ca de vultur |
|

Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| As vrea sa o duc si eu la control. Preventiv. |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Larisa a facut testul la gradi,anul trecut.educatoarele au dus toti copiii de 4-5 ani la un centru medical,unde au fost masurati,cantariti,verificat vederea si auzul,fiica-mea a fost ok din toate punctele de vedere. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| din greseala am intrat aici dar macarf sa las o "urma".darius cand sta la calculator se pune foarte aproape de monitor.stiu ca nu e bine,incontinuu il atentionez,credeti ca ar fi mai bine sa ii fac un control.la sfarsitul lunii avem programare pebtru controlul de 5-6 ani si ma gandeam sa vb si cu pediatra. in ianuarie li s-a facut control la scoala si totul e ok,dar eu devin obsedata cand il vad cu ochii in monitor |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Daca esti ingrijorata, poti merge la un optometrist/oftalmolog si ii va face niste teste mai amanuntite cu niste aparate speciale sa vada daca are vreo problema. Pediatra mai mult decat testul cu panoul nu-l face ca nu are aparatura necesara sa depisteze problemele oculare.
Karina mea, dupa cum stiti de la alt topic, poarta ochelari deja de anul trecut. S-a dovedit ca are probleme de vedere si dupa o ora de teste, mai intai pe 3 aparate speciale si apoi pe lentile, ne-am intors acasa cu reteta de ochelari si comanda facuta. Sunt foate mandra de ea ca-i poarta zilnic tot timpul, exceptie noaptea la somn, si a avut grija de ei pana acum foarte bine. |
|
|