Contraindicatii in sarcina
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, February 12, 2006 10:41 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Contraindicatii in sarcina
Haideti sa enumeram care sunt contraindicatiile in sarcina. Care sunt contraindicatii si care sunt mituri ?
Am sa enumer cateva aspecte care-mi vin acum in minte :
- Contraindicatii privind sexul in timpul sarcinii
- Contraindicatii privind epilatul in sarcina
- Contraindicatii privind medicamentele in sarcina
- Contraindicatii privind vopsitul parului in sarcina
- Contraindicatii privind alimentatia parului in sarcina
- Contraindicatii privind miscarea in sarcina
Elia
Scris: Monday, February 13, 2006 10:43 AM
Nivel: Guest

Subiectul este foarte general, sunt diverse tipuri de lucruri contraindicate in sarcina: alimente, activitati, pozitii si multe altele. Multe obisnuinte de asemenea trebuiesc modificate, rarite, facute mai des si asa mai departe. Am sa vorbesc despre contraindicatiile care m-au afectat pe mine personal in timpul sarcinii.

Una dintre ele, careia i-am facut cu greu fata, a fost carnea cruda de peste, sashimi, o mancare japoneza din care eu as manca tone. Am mancat de cateva ori, ca am mers la restaurant cu mai multa lume si daca cineva a comandat si a fost pusa pe masa, in fata mea, nu am putut sa ma abtin. Orice fel de produs care nu a fost preparat termic suficient (mai putin fructele si legumele) este considerat riscant in timpul sarcinii, asa ca am stat cu frica in san, dar pofta a fost prea mare.

O alta restrictie a fost Antinevralgicul, care la mine are efecte miraculoase cand ma apuca vreo durere de cap, dar care nu este indicat in timpul sarcinii. Am luat in schimb paracetamol, dar, cel putin pentru mine, nici nu se compara.

Anumite sporturi care mie imi plac la nebunie sunt contrainidcate femeilor insarcinate de asemenea. Unul dintre ele este schiul. Din cauza sarcinilor si a perioadei de refacere de dupa ele, nu am mai schiat de mai bine de 3 ani si imi lipseste foarte mult.

Asteptam sa ne scrieti si voi de la ce anume a trebuit sa va abtineti in timpul sarcinii si ati reusit cu greu sau nu prea.
taki
Scris: Monday, February 13, 2006 2:49 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Ceea ce stiu si eu este ca nu ai voie sa iei medicamente, sa faci radiografii sau sa manaci peste crud ( sushi sau sashimi ), ou crud...dar eu am mancat si sper sa nu aiba printesa mea nimic.
Eu am avut probleme cu maseaua de minte si ca sa-mi elimine puroiul ce se adunase a trebuit sa ma taie si bineinetels ca fara anestezie nu se putea. Asa ca stomatologul mi-a facut anestezie cu xilina si mi-a spus ca nu este nici un fel de pericol pentru copil...si am scapat si de durere de masea.
Anaida
Scris: Tuesday, February 14, 2006 9:28 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Nici branzeturile cu mucegai nu sunt indicate in sarcina, si, mai nou, am citit ca nici ficatul, desi eu am consumat destul de mult, pt ca aveam anemie si mi-a recomandat medicul sa mananc.
De asemenea, nu sunt indicate baile fierbinti, se prefera dusurile caldute; apa fierbinte poate inmuia si deschide colul.
Burtica nu face casa buna nici cu valurile mari, deci, daca mergeti pe litoral si marea este agitata, nu va incumetati sa intrati in apa.
Kiki
Scris: Tuesday, February 14, 2006 10:51 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Nu ai voie sa te vopsesti, ca se folosesc solutii care dauneaza sarcinii.
Nu ai voie sport de genul: hipism, etc.
Nu ai voie sa tii cure de slabire.
Teoretic, nu ai voie sa bei (alcool, cafea) si sa fumezi. Zic teoretic, pentru ca aceasta ultima regula nu e respectata de toata lumea. Nu a fost respectata nici macar de mine: am fumat, dar din luna a saptea, am mai baut cate un pahar cu bere, si dupa ce s-au terminat greturile (luna a patra) am revenit la cafeaua de dimineata.
Ah, si nu ai voie sa dormi pe spate.
Elia
Scris: Wednesday, February 15, 2006 1:02 PM

Am auzit si io ca nu e bine sa dormi pe spate, dar, cel putin pan acum vreo luna, eu numai asa ma trezeam. Ma culcam pe o parte si ma trezeam pe spate aproape de fiecare data. Sper sa nu fie nici o problema.

Cu ficatul mie chiar mi-a recomandat doctorul sa mananc pt ca aveam nivelul fierului un pic scazut. De ce este contraindicat, Diana?
taki
Scris: Wednesday, February 15, 2006 1:49 PM
Nivel

Ficatul si mie mi l-au recomandat. Dar prajit bine...probabil ca doctorul ti-a interzis ficatul crud sau in sange.
Eu stiam ca ficatul si spanacul sunt bogate in fier si sunt recomandate in sarcina.
ira_tgr
Scris: Thursday, February 16, 2006 6:01 PM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2007
- fara carne, peste sau ou crud
- medicamente, vaccinuri, diete, tratamente de slabire, electrostimulare, masaje
- a nu se ridica greutati, a incerca sa eviti stresul
- nu tigari, cafeaua si alcolul nici prezenta fumatoriilor (fumatul pasiv)
- nu haine care iti strang burtica
- nu bai fierbini, sauna

si cate si mai cateeeeeeeee
stele_pe_cer
Scris: Sunday, March 12, 2006 11:08 PM
Nivel
Nivel: Senior

Ficatul si organele in general sunt contraindicate in sarcina din cauza acumularii mari de toxine in aceste organe.Daca ele sunt bogate in fier pe de o parte, pe de alta sunt toxice, kiar si incantitati mici.In loc sa cureti organismul de deseuri (existente in orice organism matur), aduci altele in plus.Apoi, fiind o mancare greu digerabila (organele) pot influenta negativ buna functionare a ficatului gravidei, putand acentua starile de greata de la inceputul sarcinii, sau kiar prelungirea acestora si dupa luna a 3 a.
Vesna
Scris: Monday, March 13, 2006 12:54 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
freedelia wrote:
Am auzit si io ca nu e bine sa dormi pe spate, dar, cel putin pan acum vreo luna, eu numai asa ma trezeam. Ma culcam pe o parte si ma trezeam pe spate aproape de fiecare data. Sper sa nu fie nici o problema.

Nu cred sa fie vreo problema, dar incearca cand te mai trezesti pe spate sa-ti schimbi pozitia. Nu e bine pentru fat, caci presiunea uterului apasa pe cordon sau pe vasele de sange.

Cafeaua si bauturile alcoolice nu sunt recomandate, dar nici absolut interzise. Astfel, se pot bea 2-3 cescute de cafea/zi sau 4 patratele de ciocolata; un pahar de bere/vin/sampanie nu dauneaza, dar NU! bauturilor cu concentratie mare de alcool, gen tuica, votca, whisky.
Deasemenea, nu sunt indicate dulciurile concentrate, baile fierbinti si avionul>luna a 7-a.
Se recomanda repausul la orizontala la miezul zilei (2-3 ore in primele luni, 3-4 ore in ultimele), plimbari scurte si dese, sporturi usoare (cel mai eficient, pare a fi inotul, dar atentie la igiena bazinelor!), alimente proaspete, spalate, mai bine fierte sau in stare cruda decat prajite.
A se evita pateul de ficat, ficatul, maioneza, mezelurile.
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 13, 2006 1:03 PM
Nivel

Se recomanda, in general, sa optezi pentru dormitul pe o parte, nu pe spate sau pe stomac, pentru a nu impiedica circulatia sangelui spre placenta.
Elia
Scris: Monday, March 13, 2006 1:30 PM

Cred, zic io din ce vad ca se intampla cu mine, ca recomandarea asta cu dormitul nu pe spate este mai ales pt finalul sarcinii. IO v-am zis, pana mai acum o luna ma trezeam mereu pe spate, indiferent cum ma culcam. Acum insa nu mai pot sa stau pe spate, nu pot sa respir, ma apasa burtoiul...
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 13, 2006 1:43 PM
Nivel

Dormitul pe spate in sarcina este contraindicat cam de la 4 luni in sus, cam de cand fatul ia mai bine in greutate si poate sa apese uterul.Eu pana sa raman insarcinata numai pe spate dormeam, in pozitie lotus, dar culcata (ma relaxeaza pozitia si in acelasi timp imi incalzesc labele picioarelor in scobul genunkilor, ca am probleme cu circulatia).

De cand am ramas insarcinata, am evitat pozitia asta si pentru faptul ca fatul nu se oxigeneaza cum trebuie, indif.cat de mic sau mare e...cica partea indicata ar fi stanga...desi nu am inteles asa bine de ce stanga si nu dreapta.
Elia
Scris: Tuesday, March 14, 2006 1:39 AM

Dar sarurile pentru baie au vreo contraindicatie in sarcina? Nu stiu daca saruri se cheama, sunt ca niste bilute si cand le pui in apa fac bulbuci pana se dizolva si miros frumos. Ca io am facut alaltaieri o baie cu ele si apoi m-am gandit ca poate nu sunt bune.
taki
Scris: Tuesday, March 14, 2006 2:22 AM
Nivel

freedelia wrote:
Dar sarurile pentru baie au vreo contraindicatie in sarcina? Nu stiu daca saruri se cheama, sunt ca niste bilute si cand le pui in apa fac bulbuci pana se dizolva si miros frumos. Ca io am facut alaltaieri o baie cu ele si apoi m-am gandit ca poate nu sunt bune.

Nu cred ca au contraindicatii ca eu imi pun in fiecare seara in cada, adica Taka pregateste sic tot. Mie imi plac pentru ca au un miros placut si parca "inmoaie" apa, imi face pielea fina dupa ce ies din cada. ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.