Chestionar intrebare: Ce parere aveti de contractul prenuptial ?
Alegere Voturi Statistici
Pro 11 44%
Contra 7 28%
Ma abtin 7 28%

Contractul prenuptial - pro sau contra ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, July 19, 2006 6:49 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ce parere aveti de contractul prenuptial? E bine sa il faci sau nu? Care e rolul lui? Voi ati facut vreun contract prenuptial? Nu vi se pare ca parca ar trage a rau?
Roxanel
Scris: Wednesday, July 19, 2006 7:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Cred ca situatia e destul de complexa. Daca sunt amandoi saraci cu duhul nu vad rostul. Daca insa au ceva milioane in valuta cred ca isi are rostul. Eu zic ca rolul este sa-ti protejezi bunurile/milioanele obtinute inainte de casatorie fata de eventualele cautatoare de comori si invers. oare
mihaela75
Scris: Wednesday, July 19, 2006 7:38 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Delicata problema.Oare cum se simt cei doi cand semneaza un asemenea contract...?Uneori ii multumesc lui D-zeu ca sunt un simplu muritor fara miliarde si fara bataie de cap.Votez pro...urat gest intre doi indragostiti dar necesar...Paza buna trece primejdia rearas
lori16ro
Scris: Wednesday, July 19, 2006 7:46 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
si eu sunt pro pt cazul cind sunt multe mil de dolari in joc si nu mi se pare deloc jenant si nici ca prevesteste ceva rau
n-am facut ca lipseau mil de dolaripupici
AdrianaC
Scris: Wednesday, July 19, 2006 8:28 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Nici noi nu am facut niciun contract prenuptial, dar, nu stiu ce sa zic, deocamdata ma abtin.oare
Kiki
Scris: Wednesday, July 19, 2006 9:37 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu ma abtin. Pe de-o parte, daca nu ai ce imparti, de ce sa il faci? Pe de alta parte, daca ai ce imparti, sunt mai importanti banii decat iubirea? Poate o bucata de hartie sa schimbe ceva? Il iubesti mai mult sau mai putin in functie de cati bani sunt la mijloc?

Eu sunt de parere ca o casatorie din iubire exclude certificatul prenuptial.

Daca nu te casatoresti din iubire, de ce te mai casatoresti? ca sa fii nefericit?
fdianamaria
Scris: Thursday, July 20, 2006 7:22 AM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
Ei...nu e chiar asa...cred ca acest contract nu se leaga in nici un fel de iubire. E respectul pentru bunurile celuilalt (fie ca a muncit pe branci pentru ele, fie ca le-a mostenit). Eu as fi facut cu tot dragul asa ceva, dar nu prea exista notiunea in urma cu 2 ani. In fine, ideea e ca, desi sotul meu a venit doar cu hainele de pe el si o canapea veche, socrul meu drag spune peste tot ca apartamentul si tot ce e in el ne-a dat el. Ceea ce e o aberatie...Iar cand tot orasul si tara vuieste ca "Mama cati bani are Duckadam si cat e de bun cu fiu-sau !!!" imi vine sa mor !!!! Asa ca un asemenea contract isi are rostul daca unul da tot iar celalalt nimic.
Bine ca macar am un sot minunat, superb, ideal, care a tot timpul alaturi de mine, de noi si ma linisteste atunci cand ma enervez la ce prostii aud.
danab
Scris: Thursday, July 20, 2006 7:40 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Duckadam??!!oare

Eu sunt tot pro contract nuptial, din respect pentru munca celuilalt. Spunea bine Mihaela, ma bucur ca nu ma doare capul cu milioane de dolari si contracte prenuptiale yes ras
taki
Scris: Thursday, July 20, 2006 8:33 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Nu pot vota...sunt PRO!

You never know, in caz de divort ce faci???? Ramai falita/falit.

Noi nu am semnat, dar ...de obicei, cei bogati apeleaza la contract!
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, July 20, 2006 12:11 PM
Nivel

Eu sunt impotriva contactelor prenuptiale nu din cauza ca nu respect munca celuilalt ci pentru ca suna ceva de genul: " te iubesc pana la moarte dar de banii mei nu te atingi!" Eu am venit leftera de la mama de acasa si cand ne-am casatorit nu m-am gandit niciodata uite ce bine ca are si el ceva ca sa ma inavutesc la divort. Apoi in timpul unei casatorii cred ca amandoi contribuie la bunastarea familiei, inclusiv sustinerea morala si dragostea vine ca o contributie pe care la un divort nu le mai contabilizeaza nimeni.
Chiar daca te mariti cu un milionar si nu faci contract asta nu inseamna nici pe departe ca te vei alege cu juma de avere. Sunt acte care atesta provenienta bunurilor dinainte de casatorie si alea nu se impart nici daca vii cu cel mai tare avocat.
Oricum nu stiu cum ar suna propunerea asta, sa fii indragostita, sa visezi la o familie si el sa vina cu propunereaplans . Cred ca m-as lasa pagubasa....
fdianamaria
Scris: Thursday, July 20, 2006 12:29 PM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
si ce te faci daca el sau ea nu vrea sa se casatoreasca cu tine decat daca ii pui casa, masina, etc si pe el sau ea (cu motivul ca...sa fie mai sigur ca nu ramane pe drumuri si ca are ceva al ei sau al lui)????
Chestia asta a patit-o tatal meu la doua casatorie si, la divort, respectiva s-a ales si cu jumatatea ei de casa si cu jumatate din partea lui...asa, ca sa vedeti dreptate !!! Si a lucrat saracul pentru altii...
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, July 20, 2006 12:50 PM
Nivel

Cred ca daca as fi ajuns la discutii de genul asta as fi abandonat, nu pot sa ma casatoresc cu cineva care ma foloseste pe post de papusa buna de iubit si atat. Normal ca trebuie sa putem iubi si pragmatic ca toate pot avea un sfarsit dar nici nu pot sa-mi imaginez cum ar fi dupa 10 ani de casatorie sa-mi iau valiza cu haine si sa plec inapoi la mama acasa.
Asa cum scriai tu Diana, si eu cu Liv am varuit casa asta impreuna, fiecare coltisor l-am iubit si l-am indragit chiar daca nu eu l-am cumparat. Problema este deosebit de delicata, numai la asa discutii sa nu ajungem vreodata.nu
oana_nicole
Scris: Thursday, July 20, 2006 1:40 PM
Nivel

Toata lumea se gandeste numai la aspectele decurgand din disputele materiale atunci cand vine vorba de un contract prenuptial. Ideea este ca un astfel de contract include si aspecte legate de cresterea, educatia sau religia copiilor, solutii in caz de infidelitate, etc. Pentru asemena aspecte as vedea eu marea utilitate a contractelor prenuptiale, chiar si in cazul cuplurilor de conditie medie, care nu neaparat se gandesc ca au de impartit nu stiu cate proprietati sau conturi bancare. Dar se pot incheia in Romania astfel de contracte prenuptiale ? Stiam ca nu exista nici o baza legala in acest sens. oare
kali
Scris: Friday, July 21, 2006 11:26 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Teoretic sunt de acord.
Nu am reflectat asupra subiectului, in primul rand pentru ca nu a fost cazul, si in al doilea rand pentru ca in legislatia noastra nu este prevazut asa ceva.
Lucrurile sunt foarte simplu reglementate de legea noastra: ce este al tau din'nainte de casatorie, nu este bun comun decat daca il instrainezi (vinzi) pe timpul cat esti casatorit. In rest, in caz de divort, partajul se face numai pentru lucrurile achizitionate in timpul mariajului. Corect, nu?
stele_pe_cer
Scris: Monday, November 13, 2006 8:08 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Ma abtinsic !
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.