Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Parca s-a mai scris undeva despre masuri contraceptive dar nu am gasit asa ca am deschis un nou topic. As fi interesata sa aflu mai multe despre sterilet. Ma bate gandul sa renuntz la anitconceptionale in favoarea steriletului.
Ce este steriletul ?
Striletul este un dispozitiv din plastic intre 2,5 si 3,5 cm care se introduce in uter. Noile tipuri de sterilete au fire sau inele din metal pentru a putea fi controlat. Exista mai multe tipuri de sterilete: clasice, cu hormoni, cu eliberare de cupru. In medie un sterilet poate ramane in uter de la 3 pana la 5 ani. Dar cele mai multe dispozitive intrauterine ce contin cupru pot ramane in uter pana la zece ani.
Cum functioneaza - impiedica spermatozoizii sa traverseze cavitatea uterina - inhiba fertilizarea (cele cu eliberare de cupru) - ingroasa mucusul cervical (cele cu eliberare de progestativ)
Avantaje - este o metoda contraceptiva reversibila; - este o metoda foarte eficienta: 97 - 99%, in functie de tipul de sterilet - nu influenteaza desfasurarea actului sexual; - are o raza de actiune prelungita, pana la cativa ani - poate fi folosit in situatii de urgenta in cazul in care a avut loc un act sexual neprotejat
Dezavantaje - nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala; - nu protejeaza impotriva sarcinilor extrauterine; - uneori pot aparea efecte secundare neplacute: menstruatia poate dura mai mult si sangerarea poate fi mai abundenta, pot aparea sangerari intre menstruatii, pot aparea crampe moderate, mai ales la inceput.
Nu se recomanda pentru - femeile insarcinate; - femeile cu parteneri sexuali multipli; - femeile care nu au nascut niciodata; - femeile care au sangerari genitale din alte cauze; - femeile care au avut o sarcina extrauterina.
Ce faci daca
- Nu mai simti firele steriletului sau steriletul a iesit de la locul sau Mergi la medic. Pana la consult foloseste alta metoda contraceptiva.
- Ramai gravida Daca menstruatia a intarziat mai mult de 14 zile mergi la medic deoarece s-ar putea sa fii gravida. Sarcina extrauterina nu este frecventa, dar este periculoasa si poate aparea si la femeile care nu au dispozitiv intrauterin.
- Vrei sa ai un copil Trebuie sa mergi la un medic pentru ca acesta sa scoata steriletul. Acesta nu poate fi scos de catre tine.
Este recomandat sa scoti steriletul si daca apar urmatoarele probleme: - crampe abdominale foarte dureroase; - scurgeri vaginale neobisnuite; - dureri dupa contactul sexual; - sangerari abundente inexplicabile; - alte semne de infectie genitala (dureri, usturimi vaginale). |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Tina wrote:Parca s-a mai scris undeva despre masuri contraceptive dar nu am gasit asa ca am deschis un nou topic. As fi interesata sa aflu mai multe despre sterilet. Ma bate gandul sa renuntz la anitconceptionale in favoarea steriletului.
Si eu tot cu gandul asta stau de cateva lunutze bune. Mi-ar place un Mirena dar nu am gasit inca mamici care-l folosesc decat pe site-uri straine. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Da si eu vreau...as vrea sa-l pun in Ro, dar oare nu-i prea devreme?
Prietena mea are si e ok, singura ei problema este ca are niste dureri grozanice in perioada menstruatiei.
Care este diferenta intre diafragma si sterilet? |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| Aici s-a mai discutat.
Hai sa discutam tot acolo. O sa inchid subiectul asta. |