Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
|
din pacate asa este.Din momentul in care electrica da drumul la curent in firele tale, reteaua intra in proprietatea electrica.eu nu am stalp de inalta tensiune pe teren dar din cate stiu ce tine de infrastructura nu intra sub incidenta legii proprietatii. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| codruta wrote:
... la gard faceti fundatia continua sau pe piloni?
facem fundatia continua. am spus ca inca nu am terminat imprejmuirea pt. ca va fi gata doar atunci cand ne vom muta. peste acea plasa vom pune niste placi speciale de pvc mat pt a nu se vedea in curte. nu vom face noi nudism, dar se obisnuieste la noi sa se arunce cate un ochi la vecin, asa ca sa vezi ce mai face.... |
|

| mariuta wrote:
facem fundatia continua. am spus ca inca nu am terminat imprejmuirea pt. ca va fi gata doar atunci cand ne vom muta. peste acea plasa vom pune niste placi speciale de pvc mat pt a nu de vedea in curte. nu vom face noi nudism, dar se obisnuieste la noi sa se arunce cate un ochi la vecin, asa ca sa vezi ce mai face....
abia astept sa vad...finalul! spor la treaba! dac-ar fi dupa mine, mi-as face gard de beton, de cel putin 5 m, ca vecini curiosi sunt peste tot |
|

| codruta wrote:abia astept sa vad...finalul! spor la treaba! dac-ar fi dupa mine, mi-as face gard de beton, de cel putin 5 m, ca vecini curiosi sunt peste tot
multumim la fel! entuziasmul e mare, deocamdata ne oprim, timpul si mai ales bugetul nu ne permit sa mai facem altceva.probabil prin aprilie-mai vom face temelia si placa. |
|

| mariuta wrote:multumim la fel! entuziasmul e mare, deocamdata ne oprim, timpul si mai ales bugetul nu ne permit sa mai facem altceva.probabil prin aprilie-mai vom face temelia si placa.
cat de bine te-nteleg |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Constructiile de locuinte au explodat
» Regiunea Nord-Est Moldova, in care pompeaza bani romanii din strainatate, a depasit cea mai bogata zona a tarii, Bucuresti-Ilfov, la numarul caselor nou-construite.
» Cel mai mare ritm de crestere a fost consemnat de piata constructiilor rezidentiale din mediul rural.
Piata constructiilor de locuinte si-a intensificat cresterea, stimulata de relaxarea creditarii si de banii trimisi de romanii din strainatate. In primele 9 luni din acest an au fost finalizate 28.285 de locuinte, cu 7.555 mai multe decat in intervalul similar din 2006, a anuntat ieri Institutul National de Statistica (INS). Moldova a devenit noua campioana nationala a constructiilor noi, depasind regiunea Bucuresti-Ilfov. Raportate la fondul locativ national total, de circa 8,23 milioane de locuinte inregistrate in 2006, unitatile livrate in primele 9 luni din acest an reprezinta doar 0,34%. Daca insa in calculul expansiunii fondului locativ ar fi luate, pe langa locuintele date in folosinta, si unitatile terminate, dar nereceptionate (2.579), precum si cele aflate in stadiul de finisaj (45.280), cresterea fata de anii anteriori este substantiala. In total, la 30 septembrie 2007, in Romania se aflau in curs de executie nu mai putin de 117.646 locuinte. Patronatele din constructii si economistii explica aceasta explozie de constructii noi atat prin cresterea nivelului de trai al populatiei si a transferurilor de bani provenind de la muncitorii din strainatate, cat si prin demararea unor lucrari ample, de catre dezvoltatorii imobiliari.
Moldova, campioana nationala Cele mai importante cresteri ale numarului de locuinte finalizate au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (±1.476 locuinte), Centru (1.322 locuinte), Vest (1.253 locuinte) si Nord-Vest (935 locuinte), se arata in raportul INS. Totusi, ca volum al locuintelor finalizate, regiunea Nord-Est Moldova, cu 4.854 de unitati locative, depaseste atat cea mai bogata regiune a tarii, Bucuresti-Ilfov, cu 4.459 unitati locative terminate in primele 9 luni ale anului, cat si toate celelalte regiuni. Regiunea Sud-Vest Oltenia este codasa clasamentului, cu doar 1.934 de locuinte finalizate, alaturi de regiunea Vest, cu 2.377 de unitati. Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor arata ca in primele noua luni, comparativ cu acelasi interval din 2006, a crescut cu 4% numarul locuintelor realizate din fonduri private, ceea ce inseamna o majorare cu 7.978 de unitati locative, in timp ce numarul locuintelor construite din fonduri publice a scazut cu 423 de unitati (- 4%). O alta trasatura a pietei este cresterea puternica pe zonele rurale. Potrivit INS, in cel de-al treilea trimestru din 2007, comparativ cu perioada similara din 2006, numarul locuintelor finalizate in mediul rural a crescut cu 36,5%. Statisticienii au mai relevat ritmul de crestere a productiei de cladiri rezidentiale, mai mare cu 135,7% in septembrie 2007, fata de septembrie 2006.
Miliarde de euro investite in case "Faptul ca s-a construit mai mult in mediul rural este o dovada a utilizarii banilor trimisi de romanii din strainatate. Plasarea pe primul loc a regiunii Nord-Est poate semnifica si faptul ca acolo exista mai multa forta de munca disponibila (constructori – n.n.) sau ca proiectele sunt mai mici", a apreciat economistul Liviu Voinea, de la Grupul de Economie Aplicata. Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), a aratat, la randul sau, ca acum a sosit randul Moldovei sa creasca. "Asistam la o intoarcere a banilor in tara, pentru investitii. A venit timpul altor zone, precum Moldova, sa cunoasca o dezvoltare accentuata." In acest an, romanii vor trimite in tara, conform Bancii Centrale, circa 6,3-6,4 miliarde euro. Potrivit unui studiu realizat de Agentia pentru Strategii Guvernamentale si Gallup in 2006, romanii proveniti din mediul rural, aflati la munca in strainatate, isi investesc preponderent banii in modernizarea locuintei existente sau in constructia unei case. Plosceanu a mai aratat ca majoritatea proiectelor rezidentiale se deruleaza cu fonduri private, fie ale populatiei, fie ale dezvoltatorilor imobiliari. "Majoritatea constructiilor noi se realizeaza in exteriorul oraselor. Oamenii migreaza din orase in mediul rural. Este asa-numita dezvoltare periferica urbana", a spus presedintele ARACO. In 2006, piata romaneasca a constructiilor ar putea depasi 10 miliarde de euro, a estimat Patronatul Societatilor din Constructii.
SURSA |
|

| Asa este! in zona unde am cumparat noi teren pentru casa, in anii trecuti, era lan de grau si porumb, acum sunt niste vile foarte frumoase, cu mult gust si moderne. Cam toti tinerii din acea zona muncesc in Spania sau Italia. |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| Si noi am facut anul acesta o casuta in rosu,fundatia o facusem dinainte,dar anul acesta am reusit sa continuam si sa finalizam pana la etapa "pus acoperis". Deocamdata ne-am oprit aici,ca asteptam micuta si dupa aia mai vedem ce calcule mai facem. Dar ma bucur de casuta,desi inca nu putem sta in ea,ca e a noastra si e facuta din eforturile noastre,fara ajutor din partea nimanui,am luat un credit de la banca pentru care platim lunar rata,dar nu conteaza. |
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Oana,sa stapaniti sanatosi casuta! Stiu si eu cum e cu rata la casa,greu dar merita! Mariuta,mult succes in constructia casei!
|
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| Laura wrote:Oana,sa stapaniti sanatosi casuta! Stiu si eu cum e cu rata la casa,greu dar merita! Mariuta,mult succes in constructia casei!
MULTUMIM! |
|

| Multumesc Laura! Esti o draguta! |
|

Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Noi ne-am ocupat pana acum de acte:dezmembrare,intabulare,...ff.multi bani pe hartii.Am ajuns la faza cu proiectul si toata ziulica as desena planuri de casa...mai ales cand dorm puiutii mei nu stiu ce sa fac mai repede.Am gasit pe internet site-uri cu proiecte dar inca nu m-am hotarat.Sper ca zilele urmatoare sa ma intalnesc cu arhitectul. |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11815
| oanalaurisa wrote: Si noi am facut anul acesta o casuta in rosu,fundatia o facusem dinainte,dar anul acesta am reusit sa continuam si sa finalizam pana la etapa "pus acoperis". Deocamdata ne-am oprit aici,ca asteptam micuta si dupa aia mai vedem ce calcule mai facem. Dar ma bucur de casuta,desi inca nu putem sta in ea,ca e a noastra si e facuta din eforturile noastre,fara ajutor din partea nimanui,am luat un credit de la banca pentru care platim lunar rata,dar nu conteaza.
Oanalaurisa ,ce nautati mai ai cu casuta voastra,ati terminat-o?Cind va muta-ti?Asteptam stirii bune. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| carla wrote:Noi ne-am ocupat pana acum de acte:dezmembrare,intabulare,...ff.multi bani pe hartii.Am ajuns la faza cu proiectul si toata ziulica as desena planuri de casa...mai ales cand dorm puiutii mei nu stiu ce sa fac mai repede.Am gasit pe internet site-uri cu proiecte dar inca nu m-am hotarat.Sper ca zilele urmatoare sa ma intalnesc cu arhitectul. Succes Carla. |
|

Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Multumesc.Am obosit numai cautand si desenand planuri de casa.Azi ma intreba o prietena de ce nu cumparam una gata facuta,doar e mai simplu asa,dar cred ca ne-ar costa mult mai mult si toti banii odata,asa o facem noi si treptat. |
|
|
|