|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/9/2013 Mesaje: 4
| felicitari pentru casa! |
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Cum mai stati primavara asta?V-ati apucat de facut ?Kali am intrat sa vad ce ati mai facut,dar nu imi mai apare jurnalul.Pup si mult spor |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| mirela74chris wrote:Cum mai stati primavara asta?V-ati apucat de facut ?Kali am intrat sa vad ce ati mai facut,dar nu imi mai apare jurnalul.Pup si mult spor
nici mie nu-mi mai apare.Chiar ma intrebam cu ce te-am suparat? |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Fetele, jurnalul e in stand by de cand am constatat ca nu dau de capat photobucket-ului. A fost un moment de nervi in care am inceput sa cuget daca are rost sa continui cu el sau daca e mai usor sa pun foto pe fb. Oricum, nu e nimic personal. Deocamdata numai eu am acces la el insa imediat ce hotarasc ce fac mai departe, anunt. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/22/2011 Mesaje: 5024
| Noi inca nu ne-am apucat de nimic. Sunt atat de multe de facut, incat mi-e si greu sa stabilesc o lista a prioritatilor, in conditiile in care posibilitatile financiare nu sunt pe masura, iar eu as vrea sa rezolv cat mai multe... Am decis ca anul asta mai facem cat putem, iar la anul,....la anul probabil nici atat, pentru ca urmeaza un an si mai incarcat pentru noi: termina fetele scoala, deeeci....cheltuieli....apoi in toamna avem nunta lui Diana....si uite asa cam batem pasul pe loc, dar asta e....am decis ca fetele sunt pe primul loc, apoi mai avem timp si de casa.... |
| Spor sa aveti!Incet si sigur.Si e normal ca sa fie copii pe primul plan. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/22/2011 Mesaje: 5024
| Multumesc Mirela. |
| LilianaD wrote:Multumesc Mirela. |

| Liliana, incetul cu incetul le faceti voi pe toate.
Kali, ati reinceput cu munca la casa?
Noi cam stagnam, sper ca anul acesta sa reusim sa facem o fantana si gardul...in rest nu cred . |

| ancuta_24 wrote:As vrea sa aflu cat costa, asa in mare sa ridici o casa, cu trei-patru camere? Cat e autorizatia de constructie si racordarea la gaz si curent? |

| Bereea, de-abia acum am vazut intrebarea ta. Anul asta am reusit sa punem acoperisul si atat. Bine, oricum a fost o investitie importanta si asta, insa speram ca anul viitor sa realizam mai multe - sau, cel putin, asa ne planificam. Inca nu am reusit sa fac o foto cum trebuie casutei, insa arata tare bine acoperita!
Voi? Ati reusit ce v-ati propus?
Ancuta_24, e dificil de raspuns la intrebarea ta. Costurile difera in functie de zona, amplasare, materiale alese, proiect, distanta fata de utilitati, mana de lucru, etc...
Eu inca nu-mi pot da cu parerea pentru ca nu am terminat casa - si, oricum, a mea e cam mare. Poate alte fete iti pot raspunde...
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/24/2010 Mesaje: 166
| Vroiam un cost aproximativ,nu intentionam sa ridicam o casa mare,nici nu cred ca vreau cu etaj, 2- camere nimic mai mult. Ne e cam geru acum ca locuim cu socrii si as vrea sa incepem cat mai repede dar nu avem un buget foarte mare, speram sa o construim treptat. IN momentul de fata chiar nu avem unde sta, decat in casa socrilor, ceea ce pentru mine a devenit un cosmar deja.Speram sa ne mutam cat mai repede. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| In principiu, costurile pe metru patrat finisat sunt intre 300 si 500 euro daca o construesti in regie proprie, adica fara contract, si cu materiale mai ieftine. Plus proiectul: arhitectura, rezistenta, instalatii, avize de construire.
O casa cu doua camere inseamna un hol de intrare, 2mp, un living, 14-16mp, bucatarie, 8mp, baie 6mp,dormitoare 2*12mp, poate faci si o terasa acoperita 10mp. Fara terasa, ajungi la un minim de 55mp+30% peretii = 72mp *400euro(am pus o medie)=28800euro. Nu am inclus terasa, si nu am pus spatiul pentru centrala termica(12mp) care este destul de folositor.
Astea sunt costurile in mare. Cel mai repede o sa termini casa la rosu si nu o sa fie foarte costisitor, apoi incepe cheltuiala. O casa la fel de mititica vreau si eu, dar nu am curajul sa o incep. Ca sa nu mai zic de bani...:)) |
|

| Asa de mult, Zaza? Eu am cheltuit acum 4 ani pentru o casa la rosu cam 35-37 mii de euro.A trebuit sa fac o fundatie foarte adanca, am camera la demisol, parterul e format din salon mare , bucatarie, sala pentru pranz, biblioteca/birou, camara, baie, hol, scari iar la etaj am 3 dormitoare, o baie mare, o camera mai mica pentru haine.Nu e o casa foarte mare, dar nici mica.Am si doua terase , din care una chiar mare.In acest pret intra totul de la proeict, aprobari pana la plata echipei de constructori.
Kali, noi am stagnat, speram ca anul acesta ce vine sa mergem un pic inainte. |
|

| Intreb si eu pentru ca am auzit mai multe variante: care e casa la rosu? Cu sau fara invelitoare?
Si... incep sa o cred pe Zaza - nu pentru ca nu as fi avut incredere, ci pentru ca nu mi-a venit a crede. Pana acum, casa noastra ne-a costat aprox. 80.000 euro si mai avem nevoie - dupa calcule destul de relative - de inca vreo 100.000 euro ca sa o terminam. Asta inseamna constructie ca la carte cu materiale premium.
Bereea, sa fie cum va doriti!
|
|
|