Constructia caselor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, June 5, 2007 8:33 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
am achizitionat teren si intentionam sa construim casa, asta anul viitor pentru ca nu ne-am hotarat nici macar cum vrem sa arate casa. schimbam parerea de la ora la ora.
ce trebuie sa stim? de ce sa ne ferim? Ce e bine si ce nu? ce e aia organizare de santier s.a.m.d. Mai bine zis ne intereseaza experienta voastra in domeniu.
Multimim anticipat.
mommy
Scris: Tuesday, June 5, 2007 4:05 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Si pe mine ma intereseaza subiectul. Am primit o oferta pe mail de la un constructor in pagina caruia am gasit multe informatii utile, aici:
Info utile
Din pacate, cautand pe net recomandari despre el, am gasit bineinteles ceva nemultumiri despre colaborarea cu el. Eu nu ma simt in stare sa construiesc o casa in regie proprie, de aceea caut o firma serioasa de constructii. Dar cum asa ceva se pare ca nu exista inca in Romania, cred ca voi opta pentru apartament pana la urma. Nu stiu ce sa fac, sunt intr-o mare dilema. uff
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, June 5, 2007 4:43 PM
Nivel

Multumesc Mirupupici
Experiente personale nu are nimeni? scratch
leut
Scris: Wednesday, June 6, 2007 10:40 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Pai...ma intereseaza si pe mine topicul...noi detinem un teren intr-o zona muntoasa si vrem sa construim o casuta din lemn...pentru vacante...
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, June 6, 2007 10:44 AM
Nivel

macar o sa am si eu cu cine imparti din experientaras
casele de vacanta au alt regim decat resedinta permanenta, din cate stiu euoare
succes si astept impresii!pupici
leut
Scris: Wednesday, June 6, 2007 10:54 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
mariuta wrote:
macar o sa am si eu cu cine imparti din experientaras
casele de vacanta au alt regim decat resedinta permanenta, din cate stiu euoare
succes si astept impresii!pupici

Dap...numai ca "la pensie" vrem sa ne retragem acolo"...asa ca vrem ceva "cu brau de beton" si in sus cu lemn...om vedea noi...
codruta
Scris: Sunday, June 10, 2007 7:28 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
stati ca vine baba si va spune!
tot ce vreti, adica tot ce stiu ca eu acum invat.Din greseli, pe propria pieleuff

mariuta, nu te grabi.Stiu, entuziasmul e mare, dar o casa trebuie gandita la "rece".
Sfaturi nu pot sa dau pt ca fiecare situatie e unica si particulara.iti spun doar ce-as fi facut eu, prima data.
Presupun ca ai cumparat terenul "tarusat" (se citeste tzarushat).E obligatia primariei sau a vanzatorului sa-ti indice exact marginile.Pt conformitate cheama un expert sa-ti masoare si neaparat intabuleaza terenul.
PASUL URMATOR, pe care eu nu l-am facut si regret, INGRADESTE-L!!!!Chiar daca e scump un gard de calitate, gandeste-te ca oricum va trebui sa-ti faci gard.Si decat sa lucrezi de 2 ori, mai bine o data si bine.
Pt proiectul casei, gandeste-te care sunt nevoile familiei tale, ce stil de viata aveti, ce va place.Viseaza cu ochii deschisi, si pune pe hartie cum vrei sa-ti arate casa.Deschiderea terenului si spatiul pe care-l ai la dispozitie te va aduce cu picioarele pe pamant.sic Orice proiectant va stii sa-ti faca proiectul dupa dorintele voastre si e preferabil sa-l gandesti tu, decat sa iei unul gata facut, dar in care nu te regasesti 100%.
Tin minte ca multe din proiectele studiate de noi aveau bai foarte mici si cate un living enorm,pe care iarna cu greu poti sa-l incalzesti.E un aspect foarte important si asta,cheltuielile de intretinere.

hai ca m-am prea lungit.
spor
evita
Scris: Sunday, June 10, 2007 11:05 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/13/2006
mariuta wrote:
am achizitionat teren si intentionam sa construim casa, asta anul viitor pentru ca nu ne-am hotarat nici macar cum vrem sa arate casa. schimbam parerea de la ora la ora.
ce trebuie sa stim? de ce sa ne ferim? Ce e bine si ce nu? ce e aia organizare de santier s.a.m.d. Mai bine zis ne intereseaza experienta voastra in domeniu.
Multimim anticipat.

FELICITARI!Sa-l stapaniti sanatosi si sa aveti multa rabdare, nervi de fier si spor la treaba! indiferent cum ati face lucrarea (regie proprie sau firma) ar trebui sa aveti pe cineva sa va indrume (o a treia persoana).Cumnata-mea si-a facut casa in regie proprie, avandu-l pe cumnatul meu inginer constructor care cat de cat se pricepe.Cu toate acestea casa tot nu le-a iesit cum au vrut ei, dar asta e. Nemultumirile lor se leaga in principal de faptul ca pe perioada de iarna nu au caldura cat ar fi nevoie, iar costurile la gaze sunt destul de ridicate. Mentionez ca respectiva cladire este construita din boltar care tine destul de rece, fara a fi placat cu polistiren.O alta cunostinta are ca si cumnata-mea casa cu etaj insa pe cele 2 nivele (parter si etaj) are 2 centrale si astfel le foloseste separat cand are nevoie. Intr-adevar costul initial este destul de mare (proiect trase gaze+achizitionarea a 2 centrale) insa in timp iti amortizezi investitia.In plus, indiferent de modalitatea sub care iti construiesti casa (regie proprie sau firma), ar fi bine sa ai pe cineva sa supravegheze lucrarile. Eu mi-am renovat casa in regie proprie, muncitorii au fost supravegheati, dar la final tot a avut nemultumiri.Bafta multa si mai vorbim
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, June 12, 2007 11:53 AM
Nivel

pai eu din greselile altuia vreau sa invat.sic
multumesc mult pt sfaturi!pupici
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, September 4, 2007 2:53 PM
Nivel

maine incepem imprejmuirea terenului, va fi ceva de munca, perimetrul e destul de mareuff
Kiki
Scris: Tuesday, September 4, 2007 3:11 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Spor la treaba, Mariuta! pupici
Fluturas
Scris: Tuesday, September 4, 2007 3:19 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
spor la treaba si sa iasa casa exact cum v-o doriti
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, September 4, 2007 3:40 PM
Nivel

Kiki, butterfly multumimpupici
Alina
Scris: Tuesday, September 4, 2007 5:32 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
mariuta wrote:
maine incepem imprejmuirea terenului, va fi ceva de munca, perimetrul e destul de mareuff

Multa bafta, Mariuta. Vin la tine la un gratar. sic
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, September 4, 2007 5:42 PM
Nivel

Alina wrote:

Multa bafta, Mariuta. Vin la tine la un gratar. sic

Multumim! Va asteptam cu drag la petrecerea "de casa noua" si nu numaipupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.