Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Imi aduc aminte ca in primul trimestru de sarcina, m-am luptat cu constipatia .
Am incercat diferite metode impotriva constipatiei, dar cateodata isi faceau efectul, cateodata nu . Ajunsesem sa stau la baie cate 20-30 minute , un chin, nu alta...acum au trecut. asa pur si simplu, fara sa fac mare lucru.
Eu mananc prune uscate si beau un pahar cu lapte caldut dimineata, iar cateodata imi amintesc de miere si gust o lingura de miere cu un pahar de apa calduta dimineata pe stomacul gol.
Am inteles ca trebuie evitate bananele, ceaiurile laxative ...
Poate experientele voastre va ajuta mamicile in devenire si nu numai |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| La inceputul sarcinii mincam cite o banana zilnic,pina mi-am dat seama ca ma constipa,asa ca am renuntat la ele.Iar faptul ca nu puteam sa-mi beau cafeaua zilnica,din cauza greturilor,mi-a incetinit si mai mult tranzitul intestinal. Am intrebat-o pe dr. mea si mi-a spus ca,pina se regleaza,pot sa apelez la cite un supozitor cu glicerina,dar sa nu fac abuz! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Si eu am fost un pic la inceput,cateva zile in primele 2-3 luni , dar nu asa sa ma chinui.In rest n-am avut necazuri ,poate ca mananc eu ceva ce ma ajuta si nu-mi dau seama ce.Singurul efort pe care-l fac e care-l fac e ca evit orezul.Oricum nu ma omor dupa orez.Nici eu n-am suportat cafeaua vreo 7 luni si totusi eram bine, am fost norocoasa .Am auzit ca vitaminele astea Materna contin un laxativ usor, e posibil de la ele sa stau eu asa de bine |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Compotul de prune mergea la tinta in cazul meu. Este tare greu sa te lupti cu constipatia pentru ca favorizeaza si aparitia de hemoroizi. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 4/26/2006 Mesaje: 42
| Offff constipatia asta..mi-a dat si mie batai de cap..mergeam la WC cam la 2 zile Asta e urerul crestea si fura din spatiul de lucru al sistemului digestiv.Hormonii de asemenea pot incetini miscarile intestinale.Inca ceva,suplimentele cu fier si vitamine pot contribui la aparitia constipatiei.Eu am scapat cu lichide multe(cam 8-10 pahare-2 litri)consuman fructe crude,legume,cereale integrale care contin fibre.includeti prune,curmale sau smochine in dieta voastra. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Si eu sunt constipata ma duc maine sa-mi iau suc de prune sper sa pot iesi afara |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Suc de portocale, kiwi, para - fa-ti in fiecare zi cate un pahar si va fi mai bine. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| si merele sunt bune |
|

| Mere,kiwi,suc de portocale din pacate nu au nici un efect asupra mea.Singurele sunt prunele si sucul de prune! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Pe mine si acum ma mai chinuie si am descoperit uleiul de masline , il folosesc in salate si functioneaza , rosiile sant indicate de asemenea |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Darria wrote:si merele sunt bune nu intotdeauna, pe mine si pe fii-mea merele ne constipa
Rody, mai poti lua si herbolax, mie mi-a fost indicat de medic. E un produs Himalaya, pe baza de plante. Daca nu se gaseste da-mi de stire. |
|

| Mariuta |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11813
| Ceva foarte natural care ma ajuta foarte mult.De cu seara pun citeva prune uscate fara simburi intr-un pahar si torn pe deasupra apa clocotita,acopar si las toata noaptea .Dimineata pe stomacul gol maninc prunele si bea apa, dupa jumatate de ora ies afara.Natural si ajutator. |
|

| Mersi de idee iubita |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11813
| Pupici la burticuta! |
|
|