Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| bulibuli wrote:Noi am inceput diversificarea de cateva zile si ne-am constipat rau de tot De maine am sa incerc sa scot cerealele si sa-i dau numai zeama, fara sa mai pasez legumele... offff..
cumpara-i cereale care nu contin orez. exista asa ceva.dovlecelul e un picut laxativ dc ai inceput sa ii dai. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| alexandrabogdan wrote:
cumpara-i cereale care nu contin orez. exista asa ceva.dovlecelul e un picut laxativ dc ai inceput sa ii dai.
da, am renuntat la cele cu orez si am altele de la organix fara... dovlecel i-am dat, azi o sa-i fac supica mai subtire, pasez doar dovlecelul in ea.. tind sa cred ca de la cereale e problema (ii dadeam niste cereale cu lapte si cu vanilie care-i plac mult, pe baza de orez si porumb). De cand am inceput sa i le adaug in laptic (f putin, doar sa-l ingros putintel ca deh - ma obsedeaza greutatea si am zis ca ia mai bine daca ii adaug si niste fainos..) a inceput sa faca mai rar, dar era de consistenta normala si nu avea dificultati.. insa acum e solid, a iesit greu de tot, doar cu supozitor, si s-a chinuit tare mult, a plans... mi-era o mila de el saracul, e prima data cand patim asa ceva.. sper sa se rezolve. Azi ii dau doar suc de para fara cereale si o supita subtire cu dovlecel. O las mai incet cu hrana semisolida sa se obisnuiasca. El nu e mofturel, papa tot daca-i dau, dar il mai tin o vreme cu zemuri si cantitati mici. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Si Iulia constipata de mai bine de o luna ,dar la sfatul pediatrei i-am pus zilnic supozitor si in 3secunde face caca ,iar ieri surpriza a facut caca singurica si chiar de 2ori intr-o zi .Eram si eu foarte stresata ,dar dr.a insistat sa-i pun zilnic supozitor si sa nu-mi fac griji ,iar dupa ce o sa introduc sucurile de fructe o sa fie ok -mi-a zis ea .Nu i-as fi pus supozitor ,dar cand o vedeam agitata si simteam ca are disconfort din cauza ca nu a facut poc! supozitor si in cateva secunde rezolvam problema. Dr.m-a asigurat ca nu creaza dependenta sau altceva ! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si eu cred ca e de la cereale; cam asa a fost si la noi. De fapt, stiu putini copii care sa nu avut probleme cel putin pana fac kk constient ( cei mari au avut grafic pe frigi pana pe la 5,5 ani pentru a le putea ajusta alimentatia cand a fost cazul ). Acum au intrat in normalitate.
Unii sunt mai... constipabili. Astia mici ai mei se constipa pana si de la sarmale, deci din meniul lor e scos orezul cu totul iar daca trece o zi fara miere in lapte, ciorba ( exclus perisoare ) ori fructe " de destupat " ( pere, prune, etc. ) se simte; iar dupa numai o zi fara scaun, patim cam ca voi. |
|
| Al meu de pe la 3 luni si-a rarit saunele, facea si la 2-3 zile dar nu m-am stresat ca stiu ca e normal la bb alaptat sa varieze intervalul dintre scaune, nu-i musai sa iasa zilnic. Ce-i drept, nu avea niciun discomfort, iesea singur fara niciun ajutor, usor, fara efort, consistenta era normala, doar cantitatea f mare... Acum insa am vazut ca ceva nu e ok ca nu iesise de 4 zile, se scremea tare si dadea doar parturi asa ca am apelat la supozitor. Tare s-a mai chinuit mititelul pana a facut tot, dar poate de-acum ne reglam iar... Intr-adevar si eu am avut tranzitul incetinit zilele astea, poate si din cauza mea si a ceea ce consum eu e asa, ca la el tot lapticul e baza deocamdata.. gata, intram la regim amandoi: fibre, fructe.. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| mai exista ceva pt bebei: milchzucker se numeste (nu stiu dc am scris corect.)se pune in lapte. noi pe la 1 luna ne-am constipat atat dee rau de la lapte ca o ora am tot ajutat-o sa faca. asa mila mi-a fost mai ales ca noi la 1 luna aveam 3 kg. va dati seama ce chin pe ea. supozitor doar in caz extrem. nu sunt de acord cu folosirea lor zilnica. am o prietena care ia tot pus si copilul a ajuns sa nu mai faca kk fara el. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| La fel si eu... sunt de acord cu " ajutatoare " gen laxative sau supozitoare in caz extrem sau cand nu-i poti regla scaunul prin alimentatie... in rest... cat mai natural. Cu Ericut am trecut printr-un fel de terapie de shoc ( bine, pe la 2,5 - 3 ani) pentru ca facuse o fisura anala de la costipatie si-l durea tare de tot... de aici refuzul de a mai face kk... si intrasem intr-un cerc vicios pentru ca se tinea zile intregi, deci se constipa din ce in ce mai tare... scaun din ce in ce mai gros... asa ca i-am dat tratament pentru a-i inmuia scaunul si pentru a capata iar incredere in... oala. Dupa vreo 2 sapt. am rezolvat definitiv problema si de atunci nici nu s-a mai plans atat de tare de dureri de popou...
Oana, la fel ca si Buli, stiu ca bebe alaptat exclusiv, poate avea scaun si la cateva zile fara a se considera ca e constipat daca e de consistenta normala. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Stiu si eu asta ca nu e constipatie ,dar daca nu i-as fi pus supozitor era jale o durea burtica si nu mai manca bine ca in loc sa suga se scremea sau plangea si numai in cazul asta ii administram supozitorul. Acum vad ca s-a reglat cu scaunele face unul la 2zile si daca n-are disconfort o las sa faca cand vrea ea . Eu folosesc la sfatul medicului Baby's Jarro Dophilus e un praf care se administreaza in laptic si are o multitudine de beneficii pentru burtica bebelusilor pe langa reglarea tranzitului intestinal. |
|
| Ne-am revenit si noi in sfarsit... de 3 zile face singurel, in fiecare zi... si consistenta e normala.. Asta de cand am inceput sa-i dau Sanzyme (multumesc, Oana).. de fapt nu stiu daca nu a fost doar o coincidenta, ca i-am dat oricum doza f mica (mult mai putin decat scrie in prospect) de teama alergiilor, fiind un produs naturist - desi scrie ca e ok pt sugari vad ca are praf de capsuni (!?) - nu mi se pare o.k. Dar, ori de la el, ori de la toate cumulate.. si-a revenit burtica. I-am dat zilnic sucuri/piureuri de fructe proaspete: para, pruna, mar, morcov, plus Biotics (din ce am citit asa in mare, Jarro Dophillus e cam acelasi lucru dar mult mai scump), plus supa de legume ceva mai subtire, fara radacinoase pasate, fara cereale in perioada asta... Sper sa intram in normal, sa-i pot da cereale si piureuri mai consistente fara sa-mi mai fac griji din cauza constipatiei. Deocamdata suntem inca precauti.. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/19/2012 Mesaje: 684
| Buli sa stii ca Timea se constipa foarte tare de la morcov. Am tot retras alimente din pireut ca sa vad care e buba si am gasit pana la urma. Acuma i pun foooarte putin ca am avut probleme mari, cu plansete si invineteli. Se mai constipa de la banana si orez si din astea primeste o data la 2 saptamani cate un pic. Ce am mai vazut eu ca merge la fica-mea e o lingurita de porumb in pireu( de la asta face caca singura si usor), pastarnac si dovlecel |
|
| Morcov ii dau doar crud, sub forma de suc.. Cereale cu orez si banana nu-i dau.. |
|
|