Constipatia
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Monday, September 17, 2007 1:10 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
de vineri pana ieri la amiaza, Andi nu a avut scaun!pale a fost f constipat, tragea niste parturi de innebuneam langa el si a fost f nervos, plangea mai tot timpul... i-am dat pana la urma, ca sa faca ceva , niste picaturi de Dulcopic si dupa cateva ore a tras niste "gloante"cyclops .

este posibil ca din cauza laptelui de vaca sa se intample asta? eu am sesizat ca de cand ii dau acest lapte, el nu prea mai face ca inainte..mai rar si mai tare...

ce remedii imi sugerati? fructe nu mai accepta decat f rar, iaurt mananca zi de zi, orez nu i-am dat in ultima vreme...nu inteleg de la ce sa se fi constipat, altul decat laptele asta.uff
Roxanel
Scris: Monday, September 17, 2007 1:30 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Andismom wrote:
de vineri pana ieri la amiaza, Andi nu a avut scaun!pale a fost f constipat, tragea niste parturi de innebuneam langa el si a fost f nervos, plangea mai tot timpul... i-am dat pana la urma, ca sa faca ceva , niste picaturi de Dulcopic si dupa cateva ore a tras niste "gloante"cyclops .

este posibil ca din cauza laptelui de vaca sa se intample asta? eu am sesizat ca de cand ii dau acest lapte, el nu prea mai face ca inainte..mai rar si mai tare...

ce remedii imi sugerati? fructe nu mai accepta decat f rar, iaurt mananca zi de zi, orez nu i-am dat in ultima vreme...nu inteleg de la ce sa se fi constipat, altul decat laptele asta.uff

La mine Antonia este constipata de vreo saptamana. Am incercat toate metodele si nu prea am reusit. La noi au functionat murele si muesli cu putin laptic + 1 lingurita de miere in lapte. A mai mers cu miere pe stomacul gol, o lingurita. Bafta la kakalici sic
Kiki
Scris: Monday, September 17, 2007 1:37 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Anca, este foarte posibil sa fie constipat de la lapte. Un lapte de vaca este mult mai gras decat cel praf pe care l-a baut Andi pana acum.
Remeiul? Niste para pasata (stiu, e greu cu fructele, nici noi nu mancam), dar poate ii pui suc de para in cana si-l bea, sau para pasata in branzica de vaci sau iaurt. Succes!
Si Dav s-a chinuit o gramada dimineata sa faca kklici (plangea, saracu'), dar l-am pus pe olita si am stat in spatele lui si l-am masat pe burtica. Imediat a facut, fara sa fie nevoie de supozitor, para sau altceva firstprize
Darria
Scris: Monday, September 17, 2007 3:52 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
daca e 3,5 este posibil sa se constipe de la laptic, pana se acomodeaza. Bea mai mult de 500 ml lapte/zi?
nici fructele in branzica nu le accepta? sau in iaurt?
sucul de portocala il accepta? dar kiwi?
in branza pun sucul de morcov - nu-l bea si apelez la aceasta metoda.
codruta
Scris: Monday, September 17, 2007 4:03 PM
Nivel
Nivel: Avansat

la noi se rezolva problema cu Tedi sau carotela. Adica suc de morcovsic .Si pe medeea o constipa laptele de vaca, de la soacra-mea, care e destul de gras. Cu zuzu n-avem probleme.
Sanatate, pepsihainoroc
lari
Scris: Monday, September 17, 2007 4:22 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Andismom wrote:

Am gasit ceva aici
http://www.sfatulmedicului.ro?articole/Pediatrie/Constipatia_la_copii_intre_0_si_11_ani_737.htm
Sper sa te ajute. Multa sanatate!sunny
MNiko
Scris: Monday, September 17, 2007 8:06 PM

Andismom wrote:

Anca, daca iti adunci aminte iarna trecuta am aveam eu probleme mari cu Cristina cu constipatia. Pana la urma am descoperit ca laptele de vaca era prea gars pt ea, dar eu atunci ii dadeam lapte direct de la Joiana. Pediatrul nostru(asta de acum ca cea care o aveam inainte ne duceam la ea sa ne sfatuiasca cu constipatia si ne spunea sa ii dam cascaval si branzabanghead banghead banghead pe langa tratamentul care nu dadea roadenervi nervi ), cum ziceam pediatrul ne-a zis sa-i dam lapte de alimentara 1,5% grasime, maxim 1,8%. Atunci am inceput sa-i dau eu lapte prodlacta Cristinei. Intai i-am dat lapte simplu, doar pasteurizat cu 1,8% grasime si am facut tratament 1 saptamana cu Debridat. Abia in vara am inceput sa-i dau 7 munti. Desi pe ele scrie pe amandoua 1,8% mie personal mi se pare ca 7 munti e un pic mai gras si mai consistent decat celalalt.
Poti incerca mai intai cu prodlacta simplu sau cu alt lapte cu 1,5 % sau chiar mai slab. Sa te astepti oricum sa mai ai ceva episoade pana se obisnnuieste organismul lui Andi cu noul lapte.
A! Inca ceva, cerealele lui Andi sunt pe baza de orez, ca si ele "ajuta" la constipatie?. Mai poti sa-i dai o lingurita de miere dimineata pe stomacul gol.
sousourel
Scris: Monday, September 17, 2007 9:36 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Ma tot mir cand citesc ca laptele de vaca produce constipatie...mai ales ca V papa numai d'asta original....in fine, imi dau si eu cu parerea: suc de morcovi+suc de portocale, afine, chiar si dulceata, echilibreaza tranzitul intestinal, miere luata dimineata pe stomacelul gol cu putina apa calduta si ciorba in fiecare zi. Sanatate multa!pupici
MNiko
Scris: Monday, September 17, 2007 9:43 PM

sousourel wrote:
Ma tot mir cand citesc ca laptele de vaca produce constipatie...mai ales ca V papa numai d'asta original....

Mada, nici mie nu-mi venea sa cred si am chinuit fata mai bine de patru luni cu laptele de vaca de la Joiana. Faceam tratament pt constiatie de mai bine de trei luni si pana nu am schimbat laptele cu unul mai putin gras, nu s-a rezolvat problema. Iti spun sincer ca eu am incercat si cu laptele de la joiana diluat si tot n-a mers. Acum nu stiu daca Cristina e asa la tot laptele de vaca original sau doar la asta a reactionat asa. E posibil ca doar vaca asta sa fie de vina, dar sincer dupa cate am tras atunci cu constipatia, nu-mi prea vine sa incerc un alt lapte original.
MNiko
Scris: Monday, September 17, 2007 9:45 PM

Anca, cu fructele in compot ai incercat?(ma refer la pere, prune) pt ca ziceai ca nu prea mai vrea fructele.
Fluturas
Scris: Monday, September 17, 2007 10:29 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
sousourel wrote:
Ma tot mir cand citesc ca laptele de vaca produce constipatie...

la fel gandeam si eu.la darius ii dadeam vreo 4-5 luni lapte 3,5,pe urma am fost in tara si a baut direct de la vaca(fiert,bineinteles) 3 luni si nu a avut probleme deloc.acum amandoi beau de 1,8 si nu ne constipam
cand totusi apare putina constipatie,la noi se rezolva imediat cu suc de piersica cu struguri(la noi se gaseste)
taki
Scris: Tuesday, September 18, 2007 10:32 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Sasha e constipata de vreo 2 saptamani. Face kk zilnic dar fff tare si nu mai mult de 3-4 bobite.cry uff

Pediatra ne-a recomandat supozitoare cu glicerina, pe care Sasha le da afara imediat si cateva picaturi de Dulcopic.

Dulcopic nu i-am dat, dar azi o sa-i dau neaparat, pentru ca farmacista mi-a spus ca este un medicament prea puternic si sa nu-i afecteze colul maseluta cry , asa ca nu i-am mai luat.nervi

Am mai incercat sa papam pere, sa bem suc de pere, dar nimic.

Tot de la lapte cred ca s-a constipat.
stele
Scris: Tuesday, September 18, 2007 10:59 AM

La copilul mic, constipatia este numai o problema de alimentatie.Ori s-a facut exces de un aliment care constipa (cum ar fi laptele sau carnea), ori copilul a consumat alimente care prin definitie constipa.

Fructele ajuta la constipatie, ce-i drept, dar ele trebuie consumate zilnic, pt ca fibrele ajuta tractul digestiv iar reziduurile nu raman mai mult decat trebuie in organism, ele fiind eliminate cand trebuie.Pt inceput trebuie ajutat organismul ca elimine "dopul" cu un supozitor, sau cu lactoza/lactuloza de la farmacie, prune uscate inmuiate de cu seara sau smokine inmuiate.Sucul de morcov dat pe stomacul gol si cu o pauza mentinuta inainte/dupa de cel putin o ora ajuta.Numai morcovul crud ajuta la constipatie, cel fiert ajuta la diaree.Pe perioada constipatiei se elimina carnea din alimentatie si orice mancare foarte uscata.

Cacalici placut celor in asteptaresic !
MNiko
Scris: Tuesday, September 18, 2007 11:43 AM

taki wrote:
Sasha e constipata de vreo 2 saptamani. Face kk zilnic dar fff tare si nu mai mult de 3-4 bobite.cry uff

Pediatra ne-a recomandat supozitoare cu glicerina, pe care Sasha le da afara imediat si cateva picaturi de Dulcopic.

Dulcopic nu i-am dat, dar azi o sa-i dau neaparat, pentru ca farmacista mi-a spus ca este un medicament prea puternic si sa nu-i afecteze colul maseluta cry , asa ca nu i-am mai luat.nervi

Am mai incercat sa papam pere, sa bem suc de pere, dar nimic.

Tot de la lapte cred ca s-a constipat.

Taki, asa era Cristina mea. Facea zilnic dar doar cateva bobite si pe alea chinuite de mi-era si mila de ea. Eu am incercat fel de fel de diete ajutatoare si alte medicamente, dar s-a rezolvat numai cu debridat si cu un lapte ai putin gras.
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, September 18, 2007 2:18 PM
Nivel

multumesc mult de sfaturi!pupici

se pare ca de la lapte este. de azi ii dau miere pe stomacul gol, suc de morcovi cruzi cu portocala si incercam si niste prune.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.