Constipatia
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alexandrabogdan
Scris: Friday, September 14, 2012 7:51 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
bulibuli wrote:
Noi am inceput diversificarea de cateva zile si ne-am constipat rau de tot plans
De maine am sa incerc sa scot cerealele si sa-i dau numai zeama, fara sa mai pasez legumele... offff..

cumpara-i cereale care nu contin orez. exista asa ceva.dovlecelul e un picut laxativ dc ai inceput sa ii dai.
bulibuli
Scris: Friday, September 14, 2012 8:59 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
alexandrabogdan wrote:

cumpara-i cereale care nu contin orez. exista asa ceva.dovlecelul e un picut laxativ dc ai inceput sa ii dai.

da, am renuntat la cele cu orez si am altele de la organix fara... dovlecel i-am dat, azi o sa-i fac supica mai subtire, pasez doar dovlecelul in ea.. tind sa cred ca de la cereale e problema (ii dadeam niste cereale cu lapte si cu vanilie care-i plac mult, pe baza de orez si porumb). De cand am inceput sa i le adaug in laptic (f putin, doar sa-l ingros putintel ca deh - ma obsedeaza greutateaalcool si am zis ca ia mai bine daca ii adaug si niste fainos..) a inceput sa faca mai rar, dar era de consistenta normala si nu avea dificultati.. insa acum e solid, a iesit greu de tot, doar cu supozitor, si s-a chinuit tare mult, a plans... mi-era o mila de el saracul, e prima data cand patim asa ceva.. sper sa se rezolve. Azi ii dau doar suc de para fara cereale si o supita subtire cu dovlecel. O las mai incet cu hrana semisolida sa se obisnuiasca. El nu e mofturel, papa tot daca-i dau, dar il mai tin o vreme cu zemuri si cantitati mici.
oanamaria
Scris: Friday, September 14, 2012 9:23 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Si Iulia constipata de mai bine de o luna ,dar la sfatul pediatrei i-am pus zilnic supozitor si in 3secunde face caca ,iar ieri surpriza a facut caca singurica si chiar de 2ori intr-o zi .Eram si eu foarte stresata ,dar dr.a insistat sa-i pun zilnic supozitor si sa nu-mi fac griji ,iar dupa ce o sa introduc sucurile de fructe o sa fie ok -mi-a zis ea .Nu i-as fi pus supozitor ,dar cand o vedeam agitata si simteam ca are disconfort din cauza ca nu a facut poc! supozitor si in cateva secunde rezolvam problema.
Dr.m-a asigurat ca nu creaza dependenta sau altceva !
kali
Scris: Friday, September 14, 2012 9:26 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Si eu cred ca e de la cereale; cam asa a fost si la noi. De fapt, stiu putini copii care sa nu avut probleme cel putin pana fac kk constient ( cei mari au avut grafic pe frigi pana pe la 5,5 ani pentru a le putea ajusta alimentatia cand a fost cazul ). Acum au intrat in normalitate.

Unii sunt mai... constipabili. Astia mici ai mei se constipa pana si de la sarmale, deci din meniul lor e scos orezul cu totul iar daca trece o zi fara miere in lapte, ciorba ( exclus perisoare ) ori fructe " de destupat "ras ( pere, prune, etc. ) se simte; iar dupa numai o zi fara scaun, patim cam ca voi.pupici
bulibuli
Scris: Friday, September 14, 2012 9:32 AM

Al meu de pe la 3 luni si-a rarit saunele, facea si la 2-3 zile dar nu m-am stresat ca stiu ca e normal la bb alaptat sa varieze intervalul dintre scaune, nu-i musai sa iasa zilnic. Ce-i drept, nu avea niciun discomfort, iesea singur fara niciun ajutor, usor, fara efort, consistenta era normala, doar cantitatea f mare... Acum insa am vazut ca ceva nu e ok ca nu iesise de 4 zile, se scremea tare si dadea doar parturi asa ca am apelat la supozitor. Tare s-a mai chinuit mititelul pana a facut tot, dar poate de-acum ne reglam iar... Intr-adevar si eu am avut tranzitul incetinit zilele astea, poate si din cauza mea si a ceea ce consum eu e asa, ca la el tot lapticul e baza deocamdata.. gata, intram la regim amandoi: fibre, fructe..
alexandrabogdan
Scris: Friday, September 14, 2012 11:03 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008

mai exista ceva pt bebei: milchzucker se numeste (nu stiu dc am scris corect.)se pune in lapte. noi pe la 1 luna ne-am constipat atat dee rau de la lapte ca o ora am tot ajutat-o sa faca. asa mila mi-a fost mai ales ca noi la 1 luna aveam 3 kg. va dati seama ce chin pe ea. supozitor doar in caz extrem. nu sunt de acord cu folosirea lor zilnica. am o prietena care ia tot pus si copilul a ajuns sa nu mai faca kk fara el.
kali
Scris: Friday, September 14, 2012 11:34 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
La fel si eu... sunt de acord cu " ajutatoare " gen laxative sau supozitoare in caz extrem sau cand nu-i poti regla scaunul prin alimentatie... in rest... cat mai natural.
Cu Ericut am trecut printr-un fel de terapie de shoc ( bine, pe la 2,5 - 3 ani) pentru ca facuse o fisura anala de la costipatie si-l durea tare de tot... de aici refuzul de a mai face kk... si intrasem intr-un cerc vicios pentru ca se tinea zile intregi, deci se constipa din ce in ce mai tare... scaun din ce in ce mai gros... asa ca i-am dat tratament pentru a-i inmuia scaunul si pentru a capata iar incredere in... oala. Dupa vreo 2 sapt. am rezolvat definitiv problema si de atunci nici nu s-a mai plans atat de tare de dureri de popou...

Oana, la fel ca si Buli, stiu ca bebe alaptat exclusiv, poate avea scaun si la cateva zile fara a se considera ca e constipat daca e de consistenta normala.
oanamaria
Scris: Tuesday, September 18, 2012 1:39 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Stiu si eu asta ca nu e constipatie ,dar daca nu i-as fi pus supozitor era jale o durea burtica si nu mai manca bine ca in loc sa suga se scremea sau plangea si numai in cazul asta ii administram supozitorul.
Acum vad ca s-a reglat cu scaunele face unul la 2zile si daca n-are disconfort o las sa faca cand vrea ea .
Eu folosesc la sfatul medicului Baby's Jarro Dophilus e un praf care se administreaza in laptic si are o multitudine de beneficii pentru burtica bebelusilor pe langa reglarea tranzitului intestinal.
bulibuli
Scris: Monday, September 24, 2012 4:05 PM

Ne-am revenit si noi in sfarsit... de 3 zile face singurel, in fiecare zi... si consistenta e normala.. Asta de cand am inceput sa-i dau Sanzyme (multumesc, Oana).. de fapt nu stiu daca nu a fost doar o coincidenta, ca i-am dat oricum doza f mica (mult mai putin decat scrie in prospect) de teama alergiilor, fiind un produs naturist - desi scrie ca e ok pt sugari vad ca are praf de capsuni (!?) - nu mi se pare o.k. Dar, ori de la el, ori de la toate cumulate.. si-a revenit burtica. I-am dat zilnic sucuri/piureuri de fructe proaspete: para, pruna, mar, morcov, plus Biotics (din ce am citit asa in mare, Jarro Dophillus e cam acelasi lucru dar mult mai scump), plus supa de legume ceva mai subtire, fara radacinoase pasate, fara cereale in perioada asta... Sper sa intram in normal, sa-i pot da cereale si piureuri mai consistente fara sa-mi mai fac griji din cauza constipatiei. Deocamdata suntem inca precauti..
Adina
Scris: Monday, September 24, 2012 5:49 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 4/19/2012
Buli sa stii ca Timea se constipa foarte tare de la morcov. Am tot retras alimente din pireut ca sa vad care e buba si am gasit pana la urma. Acuma i pun foooarte putin ca am avut probleme mari, cu plansete si invineteli. Se mai constipa de la banana si orez si din astea primeste o data la 2 saptamani cate un pic. Ce am mai vazut eu ca merge la fica-mea e o lingurita de porumb in pireu( de la asta face caca singura si usor), pastarnac si dovlecel
bulibuli
Scris: Monday, September 24, 2012 9:42 PM

Morcov ii dau doar crud, sub forma de suc.. Cereale cu orez si banana nu-i dau..
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.