|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| va pregatiti "provizii" de legume si fructe care nu se vor mai gasi pe piata in sezonul rece? eu ma gandesc sa pun dovlecei la lada pt ca baza mancarurilor lui Andrei pana in prezent au fost dovleceii si... tare ii mai plac! ma gandeam sa fac si compot de piersici pentru ca iarna nu se prea gasesc si oricum sunt scumpe si nici nu au acelasi gust... voi ce conserve faceti si cum? ce legume si fructe conservati pentru copilaisii vostri? ma intereseaza daca pot sa ii dau compot facut cu zahar peste cateva luni (ar avea atunci spre 1 an) ? |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| In cartea doctorului Capraru scrie ca poti sa-i dai copilului, dupa un an, fructe din compot si/sau zeama! Eu pun la lada dovlecel, fasole verde, chiar si rosii si ardei tocate (pt ciorbe). Am pus chiar si conopida! |

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Dolevcelul il puneti gata taiat bucatele sau cum? Si rosii la cangelator? tare multe nu stiu sa fac.... |
| Da, il pun taiat cubulete, dupa ce il oparesc, iar rosiile taiate feliute. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Ardei verde pun si eu la congelator + patrunjel, marar.
de rosii uite ca nici eu nu stiam .
La borcane nu ma bag...muraturi in Jp . |

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Eu am scapat de cosmarul aprovizionarii de iarna.God bless Canada! |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Anaida wrote:In cartea doctorului Capraru scrie ca poti sa-i dai copilului, dupa un an, fructe din compot si/sau zeama! Eu pun la lada dovlecel, fasole verde, chiar si rosii si ardei tocate (pt ciorbe). Am pus chiar si conopida!
Cum ai procedat cu conopida ca eu nu am pus niciodata la lada? |

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| dovlecel vreau sa pun si eu pt ca este baza in alimentatia lui Andrei dar, de ce oparit Anaida? e musai asa? sau pot sa il pun si crud? taiat cubulete?
stie careva dintre voi o reteta buna de compot de piersici? ca vreau sa ii fac pt ca lui ii plac f mult si piersicile si nectarinele... mananca 3 pe zi... |
| dya wrote:Cum ai procedat cu conopida ca eu nu am pus niciodata la lada? Conopida o desfac in buchetele si o oparesc putin. Eu le pun oparite pt ca am citit ca astfel isi pastreaza mai bine vitaminele. Compotul de piersici, prune, struguri eu il fac asa: Intr-un borcan de 720-800 ml pun fructele fara a le ingramadi (piersici incap vreo 3, caise 5, prune-depinde de marimea lor, struguri pana mai avem 2 degete pana la marginea de sus a borcanului). Pun 4 linguri de zahar si completez cu apa. Le pun la fiert in bain-marie (dupa ce clocoteste apa, mai fierb o jumatate de ora). Se lasa la racit fie acolo, in apa in care au fiert, fie intre baturi. Apoi se rastoarna borcanul sa nu cumva sa curga (daca curg, se consuma imediat). Mie mi-a tinut foarte bine reteta asa (mai am compot de anul trecut). Mult succes si pofta buna! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| mihaela75 wrote:Eu am scapat de cosmarul aprovizionarii de iarna.God bless Canada!
Si America |
|
|