Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Buli, arata super
Endy EU n-am vazut pana aici amestecatura din asta de fasole de toate natiile si groaza de legume asa. Poate nu-s muraturile astora chiar atat de autentice cum isi fac ei reclama...cine stie? Oricum e buuuunnnaa !!
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Bulibuli tu ai uscat rosiile intregi ? |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| numai cele mici, cherry.. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Cred ca sunt delicioase....Spor la conserve...anul asta zic pas. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/1/2011 Mesaje: 805
| Ce bine arata rosioarele uscate. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Bulibuli eu le-am taiat in doua le-am sarat , piperat si am presarat oregano Au iesit bune apoi le-am pus in borcan si am turnat peste ele ulei de masline si le-am dat la frigider Acum am la cuptor un kg de rosii galbene dar fiind mai carnoase am schimbat o data folia sa nu se arda sub ele si spre sfirsit cu o lingurita am facut un pic de loc in mijloc sa se evapore mai repede apa Sint multumita si acum astept sa le folosesc . Dovlecei eu am pus asa ; i-am curatat de coaja i-am dat pe razatoarea mare si pentru-ca mamei ii place iarna sa fac piftelute , pun un pic de ierburi cimbru , marar dar asta pune cui ce-i place le amestec apoi le storc in pumni in alt vas si apoi ii indes in borcanele Le sterilizez in apa apoi le las acolo sa se raceasca Iarna pun ou eventual fac atunci cind cu o zi inainte am pireu de cartofi ramas pun sare piper usturoi si fac piftelute .Poti pune doar rasi si sterilizati si iarna ii folosesti cum vrei . |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| vad ca m-a apucat conservaritul .... nu ma recunosc.... nu ma pasiona asa ceva saptamana asta am in plan ketchup si concentrat de legume in speranta ca inlocuim delikat-ul din comert. am mai pus gem de mure |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Anul asta,deja mi-am umput camara!Am zis ca o mai las pe luna viitoare,dar cum dai de bani,cum gata vine harnicia!Asa ca dupa vinete si castraveti,am facut un bulion mi-a iesit 29 de kg,am facut gogosar in otet simplu si am facut si cateva in amestec cu conopida,am pus ardei cu varza si am primit un sac de ardei iute.Am bagat asa simplu in otet,da mi s-au terminat borcanele,asa ca am trecut la ardei iute taiat felii ca mai aveam cateva dinalea mici,am pus cateva asa,si la un moment dat m-am saturat si de taiat asa ca l-am pus pe Cosmin sa le dea la masina de tocat si am facut o pasta de ardei iute-Pista i spun eu daca folositi asa ceva la mancare este asemanatoare cu cea pe care o gasiti la Kaufland,si este suuuper super buna,merge la un gulas la ceaun de minune Asa,am mai facut si zacusca pt ca am gasit gogosari ieftini,si ieri am facut sfecla cu hrean,iami,iami! Mai am de pus gogonele si niste varza de murat si probabil ca am terminat!Am ceva poze da nu cu toate ca nu am apucat,da sper sa apuc sa fac!
bulionul
gogosar cu conopida
zacusca
ardei bulgaresti
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Raly pe unde stai? Ati fac o vizita la iarna Anul trecut am facut si eu tare multe dar anul acesta nu fac decat zarzavat. Eu fac vinata felii in sos de rosii cu usturoi,imi place cel mai mult. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Pe cuvant ca sunt aproape lesinata de pofta dupa tot ce am vazut pe aici. Mai, daca nu aveti loc in camara ma ofer sa tin si eu cateva, da? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Si eu care credeam ca vine foametea la noi Raly, ai facut cat pentru un batalion sau mai bine zis cat pentru un iernoi luuung, ai pus munca acolo nu gluma!! Cum faci sfecla cu hrean? E sfecla rosie, nu? Da-mi si mie reteta te rog, acus ma apuc de scos sfeclutza din gradina, vreau sa fiu pregatita si gata de atac |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Sfecla curatata de coaja,se fierbe si se da pe razatoare,eu am luat 3 kg si un kg de hrean,tot asa dat pe razatoare,se amesteca amandoua,se adauga sare,zahar si otet dupa gust,se lasa cateva ore sa lase umpic de apa,se baga in borcan indesata bine si deasupra se complecteaza cu apa ce a ramas,eventual daca vreti sa puneti consevant,eu nu am pus ca am zis ca tine heanul bine!
Mikaela,am aprovizionat buncarul daca se intampla ceva sa putem iesi din iarna |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Raly, dau atacul la camara!!!!! Cand ziceai ca ai week-end liber?????
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Raly WOW ! Felicitari ! Esti o gospodina pe cinste , zau ! Arata demential !!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| raly,eu nu prea mai am voie asemenea bunatati,dar imi lasa gura apa,asa ca te rog sa-mi spui daca primesti colindatori la iarna?! |
|
|