Conserve de legume pentru iarna
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oanamaria
Scris: Tuesday, August 14, 2012 4:01 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Waw!Cum arata rosioarele la borcan si cele uscate -cred ca sunt delicioase !
Eu pun doar la congelator ardei si rosii ,dovlecei ,leustean si aptrunjel -nu conserv nimic in borcan in afara de muraturi.
raly
Scris: Tuesday, August 14, 2012 6:19 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Ce bine arata rosiile astea uscate!Sa nu radeti da eu nu am mancat niciodata,oare au gust bun?sic

Am pus si eu cateva borcane de castraveti anul acesta!Si niste vinete la congelator!In rest ,mai facem si luna viitoare!hearts
flori1972
Scris: Tuesday, August 14, 2012 7:06 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Mikaela ,doamne ce fain arata totul bravo bravo

mikaela
Scris: Tuesday, August 14, 2012 7:32 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Multumesc fetelecomputerlove

Endy, rosiile la borcan le folosesc pt orice mancare care necesita rosii, de la ciorbe, supe (mai ales supa de rosii) si pana la sosuri, tocane etc. Le scot din borcan, le toc si la mancare, sunt mai gustoase si mai sanatose decat cele cumparate.

Cele uscate le folosesc cu branza, cu si in paine (sunt fantastice cu focaccia), in salate (de toate feluriele, inclusiv de pui, de ton, salate verzi etc), in omleta, la paste, in sosuri, cu gratar, sunt o multime de feluri in care le poti folosi. Cele la borcan sunt cu ulei de masline, uleiul se poate folosi la salate. Cele vidate le pun la congelator, se pot scoate si pune in borcan cu ulei si pe parcursul iernii, se marineaza repede, dar se pot folosi si ca atare, simple, fara ulei.

Raly, are dreptate Buli, sunt bune de te dai pe spate, fii-mea le-a mancat ca pe stafide, deja lucrez la tura a doua si urmeaza si a treia, ca ies putine dar gustoase.

Rosiile mici sanatoase si spalate, le tai in jumatati, le presar cu sare, piper, busuioc, eventual le stropesc cu ulei de masline (nu am facut-o decat pt o tava) si le bag la cuptor la foc mic pt cateva ore. Puteti sa le uscati afara la soare, in vreo 2 zile sunt numai bune, trebuie sa fie ca stafidele, adica flexibile. Mie vremea nu mi-a permis, ca ploua si nici rabdare nu am, ca sa nu mai zic ca nu vreau muste si alea alea pe ele, desi se pot acoperi cred. Am inteles ca se pot usca si in masina in zilele fierbinti sic

Cam atat, apoi le pun la congelator. Cele uscate in borcan sunt puse cu ulei de masline, usturoi, piper, putina sare si condimente de care va plac voua,busuioc, cimbru, oregano etc etc.

Buli, eu am pus dovlecei doar la congelator si la zacusca (la topicul respectiv), mai am din gradina cativa dar chiar nu am incercat la borcane, stiu ca sunt pretentiosi tare.

mikaela
Scris: Tuesday, August 14, 2012 10:04 PM
Nivel

Buli, zi-mi si mie te rog, cum ai pus rosiile cuburi la borcan, ai pus aspirina sau conservant sau doar sare? Le-ai oparit/decojit inainte?
bulibuli
Scris: Wednesday, August 15, 2012 1:00 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
N-am mai asteptat sa-mi raspunzi.. am dat o tura prin gradina si am cules toate rosiile coapte care mai erau si am si pus o tava, dupa reteta de aici: http://www.lalena.ro/582-reteta-Rosii-uscate-in-ulei-de-masline.html (dar fara zahar).

Mi-au iesit doar 2 borcanele mici, unul cu rosii cherry (le-am lasat intregi) si unul cu rosii mari taiate in 2 sau 4. Poze maine, ca nu am avut baterii la aparat.

Rosiile la borcan le-am taiat cubulete, cu tot cu coaja, am pus sare, le-am pus in borcane (am pus si cateva borcane cu rosii cherry intregi ca tot aveam) la urma am umplut borcanele cu zeama lasata de rosii si am turnat putin ulei deasupra. Am sterilizat borcanele (prin fierbere) si gata!
mikaela
Scris: Wednesday, August 15, 2012 6:23 AM
Nivel

OO, daaa, Lena asta are niste chestii super!! Eu am studiat putin pana m-am hotarat cum sa le fac, cele mai multe retete nu ziceau nimic de zahar, deci si eu am sarit peste pasul asta. La fel si cu usturoiul, nu le-am stropit pt ca am pus si congelate si m-am gandit ca le voi folosi si in alte mancaruri/retete care nu necesita usturoi.
Buli, cum miroseau??? hohot Sa lesini, nu alta!!! Mi-am cam fript degetele prin cuptor tot sa scot cateva sic

Am facut rosiile cuburi, multumesc! Acum le am la sterilizat, 4 borcane...Ma duc sa pun de niste chow-chow si iau o pauza pana la urmatoarea tura prin gradina.
bulibuli
Scris: Wednesday, August 15, 2012 9:17 AM

Super miros.. a ostropel dupa cum zice sotul meu, care nu a fost f impresionat de reteta mea, cica am consumat degeaba gazulsic dar sper ca dupa un timp de stat la marinat in ulei sa-l dau pe spate ras

Ce-i aia chow-chow???
bulibuli
Scris: Wednesday, August 15, 2012 9:19 AM

mariana71 wrote:
Pt cui ii place iute,dar iutesic ,va dau o reteta de sos care se poate folosi la orice:cartofi pai ,carne,etc.

-5 kg rosii
-2 kg ardei iute iute
-2 kg usturoi
-sare dupa gust
Se da tot la masina de tocat ,se amesteca bine si apoi se pune intr-un borcan mare ,afara la racoare.Se amesteca zi de zi in el ,pana cand vedeti ca nu se mai ridica grosul deasupra.Apoi se pun in borcanele si se da in pivnita.

Eu mai am si acum 2 kg de sos,facut acum 2 ani.L-am mancat mai mult eu ,ca imi place iute,mama mama.

Sosul asta sta asa, fara sa fie sterilizat?? alcool
endy
Scris: Wednesday, August 15, 2012 11:25 AM
Nivel

Inregistrat: 6/8/2010
Mikaela , multumesc o sa incerc sa usuc si eu rosii mici .
mikaela
Scris: Wednesday, August 15, 2012 12:56 PM
Nivel

Endy, cu placere!

Buli, chow-chow e o mixtura de legume murate, revin cu reteta si poze mai tarziu.
mikaela
Scris: Thursday, August 16, 2012 5:58 AM
Nivel

Gata si chow-chow-ul meu. Chow-Chow este un amestec de legume specific amishilor statului Pennsylvania, SUA.

Legume, sunt permise de toate, eu am pus conopida, morcov, fasole pastai si cateva fasole boabe, dovlecei felii, castraveti felii, rosii mici verzi si mai coapte, ceapa fidelute, telina tulpina, boabe de porumb. Toate spalate si taiate cuburi, morcovul l-am trecut printr-un clocot ca sa nu ramana tare. Le-am amestecat toate si presarat cu sare de muraturi apoi se lasa cateva ore, cel putin 3 ore.
Separat am facut un amestec din apa si otet, dupa gust, daca preferi mai acru, nu mai pui apa sau pui mai mult otet, condimente gen boabe de mustar, seminte de telina, piper, putina sare, zahar (daca iti place dulce-acrisor), eu am sarit zaharul.
Se scurge lichidul lasat de legume, se pun legumele in borcane, deasupra se toarna otetul in clocot. Se pun capacele si se sterlizeaza prin fierbere.
EU am strecurat otetul ca nu am vrut sa am toate alea in borcane, am adauga apoi doar catev boabe de mustar.
AM studiat mai multe retete on-line, am intrebat prietene amish si asta ar fi rezultatul la care am ajuns...

Se mananca rece, ca o salata sau ca garnitura.

Pt studiu cauta pe Google "amish chow-chow", sunt aici daca te pot ajuta.

http://yourlocalmarketblog.wordpress.com/2008/08/22/chow-chow-organic-pickled-vegetables-recipe/

Cam asa arata finalul gata de servit:

mikaela
Scris: Thursday, August 16, 2012 6:04 AM
Nivel

endy
Scris: Thursday, August 16, 2012 7:26 AM
Nivel

Inregistrat: 6/8/2010
Mikaela , eu pun asa ceva si numesc BEUF .Legumele puse de mine sint castraveti , dovlecel, gogosari de 3 culori sa arate bine morcov fiert ca e mai tare si apoi iarna ori fac salata ori fierb cartofi si amestec eventual mai fac si maioneza , e o bunatate .
Legumele se pot combina dupa gustul fiecaruia .
bulibuli
Scris: Thursday, August 16, 2012 11:16 AM

Ieteee si rosioarele mele puse la marinat!!

Am pus si vinete coapte (pe gratar, la foc de lemne) la congelator. Dar vreau sa mai pun vinete (poate si dovlecei) la marinat in ulei, am auzit ca si alea ies delicioase.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.