Nivel: Membru
Inregistrat: 6/17/2011 Mesaje: 46
| Mikaela eu am congelat rosii intregi. Le folosesc la tocanite, ciorbe, supe... Cand gatesc, le pun in mancare intregi, imediat ce le scot din congelator. Dupa ce fierb putin, coaja iese la suprafata si o scot usor din mancare. Miezul se "topeste" in mancare. Sper ca am fost inteleasa! Si putin off topic... am un caine husky siberian caruia ii plac rosiile. Acum, pe timp de vara, i-am dat rosii congelate ca sa se mai racoreasca (in loc de inghetata)! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Fetelor, chiar azi voi pune rosii la congelator, pfiuu ce usor scap, nu tu borcane, nu tu fierbere, nik...super!
Alexandra, pepenele galben a fost delicios, noi il folosim iarna la smoothies/milkshakes cu fructe si iaurt/lapte, se combina fantastic cu banana, il pun direct inghetat in blender. Nu stiu cum se comporta dezghetat sau folosit la altceva, eu il pun strict pt blender. Curatat de coaja si samburi si taiat felii subtiri sau cubulete mici, scurse sau separate ca sa nu se lipeasca si la pungi in congelator. Anul asta am pus cirese, mure, afine, capsuni si piersici. Sper sa pun si pepene galben. |
|
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Deocamdata am pus vinete coapte, ardei capia si ardei grasi, conopida. Fructe parca nu am curaj, dar vad ca tu Mikaela ai ceva experienta, o sa incerc si eu pepene galbene ca tot e sezonul. Rosiile intregi nu ocupa prea mult loc? Ma gandesc si eu.... |
|
| Praslico, de ce sa-ti fie teama de fructe congelate? Tu n-ai vazut in magazine fructe congelate in pungi, au astia frigidere/congelatoare intregi de toate natiile si felurile. Eu cand cumpar fructe proaspete mai multe bag si la congelator pt iarna sau cand raman si ma uit la ele satula, le bag intr-o punga si le arunc in congelator, sa vezi iarna ce le caut pt un smoothie natural sau o tarta! N-a fost primavara in care sa ajung cu fructe in congelator, mai degraba mi-au ramas legume si zarzavaturi, dar niciodata fructe, parca iarna iti vine sa le mananci pe toate Rosii am pus si tocate si intregi, e primul an cand incerc, sa vad care-mi plac mai mult si pe care le folosesc mai bine, ca sa stiu la anul pe ce ma setez La rosiile intregi am congelat si mai marisoare dar mai multe din astea cherry, parca-s bomboane |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Uite ce retete super!Multumesc fetele Merg sambata in piata si cumpar legume de pe la agricultori....nu prea m-am agitat cu conservatul,gasesc tot timpul fructe si legume fresh dar parca as face ceva cu manutele mele |
|
| EU am inceput deja cu congelarea capsunilor si a asparagusului, spanac, marar si ceapa verde. Oare e prea devreme? In afara de congelare, oare cum se mai conserva capsunile??
Si ca o concluzie, dupa experientele de anul trecut, anul asta voi congela rosii doar oparite, fara pielita, eventual daca sunt prea mari, le voi felia/taia cuburi. |
|
| M-am apucat de treaba si am pus deja bobi, pastai galbene, vinete coapte, ardei capia si ardei grasi pentru ciorbe. Anul asta vreau sa incerc sa pun ardei de umplut sa vad daca ies buni.... |
|
| Am pus pastai galbene deocamdata....de la o ferma cumparate,pastai galbene late si lungi. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ce fete harnice! Dar....de ce congelati? Nu se gasesc proapspete tot timpul anului? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Se gasesc dar sunt mai scumpe! Si am mai auzit ca e bine sa mananci legume si fructe coapte atunci cand e sezonul lor! |
|
| bereea wrote:Ce fete harnice! Dar....de ce congelati? Nu se gasesc proapspete tot timpul anului?
Gasesc doar pastai verzi de prin alte tari,gustul nu e la fel;am o sansa sa ma bucur de pastai galbene,nu le-am mai simtit gustul de vreo 5 ani.Frumoasele
|
|
| Gasim, gasim si iarna...pline de hormoni si ingrasaminte si fara nici un gust si miros...asa stiu ca e productie locala de la ferma si stiu ce dau de mancare copiilor... |
|
| A reinceput sezonul: ardei grasi pentru ciorbe, ardei grasi pentru umplut, telina, incerc rosii sa vad cum ies, bobi, vinete coapte. |
|
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Cred ca ti-am mai spus ca te admir pt asta, majoritatea cunostintelor care le am in strainatate nu se mai complica cu conserve, legume congelate etc., cumpara tot din magazin. Eu vinete am pus doar, dar urmeaza si altele. |
|
| Miriam, multumesc, am copii mici si vreau sa stiu ce le dau de mancare. Curios, caci majoritatea din jurul meu fac la fel ca mine. Ori unde ma adun cu cine ma aseman Spor la treaba! |
|
|