
 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Monique nu stiu cum arata rosiile congelate cert e ca vor fi fleoscaite tare cand se vor descongela.Daca nu vrei sa faci bulion din toate fa o mancare de rosii e delicioasa si se face tare repede(apropo la noi aceasta mancare se numeste zama de impins vagoane nu ma intreba de unde ca nici eu nu stiu) |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Monique,spor la treaba,mai bine fa suculet din ele decat sa le congelezi,au dreptate fetele |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Raly da te rog reteta , asa in mare , la zeama asta de impins vagoane sa mai schimb meniul la al meu sot . Dupa ce-i fac si maninca sa-i spun ca este vremea de impins vagoane....vagonul fiind eu ... |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
|
atunci ar fi cazul sa facem si noi zeama de impins vagoanele, poate-poate m-o impinge si pe mine |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Dya,tai rosile marunt,acuma nici sa te chinui sa le tai prea marunt,acolo vreo 10-15 ca mai putine nu mege ca iasa putin,pui umpic de ulei si le dai la foc mic ca sa se caleasca,ele se fierb in sucul lor.Cand sunt gata fierte bati 3-4 oua ca pentru paparada si le torni peste.Amesteci cca 3 min in toata tocanita asta ca sa nu se prinda,adaugi sare si piper si e gata.E foarte rapida dureaza 15 min ...si asculta-ma pe mine ca e delicioasa.Se poate praji si un carnat sau carne pentru cei care nu mananca fara.Va doresc pofta buna! |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Sunteti dureroase rau ! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Visine/ cirese la congelator
Se scot samburii, visinele/ciresele se aseaza pe o farfurie intr-un singur strat si se dau la congelator pana se intaresc. Se scot si se muta in punga sau cutie. In felul asta isi pastreaza forma si se pot folosi la ornat pe timpul iernii.
T-Mihaela, mersi de idee
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Astazi am pus la congelator capsuni cu blueberries si pepene galben. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Ca sa nu deschid subiect nou... stie careva cum se fac fructele confiate? Ma intereseaza piersici/nectarine confiate, a incercat cineva?>? |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Eu am taiat rosiile,felii si cuburi,le-am bagat in pungi de 1/2 de kg si le-am bagat la congelator.La iarna merge foarte bine o supa de rosii,o tocanita sau chiar un ostropel
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| marivic wrote:Eu am taiat rosiile,felii si cuburi,le-am bagat in pungi de 1/2 de kg si le-am bagat la congelator.La iarna merge foarte bine o supa de rosii,o tocanita sau chiar un ostropel si eu congelez rosiile, doar ca le pun intregi, si inainte sa le pun in supa sau alte bucate... le trec pe sub un jet de apa rece si le decojesc, in schimb ardeii si gogosarii tot pt supe ii tai cubulete.
mikaela wrote:Ca sa nu deschid subiect nou... stie careva cum se fac fructele confiate? Ma intereseaza piersici/nectarine confiate, a incercat cineva?>? nu am incercat pt ca la un search pe google am vazut ca trebe muuult zahar, in schimb am dezhidratat fructe... la soare cum facea bunica mea, adica 100 % bio, dar este si un aparat pt dezhidratat cu tavite si aer cald... de miroase casa a capsuni sau visine... mmm de le mananci cum le scoti de acolo. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Da,Kmy,dar intregi ocupa mult mai mult loc,.....Mie-mi par convenabil ca spatiu asa,....Am mai bagat si taiate marunt cu verdeata,ardei gras si morcovi in pungute. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Da' rosiile la congelator nu se fleoscaie? Ca as pune si eu, mi se pare cea mai usoara retata Tot culeg rosii zilnic si nu-i destul nici pt sos, nici pt nik, asa le-as baga rapid la congelator, m-am gandit ca se inmoaie si au gust aiurea, nu??
Kmy, sunt deja la jumatatea procesului de confiere cu nectarinele, trebuie zahar mult si dureaza mult, cateva zile, dar sunt bune bune mai ales la ornat dulciuri. Am pus o serie de nectarine si piersici la compot si alta serie in congelator, unele la confiat si unele pt mancat proaspete. Aparat din ala de deshidratat am vazut si eu pe aici, inca nu posed asa ceva, sper la unul din ala intr-o zi. La soare nu am unde sa le pun, casa mea e inalta rau, nu m-as urca pe acoperis nici platita, plus ca mi-e de muste si ganganii zburatoare si ce sa mai zic ca ploua si e roua dimineata, se strica inainte de a se usca. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| mikaela wrote:Astazi am pus la congelator capsuni cu blueberries si pepene galben.
pepene galben congelat? si cum a fost? chiar m-ar interesa |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Eu le pun asa inghetate in mancare si raman ca si proapete,.....apoi fierb cu totul,....... |
|
|