Congelarea legumelor/fructelor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
raly
Scris: Saturday, September 6, 2008 1:38 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Monique nu stiu cum arata rosiile congelate cert e ca vor fi fleoscaite tare cand se vor descongela.Daca nu vrei sa faci bulion din toate fa o mancare de rosii e delicioasa si se face tare repede(apropo la noi aceasta mancare se numeste zama de impins vagoanehohot hohot nu ma intreba de unde ca nici eu nu stiu) computerlove computerlove
Mela
Scris: Saturday, September 6, 2008 2:02 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Monique,spor la treaba,mai bine fa suculet din ele decat sa le congelezi,au dreptate fetelegrup
dya
Scris: Saturday, September 6, 2008 2:35 PM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
Raly da te rog reteta , asa in mare , la zeama asta de impins vagoane sa mai schimb meniul la al meu sotangel . Dupa ce-i fac si maninca sa-i spun ca este vremea de impins vagoane....vagonul fiind eusic ras ...alcool alcool alcool hohot hohot hohot
Sfefania_Johansson
Scris: Saturday, September 6, 2008 2:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/24/2007
dya wrote:
Raly da te rog reteta , asa in mare , la zeama asta de impins vagoane sa mai schimb meniul la al meu sotangel . Dupa ce-i fac si maninca sa-i spun ca este vremea de impins vagoane....vagonul fiind eusic ras ...alcool alcool alcool hohot hohot hohot

hohot hohot hohot hohot hohot
atunci ar fi cazul sa facem si noi zeama de impins vagoanele, poate-poate m-o impinge si pe mineras hohot hohot
raly
Scris: Saturday, September 6, 2008 3:09 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Dya,tai rosile marunt,acuma nici sa te chinui sa le tai prea marunt,acolo vreo 10-15 ca mai putine nu mege ca iasa putin,pui umpic de ulei si le dai la foc mic ca sa se caleasca,ele se fierb in sucul lor.Cand sunt gata fierte bati 3-4 oua ca pentru paparada si le torni peste.Amesteci cca 3 min in toata tocanita asta ca sa nu se prinda,adaugi sare si piper si e gata.E foarte rapida dureaza 15 min ...si asculta-ma pe mine ca e delicioasa.Se poate praji si un carnat sau carne pentru cei care nu mananca fara.Va doresc pofta buna!computerlove computerlove
Maria & Mario
Scris: Saturday, September 6, 2008 6:16 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Sunteti dureroase rau ! hohot hohot grup grup
mikaela
Scris: Thursday, June 30, 2011 6:18 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
Visine/ cirese la congelator

Se scot samburii, visinele/ciresele se aseaza pe o farfurie intr-un singur strat si se dau la congelator pana se intaresc. Se scot si se muta in punga sau cutie. In felul asta isi pastreaza forma si se pot folosi la ornat pe timpul iernii.

T-Mihaela, mersi de idee cool

mikaela
Scris: Friday, July 1, 2011 5:16 PM
Nivel

Astazi am pus la congelator capsuni cu blueberries si pepene galben. yes
mikaela
Scris: Saturday, August 25, 2012 11:14 PM
Nivel

Ca sa nu deschid subiect nou... stie careva cum se fac fructele confiate? Ma intereseaza piersici/nectarine confiate, a incercat cineva?>?
marivic
Scris: Monday, August 27, 2012 8:30 PM
Nivel

Inregistrat: 8/10/2007
Eu am taiat rosiile,felii si cuburi,le-am bagat in pungi de 1/2 de kg si le-am bagat la congelator.La iarna merge foarte bine o supa de rosii,o tocanita sau chiar un ostropelyes
Kmy
Scris: Monday, August 27, 2012 8:45 PM
Nivel

Inregistrat: 9/13/2006
marivic wrote:
Eu am taiat rosiile,felii si cuburi,le-am bagat in pungi de 1/2 de kg si le-am bagat la congelator.La iarna merge foarte bine o supa de rosii,o tocanita sau chiar un ostropelyes

si eu congelez rosiile, doar ca le pun intregi, si inainte sa le pun in supa sau alte bucate... le trec pe sub un jet de apa rece si le decojesc, in schimb ardeii si gogosarii tot pt supe ii tai cubulete.

mikaela wrote:
Ca sa nu deschid subiect nou... stie careva cum se fac fructele confiate? Ma intereseaza piersici/nectarine confiate, a incercat cineva?>?

nu am incercat pt ca la un search pe google am vazut ca trebe muuult zahar, in schimb am dezhidratat fructe... la soare cum facea bunica mea, adica 100 % bio, dar este si un aparat pt dezhidratat cu tavite si aer cald... de miroase casa a capsuni sau visine... mmm de le mananci cum le scoti de acolo.
marivic
Scris: Monday, August 27, 2012 8:49 PM
Nivel

Da,Kmy,dar intregi ocupa mult mai mult loc,.....Mie-mi par convenabil ca spatiu asa,....Am mai bagat si taiate marunt cu verdeata,ardei gras si morcovi in pungute.
mikaela
Scris: Tuesday, August 28, 2012 3:03 AM
Nivel

Da' rosiile la congelator nu se fleoscaie? Ca as pune si eu, mi se pare cea mai usoara retata hohot Tot culeg rosii zilnic si nu-i destul nici pt sos, nici pt nik, asa le-as baga rapid la congelator, m-am gandit ca se inmoaie si au gust aiurea, nu??

Kmy, sunt deja la jumatatea procesului de confiere cu nectarinele, trebuie zahar mult si dureaza mult, cateva zile, dar sunt bune bune mai ales la ornat dulciuri. Am pus o serie de nectarine si piersici la compot si alta serie in congelator, unele la confiat si unele pt mancat proaspete. Aparat din ala de deshidratat am vazut si eu pe aici, inca nu posed asa ceva, sper la unul din ala intr-o zi. La soare nu am unde sa le pun, casa mea e inalta rau, nu m-as urca pe acoperis nici platita, plus ca mi-e de muste si ganganii zburatoare si ce sa mai zic ca ploua si e roua dimineata, se strica inainte de a se usca.
alexandrabogdan
Scris: Tuesday, August 28, 2012 7:27 AM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
mikaela wrote:
Astazi am pus la congelator capsuni cu blueberries si pepene galben. yes

pepene galben congelat? si cum a fost? chiar m-ar interesa
marivic
Scris: Tuesday, August 28, 2012 9:18 AM
Nivel

Eu le pun asa inghetate in mancare si raman ca si proapete,.....apoi fierb cu totul,.......
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.