Congelarea legumelor/fructelor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
vivy
Scris: Friday, August 11, 2006 4:42 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/5/2006
Mesaje: 141
Nimeni nu se ocupa cu congelarea legumelor pt iarna, sau le luati gata congelate din market? Eu vreau sa pun la congelare fasole pastai dar nu prea stiu cum sa le pun, crude sau putin oparite? Poate e cineva in masura sa-mi spuna.oare
lori16ro
Scris: Friday, August 11, 2006 4:44 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
Mesaje: 995
fasolele pastai si, mazarea se pun oparite, eu le fierb cam cit sa se inmoaie putin
la fel se pot pune si ardei ( eu aleg rosii) opariti pentru umplut la craciun
mai pun vinete coapte si curatate , ardei copti , si curatati, gogosari copti , si zarzavat portii mici in pungulite fara sare ca pentru ciorba (citeodata)
vivy
Scris: Friday, August 11, 2006 5:03 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/5/2006
Mesaje: 141
lori16ro wrote:
fasolele pastai si, mazarea se pun oparite, eu le fierb cam cit sa se inmoaie putin
la fel se pot pune si ardei ( eu aleg rosii) opariti pentru umplut la craciun
mai pun vinete coapte si curatate , ardei copti , si curatati, gogosari copti , si zarzavat portii mici in pungulite fara sare ca pentru ciorba (citeodata)


Merci tare multpupici, ma duc sa oparesc fasolea pastai. Zarzavatul pt ciorba, cum il tai cubulete sau le dai pe razatoare, si ce legume pui?
emanuelaan
Scris: Friday, August 11, 2006 9:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/28/2006
Mesaje: 493
lori te rog sa-mi explici si mie cum faci ardei opariti pt. umplut ca ma intereseaza pupici si mersipupici
lori16ro
Scris: Friday, August 11, 2006 9:40 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
Mesaje: 995
deci zarzavatul morcov, patrunjel, telina eu pun dat pe razatoare, sau
morcov, patrunjel, telina , ardei taiat si gogosar
fara sare
separat pun si frunze de patrunjel si marar taiate si puse tot in pungute si cind scot tai cit am nevoie pt bors fara sa dezget, se taie usor

ardeii ii aleg mai frumosi le scot cotorul cu seminte, ii oparesc cit sa se inmoaie si sa-si schimbe culoarea , ii las la racit si apoi ii vir pe cei mai mici in cei mari cam cite 2-3 , ii pun in pungute la congelator si-i folosesc iarna
cind fac sarmale , asa de efect

dar trebuie sa testati sa vedeti daca va place pentru ca stiu persoane care zic ca nu le place mazarea congelata si o pun la borcan

cred ca mama Soniei e priceputa "asa ca am facut doar ardei umpluti din cei pusi de mine la congelator in toamna trecuta" - cititi aici
http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=961
vivy
Scris: Friday, August 11, 2006 10:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/5/2006
Mesaje: 141
lori16ro wrote:
deci zarzavatul morcov, patrunjel, telina eu pun dat pe razatoare, sau
morcov, patrunjel, telina , ardei taiat si gogosar
fara sare
separat pun si frunze de patrunjel si marar taiate si puse tot in pungute si cind scot tai cit am nevoie pt bors fara sa dezget, se taie usor

ardeii ii aleg mai frumosi le scot cotorul cu seminte, ii oparesc cit sa se inmoaie si sa-si schimbe culoarea , ii las la racit si apoi ii vir pe cei mai mici in cei mari cam cite 2-3 , ii pun in pungute la congelator si-i folosesc iarna
cind fac sarmale , asa de efect

dar trebuie sa testati sa vedeti daca va place pentru ca stiu persoane care zic ca nu le place mazarea congelata si o pun la borcan

cred ca mama Soniei e priceputa "asa ca am facut doar ardei umpluti din cei pusi de mine la congelator in toamna trecuta" - cititi aici
http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=961

Merci pt retete.pupici
Dar cu conopida, brocolii tot se oparesc?
Miri
Scris: Friday, August 11, 2006 11:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mesaje: 16505
Vivy, de ce nu pui fasolea verde la borcan,cu rosii,ceapa si frunze de patrunjel?
Iese o bunatate,o poti folosi si la ciorba si la felul doi si sa o maninci din borcan,asa cum e!sic
vivy
Scris: Saturday, August 12, 2006 12:17 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/5/2006
Mesaje: 141
Miri wrote:
Vivy, de ce nu pui fasolea verde la borcan,cu rosii,ceapa si frunze de patrunjel?
Iese o bunatate,o poti folosi si la ciorba si la felul doi si sa o maninci din borcan,asa cum e!sic

Am pus deja, dar te rog spune-mi reteta si data viitoare voi incerca.Mercipupici
lori16ro
Scris: Saturday, August 12, 2006 5:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
Mesaje: 995
e nu pun la borcan ca nu am camara, debara mai racoroasa, in apartamentul meu e f cald si iarna si nu vreau sa mi se strice chiar daca le sterilizez

si eu sunt de aceeasi parere ca sunt mai bune dar cind le tii la 22 grade , plus ca se fac mai greu......

conopida si dovleac se oparesc
vezi aici
http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=2036
monique
Scris: Friday, September 5, 2008 11:53 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 3579
Feteloooor!!! Help! Ajutati o gospodina in deriva!!!
Azi am cumparat 50 kg de rosii, si vreau sa fac suc din el, dar pt ca sunt f multe as vrea sa si congelez o parte din ele.
Ati tinut vreodata rosii la congelator? Le-ati opatir inainte de a le baga sau le-ati pus crude?!? ca eu nu am chef nici macar sa le oparescras
Cum s-au comportat dupa decongelare? Cineva mi-a zis ca nu-mi recomanda congelarea deoarece apoi se moaie si au gust nu foarte placut...
Salvati-ma...
Maria & Mario
Scris: Friday, September 5, 2008 11:55 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Monique, cauta repejor o vara , o vecina , sacrifica-ti o zi si fa-le cat sunt proaspete ! Nu cred ca vor avea acelasi gust si consistenta supa congelare , sincer ! computerlove Acum, sa nu dai cu rosii, da ? :018:
monique
Scris: Friday, September 5, 2008 11:58 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 3579
Maria & mami wrote:
Monique, cauta repejor o vara , o vecina , sacrifica-ti o zi si fa-le cat sunt proaspete ! Nu cred ca vor avea acelasi gust si consistenta supa congelare , sincer ! computerlove Acum, sa nu dai cu rosii, da ? :018:


:018: :018: :018: pai... ce sa fac... n-am incotro si am sa ma apuc maine de treaba... singurica... nu am pe nimeeeniplans plans plans ...
Mersi pentru raspunsul foaaarte prompt! pupici pupici pupici
t-mihaela
Scris: Saturday, September 6, 2008 5:54 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mesaje: 5142
Dupa ce le congelezi nu mai sunt bune de mancat in salate, doar de pus in mancaruri.essen ...sau cine stie gusturile omului , poate o sa-ti placa, pune cateva de proba si vezi cum ies.
Lilly of the valley
Scris: Saturday, September 6, 2008 7:58 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Mesaje: 12042
monique wrote:
Feteloooor!!! Help! Ajutati o gospodina in deriva!!!
Azi am cumparat 50 kg de rosii, si vreau sa fac suc din el, dar pt ca sunt f multe as vrea sa si congelez o parte din ele.
Ati tinut vreodata rosii la congelator? Le-ati opatir inainte de a le baga sau le-ati pus crude?!? ca eu nu am chef nici macar sa le oparescras
Cum s-au comportat dupa decongelare? Cineva mi-a zis ca nu-mi recomanda congelarea deoarece apoi se moaie si au gust nu foarte placut...
Salvati-ma...


congelate nu vor mai fi bune decat la mancaruri gatite. eu le pun in gongelator, dar fara pielita.
le mai poti pune si in borcan, fara sare si conservanti, dar borcanele trebuie puse la bain marine, la fel ca zacusca.
monique
Scris: Saturday, September 6, 2008 8:20 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 3579
Va multumesc tare mult, am sa ma apuc de treaba ceva mai tarziu. Voi face suc si voi pune si la borcane fierte la bain marine, pt ca nu vreau sa folosesc deloc sare, aspirina sau alti conservanti.
Pupici gospodinelor!!!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.