Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/5/2006 Mesaje: 141
| Nimeni nu se ocupa cu congelarea legumelor pt iarna, sau le luati gata congelate din market? Eu vreau sa pun la congelare fasole pastai dar nu prea stiu cum sa le pun, crude sau putin oparite? Poate e cineva in masura sa-mi spuna. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| fasolele pastai si, mazarea se pun oparite, eu le fierb cam cit sa se inmoaie putin la fel se pot pune si ardei ( eu aleg rosii) opariti pentru umplut la craciun mai pun vinete coapte si curatate , ardei copti , si curatati, gogosari copti , si zarzavat portii mici in pungulite fara sare ca pentru ciorba (citeodata) |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/5/2006 Mesaje: 141
| lori16ro wrote:fasolele pastai si, mazarea se pun oparite, eu le fierb cam cit sa se inmoaie putin la fel se pot pune si ardei ( eu aleg rosii) opariti pentru umplut la craciun mai pun vinete coapte si curatate , ardei copti , si curatati, gogosari copti , si zarzavat portii mici in pungulite fara sare ca pentru ciorba (citeodata)
Merci tare mult, ma duc sa oparesc fasolea pastai. Zarzavatul pt ciorba, cum il tai cubulete sau le dai pe razatoare, si ce legume pui? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| lori te rog sa-mi explici si mie cum faci ardei opariti pt. umplut ca ma intereseaza pupici si mersi |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| deci zarzavatul morcov, patrunjel, telina eu pun dat pe razatoare, sau morcov, patrunjel, telina , ardei taiat si gogosar fara sare separat pun si frunze de patrunjel si marar taiate si puse tot in pungute si cind scot tai cit am nevoie pt bors fara sa dezget, se taie usor
ardeii ii aleg mai frumosi le scot cotorul cu seminte, ii oparesc cit sa se inmoaie si sa-si schimbe culoarea , ii las la racit si apoi ii vir pe cei mai mici in cei mari cam cite 2-3 , ii pun in pungute la congelator si-i folosesc iarna cind fac sarmale , asa de efect
dar trebuie sa testati sa vedeti daca va place pentru ca stiu persoane care zic ca nu le place mazarea congelata si o pun la borcan
cred ca mama Soniei e priceputa "asa ca am facut doar ardei umpluti din cei pusi de mine la congelator in toamna trecuta" - cititi aici http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=961 |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/5/2006 Mesaje: 141
| lori16ro wrote:deci zarzavatul morcov, patrunjel, telina eu pun dat pe razatoare, sau morcov, patrunjel, telina , ardei taiat si gogosar fara sare separat pun si frunze de patrunjel si marar taiate si puse tot in pungute si cind scot tai cit am nevoie pt bors fara sa dezget, se taie usor ardeii ii aleg mai frumosi le scot cotorul cu seminte, ii oparesc cit sa se inmoaie si sa-si schimbe culoarea , ii las la racit si apoi ii vir pe cei mai mici in cei mari cam cite 2-3 , ii pun in pungute la congelator si-i folosesc iarna cind fac sarmale , asa de efect dar trebuie sa testati sa vedeti daca va place pentru ca stiu persoane care zic ca nu le place mazarea congelata si o pun la borcan cred ca mama Soniei e priceputa " asa ca am facut doar ardei umpluti din cei pusi de mine la congelator in toamna trecuta" - cititi aici http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=961 Merci pt retete. Dar cu conopida, brocolii tot se oparesc? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Vivy, de ce nu pui fasolea verde la borcan,cu rosii,ceapa si frunze de patrunjel? Iese o bunatate,o poti folosi si la ciorba si la felul doi si sa o maninci din borcan,asa cum e! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/5/2006 Mesaje: 141
| Miri wrote:Vivy, de ce nu pui fasolea verde la borcan,cu rosii,ceapa si frunze de patrunjel? Iese o bunatate,o poti folosi si la ciorba si la felul doi si sa o maninci din borcan,asa cum e! Am pus deja, dar te rog spune-mi reteta si data viitoare voi incerca.Merci |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| e nu pun la borcan ca nu am camara, debara mai racoroasa, in apartamentul meu e f cald si iarna si nu vreau sa mi se strice chiar daca le sterilizez
si eu sunt de aceeasi parere ca sunt mai bune dar cind le tii la 22 grade , plus ca se fac mai greu......
conopida si dovleac se oparesc vezi aici http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=2036 |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Feteloooor!!! Help! Ajutati o gospodina in deriva!!! Azi am cumparat 50 kg de rosii, si vreau sa fac suc din el, dar pt ca sunt f multe as vrea sa si congelez o parte din ele. Ati tinut vreodata rosii la congelator? Le-ati opatir inainte de a le baga sau le-ati pus crude?!? ca eu nu am chef nici macar sa le oparesc Cum s-au comportat dupa decongelare? Cineva mi-a zis ca nu-mi recomanda congelarea deoarece apoi se moaie si au gust nu foarte placut... Salvati-ma... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Monique, cauta repejor o vara , o vecina , sacrifica-ti o zi si fa-le cat sunt proaspete ! Nu cred ca vor avea acelasi gust si consistenta supa congelare , sincer ! Acum, sa nu dai cu rosii, da ? :018: |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Maria & mami wrote:Monique, cauta repejor o vara , o vecina , sacrifica-ti o zi si fa-le cat sunt proaspete ! Nu cred ca vor avea acelasi gust si consistenta supa congelare , sincer ! Acum, sa nu dai cu rosii, da ? :018:
:018: :018: :018: pai... ce sa fac... n-am incotro si am sa ma apuc maine de treaba... singurica... nu am pe nimeeeni ... Mersi pentru raspunsul foaaarte prompt! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Dupa ce le congelezi nu mai sunt bune de mancat in salate, doar de pus in mancaruri. ...sau cine stie gusturile omului , poate o sa-ti placa, pune cateva de proba si vezi cum ies. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| monique wrote:Feteloooor!!! Help! Ajutati o gospodina in deriva!!! Azi am cumparat 50 kg de rosii, si vreau sa fac suc din el, dar pt ca sunt f multe as vrea sa si congelez o parte din ele. Ati tinut vreodata rosii la congelator? Le-ati opatir inainte de a le baga sau le-ati pus crude?!? ca eu nu am chef nici macar sa le oparesc Cum s-au comportat dupa decongelare? Cineva mi-a zis ca nu-mi recomanda congelarea deoarece apoi se moaie si au gust nu foarte placut... Salvati-ma...
congelate nu vor mai fi bune decat la mancaruri gatite. eu le pun in gongelator, dar fara pielita. le mai poti pune si in borcan, fara sare si conservanti, dar borcanele trebuie puse la bain marine, la fel ca zacusca. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Va multumesc tare mult, am sa ma apuc de treaba ceva mai tarziu. Voi face suc si voi pune si la borcane fierte la bain marine, pt ca nu vreau sa folosesc deloc sare, aspirina sau alti conservanti. Pupici gospodinelor!!! |
|
|