Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Am citit cu atentie scopul subforumului...asa ca va provoc sa ma ajutati sa dezleg o situatie alambicata...sociala...conflictuala
Situatia: la munca. Personajele: je si inca o colega. Descriere: isterica, paranoica, dar trebuie in anumite momente sa conlucram. Istoricul relatiei : plin de conflicte provocate de persoana in cauza. Se simte amenintata, are impresia mereu ca cineva vrea sa-i fure "drepturile", se manifesta agresiv dpdv verbal in public, denigreaza si pe fata si pe la spate...o adevarata comoara la casa omului. Nu sunt o persoana violenta, dar cand vine vorba de aceasta colega ... si marti urmeaza o noua runda, urmata de alte inca cateva. Si n-as vrea sa apar la stirile protv ca am bagat-o in spital:018: ... asa ca help? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu m-as adresa direct sefului meu direct si i-as prezenta situatia.
I-as cere sa vorbeasca cu ea, asta in caz ca aveti acelasi sef, si sa-i impuna sa aiba o atitudine profesionala la servici.
Mi se pare o situatie de hartuire verbala, total neprofesionala si ar fii de datoria sefului sa-i atraga atentia colegei tale ca asa ceva nu se accepta.
Pe mine m-ar afecta profesional si psihic. Aici asa ceva se numeste bullying si fiecare firma are reguli stricte in ceea ce priveste aceasta atitudine. Adica persoanei in cauza i se da avertisment verbal ptr prima data iar daca se mai intampla se desface contractul de munca.
Cere-i sefului tau sa-ti indice o alta colega cu care sa colaborezi si spune-i ca refuzi sa lucrezi cu ea mai ales ca aceasta colaborare nu este una in armonie si iti poate afecta rezultatele. |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Sunt de acord intrutotul cu Roxanel |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| Roxanel wrote:Eu m-as adresa direct sefului meu direct si i-as prezenta situatia.
I-as cere sa vorbeasca cu ea, asta in caz ca aveti acelasi sef, si sa-i impuna sa aiba o atitudine profesionala la servici.
Mi se pare o situatie de hartuire verbala, total neprofesionala si ar fii de datoria sefului sa-i atraga atentia colegei tale ca asa ceva nu se accepta.
Pe mine m-ar afecta profesional si psihic. Aici asa ceva se numeste bullying si fiecare firma are reguli stricte in ceea ce priveste aceasta atitudine. Adica persoanei in cauza i se da avertisment verbal ptr prima data iar daca se mai intampla se desface contractul de munca.
Cere-i sefului tau sa-ti indice o alta colega cu care sa colaborezi si spune-i ca refuzi sa lucrezi cu ea mai ales ca aceasta colaborare nu este una in armonie si iti poate afecta rezultatele.
Si la noi in firma se aplica sanctiuni salariale in cazuri de hartuire intre colegi. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| eu as zice in una din aceste situatii sa incerci sa vorbesti foaaaarte calm cu ea, si foaaarte politicos, insistand pe ideea ca nu trebuie sa va abateti de la ceea ce aveti de facut si ca atitudinea ei nu este deloc, constructiva... lucrul asta, desigur, dupa cum ai descris-o , o va scoate si mai tare din minti... in tot timpul asta tu sa inregistrezi dialogul.. mai departe vezi tu ce faci cu inregistrarea... ajuta si sa i-o dai ei sa o asculte sa vada cat e de isterica, absurda si penibila.... ca poate nu-si da seama.. |
|

| Atata timp cat inregistrarea in nestiinta este legala... eu nu mi-as pune mintea cu cineva de genul acesta... sa nu ma trezesc ca sunt data in judecata |
|
| Cristy wrote:Atata timp cat inregistrarea in nestiinta este legala... eu nu mi-as pune mintea cu cineva de genul acesta... sa nu ma trezesc ca sunt data in judecata
no.. nu m-am gandit la varianta asta.. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Cristy wrote:Atata timp cat inregistrarea in nestiinta este legala... eu nu mi-as pune mintea cu cineva de genul acesta... sa nu ma trezesc ca sunt data in judecata
Ce inseamna inregistrarea in nestiinta?
Pe de a;ta parte de ce cineva ar trebuii sa taca si sa inghita? |
|
| Roxanel wrote:
Ce inseamna inregistrarea in nestiinta?
adica persoana respectiva nu stie ca este inregistrata in clipa aia si face ca toti dracii cum e obisnuita, ca daca ar sti s-ar controla.. sa nu se faca de rusine |
|

| Ce dragute sunteti ca mi-ati raspuns
Adevarul e ca: am vorbit cu seful nostru, din anii trecuti...dar degeaba, am discutat "la rece" cu persoana asta, dar degeaba... din fericire, am reusit sa abordez problema din alta perspectiva si am lasat-o sa faca ce vrea, cum vrea...si a facut asa de bine in ceea ce ma priveste, incat, dupa ce-si va da seama ce prost a ales, pentru ea, poate sa se dea mult si bine cu fundul de pamant ca ea a ales, intai Inseamna mult sa am rabdare...sa nu reactionez la impuls... e o lectie de viata pretioasa pentru mine, pe care sper sa mi-o reamintesc si sa o aplic mereu, atunci cand e nevoie. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| sousorel,off!ce femeie dotata .Ai mare grija,din cate am inteles ea te provoaca .Incearca,invata sa eviti discutiile.Am trecut si eu prin asa ceva cu mai multe colege deodata cand lucram in croitorie. Ideal ar fi in timp ce ea "se manifesta"sa vina intamplator seful Iti doresc rabdare multa si nervi tari |
|

| Le evit cat pot... si seful stie ce poama are la casa...da' n-are ce face |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| sousourel wrote:Le evit cat pot... si seful stie ce poama are la casa...da' n-are ce face
Ar putea sa o penalizeze la salariu,dar poate ca nu vrea ,poate este o angajata buna sau are o placere ascunsa pentru ea Stiu cum te simti am trecut si eu prin situatie,multa rabdare si arata-i ca nu-ti pasa |
|

| bulibuli wrote:adica persoana respectiva nu stie ca este inregistrata in clipa aia si face ca toti dracii cum e obisnuita, ca daca ar sti s-ar controla.. sa nu se faca de rusine
Mai mult de atat, inregistrarile/fotografiile/filmele facute unei persoane si folosirea lor impotriva acestei persoane se numeste santaj si nici acesta nu este legal
Sousourel este un proverb care spune "prostul nu-i prost destul, pana nu este si fudul! " MA bucur ca ai rezolvat cumva |
|

| Cristy wrote:Sousourel este un proverb care spune "prostul nu-i prost destul, pana nu este si fudul! " MA bucur ca ai rezolvat cumva
Sunt convinsa ca e doar o perioada de bine...va mai tin eu la curent |
|
|
|