Nivel: Membru
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 55
| vreau sa va arat si eu cateva sticle imbracate cu tot felul de sfori si resturi de ate ,,,sper sa va placa..sticla pt visinata,rachiu de prune si de pere
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Mec sunt frumoase si foarte interesante
Tu folosesti si lipici cand infasori sfoara? Ce fel de sfoara folosesti?
Iar formele de pe sticla din ce sunt facute?
Am sticle din acestea in casa, si m-ar bate gandul sa fac, mai ales ca au un aspect autentic |
|
| pe sticla pun prenadez dupa care infasor diterite sfori si chiar resturi de la tricotat,,,in generam bucleuri si matase chiar....formele de pe sticla sunt din gips ,...am matrite unde torm gips si le pictez...eu am o mica afacere cu obiecte de artizanat,,merg pe unicate din gips,,,dar se gasesc in comert matrite pt asa ceva...folosesc sticle plate pe o parte sa pot lipi formele dar am facut sticle si fara figurine de gips...am facut si pahare mari si au iesit vaze de flori si cutie de cinserve inalte si le.am folosit suport de creioane ...o sa revin cu poze ca o sa mai fac..acum momental le/.am dat |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Mec sunt extraordinare! |
|
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Original, imi place tare mult |
|
| Caut in disperare matrite de fructe si nu gasesc
In fine, am sa incerc si eu cu sticla de la uleiul de masline, care este patrata, poate dau de o sticla mai micuta pentru inceput, iar cu resturile de ata, vad eu ce gasesc prin casa Oare aracet nu ar fii bun pentru acest lucru? Nu am prelandez in casa, la noi este cam scump
Cat despre forme, tu le lacuiesti? |
|
| nu stiu daca merge cu aracet nu am incercat,,,am pus si o conserva imbracata cu ate ca suport de pixuri.....si 2 scrumiere pictate cu vopsea de masina.......matritele eu le/.am luat din germania ,,,dar se mai pot face din lut ,,,,eu la forme folosesc gipsadica ipsos de modelaj si cand nu gasesc iau de constructii si le lacuies deoarece vopselele le fac eu din lavabila cu acoarele si daca dau cu nitro lac se usuca mai repede dar nu are acelasi luciu ca cel de lemn...mai poti face forma tot din ata colorata..am facut asa cand eram in scoala...eu de mica aveam acest hobby sa fac tot felul de minuni si acum a devenit pt mine o mica afacere.....mai nou imi fac singura si matrite,,,imi fac forma din lut sau chiar ipsos cea ce este mai greu dupa care imi fac matrita din silicon lichid |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Cristy wrote:Caut in disperare matrite de fructe si nu gasesc ...
Magnetii de frigider! Modelul pe care il am cred ca merge, numai ca eu sunt antitalent la lucrul de mana. |
|
| mariuta wrote:Magnetii de frigider! Modelul pe care il am cred ca merge, numai ca eu sunt antitalent la lucrul de mana.
Da, stiu magnetii dar eu cautam matrite pentru gips (care se pot refolosi). Cautam defapt matrite pt ardei iuti (am o gargauna in cap) Am vazut ceva forme dar sunt ori pentru copii, mari si cu ochi, nas etc, ori mai mici, pentru fimo si sunt cam piparate la pret
In cel mai rau caz voi recurge la magneti, idee buna
Cat despre silicon lichid, lut si altele, nu fac cantitati mari asa ca nu are rost sa ma complic cu mai multe materiale. In plus de asta vreau sa las si ceva activitate pentru la pensie ca pana atunci nu ma vasd cu foarte mult timp la dispozitie
Mec eu am sa incerc o suprafata mica cu aracet sa vad cu se preteaza si pe urma voi face ceva mai mare |
|
| sper sa va placa ..astea sunt foarte usor de facut sunt peturi imbracate in gips primele doua sunt sticle de plastic de la sampon si vopsite cu acoarele dupa care lacuite,,,cele ca imitatie de scoarta de lemn sunt peturi de la suc imbracate in gips si imediat cum am pus gipsul am implantat in gips cateva ramurele de copac...dupa ce le/am vopsit si lacuit am lipit cateva frunzulite si o floricica,,,,daca mai vreti detali va mai pot lamurii oricand
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| frumoase! poate candva voi avea si eu vointa sa ma apuc de minunatii. pana atunci visez doar la spatiu unde sa le expun. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| |
|
| Mec crezi ca poti sa ne aratri step-by-step cum se fac ultimele modele? Am inceput sa lucrez si eu cu gips in ultimul timp si m-ar interesa |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Cristy wrote:Mec crezi ca poti sa ne aratri step-by-step cum se fac ultimele modele? Am inceput sa lucrez si eu cu gips in ultimul timp si m-ar interesa Da....e o idee buna!Se poate??? |
|
|
am mai postat niste poze cu suporturi de gips ,suport de creioane,,,,sunt in comert sucuri naturale in cutii,un fel de carton mai gros,,,in partea de jos cu un cutit am pus pasta de gips cat vreau de inalt si se lasa la uscat foarte bine cupa cere se scoate incet cutia,,trebuie pus mai gros gipsul cam de 7 mm pana la 10 mm,,,dupa cere eu folosesc vopsea care o fac cu lavabila unde pun acoarele de apa sau vopsele pt zugravit ca vopseaua care este pt asa ceva este destul de scumpa.dupa care dau cu lac....daca dau cu nitro lac ce miroase a diluant se usuca repede dar nu are acelasi luciu care il are lacul pt lemn.sunt fericita sa va explic tot ce stiu in acest domeniu...id meu de mess yahoo si skype este lulumec si va pot explica cand aveti nevoie ce o informatie numai sa ma apelati.eu lucrez mult in fata calculatorului si sunt usor de gasit....va astept cu drag |
|
|