Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Care ar trebui sa fie conduita celui care se spovedeste si a preotului la spovedanie?
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| In primul rand stiu ca preotul nu ar trebui sa aiba prejudecati si sa se transforme el in judecator. Din pacate pe la noi nu prea se intampla asa. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Simplu...preotul un bun ascultator, tu - umil in fata pacatelor tale si a lui Dumnezeu. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Preotul are dreptul sa te judece si sa te acuze?
Cum ar trebui sa se poarte astfel incat sa te spovedesti si a 2-a oara? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| AdrianaC wrote:Preotul are dreptul sa te judece si sa te acuze?
Cum ar trebui sa se poarte astfel incat sa te spovedesti si a 2-a oara?
Pai uite ca eu nu am ajuns in viata asta sa ma spovedesc a doua oara tocmai din cauza primei spovedanii. Dupa care am reusit sa-mi dau seama ca ma pot spovedi singura fatza de oamenii din jurul meu, sa obtin iertarea lor si sa nu mai folosesc intermediari. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| AdrianaC wrote:Preotul are dreptul sa te judece si sa te acuze?
Cum ar trebui sa se poarte astfel incat sa te spovedesti si a 2-a oara?
nu m-am spovedid niciodata,dar pot sa spun ca preotul nu are dreptul sa judece sau sa acuze.acest drept il are DOAR Dzeu |
|
| butterfly wrote:
nu m-am spovedid niciodata,dar pot sa spun ca preotul nu are dreptul sa judece sau sa acuze.acest drept il are DOAR Dzeu
Stai linistita ca nu ai pierdut nimic. Aveam 14 ani la prima spovedanie, aratam ca un soi de baietel, habar nu aveam cum se fac copii ca eram in anul 1991 iar preotul o luase pe aratura cu intrebarile.
|
|
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| g_nicoleta2000 wrote:
Stai linistita ca nu ai pierdut nimic. Aveam 14 ani la prima spovedanie, aratam ca un soi de baietel, habar nu aveam cum se fac copii ca eram in anul 1991 iar preotul o luase pe aratura cu intrebarile.
Si pe mine la fel.Tin minte ca aveam vre-o 13 ani...Si un ma intrebat"Cu citi barbati te-ai culcat pana acum" Era nebun de-abinelea |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| g_nicoleta2000 wrote:
am scris la un alt subiect,ca nu sunt ortodoxa,si in religia noastra nu se merge pe spovedanie |
|
| Rody wrote:Si pe mine la fel.Tin minte ca aveam vre-o 13 ani...Si un ma intrebat"Cu citi barbati te-ai culcat pana acum" Era nebun de-abinelea
Si la mine tot de la sex a plecat totala mea antipatie fatza de spovedit. ce este cu obsesia asta fatza de sex? este o intrebare de bun simt a fi pusa unui copil? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/30/2006 Mesaje: 381
| Haideti fetelor...ca doar mai exista si PREOTI in adevaratul sens al cuvantului. Nico si Rody, chiar imi pare rau ca s-a intamplat asa...dar nu trebuie sa va descurajati...Pana la urma DUHOVNICUL TREBUIE SA IL CAUTAM...PANA GASIM UNUL BUN..CARE SA NE AJUTE SA NE INDREPTAM. Cand mergem la spovedanie, trebuie sa ne facem un examen de constiinta, sa avem in vedere ce pacate am facut, SA NE CAIM de ele, si sa le spovedim, cu hotararea de a nu le mai repeta. E foarte important sa SPUNEM NOI PACATELE, si nu sa lasam Preotul sa intrebe, pt ca pot aparea situatii neplacute de genul celor intamplate in cazul Nicoletei.
Preotul trebuie sa asculte cu rabdare si blandete toate cele spuse de noi, sa intervina cu sfaturi atunci cand este nevoie, sa explice "gravitatea" pacatelor...si mai ales "consecintele" acestora in viata noastra. Si in cele din urma, in functie de firea fiecaruia (ma refer la cei ce se spovedesc) si de pacate, alege medicamentul, adica la unii se da dezlegare pentru a lua Sfanta Impartasanie, iar la altii se stabileste CANON, care poate consta de la cateva rugaciuni, milostenie la saraci, pana la 2 sau trei acatiste citite si metanii, SI OPRIREA DE LA SFANTA IMPARTASANIE... ...si asta IN FUNCTIE DE CREDINTA SI PUTINTA FIECARUIA. Cel mai important este sa ne gasim un duhovnic "dupa sufletul nostru", si sa ne spovedim la EL ori de cate ori avem nevoie, si nu neaparat doar in posturile mari, cum este gresit inteles de majoritatea credinciosilor. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| eu am doua intamplari sa va impartasesc: una cu "asa da", alta cu "asa nu"!
prima, cea care m-a suparat si intristat a fost cand m-am dus la un preot, era in post, biserica plina de credinciosi, eu ma spovedeam sub patrafir si a inceput sa tipe la mine ca nu primesc impartasanie, ii zicea preotului care dadea impartasania sa nu imi dea. de atunci nici ca am mai fost la el.
cea de-a doua, pe care nu o voi uita niciodata, a fost cu un preot calugar, un om de mare har. m-a spovedit 2 ore si ceva (eram singuri intr-o incapere in care nu venea nimeni) in care m-a lasat sa imi spun si sa imi recunosc pacatele pe care le am, sa le inteleg si nu m-a judecat nici o secunda. am ramas profund impresionata de atitudinea lui si de sfaturile duhovnicesti pe care mi le-a dat. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Exista preoti in adevaratul sens al cuvantutlui , oameni cu har , care stiu sa asculte, ghideze, sa nu judece si sa aduca linistea si speranta in sufletul credinciosului !!!!!!
Experiente negative sunt convinsa ca traim cu totii , simpli oameni care se cred mai mult decat sunt , insa nu trebuie sa renuntam dupa o experientza negativa ! |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Crestinul la spovada: cu parere de rau pentru pacatele facute, hotararea de a nu mai pacatui si umilinta in fata lui Dumnezeu. Preotul: intelegator in cea mai mare parte, 5-10% critic, doar in anumite cazuri.
Anca, cred ca acela care te-a oprit de la impartasanie a cam facut exces de zel, caci preotul nu poate dezvalui sub nici o forma ceea ce i s-a confesat. Iar prin actul lui a facut intr-un fel, publica confesiunea ta, ceea ce nu e admis. |
|
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| butterfly wrote:
am scris la un alt subiect,ca nu sunt ortodoxa,si in religia noastra nu se merge pe spovedanie
Eu sunt botezata la ortodoxsi,insa eu cred in Dumnezeu asa cum cred eu de cuvinta.Nu sunt sici ,musulmanca,nici catolica,nici budista,nici martori lu Yehova,nici penticostala,nici advezntista sa-u mai stiu ce religie,eu am propria mea religie.RELIGIA LU RODY Sunt mandra de mine,desemenea rezultatetele de la Dumnezeu sa-u vazut.Eu cu Dumnezeu am o relatie speciala.Parerea mea este ca nu trebuie sa te iei dupa o religie anume si dupa cum iti spune inima.Eu asa fac si am facut inodeauna.Ma simpt libera ca pasarea cerului.Sunt tare fericita.Nimeni niciodata nu va putea sa ma contrazica Fiecare ar trebuie sa faca dupa cum ii spune inima si nu dupa cum speun alti.Parerea mea! |
|
|