Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| daca pui praf de copt in galuste si cind e gata supa o juma de cana de 250gr de apa rece galustile vor fi pufoase |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Fiecare bordei are obiceiul lui de a face galuste .Nici eu nu fac des ca am facut o data si mi-au iesit niste ghiulele necomestibile. O sa va spun cum am facut azi de au iesit niste pufosenii gustoase. Pentru 14 galuste mari cat un ou de gasca (nu am gasit alt termen de comparatie) am pus 2oua batute bine cu furculita ,sare ,gris din ochi in ploaie putin apoi am lasat 5min.sa se umfle grisul si apoi iar am mai adaugat pana am facut o pasta grosuta care sa nu curga din lingurita si un var de cutit bicarbonat de sodiu si am amestecat apoi am bagat compozitia la frigider cat timp au fiert toate zarzavaturile . Am luat cu lingurita si cand focul era foarte mic la supa (sa nu clocoteasca) am pus o cana de apa rece in supa apoi cu lingurita galustile si am lasat la foc mic sa fiarba paaaan mi-a intrat bine furculita in ele asa mi-am dat seama ca sunt fierte . Sper sa va iasa din prima . Secretul este sa nu puneti tot grisul odata ca el se umfla si sa nu iasa prea tare alutul si sa-l lasi sa se odihneasca putin la frigider asa ca eu mai intai am facut compozitia si am bagat-o la rece apoi m-am ocu[pat de supa propriu zisa . |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/22/2011 Mesaje: 5024
| Oana as manca-o cu ochii atat de delicios arata. |
|
| Da!E buna rau si i-am dat gata si pe baietii mei cu supa .Am primit numai mormaieli de placere ,iar Stefi mi-a zis ,,mami e buna supa!'' |
|
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| eu am facut supa din 2 piepti, fara piept , 3 morcovi potriviti, jumatate de ardei rosu, jumatate de dovlecel ras, jumatate de telina potrivita si o ceapa intreaga (pe care am aruncat-o dupa fierbere)...
iar galustile: din 2 oua potrivite, separ albusurile si le bat spuma, adaug galbenusurile si amestec incet, apoi torn in ploaie grisul pana devine o pasta buna de pus cu lingurita (fara praf de copt sau bicarbonat sau alti afanatori) - mi-au iesit 26 galusti mari cat ouale cu 2 galbenusuri
intai am fiert toate cele in oala sub presiune 15-20 min, apoi am fiert alaturi galustile in supa strecurata, am ras legumele si, dupa ce s-au fiert galustile (s-au lasat la fundul oalei) am adaugat o legatura de patrunjel tocat si am mai dat 2 clocote... apoi asta a iesit (vezi farfuria deci nu este neclara poza ci este aburul care se ridica din farfurie... eu trebuie sa le tai marunte si sa le dau pe razatoare pe toate altfel ale mele nu mananca )
pofta buna mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 3/13/2010 Mesaje: 1340
| asteptam pozici mama_Sonyei pofta buna
|
|
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| ligia27 wrote:asteptam pozici mama_Sonyei pofta buna
am pus trebuia sa se mai stampere putin sa pot sa le pun fetelor in farfurie la racit |
|
| Yamy!Delicioasa !Pofta buna sa aveti! |
|
| mama sonyei yam-yam ce delicioasa trebuie sa fie. poate fac si eu maine. eu am cump totul pentru sarmale dar si o supa merge. |
|
| Eu mai am doar o portie mica pentru Stefi sa i-o dau maine deci a avut un succes imens . |
|
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| bravo fetelor adevarate gospodine , felicitari |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Ce bine arata Mama Soniei ,am pus si eu la facut ca am o pofta de lesin mai ales ca is gravidutza,sper din inima sa-mi iasa galustelele bune si nu tari ca e a doua oara cand fac(prima oara am dat gres,spre rusinea mea) |
|
| oanamaria wrote:Eu mai am doar o portie mica pentru Stefi sa i-o dau maine deci a avut un succes imens . imi pare bine ca v-a fost de folos aceasta reteta. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/22/2011 Mesaje: 5024
| Doamne ce bine arata mama Soniei,eu nici vorba sa fiiu gravidutza, dar si mie mi-e pofta. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| A iesit o bunatate,dar tot nu au iesit asa pufoase cum ma asteptam,nu stiu unde gresesc, in rest o bunatate,au fost comestibile
|
|
|