Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17859
| Deci, daca la etapa a 2-a am trecut cu medalie de aur:

La etapa a 3-a a concursului de evaluare in educatie, din motive "tehnice" (adica a rezolvat ultima problema pe ciorna si pe foaie a scris direct rezultatul..., deci a pierdut punctele, dar macar acum stie ca trebuie sa scrie tot si pe foaia de concurs ) am obtinut 97 de puncte.

Pentru o prima experienta este un rezultat onorabil, desi el a fost foarte dezamagit ca nu s-a calificat mai departe.... |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| AdrianaC wrote:Pentru o prima experienta este un rezultat onorabil, desi el a fost foarte dezamagit ca nu s-a calificat mai departe....
Aceeasi problema si la noi, ultimul punct nerezolvat, 97 puncte, necalificare la etapa competitionala. :(
Concursurile scolare sunt foarte bune pentru ca participantii invata sa fie atenti si asta ii va ajuta si mai tarziu la concursurile decisive din viata.
Felicitari, Andrei! |
|
| Multumim ! Felicitari si voua ! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Ce sunt concursuile astea,cum erau olimpiadele pe vremea noastra?La copii asa mici? |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/8/2008 Mesaje: 240
| t-mihaela wrote:Ce sunt concursuile astea,cum erau olimpiadele pe vremea noastra?La copii asa mici?
Nu, nu toate se compara cu olimpiadele. Sunt concursuri si ....concursuri, unele mai importante: cum sunt COMPER, EUCLID, CANGURASUL, ARHIMEDE, altele mai putin importante Smart, EuroJunior, Amintiri din copilarie etc. Unele sunt sursa de bani pentru profesori & organizatori pentru ca se platesc taxe de participare, altele sunt doar sursa de stres pentru copii. Partea buna a acestor concursuri o constituie: competitia (daca e corecta), copilul se obisnuieste cu atmosfera, invata sa piarda, eventual, sau se bucura de un rezultat f. bun. La randul lor, parintii isi dau seama daca mai trebuie imbunatatit ceva sau nu vis-a-vis de pregatirea copilului. Rezultatele conteaza la portofoliul educational al copilului. |
|
| Acest concurs mi se pare destul de greut, cel putin ce am vazut eu pentru clasa I si clasa a V-a... E oarecum comparabil cu olimpiada, sa zic cam la 80% dintr-o olimpiada.
Uite de ex. ce subiecte s-au dat la cei de clasa I.
Atasamente:
clasa1_subiecte_matematica_2013e3.pdf 387 KB, salvati 657 ori.
|
|
| Ce frumoasa e fisa , cu pasarele :Dar e foarte grea pentru noi, Daria nu ar face nici un punct .
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| celena wrote:Unele sunt sursa de bani pentru profesori & organizatori pentru ca se platesc taxe de participare, altele sunt doar sursa de stres pentru copii.
Corect si de acord.
celena wrote:Partea buna a acestor concursuri o constituie: competitia (daca e corecta), copilul se obisnuieste cu atmosfera, invata sa piarda, eventual, sau se bucura de un rezultat f. bun. La randul lor, parintii isi dau seama daca mai trebuie imbunatatit ceva sau nu vis-a-vis de pregatirea copilului. Rezultatele conteaza la portofoliul educational al copilului.
Eu nu vad partea buna la cls I. Cu atmosfera si cu competitia are timp berechet sa se acomodeze pana ajunge la varsta la care sa-i foloseasca la ceva.
Copiii mei nu sunt interesati de competitie si nici eu nu sunt parintele care sa-i streseze cu texte de genul: trebuie sa fii cel mai bun, mereu e loc de mai bine, etc...
Alexia e copil de fb bravo pe linie si ei i se pare normala chestia asta, nu i se pare un merit asa cum nu face o tragedie daca greseste. Invatatoarea lucreaza cu ea diferentiat... e mult inaintea programei. Cu toate astea nu e indarjita, nu vrea sa demonstreze nimic nimanui si e foarte modesta in atitudine. Ea inca isi alege prietenii dupa anumite calitati care conteaza pentru ea, nu dupa performantele la invatatura.
Eric e si el un elev foarte bun, doar ca e neatent. Asadar el inca nu are notiunea de a se mobiliza pentru ca nu intelege scopul (concursului). Daca-i spun ca-i de flori de mar si primeste laude si o diploma, din start ii lipseste motivatia.
In fine... aici depinde mult si de ambitiile invatatorului, ca daca el spune ca trebuie mers la concursuri, clar merge toata lumea, cu catel si purcel, fie ca sunt elevi de top sau mai putin.
Apoi, fiecare parinte este constient de nivelul la care se afla copilul lui; nu cred ca un concurs de genul asta e barometrul. Depinde si starea in care se afla copilul, de inspiratie si de chef - ori de recompensele finaciare pe care le promit unii parinti, cu care eu nu sunt de acord.
Am ramas socata cand am descoperit in unii dintre prietenii mei apropiati niste parinti obsedati de rezultatele copiilor lor, indarjiti de a demonstra celor din jur ce parintii exceptionali sunt ei ocupandu-se de copii si ce mici genii cresc ei. Mi se pare ca au pierdut prematur esenta lucrurilor si ca asa se ajunge la adolescenti in pragul sinuciderii din cauza unor rezultate sub nivelul asteptarilor. Plus ca ei cresc cu ideea ca nu sunt suficient de buni pentru a satisface pretentiile parintilor.
Sincer, mi se pare cam mare presiunea la care sunt supusi copiii la varsta asta. Si, deocamdata, contravine cu principiul care incerc eu sa il inoculez alor mei, anume acela de a nu incerca niciodata sa-i multumeasca pe altii - respectiv pe toti cei din jur - ci de a se multumi pe ei insisi si de a da tot ce pot. |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 2/12/2007 Mesaje: 40
| Bine zis Kali. |
|
| Eu nu vad nimic bun in competitiile astea |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| kali wrote:
Am ramas socata cand am descoperit in unii dintre prietenii mei apropiati niste parinti obsedati de rezultatele copiilor lor, indarjiti de a demonstra celor din jur ce parintii exceptionali sunt ei ocupandu-se de copii si ce mici genii cresc ei. Mi se pare ca au pierdut prematur esenta lucrurilor si ca asa se ajunge la adolescenti in pragul sinuciderii din cauza unor rezultate sub nivelul asteptarilor. Plus ca ei cresc cu ideea ca nu sunt suficient de buni pentru a satisface pretentiile parintilor.
Sincer, mi se pare cam mare presiunea la care sunt supusi copiii la varsta asta. Si, deocamdata, contravine cu principiul care incerc eu sa il inoculez alor mei, anume acela de a nu incerca niciodata sa-i multumeasca pe altii - respectiv pe toti cei din jur - ci de a se multumi pe ei insisi si de a da tot ce pot.
Exact asta mi s-a intamplat si mie cu niste prieteni care au copii de varsta lui Eden.Si eu incerc sa-mi educ copii pe baza ca ei trebuie sa fie multumiti de ei insusi si nu trebuie sa multumeasca pe cei din jur .Sa invate si rezultatele lor i vor ajuta doar pe ei insusi .De la Eden nici nu am ce astepta este mai mult decat constiincioasa in toate chiar nici nu ma asteptam si-si primeste laudele de la toti prin felul ei de a se face iubita si apreciata . Totusi i-am dat si asta fiindca ea a vrut sa faca si aceste teste din Romania de la mate ,s-a descurcat destul de bine mai greu mi-a fost mie la traducerea unora.
Kali ,esti un parinte minunat pacat ca nu ai inca vreo 4 copii! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Adriana, Monica,Leut, felicitari piticilor!
Noi lucram dupa Rita Codita 5-7 ani si inca cateva carti/fise luate de pe la chioscurile cu ziare, dupa unele fise si carti de aici pt kindergarten si clasa 1 desi fii-mea abia luna viitoare face 5 ani, stie deja scaderi si adunari pana la 10, ar face probabil jumate din ce s-a dat la concurs insa doar explicat cat de cat, nu cred ca ar putea face singura. Eu nu cred ca strica un concurs din cand in cand, nu la modul exagerat, copilul invata sa fie disciplinat, sa-si ia munca in serios, sa fie responsabil, e bine zic eu |
|
| t-mihaela wrote:Ce frumoasa e fisa , cu pasarele  :Dar e foarte grea pentru noi, Daria nu ar face nici un punct . Pai Daria are 6 anisori si Andrei mai are putin si face 8... deci 2 ani diferenta se cam simt oricum, e normal sa nu le faca |
|
| t-mihaela wrote:Eu nu vad nimic bun in competitiile astea
Parerea mea e ca pe undeva vezi si o parte "nevazuta" a lucrurilor, pentru ca la concursuri, de orice fel ar fi ele, ca sunt olimpiade, concursuri gratuite sau pe bani, se dau de obicei si subiecte mai altfel decat la clasa, care ii stimuleaza gandirea copilului.
Eu i-am incurajat pe ai mei sa mearga la cat mai multe concursuri si olimpiade, indiferent daca sunt sau nu pe bani, si nu neaparat ca sa demonstreze ceva cuiva, cat ca sa se obisnuiasca si cu altfel de cerinte, tipuri de exercitii, subiecte, sa se obisnuiasca cu atmosfera, sa faca atat cat pot face ei de bine si apoi, ce-o fi o fi... Nu am tras niciodata de ei sa ii fortez sa iasa in fata cu ceva, dar am vrut intotdeauna sa le arat ca exista si "altfel" de subiecte care pot sa apara si care se mapeaza pe materia predata, dar care necesita totusi o altfel de gandire... te fac sa iti pui putin mintea la contributie, sa privesti si sa sucesti problema pe toate partile, sa o privesti din toate unghiurile.
E ca atunci cand te uiti la un obiect si in umbra iti pare intr-un fel si zici ca asta e... cand de fapt, daca te-ai uita din alta parte, ai constata ca lucrurile nu sunt intotdeauna numai in alb si negru...
M-am lungit mult.... sorry ! In concluzie, eu sunt pro concursuri, atata timp cat le face placere si nu se simt fortati. La acest concurs de exemplu Andrei a fost foarte motivat de premii... Din pacate insa, nu cred ca s-a calificat si s-a ales doar cu o medalie de aur si diploma de merit... Pentru el sunt importante, sunt ca o recunoastere a faptului ca "si-a facut treaba"  |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eden vrea si ea concursuri acuma dupa ce a vazut ca poate rezolva fara probleme aceasta fisa. Daca copii nu sunt obligati este excelent sa participe ,la noi nu exista inca concursuri si concurentza intre copii la aceasta varsta la scoala dar copii mai buni sunt rugati sa-si ajute prieteni sa ajung la aceeasi nivel si asta-i da lui Eden mai multa satisfactie decat ar participa ea la un concurs. Cu rezolvarea problemelor de la voi s-a descurcat de minune si chiar m-am mirat si cat de repede le-a rezolvat ,destul de usoare ptr clasa intai sau mai bine zis potrivite.
Andrei bravo!! |
|
|