Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| georgy_adinutza wrote:
da este adevarat , insa nu stiu deocamdata cu ce data intra in vigoare legea , dar asa e se mareste perioada de la 2 la 3 ani.
...pe buneeeeeeeeee?Doamne, ce veste minunata ...mai pot lenevi cu piiul meu acasica inca 2 ani ... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| codruta wrote:
georgy, am intrat in cic din 27 ianuarie dar am luat bani pana acum de la angajator, adica salariul pe ianuarie platit in februarie. Deocamdata nu-mi fac probleme de bani ca m-ar bate Dumnezeu dar daca depindeam de banii astia cred ca nu era tocmai placut sa iau indemnizatia din ianuarie abia in aprilie. Birocratia asta ma scoate din minti si faptul ca nu mi-au zis decat dupa 2 luni ca mai trebuie acte la dosar. In plus, am depus copie dupa raportul prin care solicitam angajatorului intrarea in cic dar se pare ca este formular tip si pt asa ceva ca n-a fost buna aia.
am inteles , asa da , ma si miram cum de ai luat banii de la angajator , dar dk ai intrat cu 27.01.2006 e ok. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Asta e tara lui Papura Voda, zau asa. Vorba aia: "Cate bordeie, atatea obiceie." Eu am depus dosarul saptamana asta, dupa ce m-au intors o data din drum fiindca imi completase contabila aiurea adeverinta aceea de la firma. Dar vad ca astia de la Sectorul 1 din Bucuresti sunt mici copii pe langa ce spuneti unele dintre voi, de ex. Codruta. Mie chiar mi-au refuzat copie dupa cererea mea de concediu, pe motiv ca nu e necesara. Ce sa zic, fara comentarii... Cel mai tare m-a enervat insa tratamentul acelor angajati pusi acolo sa primeasca aceste dosare. Foarte grea munca, ce sa zic... Daca vedeati ce fete aveau pe la ora 15, spuneai ca au tras din greu saracii toata ziua. Si ce scarba pe capul lor. De parca veneam acolo sa le cver bani din buzunar. In fine, in Romania in foarte multe institutii tratamentul angajatilor este de asemenea factura, de parca nu ar fi slujba lor si le-am cere bani de pe statul lor de plata. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| oana_nicole wrote:Asta e tara lui Papura Voda, zau asa. Vorba aia: "Cate bordeie, atatea obiceie." Eu am depus dosarul saptamana asta, dupa ce m-au intors o data din drum fiindca imi completase contabila aiurea adeverinta aceea de la firma. Dar vad ca astia de la Sectorul 1 din Bucuresti sunt mici copii pe langa ce spuneti unele dintre voi, de ex. Codruta. Mie chiar mi-au refuzat copie dupa cererea mea de concediu, pe motiv ca nu e necesara. Ce sa zic, fara comentarii... Cel mai tare m-a enervat insa tratamentul acelor angajati pusi acolo sa primeasca aceste dosare. Foarte grea munca, ce sa zic... Daca vedeati ce fete aveau pe la ora 15, spuneai ca au tras din greu saracii toata ziua. Si ce scarba pe capul lor. De parca veneam acolo sa le cver bani din buzunar. In fine, in Romania in foarte multe institutii tratamentul angajatilor este de asemenea factura, de parca nu ar fi slujba lor si le-am cere bani de pe statul lor de plata. Oana, nu chiar toti sunt asa. Cel putin astia de la sectorul 6 unde am fost eu sunt super de treaba. iti dau toate info, te ajuta sa completezi actele si la telefon sunt foarte amabili...sau cinestie poate am nimerit eu o persoana mai amabila |
|
| Mai, si la sect.2 sunt ok...e o baba cam ciufuta, dar e politicoasa, daca esti si tu mai cu coada pe sus, te trateaza intr-un final mai bine.Eu am fost si cu copilul si fara, si pana la urma ne-am lamurit.De cate ori am sunt la sect.2 , nu stiu cum s-a facut ca am nimerit peste persoane amabile, spre surprinderea mea.POate tine si de momentul zilei, si de noroc, ca azi X poate fi amabil, iar maine ia foc din nimic. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| stele_pe_cer wrote:Mai, si la sect.2 sunt ok...e o baba cam ciufuta, dar e politicoasa, daca esti si tu mai cu coada pe sus, te trateaza intr-un final mai bine.Eu am fost si cu copilul si fara, si pana la urma ne-am lamurit.De cate ori am sunt la sect.2 , nu stiu cum s-a facut ca am nimerit peste persoane amabile, spre surprinderea mea.POate tine si de momentul zilei, si de noroc, ca azi X poate fi amabil, iar maine ia foc din nimic. da, poate sa fie si asta...oricum e mai bine ca totusi mai exista si oameni mai putin blazati in posturile de functionari publici |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| mai, la mine e ca naiba de vreo cateva saptamani contabilul-sef de la mine mi-a transmis sa-i duc lui dosarul pt cic ca a venit nu stiu ce modificare la lege si tot el ma plateste (adica angajatorul). Eu i-am dat pace, crezand ca vorbeste aiurea din moment ce in lege scria clar ce si cum. Dar imi verifica sotul cardul in seara asta si aveam vreo 13 milioane, si e clar ca nu de la primarie ca aia m-au sunat sa le mai duc hartii... Ce sa fac? Evident imi convine ca-mi dau toti bani dar cand s-or prinde si mi-i iau inapoi... |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| codruta wrote:mai, la mine e ca naiba de vreo cateva saptamani contabilul-sef de la mine mi-a transmis sa-i duc lui dosarul pt cic ca a venit nu stiu ce modificare la lege si tot el ma plateste (adica angajatorul). Eu i-am dat pace, crezand ca vorbeste aiurea din moment ce in lege scria clar ce si cum. Dar imi verifica sotul cardul in seara asta si aveam vreo 13 milioane, si e clar ca nu de la primarie ca aia m-au sunat sa le mai duc hartii... Ce sa fac? Evident imi convine ca-mi dau toti bani dar cand s-or prinde si mi-i iau inapoi...
codruta , iti spun sigur ca nu angajatorul te mai plateste si orice alt drept banesc intrerupe banii de la stat ...... sa stii ca eu lucrez in domeniu , de-asta iti spun cu atata siguranta ar fi bine sa ii suni pe cei de la firma si sa vb cu ei , vezi ce reprezinta banii aia ..... |
|
| georgy_adinutza wrote:
codruta , iti spun sigur ca nu angajatorul te mai plateste si orice alt drept banesc intrerupe banii de la stat ...... sa stii ca eu lucrez in domeniu , de-asta iti spun cu atata siguranta ar fi bine sa ii suni pe cei de la firma si sa vb cu ei , vezi ce reprezinta banii aia .....
or fi pomana sau cadou de ziua mea georgy, eu lucrez in Mapn si astia au cam alte legi decat tara asta... Se pare totusi ca este un ordin al ministrului in care se specifica (,)ca pt angajtii mapn plateste angajatorul. Nu stiu exact dar azi imi zice sotul ce si cum |
|
| codruta wrote:
georgy, eu lucrez in Mapn si astia au cam alte legi decat tara asta...
Codruta, te rog din suflet, te poti interesa daca gravidutele care au medicul de familie la OPSNAJ beneficiaza sau nu de gatuitate?Am inteles ca pentru armata nu se da nimic gratuit, iar medicul meu de familie, la insistentele mele, mi-a dat 9 luni de zile ce mi-a poftit inima, apoi, in luna a noua nu mai mi-a dat nimic gatuit, pe motiv ca nu avea dreptul, ca a gresit, ca i se poate imputa suma.....
Eu vreau sa raman din nou insarcinata, dar in cazul asta ar trebui sa imi skimb medicul de famile, din pacate (sunt multumita de ce pe care il am, dar daca legea nu-mi da nici o aspirina gratuit, ca sa nu mai vorbim de tot tratamentul costisitor de care am avut nevoie la prima sarcina si de care voi mai avea nevoie si la o alta, parca nu-mi vine sa mai raman la el. )
imi poti trimite si mie legea prin care se stipuleaza cum ca cadrele militare nu beneficiaza de medicamente gratuite in caz de sarcina si lauzie?
Multumesc mult |
|
| stele_pe_cer wrote:Codruta, te rog din suflet, te poti interesa daca gravidutele care au medicul de familie la OPSNAJ beneficiaza sau nu de gatuitate?Am inteles ca pentru armata nu se da nimic gratuit, iar medicul meu de familie, la insistentele mele, mi-a dat 9 luni de zile ce mi-a poftit inima, apoi, in luna a noua nu mai mi-a dat nimic gatuit, pe motiv ca nu avea dreptul, ca a gresit, ca i se poate imputa suma..... Eu vreau sa raman din nou insarcinata, dar in cazul asta ar trebui sa imi skimb medicul de famile, din pacate (sunt multumita de ce pe care il am, dar daca legea nu-mi da nici o aspirina gratuit, ca sa nu mai vorbim de tot tratamentul costisitor de care am avut nevoie la prima sarcina si de care voi mai avea nevoie si la o alta, parca nu-mi vine sa mai raman la el. ) imi poti trimite si mie legea prin care se stipuleaza cum ca cadrele militare nu beneficiaza de medicamente gratuite in caz de sarcina si lauzie?Multumesc mult
stelute, eu am beneficiat de gratuitati toata sarcina de la medicul de familie dar si de la medicul din infirmierie cand ma apuca ceva pe la serviciu. Nu am auzit de o astfel de interdictie.
Pt cadrele militare exista Legea 80 - Statutul cadrelor militare in care se spune clar ca acestia beneficiaza de gratuitati. Pt asta nici n-ar mai trebui sa plateasca CASS.
Daca nu esti in clar intra pe site-ul mapn si vezi ca au departament juridic care-ti raspunde la orice solicitare.
|
|
| codruta wrote:
stelute, eu am beneficiat de gratuitati toata sarcina de la medicul de familie dar si de la medicul din infirmierie cand ma apuca ceva pe la serviciu. Nu am auzit de o astfel de interdictie.
Pt cadrele militare exista Legea 80 - Statutul cadrelor militare in care se spune clar ca acestia beneficiaza de gratuitati. Pt asta nici n-ar mai trebui sa plateasca CASS.
Daca nu esti in clar intra pe site-ul mapn si vezi ca au departament juridic care-ti raspunde la orice solicitare.
codruta, am sa intru pe site-ul MAPN, ca ceva nu se leaga:cand imi dadea reteta gratuita medicul de familie (in necunostinta de cauza), majoritatea farmaciilor nu imi dadeau gratuit medicamentele pentru ca medicul de familie nu completa sectiunea de venit, eu insistand ca nu trebuie (normal ca nu trebuia, stiind ca salariul meu nu este minimul pe economie).Dar am gasit cateva farmacii care mi-au eliberat medicamentele fara a ma mai intreba de venit.
Apoi, se basikeaza dragalasa "cadru militar", spunandu-mi ca nu trebuia sa imi dea nimic gratuit, ca s-a interesat abia cum, ca are o colega insarcinata si intampina aceeasi problema:OPSNAJ-ul nu da gratuit medicamente gravidelor....am ramas ca la dentist si am spus "slava cerului" ca am ajuns in pragul nasterii, ca altfel cu un ovul la 270.000 , cate 4/saptamana, nu ajungeam sa fac nici un sfert de tatament....
te mai deranjez cu o intrebare: la care casa de asigurari esti arondata?Tot la OPSNAJ?Eu inainte de a ateriza la Institul de aeronautica spatiala, eram la Elias, si aia imi dadeau si cate 5 medicamente pe reteta, nu ma intrebau nimci....bine, ca era o bulibaseala, de nu mai spun....dar in bulibaseala aia, pecam acasa "aranjata".... |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mai dragelor,eu asteptam linistita sa-mi vina primii bani reprezentind CIC si cind colo primesc ieri o adresa de la primarie unde scrie asa: "... sa va prezentati in termen de trei zile... pentru calrificarea dosarului de acordare a indemnizatiei pentru CIC deoarece Directia de Munca solicita completarea unei declaratii pe propria raspundere din care sa rezulte obligatia dumneavoastra de a comunica in scris primariei orice modificare a situatiei dumneavoastra cu privire la CIC sau la realizarea de venituri profesionale ,care pot duce la incetarea sau suspendarea drepturilor" Pai doamnele de la Asistenta sociala mi-au verificat dosarul cind l-am depus si au zis ca e ok!Bun ,si daca tot n-a fost asa,cei de la Directia de Munca nu au avut timp doua luni(am depus dosarul dupa 15 ianuarie) sa-mi comunice asta,ci numai acum cind eu asteptam deja sa-mi vina banii? Si bineinteles ca pina luni nu pot rezolva nimic si uite asa luna asta m-a sarit secventa! |
|
| bine-ai venit in club, miri |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Eu am depus dosarul in februarie dar mai astept, pentru ca mi-a spus ca in cca 2 luni de cand il depun ar trebui sa incep sa primesc banii.
La mine au verificat tot dosarul chiar cand l-am depus, asa ca sper sa nu fie probleme |
|
|