Concediul Si Indemnizatia Pt Ingrijire Copil, Ministerul Muncii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oanalaurisa
Scris: Sunday, September 21, 2008 4:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
Laura wrote:

Crezi? O mama care se ocupa intens de educatia desavarsita a copilului contribuie la binele societatii prin insusi subiectul pe care-l formeaza. In fond, o sanatate impecabila a societatii este creata de ceea ce formam noi, mamele.
Si mai cred ca mamele care se intorc la serviciu imediat dupa nastere sunt indemnate mai mult de dorinta de independenta financiara, de situaia familiala, decat de o dorinta arzatoare de a contribui cu ceva la binele societatii. Putini sunt patrioti care se gandesc ca ceea ce fac serveste viitorului. Daca ar munci de placere, doctori nu ar mai cere cu atata ardoare "taxa" de sanatate, nu s-ar mai uita atat de lung la ceea ce scoti din sacosa. Cu cat esti mai generos, cu atat esti mai bine tratat. Si la magazin la fel, putini lucratori comerciali stau cu zambetul pe buze atunci cand te servesc, cei mai multi sunt stresati, crispati si nepoliticosi.

In cazul meu nu e vorba de nici o "taxa",chiar imi face placere sa ajut oamenii...nu mai comentez mai mult...ca dam in diverse...
iuliab
Scris: Thursday, October 16, 2008 7:57 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Sunt studenta in ultimul an si am inteles ca daca raman incarcinata pot beneficia de indemnizatia pentru crestera copilului.Imi puteti oferi mai multe informatii in legatura cu aceasta?Sau macar ma puteti injdruma catre cineva care poate?As vrea sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc,pt ca stiu ca Romania e plina da reguli si birocratie pentru noi,cetatenii de rand!!!Please...help me!!
Miri
Scris: Friday, October 17, 2008 1:34 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Draga mea, in primul rand iti doresc succes in cea ce priveste viitorul bebe!angel
In al doilea rand, mai mlte informatii poti sa citesti aici Ordonanta de urgenta nr.148/2005
In al treilea rand, fetele care lucreaza in domeniu s-ar putea sa aibe raspuns la intrebarea ta, trebuie doar sa ai "putintica rabdare"!:018:
kali
Scris: Friday, October 17, 2008 7:23 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Inainte de a se modifica legea mamelor (adica de miercuri incoace) ar fi trebuit sa fii licentiata ca sa poti beneficia de indemnizatie si sa ai continuitate. Adica: facultate-licenta (obligatoriu)- serviciu sau somaj-nastere.

Acum nu mai stiu cum e. Adica nu am citit nimic in plus fata de ce a aparut in presa. Asteptam normele...
mama_Sonyei
Scris: Saturday, October 18, 2008 12:47 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/24/2006
Putem fi fericite?
Sau sa nu zic hop pana nu am sarit gardul?

Pune Domnul Basescu semnatura pe legea care intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2009 pentru mamici cu 2 ani de stat acasa cu 85% din salariu pentru cele care ar trebui sa ia mai mult decat cele 600 lei + 200 lei alocatia lui bebe si aceeasi indemnizatie de 600 lei + 200 lei pentru cele cu mai putin pe cartea de munca (adica cele cu salariul minim, somerele, etc)?

Abia astept sa vad legea publicata in Monitorul Oficial, ca a te descurca cu cele 600+200 lei pe luna, mai ales ca acum sunt la bebe 2, este inuman. Poate de aceea aleg si mamicile sa stea mai putin de 2 ani acasa si se intorc la serviciu nu pentru ca s-au saturat de "dat in mintea copiilor vorbind numai cu bebei si fara sa poarte conversatii inteligente cu adulti" (fara sa se supere nimeni, nu a fost un atac la cele spuse de nici una din voi, dar uneori treci prin faze de genul asta si te apuca depresia, eu an trecut o data prin cei 2 ani si sper sa trec mai bine acum, cand stiu cum este). Si apoi ies in parc cu bebe la aer si ma intalnesc cu alte mamici si fac un schimb de experienta de numa-numa, de la cratita, la sanatate, la bebei si la serviciu pe care il are fiecare cand isi va termina concediul, de la filme (daca mai au timp) la carti citite sau forumuri in care gasesc diverse chestii interesante...

Nu e chiar asa de simplu sa fii mamica, dar te straduiesti sic si e bine ca statul s-a gandit si in ultimul ceas (ca doar vin alegerile toanerele ) ca daca vor natalitate in Romania ar trebui sa sustina familia si nu sa ii taie veniturile banghead

Una peste alta - daca cineva afla de semnatura presedintelui si de publicarea legii in Monitorul Oficial o rog sa anunte aici (chiar vreau sa imi fac rost de MO) - astept cu nerabdare majoreta
Emilia3
Scris: Monday, October 27, 2008 8:46 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/5/2008
Pt. iuliab- mergi la casa de asigurari sociale -casa de pensii cum ii spunea inainte- si mergi si intreaba la compartimentul juridic .Ei stiu sigur.
carla
Scris: Monday, October 27, 2008 11:59 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Eu l-am nascut pe Bogdanel cand avea Cristian 1 an si 3 luni si am trecut dintr-un concediu in altul.Am primit 600+200 pentru Cristian ,apoi 600+200+200 pentru amandoi,acum iar 600+200 pentru Bogdanel.M-am intalnit zilele trecute cu o mamica care nascuse 2 fete,deodata cu mine si mi-a spus ca pentru al 2-lea copil nu primise inca nimic,in plus o anuntasera ca nu i s-a aprobat concediul pentru al 2-lea copil si ca trebuie sa se intoarca la lucru.Si nu e un caz singular,isi bat joc de cele mai nestiutoare,fara relatii.Saraca nu stia unde sa se duca,am indrumat-o spre cineva.Asa ceva numai la noi se intampla,legile sunt pentru cei care le conosc doar.
fdianamaria
Scris: Thursday, February 5, 2009 2:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Am si eu o nedumerire: stiu ca pot sta in concediu postnatal pana mi se fac cele 126 de zile legale, dar e obligatoriu ca dupa 42 de zile de la nastere (fix!) sa imi depun dosarul pentru concediul de maternitate pana la 2 ani?? Sau se poate depune oricand am toate actele?
kali
Scris: Thursday, February 5, 2009 2:52 PM
Nivel

Daca vrei sa stai in concediu postnatal, iti depui dosarul dupa ce trec cele 126 de zile. O conditie esentiala pentru depunerea dosarului e sa ai contractul de munca suspendat, iar atata timp cat esti in concediu medical nu se poate. Nu mai stiu termenul de depunere... parca 3 luni. Se poate si dupa aceea, dar nu mai primesti banii retroactiv- sper sa nu gresesc.
oana_nicole
Scris: Tuesday, May 12, 2009 9:54 AM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Mamele cu gemeni vor primi indemnizatie pentru fiecare copil nascut

Mamele cu gemeni, tripleti sau multipleti vor primi indemnizatie pentru fiecare copil nascut, potrivit unei initiative legislative aprobate, luni, de Senat, anunta Mediafax.

Astfel, in cazul nasterilor survenite in urma sarcinilor multiple , se acorda, suplimentar, cate 600 lei pentru fiecare copil incepand cu al doilea nascut, se stipuleaza in initiativa legislativa de modificare a OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

Conform acestei initiative legislative, de prevederile legii vor beneficia si persoanele care se afla in plata la data intrarii in vigoare.

Comisia pentru munca, familie si protectie sociala din Senat a adoptat raport de admitere cu unanimitate de voturi, motivandu-se ca votul favorabil a fost fundamentat pe necesitatea sustinerii financiare a familiilor cu copii rezultati din sarcini multiple.

Initiativa legislativa apartine unui grup de deputati apartinand minoritatilor nationale, PNL si PDL.

Decizia a fost luata cu voturi 86 de voturi "pentru", neexistand voturi impotriva sau abtineri.

Senatul a fost prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Guvernul a dat un aviz pozitiv initiativei legislative care prevede acordarea alocatiei pentru fiecare copil, in cazul familiilor cu gemeni sau tripleti, a anuntat, in 3 aprilie, premierul Emil Boc.

SURSA
evita
Scris: Tuesday, May 12, 2009 3:35 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/13/2006
De-abia astept sa vad daca se voteaza. Oricum alocatia pentru copil, in cazul gemenilor, sau tripletilor se dadea pentru fiecare copil, indemnizatia era una singura.
Doamne ajuta!majoreta
Tzepii
Scris: Tuesday, September 25, 2012 2:04 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Indemnizatia de crestere a copilului va creste de la 75% la 85% din venitul net obtinut în ultimele luni de activitate. Modificarea intra în vigoare de la 1 octombrie 2012.

Sursa.
roxinthya
Scris: Tuesday, September 25, 2012 2:17 PM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Eu de-abia am depus actele si ar trebui sa-mi vina in noiembrie si pt septembrie si pt octombrie.
Oare mi l-o recalcula si mie automat sau trebuie sa refac setul de acte?
kali
Scris: Thursday, February 28, 2013 5:42 PM
Nivel

Stere Maria wrote:
Buna ziua !
si eu sint in aceiasi situatie,termin concediu de crestere copil in iulie iar trebuie sa-l nasc pe cel de-al doilea copil in octombrie.Mai beneficiz de concediu si pt cel de-al doilea copil?
Tzepii
Scris: Wednesday, July 16, 2014 4:12 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Quote:
Presedintia italiana a Uniunii Europene s-a declarat marti pregatita sa relanseze o propunere vizând cresterea duratei minime a concediului de maternitate la 20 de saptamani în toate tarile UE, un text blocat de peste trei ani din cauza lipsei consensului între statele membre.

Textul vizat, propus de Comisia Europeana în 2008 si aprobat de PE în 2010, prevede cresterea duratei minime a concediului de maternitate la 20 de saptamâni (fata de 14 saptamâni în prezent), cu o remuneratie de 100% din salariu, si instaurarea principiului unui concediu de paternitate remunerat.

Sursa: Mediafax
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.