Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| stele_pe_cer wrote: ...sar'na kiki, esti ingerasul meu saptamana asta ... ma bucur ca te-am ajutat sa incepi bine saptamana! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| ,m kiar ma inceput-o bine...mi-ai luat o piatra dupa inima cu adeverinta aia...k iar trebuia sa ma car cu 10 kile in carca pana la serviciu si acolo sa stau dupa moartele alea de la financiar....sau personal...pana imis criu o adev...mai concep un copil ...
Apoi m-ai linistit si cu ambroxol-ul ala, dar tot il voi intreba si pe Capraru |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Am auzit eu bine, se considera stagiu de cotizare si pre - postnatalul??? Ca eu am cartea de munca din aprilie 2005 si termin pre/post natalul in mai 2006,cele 126 zile...asa voi beneficia de indemnizatie ? voi ce stiti ? |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Eu stiu ca se iau in calcul.
Nu mai este necesar sa mergi in fiecare luna sa spui ca nu te-ai reangajat. Cu biletelul de la primarie dovedesti la o adica faptul ca tu ai depus dosarul. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Tina wrote:Am auzit eu bine, se considera stagiu de cotizare si pre - postnatalul??? Ca eu am cartea de munca din aprilie 2005 si termin pre/post natalul in mai 2006,cele 126 zile...asa voi beneficia de indemnizatie ? voi ce stiti ?
da , se considera stagiu de cotizare , chiar si perioada de CIC se considera stagiul de cotizare . |
|
| georgy_adinutza wrote:
da , se considera stagiu de cotizare , chiar si perioada de CIC se considera stagiul de cotizare .
Stiti cumva daca aceasta perioada se considera vechime si in afara, adica la un eventual punctaj pentru emigrare? |
|
| in afara , cred ca depinde de legile fiecarei tari .... |
|
| georgy_adinutza wrote:in afara , cred ca depinde de legile fiecarei tari ....
Noi ne pregatim de depus actele pentru emigrare in Canada, dar la puctajul pe care ni-l facem deocamdata noi (mai tarziu ne vor evalua ei), cica daca eu pun vekime 5 ani cat fac anul asta in mai, e super ok...dar ofiterul e posibil sa nu fie multumit ca am stat acasa, nu am muncit efectiv anul respectiv.Bine, ca un an nu e mare lucru, dar pana vom primi viza vor si 2 ani si ceva, adica vekime de munca voi avea tot 4 , + 2 de stat acasa cu bebe.Ori, cred ca pe ei nu ii intere ca in Ro, vekimea propriu-zisa scrisa pe caretea de munca.... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| pe mine tocmai m-au sunat de la directia muncii din cj ca mi-e incomplet dosarul: mai trebuie -copie dupa solicitarea de suspendare a contractului de munca -copie dupa decizia de suspendare a contractului de munca. Plus ca eu am dat nr de cont de la bancpost, filiala bistrita (unde am card), dar imi trebuie de la o banca din cj ca ei nu pot trimite decat la banci cu filiala in cj Si toate astea mi le spune acum, dupa 2 luni ,ca eu am depus dosarul in 11 ianuarie. Mi-au dat un nr de fax ca sa trimit hartogaraia prin fax cat mai repede ca sa intru in plata in ... aprilie. Nu te intreaba nimeni din ce cresti copilul ala daca ei trimit banii dupa 3 luni... Noroc ca in februarie am luat banii de la angajator (aferent lunii ianuarie) dar sunt curioasa ce bani mi-au intrat azi in card ca tot e zi de salar |
|
| codruta wrote:pe mine tocmai m-au sunat de la directia muncii din cj ca mi-e incomplet dosarul: mai trebuie -copie dupa solicitarea de suspendare a contractului de munca -copie dupa decizia de suspendare a contractului de munca.
Noroc ca in februarie am luat banii de la angajator (aferent lunii ianuarie) dar sunt curioasa ce bani mi-au intrat azi in card ca tot e zi de salar
Codruta , dar cu ce data ai intrat tu in CIC ? Ptr ca conform legii orice drept banesc primit din alta parte in afara banilor de la primarie (si aici ma refer numai in situatia in care incepand cu 01 ian 06 esti sau ai intrat in cic ) , suspenda plata indemnizatiei .
In ceea ce priveste dosarul incomplet , tu cand ai facut dosarul nu ai depus si o copie dupa cererea ta pe care ai facut-o cand ai intrat in CIC ? Asta trebuia depusa ...
|
|
| Dragelor, astazi am primit a doua indemnizatie pe anul 2006, si cand mi-a dat banii postarita, mi-a spus ca mai devreme (cat am fost eu la medicul homeopat cu Matei), mi-a pus in cutia postala ceva de la Guvern, dar nu stie sigur ce este.Are impresia ca imi aduce la cunostinta ca de acum incolo se va sta acasa cu bebeii 3 ani ,in loc de 2.Pana nu vine tatl meu de la serviciu cu keile de la cutia postala, nu pot vedea anuntul.
Voi stiti ceva despre asta?
|
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| georgy_adinutza wrote:
Codruta , dar cu ce data ai intrat tu in CIC ? Ptr ca conform legii orice drept banesc primit din alta parte in afara banilor de la primarie (si aici ma refer numai in situatia in care incepand cu 01 ian 06 esti sau ai intrat in cic ) , suspenda plata indemnizatiei .
In ceea ce priveste dosarul incomplet , tu cand ai facut dosarul nu ai depus si o copie dupa cererea ta pe care ai facut-o cand ai intrat in CIC ? Asta trebuia depusa ...
georgy, am intrat in cic din 27 ianuarie dar am luat bani pana acum de la angajator, adica salariul pe ianuarie platit in februarie. Deocamdata nu-mi fac probleme de bani ca m-ar bate Dumnezeu dar daca depindeam de banii astia cred ca nu era tocmai placut sa iau indemnizatia din ianuarie abia in aprilie. Birocratia asta ma scoate din minti si faptul ca nu mi-au zis decat dupa 2 luni ca mai trebuie acte la dosar. In plus, am depus copie dupa raportul prin care solicitam angajatorului intrarea in cic dar se pare ca este formular tip si pt asa ceva ca n-a fost buna aia. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| stele_pe_cer wrote:Dragelor, astazi am primit a doua indemnizatie pe anul 2006, si cand mi-a dat banii postarita, mi-a spus ca mai devreme (cat am fost eu la medicul homeopat cu Matei), mi-a pus in cutia postala ceva de la Guvern, dar nu stie sigur ce este.Are impresia ca imi aduce la cunostinta ca de acum incolo se va sta acasa cu bebeii 3 ani ,in loc de 2.Pana nu vine tatl meu de la serviciu cu keile de la cutia postala, nu pot vedea anuntul.
Eu stiu ca 3 ani stau mamele cu copii cu handicap. Noi cu copii sanatosi (slava Domnului) stam 2 ani. |
|
| g_nicoleta2000 wrote:
Eu stiu ca 3 ani stau mamele cu copii cu handicap. Noi cu copii sanatosi (slava Domnului) stam 2 ani.
Nu, se zvonise ca mamele cu copii sanatosi vor sta 3 ani, respectiv 4 pentru cei cu handicap. |
|
| stele_pe_cer wrote:Dragelor, astazi am primit a doua indemnizatie pe anul 2006, si cand mi-a dat banii postarita, mi-a spus ca mai devreme (cat am fost eu la medicul homeopat cu Matei), mi-a pus in cutia postala ceva de la Guvern, dar nu stie sigur ce este.Are impresia ca imi aduce la cunostinta ca de acum incolo se va sta acasa cu bebeii 3 ani ,in loc de 2.Pana nu vine tatl meu de la serviciu cu keile de la cutia postala, nu pot vedea anuntul.
da este adevarat , insa nu stiu deocamdata cu ce data intra in vigoare legea , dar asa e se mareste perioada de la 2 la 3 ani. |
|
|