Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| fdianamaria wrote:ce se intampla oare daca dupa ce ies din CIC 1, trec cateva luni si nasc iar??? Oare daca cotizez eu pentru lunile diferenta, se ia in considerare vechime CIC-ul anterior, ca sa pot intra in CIC 2 sau nu ???
Diana , perioada in care o persoana beneficiaza de concediu si indemnizatie ptr cresterea copilului , este considerata perioada asimilata stagiului de cotrizare in sistemul public de pensii reglementat de Legea 19/2000 , modificata si completata .
deci daca tu platesti ptr acele luni de diferenta , perioada in care ai stat tu acasa cu Glad se considera perioada in care ai stagiu si poti intra in CIC ptr al 2 bb... |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Deci pana la urma cum e? Va rog, lamuriti-ma si pe mine. Copilul meu are acum 1 an si 2 luni. Sa zicem daca raman insarcinata peste vreo 2-3 luni si o sa nasc dupa ce a implinit copilul 2 ani, cand concediul se va termina si imi mai raman ultimele 2 sau 3 luni de sarcina, cand nu ma voi putea intoarce la serviciu, mai primesc indemnizatie pt urmatorul copil? Trebuie sa lucrez ultimele luni de sarcina sau cotizez eu la casa de pensii. Dar daca eu nu mai vreau sa ma intorc la fostul loc de munca, ce fac in cateva luni, pentru ca nu ma va mai angaja nimeni cu burta la gura, doar ca sa am continuitate la cotizare, daca si perioada din timpul concediului se considera stagiu de cotizare. Unde ma pot interesa, documenta ca sa aflu sigur, negru pe alb cum sta situatia intr-un astfel de caz? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mirandolina wrote:Deci pana la urma cum e? Va rog, lamuriti-ma si pe mine. Copilul meu are acum 1 an si 2 luni. Sa zicem daca raman insarcinata peste vreo 2-3 luni si o sa nasc dupa ce a implinit copilul 2 ani, cand concediul se va termina si imi mai raman ultimele 2 sau 3 luni de sarcina, cand nu ma voi putea intoarce la serviciu, mai primesc indemnizatie pt urmatorul copil? Trebuie sa lucrez ultimele luni de sarcina sau cotizez eu la casa de pensii. Dar daca eu nu mai vreau sa ma intorc la fostul loc de munca, ce fac in cateva luni, pentru ca nu ma va mai angaja nimeni cu burta la gura, doar ca sa am continuitate la cotizare, daca si perioada din timpul concediului se considera stagiu de cotizare. Unde ma pot interesa, documenta ca sa aflu sigur, negru pe alb cum sta situatia intr-un astfel de caz? Eu iti raspund ce am auzit de la tv(Postul B1 tv, emisiunea "Ne priveste", interlocutor d-na Secretar de stat Maria Biga), cand o mamica a telefonat si a pus aceasta intrebare. Poti vb cu medicul ginecolog, ca sa-ti acopere cu concedii medicale acele luni de sarcina care iti raman descoperite. In plus pe ultimile 2-3 luni de sarcina iti poti lua concediul pre/post natal. acela de 126 zile in care esti platita cu 85% din salariu. Nu stiu unde poti sigur sa te interesezi, dar probabil acolo unde s-au depus dosare in ianuarie anul asta (mereu uit cum se numeste serviciul respectiv din primarie) |
|
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| eu am o intrebare, poate stiti voi cum e: Daca din concediu cu bebe am plecat la munca inainte de a face 2 ani, dar am contract de munca (scuze !!!) determinat pe 2 ani si raman gravida...oare primesc concediu pe 2 ani ?? |
|
| fdianamaria wrote:eu am o intrebare, poate stiti voi cum e: Daca din concediu cu bebe am plecat la munca inainte de a face 2 ani, dar am concediu determinat pe 2 ani si raman gravida...oare primesc concediu pe 2 ani ?? Scuza-ma ca sunt un pic cam grea de cap acum. S-ar putea sa stiu, dar trebuie sa fii putin mai explicita te rog. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Exact acelasi lucru nu l-am inteles nici eu |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| MNiko wrote: Scuza-ma ca sunt un pic cam grea de cap acum. S-ar putea sa stiu, dar trebuie sa fii putin mai explicita te rog.
Diana a vrut sa scrie contract determinat pe 2 ani |
|
| Pai atunci ar trebui sa stiu ceva data concrete, iar in privinta contractelor de munca nu stiu foarte multe. Ce imi trebuie sa stiu : 1 Cand a inceput contractul de munca 2 Cand ai ramas in concediu pre/post natal si cat a fost acesta 3 Cand ai nascut 4 Cand ai revenit la serviciu.
Stiu ca periada in care ai ramas acasa in concediu de ingrijire a copilului se considerea ca fiind in afara contractului de munca. A postat pe undeva Vesna (parca) numarul exact al legilor si ordonantelor care sunt in vigoare.
Uite ca am cautat eu
Vesna wrote:Baza legala in ceea ce priveste concediul si indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului: O.G.148/2005 H.G.1825/2005
|
|
| Ei atunci, daca nu se modifica legile (cu intrarea asta in U.E.), poate lua indemnizatie, chiar daca este contr. pe per. determinata, cu conditia sa nu ai zile nelucrate. Adica ar trebui sa ramai insarcinata si sa nasti pana la expirarea celor 2 ani pe care ai contractul, sau sa te angajezi imediat in alta parte. |
|
| Cel mai bine ar fi sa caute in lege exact sa citeasca alb pe negru. Desi, din cate stiu eu ar trebui sa poata lua. |
|
| MNiko wrote:Pai atunci ar trebui sa stiu ceva data concrete, iar in privinta contractelor de munca nu stiu foarte multe. Ce imi trebuie sa stiu : 1 Cand a inceput contractul de munca 2 Cand ai ramas in concediu pre/post natal si cat a fost acesta 3 Cand ai nascut 4 Cand ai revenit la serviciu.
Stiu ca periada in care ai ramas acasa in concediu de ingrijire a copilului se considerea ca fiind in afara contractului de munca. A postat pe undeva Vesna (parca) numarul exact al legilor si ordonantelor care sunt in vigoare.
Pe perioada in care persoana este in concediu ingrijire copil contractul de munca este suspendat, dar perioada cat sta acasa se adauga la vechime. Asta inseamna ca, daca o femeie naste al doilea copil la fix 2 ani(sau mai putin) de la prima nastere, poate intra in C.I.C. 2 fara a mai lucra. Cat despre detaliile pe care vrei sa le stii, eu nu prea le vad rostul. Glad are la ora actuala 1 an si ceva, deci Diana s-a intors la munca inainte de a-si termina C.I.C.-ul si beneficiaza de stimulent. Asadar nu are nicio zi neacoperita...
|
|
| kali wrote:
Pe perioada in care persoana este in concediu ingrijire copil contractul de munca este suspendat, dar perioada cat sta acasa se adauga la vechime. Asta inseamna ca, daca o femeie naste al doilea copil la fix 2 ani(sau mai putin) de la prima nastere, poate intra in C.I.C. 2 fara a mai lucra. Cat despre detaliile pe care vrei sa le stii, eu nu prea le vad rostul. Glad are la ora actuala 1 an si ceva, deci Diana s-a intors la munca inainte de a-si termina C.I.C.-ul si beneficiaza de stimulent. Asadar nu are nicio zi neacoperita...
Nu imi mai trebuie sa stiu acele detalii. Nu eram sigura de chestia cu contractul daca se suspenda sau nu. Daca e asa cum zici si tu atunci sigur o sa ia indemnizatia pt al doilea. |
|
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| s-ar putea...cine stie...sa am nevoie de informatiile astea...nu vreau sa vina chiar acum, daca cumva "o patesc" nu vreau avort, orice ar fi !!! Da, n-am zile nelucrate deloc...nici concediu nu am cum sa-mi iau la ce nebunie e aici...deci asa ma gandeam si eu...ca e ok...mersi oricum !!! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Ieri mi-a spus o prietena fara copil cum ca colegele ei de servicu cele cu bebei mici nu mai stau 2 ani in CIC ci 3.Si copii sunt normali, nu cu deficiente.M-a bulversat rau vestea asta...stiti ceva?Eu nu am gasit nimic pe net despre asta...si tare mi-as dori sa existe! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| stele_pe_cer wrote:Ieri mi-a spus o prietena fara copil cum ca colegele ei de servicu cele cu bebei mici nu mai stau 2 ani in CIC ci 3.Si copii sunt normali, nu cu deficiente.M-a bulversat rau vestea asta...stiti ceva?Eu nu am gasit nimic pe net despre asta...si tare mi-as dori sa existe!
Mama, ce bine ar fi sa fie asa |
|
|