|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| anaxena1 wrote:intrebare dar nu pt mine: cate luni trebuie sa ai pe cartea de munca pt a primii indemnizatia de la stat am o prietena care vrea bebe si are intrerupere pe cartea de munca 2 luni si vrea sa shtie cand se poate apuca de bb ca sa primeasca acest ajutor banesc acum lucreaza de 2 luni cat trebuie sa mai stea pana se se apuce de bb sau se poate face ceva cu intreruperea de 2 luni?
Eu stiu numai ca trebuie sa ai cel putin 12 luni consecutive lucrate.Dar imi amintesc ca era cineva pe forum cu mai putin cotizat si parca si-a rezolvat problema intr-un fel. |
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/20/2007 Mesaje: 88
| adiq 12 pana se naste bb sau inainte? si dc a rezolvat cineva problema asta cum a facuto?ca dc se apuca si ea de bb ce bine ar fii nu v-ash mai stresa pe voi asha mult si ati scapa de mine |
| anaxena1 wrote:adiq 12 pana se naste bb sau inainte?
Pana in ziua nsterii copilului din cate imi amintesc.Legislatia in vigoare lamureste precis.
anaxena1 wrote:si dc a rezolvat cineva problema asta cum a facuto?
Habar n-am , ca nu m-a interesat.Sunt in campul muncii de mult timp fara intrerupere.
|
|
Inregistrat: 3/16/2007 Mesaje: 46
| STELE PE CER, nu e vb de petrecut timp cu copilul, caci eu l-am crescut singura si cu sotul. Nu ne-a ajutat nimeni (adica bunicii sau sora ) vreau inca un an pt. ca e prea mic sa-l dau in grija cuiva (bona).Miri, multumesc, ai fost singura care mi-ai dat un rasp. bun, deci fara plata se poate lua; am un serv. bun si sefi buni si nu e problema asta. Mersi, asta ma interesa . |
|
| marya28 wrote: vreau inca un an pt. ca e prea mic sa-l dau in grija cuiva (bona). deci fara plata se poate lua; am un serv. bun si sefi buni si nu e problema asta. Mersi, asta ma interesa .
Vezi ca daca optezi pt "fara plata" si mai ramai insarcinata sau va mai doriti inca un copil, aceasta intrerupere nu se considera vekime in munca si nici stagiu de cotizare, drept pt care, la o eventuala nastere, pt a beneficia de indemnizatie, va trebui sa ai cotizate cele 12 luni consecutive pana la nasterea celui de-al doilea copil. |
|
Inregistrat: 3/16/2007 Mesaje: 46
| mersi STELE PE CER chiar voiam sa intreb asta |
|
| marya28 wrote:mersi STELE PE CER chiar voiam sa intreb asta
Sa-ti fie de folos ! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| marya28 wrote:Miri, multumesc, ai fost singura care mi-ai dat un rasp. bun, deci fara plata se poate lua; am un serv. bun si sefi buni si nu e problema asta. Mersi, asta ma interesa .
Cu placere, draga mea!
Anaxena, conform legii, pentru a putea beneficia de indemnizatia de C.I.C, la data nasterii copilului, parintele care solicita intrarea in CIC, trebuie sa aibe 12 luni consecutive in cartea de munca. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| SORRY MNiko pentru ca nu am postat inrebarea mea la tematica care trebuie si am deschis subiect nou desi era vechi!?! Dar promit sa ma straduiesc mai mult data viitoare. Si multumesc de sfaturi. |
|
| tucu wrote:SORRY MNiko pentru ca nu am postat inrebarea mea la tematica care trebuie si am deschis subiect nou desi era vechi!?! Dar promit sa ma straduiesc mai mult data viitoare. Si multumesc de sfaturi. Nicio problema din partea mea. Sper ca te-ai lamurit asupra a ceea ce te interesa. |
|
| Va pup fetelor! Abia azi am descoperit acest forum si vreau sa va spun ca sunteti super tari! Am o mare rugaminte pentru cunoscatoare si anume: prietena mea are un baietel splendid in varsta de 2 si 5 luni,dar care,din pacate nu aude(probleme la nastere)si este incadrat intr-un grad de handicap; acum doua luni a mai nascut o frumusete de fetita(sanatoasa Slava Domnului!),numai ca pentru fetita nu i se da indemnizatia aceea de 600 leipentru motivul ca primeste pentru celalalt copil. Este corect? Nu se incadreaza in Legea 19/2000/ Voi ce stiti? Ajutati-ma cu niste lamuriri ca la randu-mi sa o pot ajuta,pt ca se descurca foarte greu cu banii,avand in vedere ca baiatul urmeaza niste tratamente la Spitalul Panduri,urmand sa i se faca un transplant. Va multumesc anticipat si va doresc toate cele bune. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Din pacate e corect. Asta e si problema mamicilor de gemeni sau tripleti: se ia doar o singura indemnizatie; alocatia e pentru fiecare copil in parte.
Art. 8. - (1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului. (2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura indemnizatie.
Citeste OUG 148/2005 pentru mai multe lamuriri. |
|
| Iti multumesc kali. Desi asteptam cu sufletul la gura o veste buna pentru prietena mea. Mare tampenie acesta prevedere legala:ca si cum acelui copil nu-i trebuie nimic!!!!!! iti vine sa ... Te pup! |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| balanta wrote:Iti multumesc kali. Desi asteptam cu sufletul la gura o veste buna pentru prietena mea. Mare tampenie acesta prevedere legala:ca si cum acelui copil nu-i trebuie nimic!!!!!! iti vine sa ... Te pup!
Intr-adevar, mare tampenie e si legea asta,pentru ca 2 milioane nu-i ajung unui copil intr-o luna si mare tampenie e si suma platita si ca indemnizatie si ca alocatie...ce sa facem? Din pacate traim in Romania... |
|
Inregistrat: 6/24/2008 Mesaje: 36
| Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de aceasta indemnizatie! Am citit pe net ca ar fi, acum in 2008, 1000 lei si perioada de acordare 3 ani, insa o prietena de-a mea care a nascut in aprilie ia 800 lei:200 pt copil si 600 ea, fiindca a lucrat. Cum e? de cand se aplica legea cu 1000 lei si 3 ani? asta daca s-a votat si nu e la stadiul de proiect. |
|
|