Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| de cate zile de concediu medical poate beneficia mama pt copilul bolnav? dr mea a zis ceva de max 7 zile, eu stiam de mai mult dar nu gasesc legea. pupici pt cine m+ajuta |
|

| dar de treba asta stie cineva ceva? http://www.click.ro/Utile/taticii-pot-beneficia-de-13-saptamani-de-concediu-pentru-cresterea-copilului |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Aici gasesti cite ceva si mai este si aici ceva. Sper sa gasesti ce te intereseaza. |
|

| De asta nu stiam dar daca este adevarata este super. |
|

| dya wrote:Aici gasesti cite ceva si mai este si aici ceva. Sper sa gasesti ce te intereseaza.
pupici dya si cezi
|
|

| codruta wrote:pupici dya si cezi Intoarcem pupici pentru Medeea si mami. |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| codruta, eu in 2002 am primit mai mult de 14 zile de concediu pentru ingrijirea copilului bolnav. certificatul medical l-am primit de la pediatru, cu ajutorul unui matrapazlac mi-am aranjat pt alte 10 zile de cm, de la medicul meu de familie. pe atunci eram tot angajat MAp. e ddrept ca de atunci s-au mai modificat legile privind asig sociale de sanatate. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| codruta wrote:de cate zile de concediu medical poate beneficia mama pt copilul bolnav? dr mea a zis ceva de max 7 zile, eu stiam de mai mult dar nu gasesc legea. pupici pt cine m+ajuta
Eu am avut in ianuarie 20 de zile de concediu pentru ingrijirea lui Dav. Daca nu era posibil sa imi dea atatea zile, nu-mi dadeau, nu? |
|

| Concediu si indemnizatie pentru îngrijirea copilului bolnav Asiguratii au dreptul, în conditiile legii, la concediu si indemnizatie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârsta de pâna la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, pâna la împlinirea vârstei de 18 ani.
Conditii de acordare:
Cel putin 6 luni de plata a contributiei de asigurari sociale, în ultimele 12 luni anterioare primei zile de concediu medical înscrisa în certificatul medical. Indemnizatia pentru îngrijirea copilului bolnav se acorda la cerere, optional, unuia dintre parinti. De aceleasi drepturi beneficiaza si asiguratul care, în conditiile legii, a adoptat, a fost numit tutore, caruia i s-au încredintat copii spre crestere si educare sau în plasament familial. Pentru acordarea indemnizatiei pentru îngrijirea copilului bolnav este necesara prezentarea certificatului de concediu medical eliberat de medicul de familie si a certificatului pentru persoanele cu handicap, dupa caz. Durata de acordare a indemnizatiei pentru îngrijirea copilului bolnav este de 14 zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor în care copilul contracteaza boli contagioase, este imobilizat în aparat gipsat sau este supus unor interventii chirurgicale; durata concediului medical în aceste cazuri va fi stabilita de medicul de familie.
Cuantumul lunar al acestei indemnizatii este de 85% din baza de calcul (media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical înscrise în certificatul de concediu medical, pe baza carora s-a datorat, sau, dupa caz, s-a achitat contributia individuala de asigurari sociale în lunile respective, conform legii, si/sau perioadele asimilate, dupa caz, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare). sursa
Uite si aici un raspuns care ar putea sa-ti fie de folos.
Iar AICI e foarte evident.
Codruta, daca medicul de familie apartine de OPSNAJ, trebuie neaparat sa mergi cu o copie dupa Monitorul Oficial. Eu sunt patita cu o astfel de Nu prea au treaba cu drepturile sociale. |
|

| multumesc mariuta,kiki citisem eu undeva,candva ,ceva despre 45 de zile de concediu medical si nu mai stiu unde dr de familie e medic civil, n-are treaba cu opsnaj-ul dar nici cu legislatia initial voiam sa-l trec pe tati in concediu si sa mai stea el o saptamana cu medeea dar dr a zis ca nu se poate ca doar mie imi da daca vreau concediu pt mine, cat doresc ca pe cod de boala 09(ingrijire copil) nu poate sa-mi dea decat 7 zile pe an.Ei, legea spune de 14 zile dar eu deja am 10. Mai caut pana gasesc varianta care-mi convine, cea cu 45 de zile. |
|

| codruta, eu citisem undeva in variantele de mai sus ca pentru boli contagioase, operatii si imobilizare in aparat gipsat nu exista limite in acordarea concediului medical. in privinta lui tati in concediu medical pentru infrijire copil , e cadru militar si e incopatibil cu meseria lui.
Multa sanatate Medeei! |
|

| mariuta wrote:codruta, eu citisem undeva in variantele de mai sus ca pentru boli contagioase, operatii si imobilizare in aparat gipsat nu exista limite in acordarea concediului medical. in privinta lui tati in concediu medical pentru infrijire copil  , e cadru militar si e incopatibil cu meseria lui. Multa sanatate Medeei!
da asta stiam si eu si mi-a confirmat si dr, pt boli infectioase si alte alea, nu e limita.
cat priveste concediul pt tati...legea spune ca trebuie sa aiba nu stiu cat cotizat la asigurari sociale, mi se pare tare aiurea chestia cu incompatibilitatea aia cu meseria.Daca io ma duc pe copca, el nu-si poate creste copilul ca e incompatibi... |
|

| codruta wrote:
da asta stiam si eu si mi-a confirmat si dr, pt boli infectioase si alte alea, nu e limita.
...Daca io ma duc pe copca, el nu-si poate creste copilul ca e incompatibi...
Stii doar ca unii is mai catolici decat papa
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Codruta, ai rezolvat problema? Sper ca suntyeti bine, pupam fetele! |
|
|