Concediu prenatal
Subiectul anterior · Subiectul urmator
teo1980
Scris: Tuesday, September 2, 2008 3:30 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna ziua!
Sunt insarcinata in 32 saptamani, trebuie sa nasc la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie 2008.
Am fost incadrata in invatamant ca profesor suplinitor cu contract de munca pe perioada determinata 1 septembrie 2006-31 august 2008. Incepand cu 1 septembrie 2008 sunt somera.
De la oficiul fortelor de munca mi s-a spus ca: concediul prenatal, cartea de munca, adeverinta de la scoala cu CAS-ul pe ultimele 12 luni trebuie duse la Casa de pensii judeteana. Va rog mult sa-mi confirmati sau infirmati acest lucru.
Multumesc mult!

georgy_adinutza
Scris: Wednesday, September 3, 2008 10:35 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2006
teo1980 wrote:
Buna ziua!
Sunt insarcinata in 32 saptamani, trebuie sa nasc la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie 2008.
Am fost incadrata in invatamant ca profesor suplinitor cu contract de munca pe perioada determinata 1 septembrie 2006-31 august 2008. Incepand cu 1 septembrie 2008 sunt somera.
De la oficiul fortelor de munca mi s-a spus ca: concediul prenatal, cartea de munca, adeverinta de la scoala cu CAS-ul pe ultimele 12 luni trebuie duse la Casa de pensii judeteana. Va rog mult sa-mi confirmati sau infirmati acest lucru.
Multumesc mult!

din cate stiu eu asa este .Si ai grija sa te incadrezi in timp sa nu pierzi nici9 macar o zi ca nu mai ai continuitate la cele 12 luni .
fdianamaria
Scris: Wednesday, December 3, 2008 6:15 PM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
Am si eu o intrebare legata de concediul pre si post natal. Legea spune ca e de 126 de zile. Ce nu stiu e cum se ia ziua nasterii ? Cum se face limita exacta intre pre si postnatal? Daca stiti cumva si unde se clarifica asta, ar fi perfec.
Multumesc
petro
Scris: Wednesday, December 3, 2008 6:51 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Postnatalul incepe in ziua in care ai nascut. Adica minim 42 de zile, iar prima e ziua nasterii.
TIANAPET
Scris: Thursday, June 10, 2010 2:51 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/19/2010
Intre concediu de risc maternal si cel de prenatal se pot lua zile de concediu de odihna?
TIANAPET
Scris: Sunday, June 20, 2010 1:55 PM
Nivel

Nu poate nimeni sa ma sprijine cu un sfat?
danab
Scris: Monday, June 21, 2010 7:48 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Daca mai ai zile de concediu de odihna disponibile, da, poti sa ti le ei.
Concediul medical pt sarcina cu risc se poate da de la inceputul sarcinii, sau pe perioade din sarcina, cum considera doctorul. Eu am avut concediu de odihna restant si mi l-am luat inainte de a intra in prenatal, in prelungire.
edit: nr de zile de concediu de odihna e proportional cu lunile lucrate 21 zile/12 luni x nr de luni lucrate.
TIANAPET
Scris: Monday, June 21, 2010 9:10 AM
Nivel

Asadar dupa ce termin zilele de risc maternal pot sa imi iau concediu de odihna, dupa care sa intru in prenatal ?
danab
Scris: Monday, June 21, 2010 10:10 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
TIANAPET wrote:
Asadar dupa ce termin zilele de risc maternal pot sa imi iau concediu de odihna, dupa care sa intru in prenatal ?

Da. Intreaba la resurse umane sau la contabilitate (de cei care se ocupa de personal). Iti vor face calculul zilelor ramase din C.O. si faci cerere. Dupa concediu de odihna vii si cu hartia de la med de fam cu concediu prenatal. Vezi cum calculezi concediu prenatal, ca ai un minim obligatoriu dupa nastere de 42 de zile.
TIANAPET
Scris: Monday, June 21, 2010 3:00 PM
Nivel

Tocmai de asta vroiam sa stiu dc pot sa-mi iau zilele de concediu odihna ptr ca in caz contrar nu as putea avea cele 42 de zile dupa nastere, ci dar 40( ceea ce ar duce la imposibilitatea primirii indemnzatiei pentru cresterea copilului, nu?).
Iti multumesc mult pentru raspuns, nu am gasit niciunde pe net informatia asta.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.