Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| leut, parca mi-ai sti marea mea problema.
raly wrote:Da cu cate unii degeaba comunici ca nu se prinde nimik de ei!
Cum spunea Kali, pt. comunicare e nevoie de minimum 2, altfel e monolog. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Lilly of the valley wrote:
Cum spunea Kali, pt. comunicare e nevoie de minimum 2, altfel e monolog.
Clar |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Este foarte adevarat tot ce s-a spus aici dar limbajul de comunicare trebuie invatat ,felul in care cautam aceasta comunicare nu fiecare stie sa comunice asa cum o vrem noi.Tine-ti cont ca suntem oameni diferiti cu caracter diferit si cu obiceiuri diferite de multe ori pentru a ajunge la un nivel de comunicare avem nevoie si de un ajutor din afara .Nu toti se nasc cu acest limbaj de comunicare dar pot fi ajutati sau descoperit motivul lipsei de comunicare . |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| raly wrote:Da cu cate unii degeaba comunici ca nu se prinde nimik de ei! Raly esti de coma pe cuvantul meu! Hai zambeste ca unii chiar nu stiu sa comunice,mai citeste un banc sa te binedispui. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| mirela74chris wrote: Raly esti de coma pe cuvantul meu!  Hai zambeste ca unii chiar nu stiu sa comunice,mai citeste un banc sa te binedispui.
Stai linistita fata draga ca eu sunt foarte bine dispusa! |
|
| Stau linistita in fata pc-ului! Hai la noi ca azi a fost soare si vreme de plaja! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Motzatelor, nu stricati frumusete de topic!
Madi, multumesc pentru interesul aratat, insa eu nu am timp nici sa dorm ca lumea, d'apai sa stau pe mess... pana si aici ma relaxez pe fuga... Oricum, acesta e un forum prietenos, iar daca ai probleme iti raspund cu drag la orice posibil topic deschis de tine. Ar trebui sa profitam mai mult de siguranta pe care ne-o da anonimatul si sa comunicam mai usor din spatele tastaturii(asta si ca sa fiu on-topic ), mai ales daca ne framanta ceva si consideram ca ajuta... Merci pentru intelegere. |
|
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Acum, dupa o perioada mai grea, noi cica suntem pe calea cea buna incercam sa ne spunem vorbe frumoase, sa fim dragastosi, nu pot sa spun ca ne-am impacat pt ca nici nu am fost certati propriu zis, dar hai sa fim seriosi, problemele care ne macina raman nespuse, de teama de a nu ne certa. Problema e rezolvata daca ne iubim, ne jucam si suntem tandri? Doar in aparenta. Dar macar ne straduim sa ne facem timp pentru noi doi, sa-l petrecem impreuna, fie ca e o ora, fie ca e o zi... Ma gandesc cu teama ca vor veni iar perioade incordate la serviciu, iar reprosuri ca nu sunt acasa niciodata, iar stres pt mine ca nu sunt inteleasa, iar frustrare pt el ca se ocupa aproape singur de tot, iar presiuni din partea familiei (ce bine ar fi daca nu s-ar mai baga si altii) ca nu e normal ca barbatul sa dea cu mopul si femeia sa doarma ca iar a fost de garda... etc. Deci a trecut perioada de criza sa zicem, dar am invatat ceva din ea, sau am ascuns problemele sub pres si am mers mai departe?
Apropos chiar am observat o faza cand eram in Singapore.. ii invidiam ca mananca numai in oras, si ii ziceam sotului: uite, de bine de rau, macar iau masa impreuna in fiecare seara, ca o familie (asta apropos de o familie - sot si sotie - care se asezase la masa alaturata), ceea ce la noi se intampla rar. Nici nu termin bine de spus ca-si scoate fiecare netbookul personal si incep sa butoneze fiecare cu treburile lui.. cat au stat la masa nu au schimbat o vorba. Deci in directia asta ne indreptam si noi.. fiecare cu calc lui, unul intr-o camera, celalalt in alta camera, fiecare cu preocuparile lui, nu ne certam niciodata ca nu avem timp si ce perfect ne intelegem.
Intr-o seara, dupa ce ne-am bagat in pat si am stins lumina am mai stat de vorba asa, pe intuneric, nimicuri... si la un moment dat imi spune: de cand nu am mai stat asa de vorba, ce placut e... Si am realizat ca intr-adevar nu ne-am mai permis luxul asta de mult tare, de pe vremea cand aveam TIMP si nu eram stresata ca trebuie sa ma trezesc maine la prima ora sa o iau de la capat cu munca, erau chestii mai importante pe lume, cum ar fi omul de langa mine si ce are el de spus...
|
|

Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| bulibuli wrote:Acum, dupa o perioada mai grea, noi cica suntem pe calea cea buna incercam sa ne spunem vorbe frumoase, sa fim dragastosi, nu pot sa spun ca ne-am impacat pt ca nici nu am fost certati propriu zis, dar hai sa fim seriosi, problemele care ne macina raman nespuse, de teama de a nu ne certa. Problema e rezolvata daca ne iubim, ne jucam si suntem tandri? Doar in aparenta. Dar macar ne straduim sa ne facem timp pentru noi doi, sa-l petrecem impreuna, fie ca e o ora, fie ca e o zi... Ma gandesc cu teama ca vor veni iar perioade incordate la serviciu, iar reprosuri ca nu sunt acasa niciodata, iar stres pt mine ca nu sunt inteleasa, iar frustrare pt el ca se ocupa aproape singur de tot, iar presiuni din partea familiei (ce bine ar fi daca nu s-ar mai baga si altii) ca nu e normal ca barbatul sa dea cu mopul si femeia sa doarma ca iar a fost de garda... etc. Deci a trecut perioada de criza sa zicem, dar am invatat ceva din ea, sau am ascuns problemele sub pres si am mers mai departe?
Apropos chiar am observat o faza cand eram in Singapore.. ii invidiam ca mananca numai in oras, si ii ziceam sotului: uite, de bine de rau, macar iau masa impreuna in fiecare seara, ca o familie (asta apropos de o familie - sot si sotie - care se asezase la masa alaturata), ceea ce la noi se intampla rar. Nici nu termin bine de spus ca-si scoate fiecare netbookul personal si incep sa butoneze fiecare cu treburile lui.. cat au stat la masa nu au schimbat o vorba. Deci in directia asta ne indreptam si noi.. fiecare cu calc lui, unul intr-o camera, celalalt in alta camera, fiecare cu preocuparile lui, nu ne certam niciodata ca nu avem timp si ce perfect ne intelegem.
Intr-o seara, dupa ce ne-am bagat in pat si am stins lumina am mai stat de vorba asa, pe intuneric, nimicuri... si la un moment dat imi spune: de cand nu am mai stat asa de vorba, ce placut e... Si am realizat ca intr-adevar nu ne-am mai permis luxul asta de mult tare, de pe vremea cand aveam TIMP si nu eram stresata ca trebuie sa ma trezesc maine la prima ora sa o iau de la capat cu munca, erau chestii mai importante pe lume, cum ar fi omul de langa mine si ce are el de spus...
Off,Buli cata dreptate ai,...cand nu ai timp de nimic si parca timpul ti-i se scurge printre degate,...si nu este ca inainte,....iar atunci cand vb cu persoana draga si AI TIMP pt.asa ceva,Doamne ce bine este,... |
|
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| se pare ca e problema secolului.. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Off, cat adevar ! Si cata singuratate ascunde ! Timpul asta ..... pe zi ce trec ! Si cand devin prioritare : serviciul, copii , casa , mancarea, curatenia ..... timpul liber e 0 ! Deci timpul acordat jumatatii tale , timpul pentru cuplu , pentru sufletul nostru .... inexistent ! Si ori mergi orbeste , cu incredere , inainte ...... ori incep framantarile , gandurile ..... suferinta ! Ne indreptam spre ..... " oare o fi bine asa ? " Oare e firesc ? " Oare peste tot e asa ?"
Ei , usor nu e cu siguranta ! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| of mai fetelor ce grea e singuratatea in doi!!! noi nu am ajuns la asa ceva dar nu mai e ca si inainte. si asta dupa doar 3 ani de casnicie. de cand a venit si Sara nu mai avem timp pt noi, tot timpul si toata atentia sunt dedicate copilului. dar nu e firesc a fie asa!!! oare chiar nu gasim timp pt toate?? se pare ca nu...chiar cum as vrea eu |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Uitati-va pentru asta m-am sacrificat eu sa raman acasa cativa ani si sa-i dedic exclusiv familiei,copiilor.Ce inseamna cariera eu una am facut cariera pana a ma marita este unul din avantajele mele ca m-am casatorit tarziu.Dar nimic pe lume nu merita sa platim pretul acesta.Bani fuga dupa ei am ajuns la concluzia ca orcat am avea ni-i dorim si mai mult ca ptr asta muncim nu?Dar la mine asta conteaza mai putin ,cat am imi va ajunge si ne va ajunge la toti dar uite am rabdare sa comunic cu sotul cand se intoarce de la servici ba chiar sa-l ajut in unele probleme ,avem timp sa ne jucam cu copii impreuna .nu exista zi fara masa de seara cand toti discutam despre ceea ce am facut inclusiv bica .Aceasta comunicare intre membri familiei trebuie sa existe si acest lucru vreau sa trasmit si la copii mei sa-si aduca cu drag aminte de fiecare seara de discutie deschisa intre noi,despre convorbirile si legatura dintre parinti plus comunicarea pe care le-o trasmitem si lor. Este adevarat ceva nu este in regula in aceste timpuri ,oameni se instraineaza unul de celalalt vorbesc de cei din familie apropiati nu mai au timp unul ptr celalalt ,la noi sfarsitul de saptamana este dedicat totalmente familiei ,distractiei si voie buna .Acesti oameni de multe ori platesc un pret destul de scump ,lipsa de comunicare ,lipsa de timp acordat partenerului de viatza nu face decat sa se ajunga la distrugerea casniciei sau a cuplului .Chiar daca merg sa primeasca ajutor din afara de multe ori se gasesc unul in fatza celuilalt ca doi straini care nu stiu cum sa-si vorbeasca ,cum sa comunice unul cu celalalt fiindca niciodata nu am facut-o.Ce pacat ,ati uitat zilele cand v-ati indragostit unul de celalalt cate nopti ati pertecut doar discutand si tot mai aveati mereu ceva de spus unul celuilalt ,dar acum te uiti in fatza ta si nu-ti vine sa crezi cine este ,ti se pare un vis pur si simplu afli ca te gasesti in fatza unei persoane pe care parca nu ai cunoscut-o niciodata si cu toate aceste erai sigura ca o cunosti asa de bine.Ce s-a intamplat cum mi s-a intamplat ....poftim am uitat sa comunicam traim amandoi impreuna dar parca fiecare separat! Mama ce m-am intins! Nu va suparati! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| shirel wrote:Uitati-va pentru asta m-am sacrificat eu sa raman acasa cativa ani si sa-i dedic exclusiv familiei,copiilor.Ce inseamna cariera eu una am facut cariera pana a ma marita este unul din avantajele mele ca m-am casatorit tarziu.Dar nimic pe lume nu merita sa platim pretul acesta.Bani fuga dupa ei am ajuns la concluzia ca orcat am avea ni-i dorim si mai mult ca ptr asta muncim nu?Dar la mine asta conteaza mai putin ,cat am imi va ajunge si ne va ajunge la toti dar uite am rabdare sa comunic cu sotul cand se intoarce de la servici ba chiar sa-l ajut in unele probleme ,avem timp sa ne jucam cu copii impreuna .nu exista zi fara masa de seara cand toti discutam despre ceea ce am facut inclusiv bica .Aceasta comunicare intre membri familiei trebuie sa existe si acest lucru vreau sa trasmit si la copii mei sa-si aduca cu drag aminte de fiecare seara de discutie deschisa intre noi,despre convorbirile si legatura dintre parinti plus comunicarea pe care le-o trasmitem si lor. Este adevarat ceva nu este in regula in aceste timpuri ,oameni se instraineaza unul de celalalt vorbesc de cei din familie apropiati nu mai au timp unul ptr celalalt ,la noi sfarsitul de saptamana este dedicat totalmente familiei ,distractiei si voie buna .Acesti oameni de multe ori platesc un pret destul de scump ,lipsa de comunicare ,lipsa de timp acordat partenerului de viatza nu face decat sa se ajunga la distrugerea casniciei sau a cuplului .Chiar daca merg sa primeasca ajutor din afara de multe ori se gasesc unul in fatza celuilalt ca doi straini care nu stiu cum sa-si vorbeasca ,cum sa comunice unul cu celalalt fiindca niciodata nu am facut-o.Ce pacat ,ati uitat zilele cand v-ati indragostit unul de celalalt cate nopti ati pertecut doar discutand si tot mai aveati mereu ceva de spus unul celuilalt ,dar acum te uiti in fatza ta si nu-ti vine sa crezi cine este ,ti se pare un vis pur si simplu afli ca te gasesti in fatza unei persoane pe care parca nu ai cunoscut-o niciodata si cu toate aceste erai sigura ca o cunosti asa de bine.Ce s-a intamplat cum mi s-a intamplat ....poftim am uitat sa comunicam traim amandoi impreuna dar parca fiecare separat! Mama ce m-am intins!  Nu va suparati!
te-ai intins...dar cat adevar spui!!! imi imi place cand te intinzi...ca o faci constructiv. invat si eu de la tine |
|
| shirel wrote:Uitati-va pentru asta m-am sacrificat eu sa raman acasa cativa ani si sa-i dedic exclusiv familiei,copiilor.Ce inseamna cariera eu una am facut cariera pana a ma marita este unul din avantajele mele ca m-am casatorit tarziu.Dar nimic pe lume nu merita sa platim pretul acesta.Bani fuga dupa ei am ajuns la concluzia ca orcat am avea ni-i dorim si mai mult ca ptr asta muncim nu?Dar la mine asta conteaza mai putin ,cat am imi va ajunge si ne va ajunge la toti Shirel sunt total de acord cu tine!Si eu am ajuns la concluzia ca nimic nu merita sa iti sacrifici familia.La mine este o situatie mai deosebita,sotul meu este plecat 2 luni si 2 luni sta acasa.Cat era acasa,mai mergeam si eu la munca si uite-asa stateam mai putin timp impreuna.Pana cand m-am hotarat sa stau acasa cu familia mea.Mai ales ca si sotul ma tot intreba cand ma hotarasc sa stau acasa.Banii conteaza mai putin,atata timp cat avem un trai decent si tot ceea ce ne trebuie. Fetelor va doresc multa intelepciune in rezolvarea problemelor,exista intotdeauna o cale pe care sa o luam astfel incat sa ne fie bine si sa fim fericite.Intotdeauna,dupa furtuna vine soare. |
|
|