Comunicarea...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
leut
Scris: Tuesday, July 6, 2010 1:34 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
13 ani, sau 10, sau 4...Copii...1, sau doi, sau...
Atunci cand nu exista comunicare, nu exista nimic!
M-am convins nu o data, da' asa e omul, incearca de mai multe ori pana reuseste. Unii sunt norocosi...
Ajungi la o limita, atunci cand iti spui ca nu mai vrei sa traiesti fara ca cel de langa tine sa te intrebe cand vine acasa "ce-ai facut azi? Cum iti e?" Stupoare...prietenele iti spun "da' ce, crezi ca la noi e altfel?" Dar eu NU VREAU sa traiesc ca orice femeie, din orice familie, cu copii, cu griji, cu nevoi...cu o singura viata! Si nu cer prea mult.
Si iata ca aici intervine cuvantul...comunicarea, atat de necesara...
Cand nu mai poti, taci. Totul se tranforma intr-un sumbru nimic. Un nimic din care nu mai poti iesi.
20 de zile de ne-comunicare. Nicio vorba, nici macar o privire pe furis. Nimeni si nimic nu perturba linistea aparenta. Suferinta e mare si te adancesti din ce in ce mai tare. Si vine ziua in care iti spune "vrei sa vorbim?". Si-atunci spui ce ai pe suflet si cazi in alta dimensiune a suferintei. Plange, cauta cuvinte si nu le gaseste, si-ti dai seama ca SI TU AI GRESIT. De vorbeam nu sufeream niciunul asa. Da' tacerea, urata si lunga, a dat rezultate. E o solutie pe care nu as recomanda-o celor slabi, si spun asa pentu eu am avut curaj. Mi-a iesit de data asta, da' pentru cat am indurat, n-as mai face-o niciodata.
Cuvantul a fost inventat pentru a fi folosit! Sa-l folosim, zic!
oanamaria
Scris: Tuesday, July 6, 2010 1:41 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Dar sa-l folosim cu responsabilitate ca se stie ca unele cuvinte dor si lasa rani adanci.
Si eu sunt pentru comunicare si stiu ca nimic nu se rezolva de la sine,ci doar se adanceste problema care ramane asa in aer.
Nu sunt genul care sa nu-mi vorbesc cu cineva ,dar recunosc ca sunt persoane pe care le evit si cu care nu pot comunica pentru ca nu rezonam,cuvintele se lovesc ca de un zid si prefer sa le evit si sa le vorbesc doar cand e musai.
koko2008
Scris: Tuesday, July 6, 2010 2:37 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
oanamaria wrote:
Dar sa-l folosim cu responsabilitate ca se stie ca unele cuvinte dor si lasa rani adanci.
Si eu sunt pentru comunicare si stiu ca nimic nu se rezolva de la sine,ci doar se adanceste problema care ramane asa in aer.
Nu sunt genul care sa nu-mi vorbesc cu cineva ,dar recunosc ca sunt persoane pe care le evit si cu care nu pot comunica pentru ca nu rezonam,cuvintele se lovesc ca de un zid si prefer sa le evit si sa le vorbesc doar cand e musai.

CAta dreptate pupici
Leut..frumos pupici
ingerash
Scris: Tuesday, July 6, 2010 3:18 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Prefer comunicarea deschisa orice ar fi.Nu-mi place tacereauff
Leut,sper ca esti binecomputerlove pupici
mirela74chris
Scris: Tuesday, July 6, 2010 4:37 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Adevarat ca fara comunicare se duce naibii tot ce ai cladit intr-o viata.Si uneori tacerea isi are rostul ei.Nu degeaba se spune ca :"tacerea e de aur"pupici
shirel
Scris: Tuesday, July 6, 2010 4:50 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Comunicatia intre o pereche este la fel de necesara ca dragostea si respectul.Daca nu este comunicare se poate pierdea totul si viatza in familie devine un calvar.
Comunicarea intre persoane straine deci din afara este in functie de deciderea noastra cu unele putem comunica mai usor si cu altele nu vrem nici un fel de comunicatie.
Leut,ma bucur ca ai deschis acest topic,eu multumesc lui D-zeu am inteles de mult ca fiecare dintre noi este diferit si special in felul lui asa si sotul meu este diferit de mine din toate puctele de vedere de aceea la noi in afara de iubire si respect reciproc ,comunicarea ocupa primul loc in fericirea pe care o traim astazi.La fel comunicam si cu copii nostri indiferent de varsta mica a lor.
In momentul in care dispare comunicarea dispare totul !!
bulibuli
Scris: Tuesday, July 6, 2010 7:45 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
cu acelesi probleme ne confruntam si noi: timpul si comunicarea :101: :101:
kali
Scris: Tuesday, July 6, 2010 8:20 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Ca regula, este nevoie de 2 pentru comunicare; altfel e monolog. Pana nu inteleg ambii ca exista o problema, care e si cum se rezolva, degeaba exista vointa unilaterala.
Asta e... rutina si problemele de zi cu zi ne "omoara" si uneori cadem pe panta egoismului si a preocuparii de sine fara sa ne dam seama... important e sa ne "scuturam" si sa mergem mai departe. Oricum viata e compusa din suisuri si coborasuri. Din astea vor mai fi, insa doresc tuturor celor care se iubesc sa se regaseasca cu acelasi entuziasm...
raly
Scris: Tuesday, July 6, 2010 10:11 PM
Nivel

Inregistrat: 12/17/2007
kali wrote:
Ca regula, este nevoie de 2 pentru comunicare; altfel e monolog. Pana nu inteleg ambii ca exista o problema, care e si cum se rezolva, degeaba exista vointa unilaterala.
Asta e... rutina si problemele de zi cu zi ne "omoara" si uneori cadem pe panta egoismului si a preocuparii de sine fara sa ne dam seama... important e sa ne "scuturam" si sa mergem mai departe. Oricum viata e compusa din suisuri si coborasuri. Din astea vor mai fi, insa doresc tuturor celor care se iubesc sa se regaseasca cu acelasi entuziasm...

newclap newclap newclap Foarte frumos si foarte adevarat!Admir foarte mult gandirea tahearts hearts
ingerash
Scris: Tuesday, July 6, 2010 10:37 PM
Nivel

Inregistrat: 1/17/2008
raly wrote:

newclap newclap newclap Foarte frumos si foarte adevarat!Admir foarte mult gandirea tahearts hearts

Subscriu!computerlove
mama Alessiei
Scris: Wednesday, July 7, 2010 8:10 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2009
Leut Bine spus newclap newclap newclap

Intr-o familie trebuie intotdeauna sa se comunice despre ceea ce-l deranjeaza pe unul din membrii familiei: mama, tata, copil; comunicarea in sensul iubirii, a grijii si respectului (fara injurii, insulte, tipete....) sa se asculte ceea ce are de spus fiecare, sa se dezbata problema, sa se gaseasca impreuna solutia favorabila prin negociere si compromisuri din partea partenerilor. In educatia copiilor, parintii trebuie sa invete sa comunice intre ei si cu copiii lor.

Nu trebuie sa avem pretentia ca intotdeauna celalalt "sa-si dea seama" ca ne-a deranjat ceva;
a lasa sa se acumuleze problemele fara a vorbi despre ele la timpul potrivit va avea acelasi efect final ca explozia unei bombe...iar problemele trebuiesc oricum discutate si rezolvate una cite una...
nevorbind, necomunicind cu partenerul inseamna indepartarea psihologica si afectiva, cladirea un zid din ce in ce mai inalt intre parteneri.
Last edit : Felicitari celor ce reusesc sa-si dea seama de importanta comunicariibravo bravo bravo , si sa nu uitam ca exista si cei care isi pot intoarce spatele definitiv uff uff uff.

Ana
Scris: Wednesday, July 7, 2010 8:15 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
mama Alessiei wrote:
Leut Bine spus newclap newclap newclap

Intr-o familie trebuie intotdeauna sa se comunice despre ceea ce-l deranjeaza pe unul din membrii familiei: mama, tata, copil; comunicarea in sensul iubirii, a grijii si respectului (fara injurii, insulte, tipete....) sa se asculte ceea ce are de spus fiecare, sa se dezbata problema, sa se gaseasca impreuna solutia favorabila prin negociere si compromisuri din partea partenerilor. In educatia copiilor, parintii trebuie sa invete sa comunice intre ei si cu copiii lor.

Nu trebuie sa avem pretentia ca intotdeauna celalalt "sa-si dea seama" ca ne-a deranjat ceva;
a lasa sa se acumuleze problemele fara a vorbi despre ele la timpul potrivit va avea acelasi efect final ca explozia unei bombe...iar problemele trebuiesc oricum discutate si rezolvate una cite una...
nevorbind, necomunicind cu partenerul inseamna indepartarea psihologica si afectiva, cladirea un zid din ce in ce mai inalt intre parteneri.

foarte bine spusbravo bravo
madi86
Scris: Wednesday, July 7, 2010 9:29 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
kali wrote:

buna, sunt destul de noua aici si in viata de familie asa ca te-as ruga sa imi timiti un pm cu o adresa de mail sau messenger pentru a vorbi cu tine. multumesc
ioana0023
Scris: Wednesday, July 7, 2010 12:08 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/24/2010
Este foarte adevarat bravo bravo bravo
raly
Scris: Wednesday, July 7, 2010 12:48 PM
Nivel

Inregistrat: 12/17/2007
Da cu cate unii degeaba comunici ca nu se prinde nimik de ei!ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.