Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Complicatiile operatiei de cezariana care pot afecta copilul: - probleme respiratorii. Copiii nascuti prin cezariana sunt mai predispusi aparitiei unor dificultati in respiratie, care se manifesta prin accelerarea anormala a frecventei respiratorii in primele zile dupa nastere (tahipnee). - leziuni ale fatului. Desi foarte rar, mici taieturi ale pielii fatului se pot produce in timpul operatiei de cezariana
Complicatiile operatiei de cezariana care pot afecta mama:
- inflamarea si infectarea membranei uterine (endometru). Aceasta afectiune poarta denumirea de endometrita si se manifesta prin febra, frisoane, dureri de spate, secretii vaginale urat mirositoare si dureri uterine. Tratamentul consta in administrarea de antibiotice. - sangerari abundente. In timpul unei nasteri prin cezariana se poate pierde de ori mai mult sange decat in cazul unei nasteri naturale. Cu toate acestea, transfuziile de sange sunt rareori necesare. - infectii ale tractului urinar. Infectiile vezicii urinare sau ale rinichilor sunt posibile complicatii ale cezarienei. - reducerea miscarilor intestinale (constipatie). Interventiile chirurgicale abdominale pot creste timpul de tranzit prin intestinul gros. Unele medicamente analgezice pot accentua aceasta problema, ducand la constipatie. - reactiile alergice la anestezicul local utilizat in timpul operatiei de cezariana, sau efectele adverse non-alergice la acesta sunt alte posibile complicatii. - aparitia trombilor venosi – in special la nivelul gambelor sau organelor pelviene – este de trei pana la cinci ori mai ridicat in cazul cezarienei decat al nasterii naturale. Daca un cheag de sange ajunge la plamani viata mamei este in pericol. Medicul va preveni formarea cheagurilor de sange prin administrarea anticoagulantelor. Si proaspetele mamici isi pot aduce contributia mergand cat mai curand dupa chirurgie. - infectia dupa incizie. Infectarea zonei de incizie este o complicatie posibila a nasterii prin cezariana.
SURSA |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| - sangerari abundente.... - reducerea miscarilor intestinale...
Cu astea doua am avut de tras, din greu, dupa cezariana! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Miri wrote:- sangerari abundente.... - reducerea miscarilor intestinale... Cu astea doua am avut de tras, din greu, dupa cezariana!
... si eu, plus endometrita, stafolococ auriu, E coli si inca unu care am uitat cum il cheama... glumeau medicii ca e gradina zoo in uterul meu... |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/4/2009 Mesaje: 488
| Si eu am avut ceva probleme dupa operatia de cezariana. In spital m-am simtit bine, n-am avut probleme, dar m-am asteptat sa sangerez ceva mai tare. In cateva ore, nu aveam decat cateva picaturi de sange pe tampon. I-am spus medicului si mi-a dat ceva injectii, nu mai tin minte exact. Dar exact la o saptamana dupa nastere am facut febra, aveam frisoane, asa ca mi-am sunat urgent medicul. Mi-a explicat ca mi s-a inchis colul prea repede, inainte sa elimin toate secretiile, si mi s-au infectat. A fost destul de neplacut pentru ca a trebuit sa merg de cateva ori sa ma cureta |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/19/2007 Mesaje: 1404
| Miri wrote:- sangerari abundente.... - reducerea miscarilor intestinale...
Si eu cu astea 2, plus infectarea operatiei la 10 zile si apoi granulom de fir pentru care a trebuit la 6 luni de la nastere sa ma operez. In rest totul a fost Ok.
Si astea toate la a doua-a cezariana. La prima totul a decurs perfect! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Eu sunt printre cazurile fericite si nu am avut nici o complicatie. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 6/25/2010 Mesaje: 10
| eu am tras de la anestezie rau.....am avut dureri de cap vreo 2 luni dupa nastere plus ca operatie se vindeca greu...am tras vreo 3 luni sa ma pot misca normal |
|

Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Nici eu nu am facut complicatii.Am alaptat dupa 24 ore,si mi-am revenit complet in mai putin de 4 saptamani.Eu am avut operatie orizonzala,stiu din experienta( de serviciu) ca dupa cele verticale te recuperezi mai greu si apar mai multe complicatii locale. |
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Din nefericire, una din complicatiile cezarienei este embolia pulmonara,care este mortala.Aveti grija care nasteti prin cezariana sa vi se faca toate testele si toate injectiile necesare pt a o preveni, pt ca dupa nu se mai poate face nimic. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/13/2009 Mesaje: 806
| eu m-am refacut extraordinar de repede. nu am avut complicatii si sper ca nici de data aceasta nu vor aparea. la o luna eram ca si cand nu fusesem operata, in ideea ca eu faceam totul prin casa...menaj, mancare si cu bebitza dupa mine! eu nu am avut ajutoare, decat sottul care pleca dimineata si venea pe la 5, 6 seara...facea naveta pe vremea aia! eu voi naste peste cateva zile, tot prin cezariana, si d-na dr mi-a administrat niste injectii petru bebe, pentru dezvoltarea plamanilor, ca sa nu apara complicatii. |
|
Inregistrat: 2/1/2013 Mesaje: 1
| buna am si o problema . sunt 2 luni jumatate de la operatia de cezariana, nu am avut nici un fel de problema, mi am revenit repede . prima menstruatia mi a venit dupa 2 luni de la nastere. insa sunt deja 2 saptamani jumate de cand am ciclu si nu se mai opreste. maine merge la medic. a mai patit cineva asta? multumesc
|
|
Inregistrat: 1/21/2016 Mesaje: 2
| eu am 2 copii prin cezariana si acum din nou sint insarcinata..ear diferenta din a 2 cezariana este 1 an jumate..ce complicatii pot aparea?
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Am cunoscut o doamna intr-o situatie similara, doar ca era la a 4-a cezariana...in afara de aderente care "inghesuiau" bebelusul n-a avut alte probleme. Si totul a decurs bine la cezariana aceea. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17859
| Este cineva care a nascut prin cezariana si a avut complicatii la nastere? |
|
|