Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| oanalaurisa wrote:Bonisan nu se dau 3 picaturi pe zi , ca e ca si cum nu i-ai da deloc.Ai grija ca Milumil-ul e un lapte bun dar are un gust asa de apetisant incat toti copilasii pe care i-am vazut hraniti cu Milumil sunt grasi ca umflati cu pompa.  Si NAN are prebiotice si are si Bifidus pentru digestie si nu ingrasa ca Milumil-ul,ai grija cu portiile,sa citesti pe cutie de cate ori pe zi si cat sa-i faci,iar intre mese daca mai vrea ceva ii dai ceai si gata,nani. Daca mergi la farmacie sa te uiti pe borcanelele cu mancarica pentru copii si ai sa vezi ca toate sunt de la 4 luni,deci doar acum trebuie inceputa diversificarea hranei si cu mancarici cat mai moi.
Noi i-am dat Bonnisan la recomandarea medicului pediatru 3picaturi de 3 ori pe zii.Dar multumesc lui D-zeu am scapat deocamdata de colici(spun deocamdata,pt ca din cate am inteles ele revin din cand in cand ) Am inceput sa-i dau Milumil,cum spui tu cred ca e apetisant pt ca nu prea se satura cu 210 ml,dar am noroc ca nu mananca decat din 3 sau 4 ore. Sincer nu prea i-as da mancarica la borcan,de obicei ii fac suc proaspat cu storcatorul de fructe,si piure de fructe cu blender-ul.Nu am incredere in mancarica de la "borcan". |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| mamica23 wrote:Noi i-am dat Bonnisan la recomandarea medicului pediatru 3picaturi de 3 ori pe zii.Dar multumesc lui D-zeu am scapat deocamdata de colici(spun deocamdata,pt ca din cate am inteles ele revin din cand in cand  ) Am inceput sa-i dau Milumil,cum spui tu cred ca e apetisant pt ca nu prea se satura cu 210 ml,dar am noroc ca nu mananca decat din 3 sau 4 ore. Sincer nu prea i-as da mancarica la borcan,de obicei ii fac suc proaspat cu storcatorul de fructe,si piure de fructe cu blender-ul.Nu am incredere in mancarica de la "borcan".
Pai mai mamico,nu ai incredere in mancarica de la borcan care se vinde in farmacii si e testata mai ceva ca medicamentele,dar ai incredere in apa de la robinet,asta nu pot sa o inteleg.Si mai citeste si prospectul cand cumperi un medicament,(ca 3 picaturi puse pe o lingurita ca sa i le dai sau chiar direct pe limba sunt ca si cum n-ar fi),chiar daca e recomandat de medic. Daca ai cutia de la Bonnisan acasa citeste pe cutie cat scrie si vei vedea ca am dreptate.
De la Milumil trebuie sa se sature ,motiv pentru care mananca la 4 ore,pentru ca are amidon mai mult ca sa ii tina de foame,insa gustul am auzit ca e foarte bun. Faci sucurile si piureurile de fructe cum vrei,insa nu exagera cu introducerea prea multor alimente intr-un timp prea scurt. Are doar 4 luni si 2 saptamani,iar cand introduci un aliment astepti 24 de ore sa vezi cum reactioneaza la el,dupa care repeti a doua zi,si nu introduci in saptamana aia si altceva. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| eu nu m-am dat in vant dupa borcanele pentru ca am avut fructe si legume proaspete crescute fara ingrasaminte si ierbicide, de la socrela de la tara. dar daca nu as fi avut aceasta sursa (pe care de fapt o am si acum, dar nu pentru toate fructele si legumele) as fi apelat cu siguranta la borcanele decat la uriasele legume si fructe din piata care numai naturale nu sunt. scuze pt off topic. |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Eu sunt anti mincaruri la borcan , in primul rind ca am gustat(cind era Sara bebe) si nu au nici un gust iar in al doilea rind or fi ele testate dar tot au aditivi asa ca pe cit posibil mai bine papa natural cu mere luate din piata de la tarani(chiar daca arata mai jalnic dar macar nu sunt stropite)si cu morcovei tot de acolo (am facut suculet la Cezi cu morcov cumparat de la supermarket si cu morcov cumparat de la piata si nu se compara cel de la supermarket abia avea gust de morcov pe cind celalalt era bun ca-mi venea sa-mi fac si mie o tura). Nu zic ca cerealele , de exemplu , nu au aditivi dar macar sucurile si legumele sa incerc sa i le dau natural desi din pacate nu cred ca o sa mai mincam mult de acum inainte ca au inceput si la tara sa foloseasca tot felul de ingrasaminte. |
|

| Socrii se ocupa cu agricultura,stau la tara.Deci am sursa de unde sa primim fructe si legume cat se poate de naturale si proaspete.Nu prea cumparam noi de la piata sau din supermarketuri legume sau fructe,de la cartofi incepand,totul de la ei aducem. Iar apa de la robinet fiarta si racita ziceti ca nu este buna?(desi doar pt ceai o folosesc),sa incerc atunci apa plata fiarta si racita? PT laptele praf si pt baut ii dau apa HUMANA. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| The-O wrote:
a trecut 1 saptamina de SabSimplex de 3 x zi ....slabe rezultate ca sa nu zic "niciun rezultat" . am mai plusat si cu BabyDrink intre mese..nimic.. de luni vreau sa incerc altceva. ce propuneti?
azi am inceput cu Bonnisan dupa multa rabdare cu cele de mai sus. va tin la curent cu evolutia. |
|

| The-O wrote: azi am inceput cu Bonnisan dupa multa rabdare cu cele de mai sus. va tin la curent cu evolutia.
Am fost ieri la pediatru,care mi-a spus exact ce a spus si OANALAURISA,cate 5-10 picaturi de bonnisan,deoarece e pe baza de plante si nu are ce rau sa ii faca. Daca vezi ca nu trec colicile de ce nu mergi la pediatru,sigur iti va da sfaturi mai bune(eu una singura m-am invatat minte,si nu mai fac nimic fara recomandarea pediatrului). Sau poti incerca ceaiurile HIPP,care sunt recomandate inca de la 2 saptamani,cu fenicul sau musetel. Sanatate bebelusului.Sa treaca cat mai repede. Pupam burtica |
|
| The-O wrote: azi am inceput cu Bonnisan dupa multa rabdare cu cele de mai sus. va tin la curent cu evolutia.
Incercati sa puneti copilasul pe umar sa ragaie la mijlocul mesei,pentru ca daca a inghitit aer in timp ce manca,ii da si senzatia de satietate si ii provoaca si colici;iar la sfarsitul mesei sa ragaie din nou,iar cu aerul eliminat o parte din problema colicilor e rezolvata. Apoi puneti bebelusul pe burtica,ii puneti manutele sub barbie si lasati sa stea asa putin,o sa se simta mult mai bine. Ati incercat de la Hipp chiar ceaiul numit CEAI DE PLANTE? - asta ar fi digestiv,ar ajuta intr-o masura mai mare decat celelalte. Astept noutati de la voi! |
|
| mamica23 wrote:Am fost ieri la pediatru,care mi-a spus exact ce a spus si OANALAURISA,cate 5-10 picaturi de bonnisan,deoarece e pe baza de plante si nu are ce rau sa ii faca. Daca vezi ca nu trec colicile de ce nu mergi la pediatru,sigur iti va da sfaturi mai bune(eu una singura m-am invatat minte,si nu mai fac nimic fara recomandarea pediatrului). Sau poti incerca ceaiurile HIPP,care sunt recomandate inca de la 2 saptamani,cu fenicul sau musetel. Sanatate bebelusului.Sa treaca cat mai repede. Pupam burtica ceai Hipp am incercat si nici nu vrea sa-l vada . cred ca nu e bun la gust sau nu-i place ca scuipa biberonul de nu se vede. la pediatru deocamdata nu vad de ce m-as duce din ce am citit aici pe forum ceea ce se intimpla este NORMAL si incercam doar sa ne adaptam sau sa gasim medicamentul/tratamentul potrivit. multumesc oricum. eu ca tata incerc sa protejez mama ca pe ea nu o lasa sa doarma si o simt obosita rau. |
|
| oanalaurisa wrote:
Incercati sa puneti copilasul pe umar sa ragaie la mijlocul mesei,pentru ca daca a inghitit aer in timp ce manca,ii da si senzatia de satietate si ii provoaca si colici;iar la sfarsitul mesei sa ragaie din nou,iar cu aerul eliminat o parte din problema colicilor e rezolvata. Apoi puneti bebelusul pe burtica,ii puneti manutele sub barbie si lasati sa stea asa putin,o sa se simta mult mai bine. Ati incercat de la Hipp chiar ceaiul numit CEAI DE PLANTE? - asta ar fi digestiv,ar ajuta intr-o masura mai mare decat celelalte. Astept noutati de la voi!
multumesc pt. ideea cea noua cu "bataia" in mijlocul mesei.o sa o incerc si p'asta. cu ceaiul Hipp este alta poveste- nu-i place - nu-i bun la gust probabil. baby Drink ii place dar nu are efect. multumesc oricum.sa-i comunic mamicii noile argumente sa aprobe si ea ca doar Theo e "bun comun" |
|

| The-O wrote: ceai Hipp am incercat si nici nu vrea sa-l vada . cred ca nu e bun la gust sau nu-i place ca scuipa biberonul de nu se vede. la pediatru deocamdata nu vad de ce m-as duce din ce am citit aici pe forum ceea ce se intimpla este NORMAL si incercam doar sa ne adaptam sau sa gasim medicamentul/tratamentul potrivit. multumesc oricum. eu ca tata incerc sa protejez mama ca pe ea nu o lasa sa doarma si o simt obosita rau.
Definitia standard a colicii este plansul care nu poate fi oprit si care dureaza mai mult de 3 ore pe zi timp de mai mult de 3 zile pe saptamana si mai mult de 3 saptamani.In realitate,orice plans,tipat sau agitatie care dureaza mai mult decat ar fi de asteptat la un copil aparent sanatos-poate fi considerat colica. Daca aveti un copil cu colici,primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa-l duceti la medic pentru a va asigura ca nu exista nici un motiv medical evident datorita caruia copilul plange.
Ajutor pt bebelusul dumneavoastra: -faceti-i un masaj pe burtica -puneti o sticla de apa calda pe burtica lui -dati-i un ceai -scimbati laptele praf pe care il folositi sau -daca il hraniti la san,schimbati-va dieta(de ex.,nu mai consumati lapte sau bauturi cu cafeina) -puneti niste muzica relaxanta pt bebelus -de asemenea puteti sa incercati sa va puneti copilul peste genunchi sau peste o sticla cu apa calda si masati spatele -de asemenea in timpul masajului e important ca mamica sa-i vorbeasca bebelusului,are un efect linistitor asupra lui
Toate aceste abordari sunt utile intr-o oarecare masura la un moment dat;nici una dintre ele nu functioneaza tot timpul.
Sper sa va ajute cu ceva cele scrise mai sus,in primele luni este destul de greu cu un copil nou nascut,iar mama este foarte obosita,in primul rand nasterea in sine presupune un efort aproape supraomenesc,iar un bebelus o solicita 24h din 24h. Pentru tatal din partea noastra ,stiu ce inseamna sa-l ai pe sot aproape in acele momente. Pupici pe burtica bolnavioara |
|
| mamica23 wrote:
-puneti o sticla de apa calda pe burtica lui -de asemenea puteti sa incercati sa va puneti copilul peste genunchi sau peste o sticla cu apa calda si masati spatele
Sper sa va ajute cu ceva cele scrise mai sus,in primele luni este destul de greu cu un copil nou nascut,iar mama este foarte obosita,in primul rand nasterea in sine presupune un efort aproape supraomenesc,iar un bebelus o solicita 24h din 24h.
Nu sunt de acord cu nici o sticla de apa calda pe burtica unui nou-nascut,nu faceti sporturi de astea indiferent in ce carti le-ati citit,nu e permisa presiunea asupra abdomenului copilului. Mai bine masati usor burtica copilului,pentru ca masajul va conferi caldura de care are nevoie,iar daca seara sunt colicile mai intense,imbracati bine copilasul,puneti-l in carucior si iesiti in curte sau la plimbare,miscarea caruciorului il va face sa se simta mai bine si sa se linisteasca. De asemenea,se gaseste in comert un tip de leagan cu vibratii,adica de fapt nu leagana ci doar vibreaza,iar aceste vibratii ajuta foarte mult la colici.
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| oanalaurisa wrote: Apoi puneti bebelusul pe burtica,ii puneti manutele sub barbie si lasati sa stea asa putin,o sa se simta mult mai bine.
Ft. buna metoda(este un exercitiu pt. coloana si gat dar cu efect si pt. burtica) - recomandata de pediatra la prima vizita(o saptam. de la nastere). Se elimina aerul ce nu a iesit cand a fost tinut pe umar si batut pe spatitza. Atentie: stati langa bb in acest moment, cu ochii pe capusorul lui. |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Sticla cu apa calduta nu se pune efectiv pe burtica bebelusului ci se aseaza bebelusul culcat pe o parte si linga el se aseaza sticla.(Sticla nu trebuie sa vina in contact direct cu pielea bebelusului).Eu am aplicat metoda intr-o zi cind era Cezara mai micuta ca nu am mai vrut sa-i dau nici un fel de medicamente si chiar a tinut figura.Cezara nu vrea nici cum pe burtica , mai mult de max. un minut nu sta incepe si riposteaza si se forteaza sa-si ridice capsorul,ca face asta acum nu este nici o probleme ca la 4 luni este normal dar asa facea si la 2 saptamini si-mi era mila de ea ca se inrosea toata. Oricum noi suntem printre putinele cazuri fericite care nu am prea avut de furca cu colicile. |
|

| Am scris dintr-o carte,dar ma gandeam si eu ca sticla cu apa calda nu se pune direct pe burta(oricat de mica ar fi sticla tot e presiune pe burtica),cum a scris si DYA,langa burtica.Sincer nici noi nu am avut de-a face cu colicile,doar cate o data,dar atuncea ii dadeam siropel un pic de ceai si-l masam pe burtica,in max 10 min ii trecea. Eu l-am pus pe burtica de cand avea cam 2 luni jumate,acum cand ii schimb pampersul (ne mai si jucam in timp) este cand se intoarce el singur si cu ajutorul cotului se intoarce pe burtica.Lui ii place din cate am observat,rade tot timpul.Iar caputul si-l tine sus,nu prea si-l scapa. (Acum ca scriu despre el,iar m-a luat o strangere de inima,mi-e dor de el!!!!!-cine nu stie e la bunica pt ca tati are varicela) Pupici |
|
|