Colici
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Wednesday, March 15, 2006 10:03 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
taty wrote:

Andismom, daca vezi ca nu-i trece cu nimic, ai grija la alimentatia ta, poate ea e de vina.Bea si tu multe ceaiuri de chimen si anason poate ii ameliorezi durerile + Bonisan 7 - 10 lingurite de 3 ori pe zi + ceai BabyCalm.Karinei asa i-am dat si a dat rezultate.Am inteles ca Bonisan-ul ar fi cel mai sanatos pentru ca este din plante. pupici

Draga Taty,
fii fara grija! am grija obsesiva la ce mananc... nu am pus prajeli in gura, nu cafea, nu alcool, nu tigari, nu fructe sau legume crude... am mai mancat dulciuri dar nu excesiv... abia daca mai mananc de grija sa nu aibe el colici... nu are nici o legatura cu ce mananc eu!
Bonisan i-am dat si a fost apa de ploaie... Espumisanul ii face mai bine.... Ceai i-am dat baby drink dar am renuntat pt ca e dulce si stiti ce efecte are... si, in plus, eu nu sunt convinsa nici acum ca plange mereu din cauza colicilor... pt ca la colici simptomele sunt clare: trage piciorutele la piept, se inroseste la fata, trage parturi... si nu face asta de fiecare data cand plange...
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, March 15, 2006 10:07 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Anca, intreaba medicul de familie si de Debridat. Pe noi asta ne-a salvat de colici.
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, March 16, 2006 10:43 AM
Nivel

g_nicoleta2000 wrote:
Anca, intreaba medicul de familie si de Debridat. Pe noi asta ne-a salvat de colici.

Sa stii Nico draga ca il voi intreba. mersi mult. te pup!flower
taki
Scris: Thursday, March 16, 2006 10:58 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Am crezut ca am toate medicamentele posibile pentru colici...Sab simplex, Bonnisan, Baby drink, dar vad ca ma insel plans . Sper sa-mi fie totusi de folos pana dau comanda iar in Ro sa-mi trimita Debridat, Baby Water Gripe si ce mai vad si eu pe aici ca de la voi invat sic .
georgy_adinutza
Scris: Thursday, March 16, 2006 11:20 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Dar metodele babesti nu dau roade ?

- sa il puneti pe bb cu burtica goala pe burta voastra goala;
-sa calcati un scutec cu fierul ca sa fie cald si sa il puneti pe burtica lui bb;
- sa incercati si voi cele care alaptati sa beti ceai de chimen cu anason ;
taki
Scris: Thursday, March 16, 2006 11:29 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

georgy_adinutza wrote:

-sa calcati un scutec cu fierul ca sa fie cald si sa il puneti pe burtica lui bb;

Pai, poate merg si metodele babesti, dar trebuie sa ne povestesca cineva despre ele ras , ca eu una nu stiu mare lucru.

Orice sfat este bun venit pentru o mamica in dezvoltare sic pupici
stele_pe_cer
Scris: Thursday, March 16, 2006 11:45 AM
Nivel

Eu am baut ceai pentru colici pana am intarcat.Beam ceai digestiv de la fares, care contine si ceva plante pentru colici, si ceai specila pentru colici, unul parca tot de la fares, altul de la hofigal.Pos pune ca intr-o zi, nu stiu dinc emotiv, nu am mai baut ceai si Matei a fost putin mai nervos ca de obicei.Nu stiu daca sa pun pe seama faptului ca nu ma bausem eu ceai, sau a avut el o zi mai buna.

La mine probema a fost ca si eu am avut colici, exact cat am alaptat.A fost groaznic, nici nu-mi imaginam cat de rau este sa ai colici.Si cica colicii mamei sunt mult mai puternici decat cei ai bebelusului.

Eu, ca deja am o experienta la activ cu Matei,nu as mai cumpara cate in luna si-n steledespre olici, ca se pare ca si ajutat si neajutat, copilul scapa de colici cand este pregatit, nu cand dorimnoi, din pacate.Ei se formeaza indif.de alimentatie si dureaza numai cat decide organismul bebelului.Cand intervine procesul de maturare al intestinelor, trec si colicii.

Eu se pare ca am fost una din eceptii:nu ama vit colici.In skimb sotul a avut si pentru mine, a avut colici pana la 6 luni, de ma speriase nu gluma soacra-mea plans
Vesna
Scris: Thursday, March 16, 2006 1:19 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
Kiki wrote:

Tina, nu numai ca e dulce, dar are menta si menta constipa. Si sa vezi ce tragi cu ea dupa aia.
Mai bine cumpara-i ceiut de la Hipp ca e mai bun si are foarte putina menta (in procente zic).

Kiki, eu am luat teapa cu ceaiul de la Hipp-am dat o gramada de bani si nici nu l-am folosit. Si uite ce contine: dextroza, lactoza, extract natural de anason, extract de urzica, fenicul, chimen, arome naturale (???).
Eu am folosit cu succes Sab Simplex, 15 picaturix3/zi, in prima luna, cand a avut colici.
Vesna
Scris: Thursday, March 16, 2006 1:26 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
georgy_adinutza wrote:

Nu stiu cum sunt burticile voastre, dar a mea e rece si cand il puneam pe Razvan pe ea nu numai ca nu se linistea, dar cred ca nici pozitia nu-i prea placea si mai rau plangea. Asa ca, eu am adoptat alta pozitie: il puneam cu spatele pe burta mea, cu fata in sus, si eu imi puneam mainile calde pe burtica lui (am noroc ca in general am mainile calde!).
Cat despre ceai, beam si eu la greu, ca la un moment dat ma saturasem si-l bagam in mine cu forta...pana cand am citit eu ca de fapt doar anasonul e bun pentru burtica, iar chimenul creste lactatia. Iar eu nu stiam de ce si la 2 luni dadeam pe dinafara...sic
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, March 16, 2006 2:41 PM
Nivel

Si eu am incercat toate metodele posibile, inclusiv cele babesti... l-am pus pe burta mea dar urla mai rau; i-am pus scutec cald pe burtica dar ala se raceste in cateva minute si e zero efectul; ba chiar am primit un soi de plosca de plastic in care se pune apa calda si se pune pe burtica lui bebe .. asta functioneaza oarecum insa e incomoda pt ca el se tot misca si ii cade de pe burtica...
cea mai eficienta (daca se poate spune asa) metoda este cu feonul: cand are criza si isi trage piciorusele la piept si face parturi, pun foenul pe el... aerul cald ii relaxeaza intestinele si gazele se elimina mai repede si mai usor... de altfel, desi paradoxal, zgomotul foenului il linisteste si il adoarme.. la mine a functionat insa am senzatia ca devine o obisnuinta si in timp ii cam scade efectul.
Eu beau zilnic cel putin doua cani de ceai de chimen cu fenicul si anason... de cand am nascut tot fac asta si intr-adevar ajuta la stimularea lactatiei insa despre colici... nu stiu ce sa spun... poate ca daca nu l-as bea ar fi mai rau? nu am idee...
Andi&Mariuca
Scris: Friday, March 17, 2006 2:44 PM
Nivel

Daca vreau sa incerc cu Baby gripe water, trebuie sa opresc administrarea altui medicament pt colici?'
g_nicoleta2000
Scris: Friday, March 17, 2006 2:56 PM
Nivel

Andismom wrote:
Daca vreau sa incerc cu Baby gripe water, trebuie sa opresc administrarea altui medicament pt colici?'

Nu neaparat, doar daca au aceeasi compozitie medicamentele. Din amintirile mele Gripe Water este facut pe baza de bicarbonat de sodiu si extract de marar. Acum vezi ca sunt doua feluri de Gripe Water:
- unul produs de egipteni si contine ce ti-am scris mai sus (sticla incolora, mica, cu un desen albastru)
-unul produs de romani (are o girafa roz si sticla este inchisa la culoare) si contine Bicarbonat de sodiu, extract de marar, extract de fenicul si chimen.
Cel romanesc este foarte bun, are mai multe in compozitie; noi ne-am impacat mult mai bine cu el. Il dadeam dupa masa sa poata sa scoata aer.

Stiu ca tu folosesti ceva cu Emmmm...., vezi ce contine.
stele_pe_cer
Scris: Friday, March 17, 2006 7:58 PM
Nivel

Andismom wrote:

Noua ni s-a recomandat interferarea medicamenteleor de colici, astfel incat impreuna sa nu depaseasca dozele recomandate pentru un produs.

Exemplu:daca se recomanda sab simplex cate 15 picaturi de 3 ori pe zi, asta inseamanc a ii poti da de 2 ori pe zi sab simples si o data bonisan sau alt produs de colici, respectand neaparat distanta intre cele 2 produse si cele 2 administrari.

Eu incercam sa ii dau mai mult seara si dimineata, adica sa nu ajung la doza maxima.
Elia
Scris: Tuesday, March 21, 2006 6:46 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Din cate tineam eu minte, colicii nu incepeau decat dupa vreo doua saptamani, dar fetita mea a facut colici in a treia noapte de viata si de atunci ii dau Sab Simplex dupa fiecare masa si vad ca e mai bine. Se mai chirceste cateodata, dar nu plange, doar schauna de cateva ori. Si la John Sab-ul a fost salvator, eu sunt mare fan al acestui produs.
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, March 21, 2006 9:24 AM
Nivel

freedelia wrote:
Din cate tineam eu minte, colicii nu incepeau decat dupa vreo doua saptamani, dar fetita mea a facut colici in a treia noapte de viata

Si la noi tot de la 3 zile au inceput colicii si au tinut pana la 4 luni. Regula ca incep la 2 saptamani si ating apogeul la 6 saptamani nu prea a avut fundament.uff
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.