Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/15/2007 Mesaje: 766
| Casi are aproape 4 luni si inca mai are colici, dar problema e ca in 90% dintre cazuri ii are cand suge. Din cauza asta de multe ori ne chinuim cu tzitzi, mancam 2-3-5 minute, facem pauza de plans si de incordat, iar tzitzi , iar plans, si asta se intampla de cateva ori pe zi.Am observat ca e si mai rau cand nu face kk dimineata, atunci se zbate de mama focului. Nu prea are nimic efect, doar ca atunci cand consider ca ne-a fost suficient chinul la amandoisi-mi vine sa ii bag un supozitor cu glicerina.In rest rar avem colici. Si ceva interesant: noaptea nu are colici!Ati patit asa ceva ? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| La Mihaita si noi am patit la fel. Seara avea program: colici de la 8 la 11-12 nopatea. La fel, plangea la san, de credeam ca are laptele meu ceva, dar cand il luam de la san, cerea sa suga. Pana nu facea un kk mare si moale, nu se linistea. Apoi dormea noaptea linistit (se trezea sa suga de 3-4 ori, dar fara colici). A durat cam pana pe la 4 luni, deci cred nu mai aveti mult de indurat. |
|
| Casi face mai nou figuri cam toata ziua. Mananca putin la fiecare masa, ca-l deranjeaza colicii, asa ca mananca des, la 1,5-2 ore.Trebuie sa fiu tot cu tzitzi dupa el.Singurele lui mese linistite sunt noaptea si inca si acum e un mister pentru mine de ce.E ciudat. Si cum spui, sper sa scapam in curand. |
|
| Acum am recitit ce spuneai, ca Mihaita se trezea de 3-4 ori pe noapte, eu pot sa spun ca am noroc, sunt nopti cand se trezeste de 2-3 ori, dar sunt nopti cand doarme 7-8 ore continuu. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/19/2007 Mesaje: 1404
| La noi e invers, ne linistim cand sugem. Iar noaptea ne trezim pe la 3-4 sa sugem si apoi dimineata pe la 6.30-7 si dimineata avem colici. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| simo wrote:Casi face mai nou figuri cam toata ziua. Mananca putin la fiecare masa, ca-l deranjeaza colicii, asa ca mananca des, la 1,5-2 ore.Trebuie sa fiu tot cu tzitzi dupa el.Singurele lui mese linistite sunt noaptea si inca si acum e un mister pentru mine de ce.E ciudat. Si cum spui, sper sa scapam in curand.
Da-i o saptamana sirop Debridat, 2.5 ml de 3 ori pe zi si nu va mai fi nici constipat si veti scapa si de colici,ca asa am scapat si noi. |
|
| Mersi, Oana, dar am vazut ca ai scris despre debridat in alt topic si am incercat acum vreo 2-3 saptamani, dar nu am ajuns la nici un rezultat. Parca a fost mai bine vreo 2 zile, dupa care a luat-o de la inceput, sau a fost chiar mai rau.E chiar enervant, azi a mancat si la 1 ora, deja ma dispera. Dar odata tot o sa treaca, nu? |
|
|
Dar i-ai dat 2-3 sapt,de 3 ori pe zi si degeaba? Foarte ciudat! Daca-l alaptezi,ai grija cu alimentatia ta,desi sunt convinsa ca ai grija,doar ca poate ar trebui sa mananci mai consistent,pentru ca laptele sa fie mai satios...nu stiu ce sa zic...poate va trebui sa-i dai completare lapte praf,dar asta inseamna ca se va intarca incet-incet. |
|
| Eu sper sa fie doar o faza. Cu alimentatia mea ne e nici o problema, am observat ca orice mananc, tot asa e. Inca nu vreau sa-i dau completare, ne mai chinuim asa o perioada si poate trece. In ianuarie o sa mergem la vaccin si o sa vorbesc mai pe indelete cu pediatra, sa vedem ce zice. Oricum, flamand nu cred ca ramane, scutecele sunt mereu grele, pline, e foarte vioi si in nici un caz nu arata flamand. E ceva mai greu pentru mine, asta e. Nici mic/slabut nu e , are 7 kg. Poate se si satura repede. |
|
| simo wrote:Eu sper sa fie doar o faza. Cu alimentatia mea ne e nici o problema, am observat ca orice mananc, tot asa e. Inca nu vreau sa-i dau completare, ne mai chinuim asa o perioada si poate trece. In ianuarie o sa mergem la vaccin si o sa vorbesc mai pe indelete cu pediatra, sa vedem ce zice. Oricum, flamand nu cred ca ramane, scutecele sunt mereu grele, pline, e foarte vioi si in nici un caz nu arata flamand. E ceva mai greu pentru mine, asta e. Nici mic/slabut nu e , are 7 kg. Poate se si satura repede.
Ceaiuri bea?
|
|
| Nu, a baut in prima luna , dar f putin, nu prea ii placea. |
|
| simo wrote:Nu, a baut in prima luna , dar f putin, nu prea ii placea.
La copiii alaptati la san,laptele de mama tine si de sete si de foame,deci nu e cazul sa li se prea dea ceai,insa in caz de colici merge ceaiul BabyDrink,e gata indulcit sau ceaiurile granulate de la Hipp,Humana,Milupa,care sunt de asemenea indulcite.
|
|
| Nu i-am dat ceai exact pentru ca laptele tine si de sete. Iar la inceput ii dadeam ceai de musetel cu chimen, foarte putin indulcit. |
|
| Problema nu s-a rezolvat, tot asa stam. Suge un pic, dupa care incepe sa se zbata, da din maini si din picioare, intoarce capul in directia opusa. Il iau in brate un pic, il legan....apoi iar incercam. Si tot asa, dar nu se satura. Mananca putin si des, cu scandal. Trebuie sa-l pacalesc sau sa-l fortez. Uneori simt ca . Se pare ca ar fi colici, asa cred eu. Dar ii are doar cand suge. Ce logica e in asta ? Sau e vorba de altceva, nu de colici ? Poate sa fie ceva cu laptele meu ?A patit cineva asa ? Uuuuuf, nu mai pot!!! |
|
| A, da ! Am uitat sa precizez ca povestea asta dureaza de o luna si ceva si ca nu e legata de alimentatia mea, orice mananc sau nu mananc, tot asa e. |
|
|