Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| COLESTEROLUL
Colesterol bun, colesterol rau, total.... o multime de termeni greu de digerat pentru cineva care nu e de meserie.
Ieri mi-am facut si eu analizele si am urmatoarele rezultate la colesterol:
1. Colesterolul total: 182 2. Colesterolul LDL: 132 3. Colesterolul HDL: 41.15
Se pare ca nu stau prea bine cu colesterolul HDL, daca pica sub 40 am citit ca creste mult riscul de boli de inima
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Adriana, tu nu ai ce face? Pe bune! Vrei sa-ti faci rau singura? Iti trimit niste pupici |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Chiar asa, Adriana, n-ai ce face? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Adriana nu stii cum e regula ca daca te duci la doctor sigur iti gaseste ceva |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| cristinaflorina wrote:Adriana nu stii cum e regula ca daca te duci la doctor sigur iti gaseste ceva
Asa e. Sa va spun ca si Kaze al meu e in cura de colesterol de doua luni Gatesc mai fara prajeli, el nu atinge branza si oua etc.I-am zis ca daca ma duc eu sa fac testul de colesterol le explodeaza eprubetele |
|
| t-mihaela wrote:I-am zis ca daca ma duc eu sa fac testul de colesterol le explodeaza eprubetele
Miha, nici chiar asa. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Si eu ma "laud" cu colesterolul mare, cu o suta peste limita |
|
| Alina wrote:Adriana, tu nu ai ce face? Pe bune! Vrei sa-ti faci rau singura? Iti trimit niste pupici
Ei n-am ce face... am o multime de facut, dar trebuia sa imi fac si analizele ca nu le mai facusem de mult. Ti-am spus eu ca anul asta e anul intrarii mele in service , reparatii capitale |
|
| AdrianaC wrote: Ti-am spus eu ca anul asta e anul intrarii mele in service , reparatii capitale
OK, acum in service ai fost, dar ai si iesit, nu? |
|
| Inca n-am iesit din service, nici nu am trecut inca pe la toti "mecanicii". |
|
| AdrianaC wrote:Inca n-am iesit din service, nici nu am trecut inca pe la toti "mecanicii".
Lasa, in week end ai iesit din revizie complet. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Adriana nu te stresa esti frumoasa...asta conteaza.... |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| AdrianaC wrote:COLESTEROLULColesterol bun, colesterol rau, total.... o multime de termeni greu de digerat pentru cineva care nu e de meserie. Ieri mi-am facut si eu analizele si am urmatoarele rezultate la colesterol: 1. Colesterolul total: 182 2. Colesterolul LDL: 132 3. Colesterolul HDL: 41.15 Se pare ca nu stau prea bine cu colesterolul HDL, daca pica sub 40 am citit ca creste mult riscul de boli de inima
Colesterolul e in limite normale, deci nu ai de ce sa-ti faci griji. Colesterolul HDL e putin mai mic, dar nu o lua si tu asa tragic.
HDL (High Density Lipids = lipide cu densitate mare) - ofera protectie pentru vasele de sange.
LDL (Low Density Lipids = lipide cu densitate mica) - sunt cele care se depun pe vasele de sange si formeaza placile de aterom.
Eu cred ca stai foarte bine, mai ales ca valoarea totala e in limite normale, deci nu curge colesterol in cantitati enorme prin vasele tale ca sa iti faci griji ca se depune... e ca si cum ai spune "Vai, nu am palarie de soare, am risc crescut de a face insolatie, dar afara e innorat!" |
|
| Multumesc Bulibuli , eu sunt mai panicoasa cand vine vorba de sanatatea mea sau a familiei si prefer sa tai raul de la radacina si sa ma duc din timp, decat atunci cand e prea tarziu. |
|
| mama lui rik wrote:Adriana nu te stresa esti frumoasa...asta conteaza....
Asta a fost o gluma sper, nu de alta, dar la cate am acum pe cap, nu mai stiu nici de gluma . Cel mai presus pentru mine e sanatatea, nu frumusetea, ca asta te tine cativa ani si apoi se duce, asta este, n-ai ce face, n-ai cum sa tii timpul in loc. |
|
|