Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Bereea,imi pare rau pentru tine.Sa stii ca nimic nu e mai important decat ca tu si Ale sa fiti multumite.Si eu am trecut prin asta. M-a cheamat intr-o zi invatatoarea prin clasa a-II-a la scoala.Cam mirata ce-i drept m-am dus.A tinut sa-mi zica ca Emi nu reuseste sa-si termine sarcinile in clasa si ii tine ora pe loc.Dupa ore am avut cu el o discutie prieteneasca si am aflat motivul .Il pusese in banca cu un coleg mult mai slab si acesta il deranja mereu cu intrebari si cum el de obicei e saritor lucra cam la doua caiete.Bineanteles ca nu mi-a venit bine si l-am rugat sa-i ceara invatatoarei sa-l mute cu un coleg de nivelul lui sau sa-si ajute colegul doar dupa ce-si termina el sarcina.Pana la urma l-a scimbat din banca.Dupa a fost in regula.Diferenta e ca nu a avut cine sa se supere pe mine din aceasta cauza ca aici in regiune foarte multi copii stau cu bunicii(multi dintre ei fara scoala),care nu prea se ocupa de scoala, parintii copiilor fiind plecati la munca in strainatate.
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| am trecut si pe asta.Si cine stie cate or mai fin.Dar am pierdut o "prietena" |
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Ma bag si eu in vorba, nu am copil inca de scoala, nu stiu regulile de aici dar o sa incep sa le aflu la anul...Dar ce pot sa spun e ca si in scoala generala si in liceu eu mi-am ales colega de banca...:018: Am studiat bine clasa, apoi am ochit colega de banca (am ramas prietene de viata in ambele cazuri!!!) , m-am dus la ea, am propus si ne-am dus amandoua la diriginta si am cerut...si ni s-a dat...:018: Totdeauna mi-am ales prietena care sa fie pe aceeasi lungime de unda cu mine, sa ma stimuleze intelectual...am cautat o prietena de fapt... |
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Da,Praslea,asa se intampla la gimnaziu si liceu ,dar la scoala primara de asezatul in banci se ocupa invatatoarele si unele schimba copii in banci dupa reguli doar de ele stiute.Fetita unei prietene se muta zilnic din banca in banca si saptamanal schimba colega/colegul. La noi de exemplu copii au fiecare pupitrul sau,insa se alipesc pupitrele si se fac diferite asezari.La inceputul anului erau organizate doua cate doua pe trei randuri,acum sunt doua randuri de cate trei pupitre,dupa vacanta asta de o saptamana cine stie cum vor mai sta.Intr-un timp stateau in semicerc.Am intrebat si eu invatatoarea de ce ii tot invarte si mi-a zis ca se obisnuiesc unii cu altii si deranjeaza ora. |