Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Cum isi alege colegul de banca? Sau si mai bine zis, fiecare isi poate alege colegul de banca sau pur si simplu este pus sa stea undeva cu cineva?
Pentru mine acesta e un aspect foarte important pentru ca stiu ca de colegul de banca (nu numai) depinde foarte mult si evolutia copilului meu.
Daca se aseaza in banca langa un zurbagiu, unul pus pe glume si care nu are astampar in timpul orelor, cu siguranta nu va performa la capacitate maxima si poate cine stie, se va lasa chiar influentata si va ajunge si ea la fel.
Daca sta cu unul prea potolit, iarasi, poate fi clasata de ceilalti colegi ca fiind tocilara, incuiata si poate fi exclusa din start din multe activitati de-ale lor.
Daca se aseaza cu unul care nu prea stie si nu se descurca, nici nu prea ii place sa invete ... iarasi, ori va fi "tapata" in fiecare pauza de lectii, ori va fi trasa inapoi de respectivul.
Daca sta cu o colega ambitioasa, pusa pe invatat dar totodata si foarte deschisa, comunicativa, atenta in selectarea prietenilor - acesta ar fi cazul IDEAL din punctul meu de vedere.
As vrea sa stiu in ce masura se practica alegerea colegului de banca sau cum se poate schimba daca nu e OK? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Nu stiu in ce masura te poti baga tu ca parinte in alegerea colegului de banca. Asta trebuie sa faca invatatorul / profesorul / dirigintele. Mi nu mi se pare relevant acest aspect. Copilul trebuie sa stie ca in timpul orei trebuie sa fie doar ochi si urechi la dascal, deci nu vad ce treaba are cu colegul de banca. In pauza poate sta cu cine doreste. Bancile de la Catinca sunt doar pentru un singur copil, deci ea oricum sta singura in banca si-s tare bucuroasa. |
|
| Singur in banca ar fi ideal, dar nu cred ca la Alice va fi asa.
Din experienta mea iti spun ca intradevar conteaza colegul de banca. Eu am avut colegi care efectiv nu se puteau concentra la ore din cauza colegului de banca sau care erau exclusi, marginalizati si de care se radea in pauze, pentru ca stateau in banca langa "un tocilar".
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| In clasele I-IV si Isabelle avea coleg/colega de banca. Acum stau cate unul in banca si e mult mai bine. Daca nu imi convenea cu cine statea in banca, vorbeam cu invatatoarea si in urmatoarea zi facea schimbarea. Erau copii care mai vorbeau in timpul orelor, acesta era singurul aspect care nu-mi convenea. Referitor la "tocilari", nu stiu daca exista asa ceva in clasele acestea mici. Majoritatea vrea sa invete si sa ia FB. Poate vor fi 1-2 mai putin silitori si eu cred ca acestia vor fi altfel priviti de colegi, nu cei care se straduie. |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Mai demult era sistemul de a aseza in banca doi elevi diferiti ca si performante,pentru ca cel mai tare sa-l ridice pe cel slab,sa-l ajute si asa mai departe.Dar asta era cam din clasa a V-a,insa pe mine nici nu m-a influentat in sensul de a ma trage inapoi de la invatatura,dimpotriva,cand mai vorbea ceva langa mine,ii atrageam atentia si-mi vedeam mai departe de treaba. Asa ca,nu te stresa,Adriana! Depinde de Alice si de personalitatea ei,de cata atentie si interes are ea pentru scoala,greu de schimbat un copil de catre un altul,daca si in familie se acorda greutate scolii si voi,ca parinti,stiti sa o faceti sa iubeasca scoala si tot ce tine de ea. Oricum,in clasele I-IV,majoritatea copiilor sunt foarte interesati de tot ce se invata,mai tarziu incepe diferentierea. |
|
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Sunt de acord cu Oana, un coleg de banca mai slabut care sa o solicite cu intrebari in pauze nu face decat sa ajute.
Eu am facut liceul la seral, dintr-o prostie si cum eu impreuna cu inca un coleg eram cu mult peste nivelul clasei, ne-am ajuat mult colegii, pe langa noi inca 50% din colegi au luat bacul (ceea ce este mult pentru o clasa de seral la un liceu industrial), mergeam la ei acasa si ii aduceam la scoala, fetele de la sate si baietii, le faceam meditatii in clasa (sau vara la iaz, le citeam sinteze si rezumate), ii invatam si le explicam ca la inapoiati mintal, 3 din acei colegi care au terminat scoala cu ajutorul nostru au absolvit si o facultate de informatica (in anul meu era singura sectiune la facultate la care s-a intrat cu orice media sub 5 fiind faculatate noua si cu cerere mica .... cine ar fi crezut atunci ca va fi ce va fi)
Deci nu pot zice ca nivelul lor scazut m-a afectat, ba deloc, uite asa imi tinea pauza ocupata cu exercitii care mai decare mai interesante (aveau ei grija sa le gaseasca pe cele mai grele) decat sa bat mingea sau sa fumez la coltul scolii si sa nu mai povestesc de respectul lor pe care mi-l aratau atunci si pana in ziua de fata, nu stiu cum sa imi multumeasca ca le-am facut un mare bine
Eu zic altfel, o colega foarte buna (sau mai buna ca Alice) la invatatura poate sa o faca sa se simta prost - Eden a avut un shoc in primele luni la scoala, toti colegii veneau din clasa perscolara deci stiau literele, multi stiau deja sa scrie si sa citeasca curent, pe cand Eden abia daca cunostea cateva litere si cifre... plangea intr-un si simtea ca nu o sa ii poata ajunge din urma... imi spunea ca niciodata nu va ajunge cea mai buna din clasa ... i-au trebuit 2 ani si ajutor suplimentar din partea scolii si datorita prietenei bune din clasa care a ajutat-o, sa ajunga la nivelul clasei crede-ma ca nu a fost foarte usor...
Depinde foarte mult de firea lui Alice, si eu cred ca poti cere sa fie mutatata daca observi ca ceva nu iti convine |
|
| Alice a nimerit in banca din fericire cu o fetita cu care se tot juca ea in parc si pe care o stie de mult, se inteleg bine, e potolita ca si ea, ingrijita, isteata, vesela si comunicativa, asa ca deocamdata, daca nu le separa, pot spune ca a gasit IDEALUL DE COLEG. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| La K la scoala copiii de kindergarten stau cate 4 la masute rotunde joase si invatatoarea ii roteste la 1-2 saptamani pe toti. De la clasa 1 incolo, au pupitre de o singura persoana. E cel mai bine asa. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| delfinasa wrote:La K la scoala copiii de kindergarten stau cate 4 la masute rotunde joase si invatatoarea ii roteste la 1-2 saptamani pe toti. De la clasa 1 incolo, au pupitre de o singura persoana. E cel mai bine asa. asa si aici |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| delfinasa wrote:La K la scoala copiii de kindergarten stau cate 4 la masute rotunde joase si invatatoarea ii roteste la 1-2 saptamani pe toti.
Si aici la fel,si la Nursery si la Primary,doar la colegiu stau cate unul in banca.
|
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| La Cosmin in clasa sunt asezati dupa inaltime si in functie de problemele cu ochii.Cei care poarta ochelari sau au probleme de comportament ocupa prima banca apoi sunt asezati in functie de inaltime!Cosmin sta in banca a doua ptr ca e mic de inaltime! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Si la Victor in clasa,la fel cum spunea si Raly;prima data cei care au probleme de vedere,apoi cei mai mici,....de fapt invers este,....iar Vic sta in prima banca pe randul din mijloc ,ca este cel mai mic de inaltime cu o fetita.Sunt asezati cate doi in banca pe trei randuri,bancile.Sunt 15 in clasa,.... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/24/2010 Mesaje: 2383
| La Andreea, fiecare s-au asezat cum au vrut desigur fete cu fete si baieti cu baieti, ca sa poate vb in ore... si desigur unii colegi baieti, in general la ora de spaniola fac galagie...mai bine zis scandal, panarama si din ora nu se mai intelege nimic, in uliul timp face toata clasa din cate am inteles, nimeni nu mai sat cuminte...
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ale sta in banca cu cea mai buna prietena a ei de la gradinita si nu este chiar multumita.Spune ca ii distrage atentia.Daca nu va reusi sa o puna la punct voi fi nevoita sa cer maestrelor sa o schimbe. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Sunt foarte suparata.Pe Ale au mutat-o din banca in care statea cu Martina si este mai mult decat multumita.Dar mama Martinei m-a sunat dimineata la ora 7 sa ma intrebe daca stiu ca ele doua nu mai stau in aceeasi banca si daca sunt de acord sa-i ceara maestrei sa le puna din nou impreuna, pentru ca Martina sta rau din aceasta cauza.Cand i-am explicat ca fetita ei o deranjeaza tot timpul pe Alessandra, ca sta bagata in ea tot timpul astfel incat fetita mea nu poate nici sa scrie, ca este intrebata mereu ce trebuie sa faca ...cred ca s-a suparat.Acum nici macar nu ma mai saluta.Imi pare rau, dar cred ca binele fetitei mele este mai presus de mofturile fetitei ei.Dar cgiar nu ma asteptam sa nu-mi mai vorbeasca. |
|
|