|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| Colargol este asociere de argint coloidal cu substante proteice, este antiseptic pentru mucoase.
Forma de prezentare: Picaturi nazale solutie 0,1%; flacon x 1 fl. x 10 ml
Indicatii: Coriza, rinita vasomotorie si rinita alergica, inflamatii ale sinusurilor paranazale, inflamatii catarale ale urechii medii asociate cu coriza.
Doze si administrare: 1-2 picaturi in fiecare nara, de cel mult 3 ori/zi, maxim 5 zile.
Contraindicatii Hipersensibilitate; rinita sicca; copii sub 6 ani pentru solutie 0,1%, respectiv copii sub 2 ani pentru solutie 0,05%; glaucom, indeosebi cu unghi ingust.
Atentionari: Tratamentul cronic are risc de atrofie a mucoasei nazale; prudenta la cardiaci, feocromocitom, hipertiroidie, diabet zaharat; fenomene de rebound; interactiuni medicamentoase cu IMAO, antidepresive triciclice; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.
Reactii adverse: Iritatie locala, moderata si tranzitorie, rebound al congestiei, congestie reactiva cu rinita indusa medicamentos, cefalee, insomnie, astenie, tulburari de vedere, palpitatii, tahicardie, hipertensiune arteriala.
Se prepara aseptic picurator uz extern in profilaxia oftalmia gonococica (infectia globilor oculari) la nou-nascuti.
Este preparat in farmacie.
Editare Ulterioara:
Articole utile despre afectiuni din sfera ORL: Raceala si Gripa Otita Medie Sinuzita la copii si la adolescenti Alte probleme medicale ale copiilor |
| Am cumparat astazi ca sa ii pun lui Andrei in nasuc, pentru ca ii cam curge nasul, insa acum sunt nedumerita. Pe sticluta scrie Colargol 1%, 10g, si nu stiu daca e acelasi lucru cu cel de 0.1%...
Sa ii dau din asta? Daca da, cat?
I-am pus initial 2 pic / nara, dupa ce in prealabil i-am spalat nasucul cu Sterimar si a suflat bine mucisorii, insa dupa ce am vazut pe net de concentratie 0.1% m-am speriat si am zis ca poate i-am dat prea mult si i-am curatat repede nasul cu ser fiziologic
Cine poate sa ma ajute sa imi spuna daca Colargol 1% este acelasi lucru cu Colargol 0.1% ? Suna tamp intrebarea... dar chiar sunt in ceata dupa prospectul de mai sus, pe care l-am gasit pe net la Colargol 1%  |

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Poate e exprimarea matematica a lui 1% dar atunci ar fi trebuit sa scrie 0,01 |

| Am mai cautat pe net si am gasit scris pe sticla 1% si in prospect 0,1%. Cred ca i-ai administrat bine picaturile lui Andrei - ce nu inteleg este exprimarea asta cu 0,1% Dar ma mai interesez! |

| Am vb cu o colega de a mea cafre lucreaza la laborator si a studiat si ea problema Si se pare ca este o greseala de exprimare de-a lor. Concentratia este de 1% iar sticluta avand 10 ml contine 0,1 g substanta activa si ei au trecut si semnul de procent din greseala. Adica 100 ml contin 10 g substanta deci=> 1% iar 10 ml contin 0,1 g dar concentratia este tot de 1%. |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Adriana, este necesar sa-i faci un tratament lui Andrei? Reactiile alea adverse pe mine ma cam sperie...pentru niste mucisori in nas eu nu i-as face mai mult decat o curatare cu ser fiziologic |
| Vanina, nu este absolut necesar, insa suntem dupa o amigdalita urata in iulie, cu febra 40 vreo 3 zile, refractara la orice (a cedat intr-un final numai la dexametazona injectabil) si nu as vrea ca mucisorii astia sa apuce sa se infecteze, sa tragem si cu vreo otita sau alte minuni...
Azi e deja ceva mai bine, deci cred ca o sa ii mai pun si diseara o tura si ar trebui sa se cam opreasca 
Roxinthya, multumesc pentru clarificari, eram in mari dubii ! Nu intelegeam cum poate sa scrie si 1% pe sticluta si 0.1% in prospect.... |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Si noi folosim Colargol, i-am administrat lui Manu (2 ani si 10 luni) dar si Ilincai (9 luni). Au reactionat foarte bine la tratament. Prima data m-am speriat tare cand a eliminat Ilinca mucisori pentru ca semanau foarte tare cu cheaguri de sange dar la o analiza minutioasa s-a rezolvat misterul. Ce stiu insa eu de la pediatra este ca trebuie neaparat tinunt flaconul la frigider si folosit in primele 14 zile de la deschidere, in nici un caz mai mult. Sanatate multa |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2382
| Atentie! Este posibil ca scaunul copilului sa se coloreze de la argintul pe care il contine colargolul. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Tzepii wrote:Atentie! Este posibil ca scaunul copilului sa se coloreze de la argintul pe care il contine colargolul.
Da, de la colargol se poate colora scaunul. |
|
|