Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2387
| Din aceasta toamna, elevii vor putea studia optional o noua materie, codul muncii. Disciplina va fi studiata optional din anul scolar 2012-2013. Vor fi abordate subiecte cum ar fi contractul de munca sau intocmirea dosarului pentru somaj.
Tinerii aflati in primii ani de munca sunt principalele victime in accidentele de munca din cauza faptului ca nu-si cunosc drepturile pe care le au ca si angajati, potrivit autoritatilor. Astfel, datele statistice arata ca 64,5% dintre victimele accidentelor de munca sunt tineri aflati in primii cinci ani de activitate, 20%a dintre ei fiind in primul an de activitate. Alti 29,1% au intre unu si trei ani de activitate. In opinia inspectorului general de stat, o materie privind legislatia muncii, sanatatea si securitatea in munca ar trebui sa fie obligatorie. "Acesti copii ies din liceu si nu stiu cui sa se adreseze pentru a obtine un loc de munca, nu stiu ce inseamna un contract de munca si nu stiu ce semneaza si cad astfel victime in accidente de munca sau in relatia cu angajatorii", a declarat Dantes Nicolae Bratu.
Stirea completa aici.
Mie mi se pare o masura buna. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/18/2008 Mesaje: 554
| da pana si eu m-as duce la cateva ore.....sunt sigura ca as avea ce invata... |