Cod rosu de nisoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Crinutza1974
Scris: Sunday, February 5, 2012 8:55 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/19/2011
Sunt din Caracal, jud. Olt si ne-au anuntat ca sunt inchise toate scolile maine, pana cand conditiile meteo vor permite redeschiderea lor. Azi am plouat, a nins apoi iar a plouat, acum este foarte frig. Inca nu ninge si nici nu bate vantul.

Sa aveti caldura in suflete...si in casa!
raly
Scris: Monday, February 6, 2012 9:09 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
a nins si la noi pana la urma,dar acceptabil,zapada are asa vreo 5-7 cm,se circula f bine!sic
Crinutza1974
Scris: Monday, February 6, 2012 10:28 PM
Nivel

Ninge si bate vantul. Scolile sunt inchise inca 2 zile (marti si miercuri).
ioana0023
Scris: Monday, February 6, 2012 10:39 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/24/2010
si la noi s-au inchis scolile ptr 7,8 ferbruarie...si inca ninge
georgy
Scris: Tuesday, February 7, 2012 6:59 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2009
si noi avem zapada de o jumatate de metru,scolile sau inchis si se circula foarte greuangry
acum este foarte frig si bate vintul cu o putere foarte mare...frown frown frown
Tzepii
Scris: Monday, February 13, 2012 10:07 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Este oare doar parerea mea ca multe din cazurile prezentate in media nu au nevoie de ajutor ?

Exceptand cateva cazuri de batrani singuri sau cateva case care unde nu se putea face nimic pentru a nu fi ingropate in zapada, restul par a fi exagerari ale jurnalistilor sau cazuri de nesimtire ale prorietarilor. De exemplu, in Buzau, conform declaratiilor prefectului Paul Beganu, primele drumuri accesibile dupa viscol au fost cele spre carciumi, si nu au fost deszapezite cu lopata, ci prin mers.
"La Ramnicelu toate casele erau blocate, iar la ultima carciuma cum se iese din localitate, spre DN22, erau cam 20 de jandarmi care lucrau pe undeva prin spate, in timp ce in fata carciumii erau circa 60 de insi care nu aveau nimic, nici o lopata si discutau probabil cum se va face ursturoiul sau mai degraba de unde il aducem."

Articolul complet aici.

Jurnalistii in cautare de senzational, vad ca au aceeasi schema : Se urca pe cel mai mare morman de zapada, pun camera sa aiba un unghi din care sa para ca totul este o mare de zapada, dupa care cu o respiratie de parca au alergat 1000 metri incep sa povesteasca.

Am vazut mai multe interviuri (intrerupte rapid ca nu dadeau bine la cadrul general), cu oameni care ziceau ca se descurca foarte bine, ca au provizii pentru cateva saptamani bune, si ca nu au nevoie de nimic. Sunt de acord ca exista cazuri unde trebuie intervenit, dar pentru cei care prefera sa stea la carciuma, i-as lasa sa stea inzapeziti pana la vara, ca pana la carciuma ajung ei intr-un fel sau altul.

Si mai penibile sunt jurnalistele aflate pe la diverse puncte de colectare ajutoare, care incep sa intrebe copiii de gradinita, de ce au venit ei acolo, si cum vor sa-i ajute pe sinistrati.
kali
Scris: Monday, February 13, 2012 10:12 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Tzepii wrote:
Este oare doar parerea mea ca multe din cazurile prezentate in media nu au nevoie de ajutor ?

Nu. alcool
Eu evit sa discut despre asta, ca mi se pare un mare circ ce se intampla pe la stiri si decat sa-mi fac nervi...
ligia27
Scris: Monday, February 13, 2012 10:20 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2010
tzepii eu sunt perfect de acord cu tine. tot ce arata la tv este doar JURNALISM. ei isi fac treaba dar romanul de rand de ce nu isi face treaba ?
chiar toti asteapta ajutoare si bani si armata care sa le desfunde casele? dar de o saptamana nu au reusit sa faca nimic ei.
oare in fata carciumei este deblocat drumul?
eu care stau la bloc tot am niste faina de grau niste drojdie, cartofi ,niste conserve si tot pot sta in casa si 2 saptamani fara sa ies afara deloc dar cei care stau la casa ce au in BECIURILE lor?
asteapta pomana ?

ROMANILOR DIN ACELE ZONE IESITI AFARA SI DATI-VA ZAPADA JOS DE PE

CASE SI DE PRIN CURTI NU MAI ASTEPTATI SA VINA ARMATA SI VOI SA

STATI IN CASE LA CALD.
mariana71
Scris: Monday, February 13, 2012 11:03 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
O fi ca televiziunile cauta senzationalul,dar pe buna dreptate.Nu cred ca se poate vorbi de exagerare atat timp cat batranii pe care ii vedem in televiziune sunt cu lacrimi in ochi.Nu cred ca aia e simulare sau nepasare.Daca nu mergea televiziunea in acele locuri uitate de lume ,si acum ar fi fost tot inzapeziti,cum inca mai sunt dealtfel.Si problema e ca in acele saturi sunt mai multi batrani,care saracii nu au cum sa razbata.Cei care ar trebui sa ajute si ma refer la localnici ,vecini,cer bani in schimb si cred ca in asemenea situatii ,e nevoie de omenie .In tara noastra lipseste o mare calitate:VOLUNTARIATUL.
Tzepii
Scris: Monday, February 13, 2012 11:14 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
mariana71 wrote:
Cei care ar trebui sa ajute si ma refer la localnici ,vecini,cer bani in schimb si cred ca in asemenea situatii ,e nevoie de omenie .

Asta e alt aspect, care ne defineste ca popor. Am vazut si eu reportajul in care o batranica zicea ca cei mai tineri au cerut bani ca sa o ajute. Chiar vorbeam ieri cu bunicul meu care este din Buzxau si a prins inclusiv ninsorile din 54, despre aspectul asta, si zicea ca inainte, mereu casele de la marginea satului erau acoperite de zapada. Iar vecinii din centru plecau dimineata si-i dezapezeau pe cei de la margine.
Crinutza1974
Scris: Monday, February 13, 2012 12:01 PM
Nivel

Tzepii, de cele mai multe ori se exagereaza si se prezinta denaturat situatia. Mai grav este ca nu mai exista solidaritate. Mama desi era foarte mica la ninsorile de `54 isi aduce aminte ca si dupa acest an au fost zapezi mari, mai ales ca aveau casa exact la marginea satului si toata zapada se proptea in casa lor. Bunicul meu iesea in fiecare dimineata si facea carare, de fapt mai bine zis tunel ajutat atat de vecini cat si de localnici care stateau mai departe si nu aveau aceleasi probleme ca el. Cert este ca nu mai exista SOLIDARITATE. Nu mai stim sa ne gospodarim singuri, asteptam sa vina totul de la autoritati, ne-am obisnuit sa stam cu mana intinsa!
ligia27
Scris: Monday, February 13, 2012 12:29 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2010
INTRADEVAR SUNT MULTE CARE LIPSESC IN TARA ASTA DAR DAR CE AVEM CEL MAI MULT ESTE COMODITATEA .
NICI NU ARE CUM SA MEARGA CEVA IN TARA ASTA ATATA TIMP CAT ASTEPTAM STATUL SA NE DEA SAU SA NE FACA.N EU UNA VREAU SA SPUN CA CUNOSC BATRANI LA 60-70-80 ANI CARE SUNT MAI TARI DECAT ASTIA DE 30-40-50 ANI.
DAR DACA NU ERA VISCOLUL ASTA EI NU TOT RAMANEAU FARA MANCARE DAR ACUM PROFITA DE OCAZIE CA POT CERE SI LI SE DA PROVIZII,NU.
dana_na
Scris: Monday, February 13, 2012 1:19 PM
Nivel

Inregistrat: 6/5/2011
In mare parte sunt si eu de acord cu ce ati scris. Peste tot asa e, sunt si oameni lenesi dar sunt si altfel de oameni. Cei in putere pot iesi la dezapezit, sa-i ajute pe batrani sau bolnavi. Da, sa lase paharele si sa-si ajute vecinii.
Ce nu inteleg insa: in cazuri de calamitati, singurele exemple date sunt cele negative. De ce? In situatia de acum, corect mi s-ar fi parut sa aud pe post: lasati paharele si sa-i ajutam pe oameni (da, sigur sunt si situatii din astea), si-n completare niste cuvinte de incurajare pentru cei necajiti, acoperiti de zapada sau cu mortii in casa de zile intregi. Ca si ei sunt oameni, dar ei nu merita atentie si n-au nevoie de un cuvant bun.
Mama mea are zapada, nu e acoperita, intra sub cod doar maine, dar deja are sa-i ajunga!! Vecinii au ajutat-o sa-si faca o carare sa poata iesi din curte, ea a facut carare spre fantana si s-a oprit cand i-a intepenit partea stanga. E bolnava de inima si ca ea mai sunt oameni. Probabil undeva in sat erau vreo doi pe la carciuma, ca padure fara uscaturi nu exista, dar ei sunt reprezentativi, ei dau imaginea locului?? Se pare ca da, e mai usor asa.
La orase e normal sa dezapezeasca statul, ies oamenii in fata blocurilor cu lopeti? Probabil ca da si ei sunt dati de exemplu bun, nu cei care sunt prin baruri. Sau poate in perioada asta nu bea nimeni... Dar taranii, las' asa, platesc ei taxe dar n-au voie sa astepte ceva in schimb. "Au castigat contractele de dezapezire si au baut banii la carciuma, acu' sa se descurce!!!"
Adevarul e undeva la mijloc. Pacat ca oamenii care chiar sufera sunt pusi la un loc cu betivii satului, cu profitorii si milogii, nimeni nu are un cuvant bun pentru ei si nimeni nu-i crede ca nu pot.
Asta simt, imi cer scuze daca supar pe cineva, dar suntem in 2012, nu in '54 si ne place sa credem ca am evoluat.
Mela
Scris: Tuesday, February 14, 2012 10:52 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
asta ma deranjeaza si pe mine:toata natia de romani e acuzata de comoditate si lipsa de omenie,dar hai sa nu generalizam ca nu e chiar asa. sunteti si voi romance,va regasiti in descrierile voastre? cred ca nu,deci nu suntem toti nesimtiti si insensibili.
Ana
Scris: Tuesday, February 14, 2012 1:01 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Bine zis Mela.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.