Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| sousourel wrote:Speranta moare ultima. Eu mereu calculez, pe toate le calculez. Uneori da cu minus alteori cu plus. In viata apar obstacole, cum e situatia cu Diana, inveti ceva si din asta si mergi mai departe. :
Asta am spus mereu, "Profita ca ai pe cine sa iei lectii ,Diana e cobaiul in familia noastra ,e primul adolescent , ne facem testele pe ea.Uneori da cu esec alteori cu succes.Eu ca sunt parinte si mai ales mama am norocul de niscavai instincte materne si ma ajuta dar Kaze nu are nimic si nu il condamn ,unde nu-i nici Dzeu nu cere.El nu mi-e de nici un ajutor .Are pretentii ireale de la un adolescent am ajuns sa ii interzic sa se implice ,daca nu -si poate deschide capul si mai ales inima sa stea cuminte in banca lui.Insa mi-e mila de Darya si Arti,astia doi pur si simplu vor trebui sa sara peste adolescenta sa intre direct in maturitate ca sa nu supere leul pe tronul lui.Dar cum am spus , e mult pana departe, ma bucur de prezent cat dureaza. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Mihaela, hai mami, fruntea sus, stii ca dupa furtuna de obicei apare soarele |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ca-n tot raul trebuie sa fie si un bine, hai sa-ti spun. Cand vad ce fel de probleme mai ai si tu si altii, imi dau seama cat de grea e si lupta ta si a altora. Ma mai consoleaza ca nu sunt singura care tot ia pragurile. Insa tot luptand si cautand solutii care sa aduca binele tuturor, in masura in care e posibil... iti tot cresc "muschii" care te ajuta sa depasesti aste situatii. Deprinzi cu durere abilitati de care probabil vei avea nevoie. Si tu si eu si altii. Dumnezeu ne cere sa inmutim talantul si probabil in asta consta lupta vietii. Hai, curaj (tie, mie si tuturor care au nevoie) |
|
| |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Perioada asta o resimt in mod deosebit mai ales ca fata a facut o fecilitare, foarte frumoasa de altfel, dar in mijlocul chenarului a scris "Craciunul inseamna familie". |
|
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Mihaela, sa-i dea Doamne-Doamne Dianei numai ganduri bune. Sousousurel, imi place cum gandesti. Sa stii ca am observat si eu ca altfel gestionez acum la 30 de ani situatiile confuze si grele. La 20 de ani ma panicam din nimicuri. Lilly |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Nici la mine grave-grave, oarecum toate sunt intr-un echilibru, dar precar, ca si toate in viata asta. Sau relativ Insa asa vin la mine sarbatorile pentru ca asa e contextul.
Monica...multe la 30 nu mai sunt ca la 20, iar catre 40 se schimba si mai multe. Tineretea e impetuoasa, da' incet, incet, vine ea si mintea (de pe urma ) |
|
| Azi m-am trezit la usa cu Protectia Copilului.Nu e prima data cand am de aface cu ei asa ca nu ma mai sperie dar e interesant cum in tara asta copiii nu iti apartin tie ci statului.Problema a fost sesizata de spital am mai spus pe undeva cred ca Dia a fost saltata de la scoala direct in spitalul de nebuni ,fara acordul meu etc.Din cauza ca eu am facut presiuni ,am vociferat ,am contestat internarea si am scos plodul din casa de nebuni "pe semnatura " ,deci din cauza ca nu am colaborat cuminte cu programul spitalului am fost reclamata la Protectia Copilului.Spitalul si institutia statului de regula stie mai bine ce e bine pentru copilul tau .Mi s-au pus in fata niste acuzatii atat de stupide ...ca am facut presiuni sa scopt copilul din spital "in timpul tratamentului" ,tratamentul era cu diazepame sa o reduca la tacere si sa aiba ei liniste in saloane.Apoi ca am avut indrazneala sa contest judecata doctorilor si sa cer sa opreasca medicatia ,am facut scandal urat e adevarat pe tema asta .Apoi ca am interzis copilului sa mai vorbeasca cu consiliera scolii....nu i-am interzis dar i-am sugerat ca putem vorbi cu psihoterapeuti care nu te indoapa cu diazepame si nu te trimit la casa de nebuni ca ai o depresie . Deci am pledat" guilty of charge " ete pozna ,da am recunoscut cu mandrie cele de mai sus :nu am colaborat cu sistemul ,am amenintat doctorii si am intrerupt "tratamentul " cupilului ...so what ,kill me O faza nostima ,tipa asta avea scris cuvant cu cuvant ce am spus atunci ,eu uitasem deja...la nervi omul mai zice si negandite . Poate si-au dat seama cine e nebuna din ecuatie ,nicidecum fiica
|
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Mihaela, este de groaza ce spui! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Boooon, si acum?
Eu am o prietena care s-a intors acasa din UK pentru ca aia tineau mortis sa-i diagnosticheze copilul cu Asperger din cauza unor probleme de adaptare - schimbat mediu, tara, inceput scoala acolo... in fine... Au trecut de atunci mai bine de 4 ani, copilul e bine merci, face performanta scolara aici si e cat se poate de ok. Deci... nu stiu de fapt care sistem e mai... bubos. |
|
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Miha, m-ai lasat fara cuvinte. Iti doresc multa putere si intelepciune sa gestionezi corect situatia data. Imi place ca ti-ai pastrat simtul umorului, ceea ce ma face sa cred ca lucrurile se vor linisti in curand. Doamne-ajuta! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Miha am ramas fara cuvinte iti doresc putere si intelepciune! Si eu care credeam ca sunt in miezul neplacerilor. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Imi pare rau de situatia in care va aflati! Diana, cum a reactionat? |
|
| Vai am gresit topicul ,am scris ma mame singure din greseala, vroiam la adolescenti Ok ,Dia e bine mersi ,adolescent cu bune si rele ,mai mult rele dar nu mai are incredere in consilierii scolii care sincer sunt inutili oricum .A trebuit sa promitem ca continuam terapia antidepresie pe cont propriu , ceea ce voi face, gasesc eu pana la urma pe cineva care nu da medicatie la depresii de adolescent. In rest a ramas...ca in tren ,sunt in evidenta lor probabil o sa ma mai fericeasca cu vizite pana se conving ca isi pierd vremea cu mine . |
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Miha, ar fi bine sa fii diplomata cu ei, daca imi permiti o sugestie. Au ochelari de cal! Zi-i ca ei si fa cum este mai bine pentru copil. Ei nu traiesc in familia ta, asa ca aduna informatii. Ofera-le binevoitoare, incearca sa fii calma, sa pari (macar) echilibrata. Inspira-le incredere, arata-le implicare in viata copilului, bunastarea copilului tau si ii castigi de partea ta. |
|
|