Clubul mamicilor incepatoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alina89
Scris: Wednesday, February 14, 2018 6:55 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
Andreea06 wrote:

A, oricum e normal cred ca facea la fiecare masa, cat poate sa adune..
La mine le umpleeee.. Blushing Lol

Al meu aseara si azi dimi cand l-am schimbat avea in scutec si caca cat un sambure de maslina si asa putin mai tare decat face normal apoi la pranz a facut normal si pe ici pe colo cateva bucatele mai tari asa. Ma temeam ca s-a constipat, dar e bine ca nu. El are 1-3 scaune pe zi.

Maine avem controlul de 3 luni sunt asa curioasa sa vad cat a mai crescut. Noi nu il cantarim/masuram deloc acasa ca sa nu ma stresez degeaba. Dar asa de sambata parca a crescut dintro data iar. Hainutele 62 din auchan il cam strang. Aveam niste pantalonasi h&m 2-4 luni nu ii mai vin Big Surprise
Andreea06
Scris: Wednesday, February 14, 2018 9:11 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Eu il mai cantaresc asa o data pe sapt, de masurat in cm nu prea il masor.
Hainutele din auchan am inteles ca sunt de fel asa mai micute, poate de asta sunt mici deja.

Acuma ca timpul e limitat si totul tre facut repede imi dau seama cat de mult vreau sa scap de lucruri, de haine muuulte. Am decis sa reduc din ele, mai ales haine, am un dulap intreg si sa fim seriosi, chiar de o sa mai incap candva in unele, cand voi slabi imi voi lua alte haine. Asa ca tre sa incep sa renunt, macar la juma :)) cand spal si vine momentul sa impaturesc ma ia groaza ca nu stiu daca imi mai incap.

La bebe deja i-am pus hainutele mici in 2 plase mari de cadouri. Uf.. si acum incerc sa il imbrac mai des ca sa profit de ele ca sunt asa draguteee.
Dana_
Scris: Wednesday, February 14, 2018 11:01 PM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Andreea06 wrote:

Am luat de pe bebetei huggies boy si boy pants. Sa vedeeeem. O sa iau din magazin elite soft 3, ca online ciu ciu stoc.

A avut scaun azi si iar a curs la spate, e clar ca nu mai e bun nr 2. Inainte tinea bine oricat de lichid era scaunul, nu am murdarit hainute pana acum.. si e a doua oara deja :(

Sunt curioasa cum sunt huggies pants , al meu inca nu are 6 kg dar daca sunt bune le-as testa in curand
Noi inca n-am patit sa iasa scaunul de la huggies , mai am babylove si mai pun ziua cate unu-doua sa scap de ele ( le-am luat pt ca cei de la emag mi-au trimis comanda cam tarziu Crazy ) , la astea am mai patit cand am luat prima data ..nu recomand babylove cel putin nu nr2 , poate ca alea natural sau cum le zice de la nr 3 in sus o fi altfel NuStiu
Azi am fost la cora si m-am uitat iar la preturi...le tot pompeaza , luasem luna trecuta cu 54 lei 80 buc acum sunt 70 lei si m-am uitat dupa nr 3 erau la 76 lei , iar pe net erau undeva pe la 65 lei ...dar nu cunosc site-urile respective cat sunt de ok . Uneori mai sunt reduceri si la carrefour . Daca stam dupa emag sa aiba pe stoc sau sa faca reduceri...stam mult si bine
Ce am observat eu la huggies ..ii raman urme ca si cum l=ar strange , nu stiu daca sa trecem si noi direct la nr 3. Aaaa si inca ceva...nu prea am inteles de ce pe net sunt nr 3 cu 88 bucati , oare o fi din alta tara ? Pt ca in magazine sau pe emag scrie ca sunt 80 buc la fel ca si la nr2
MadaMadalyna
Scris: Wednesday, February 14, 2018 11:46 PM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2017
Andreea06 wrote:

Am luat de pe bebetei huggies boy si boy pants. Sa vedeeeem. O sa iau din magazin elite soft 3, ca online ciu ciu stoc.

A avut scaun azi si iar a curs la spate, e clar ca nu mai e bun nr 2. Inainte tinea bine oricat de lichid era scaunul, nu am murdarit hainute pana acum.. si e a doua oara deja :(

hohot a mea abia ce intra mai normal in pampers, mai e panansa trecem la nr 2 majoreta
Noi folosim pampers progressi, in rimania am vazut cavse gasesc diar comandati si 28 bucati sunt cam 50-60 de lei, ma gandeam ca sunt mai ueftini si s aimi cumpar din tara si sa imi trimita mama. Aici dau 9€ pe 28 bucati, m agandeam cu timpul sa ii schimb dar ma tem ca se v.a irita de la alte marci. Aici un pachet de huggies e 3 €, si momentan nici nu gasesc marimeabei la alta marca.
Andreea06
Scris: Wednesday, February 14, 2018 11:47 PM
Nivel

Dana_ wrote:

Sunt curioasa cum sunt huggies pants , al meu inca nu are 6 kg dar daca sunt bune le-as testa in curand
Noi inca n-am patit sa iasa scaunul de la huggies , mai am babylove si mai pun ziua cate unu-doua sa scap de ele ( le-am luat pt ca cei de la emag mi-au trimis comanda cam tarziu Crazy ) , la astea am mai patit cand am luat prima data ..nu recomand babylove cel putin nu nr2 , poate ca alea natural sau cum le zice de la nr 3 in sus o fi altfel NuStiu
Azi am fost la cora si m-am uitat iar la preturi...le tot pompeaza , luasem luna trecuta cu 54 lei 80 buc acum sunt 70 lei si m-am uitat dupa nr 3 erau la 76 lei , iar pe net erau undeva pe la 65 lei ...dar nu cunosc site-urile respective cat sunt de ok . Uneori mai sunt reduceri si la carrefour . Daca stam dupa emag sa aiba pe stoc sau sa faca reduceri...stam mult si bine
Ce am observat eu la huggies ..ii raman urme ca si cum l=ar strange , nu stiu daca sa trecem si noi direct la nr 3. Aaaa si inca ceva...nu prea am inteles de ce pe net sunt nr 3 cu 88 bucati , oare o fi din alta tara ? Pt ca in magazine sau pe emag scrie ca sunt 80 buc la fel ca si la nr2

Cand incep sa ii ramana mici are si al meu urme dar am si grija sa ii pun elasticul fix spre cuta acolo nu pe piciorus.

In seara asta i-am pus pampers nr 3 de la tortul primit, ca a facut si a meu putin pipi pe langa. Uf. Abia astept comanda de acum...

Am 3-4h de somn acum, l-a luat sotul pe bebe in living, schimbat, hranit... mommy timeeeee
AleC
Scris: Thursday, February 15, 2018 9:24 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/31/2017
Neata mamici!
Ieri am fost la mf Sa il cantareasca, are 4kg, din spital am iesit cu 3420gr, deci a luat bine in greutate. El papa doar san, dar m-a terminat, cere haotic asa, mananca si la 30min-1h, are si colici, care il trezesc si se linisteste doar la san. As vrea sa dorm si eu 3h legat ca sunt zombi. Ma gandeam sa ii dau seara, dupa baie, completare, sa vad cum ii este somnul dupa, desi ma gandesc ca nu lua in greutate daca ceva era in neregula..NuStiu
Andreea06
Scris: Thursday, February 15, 2018 10:05 AM
Nivel

AleC wrote:
Neata mamici!
Ieri am fost la mf Sa il cantareasca, are 4kg, din spital am iesit cu 3420gr, deci a luat bine in greutate. El papa doar san, dar m-a terminat, cere haotic asa, mananca si la 30min-1h, are si colici, care il trezesc si se linisteste doar la san. As vrea sa dorm si eu 3h legat ca sunt zombi. Ma gandeam sa ii dau seara, dupa baie, completare, sa vad cum ii este somnul dupa, desi ma gandesc ca nu lua in greutate daca ceva era in neregula..NuStiu

Colicii am citit ca sunt mai rai la alimentatie mixta.. ai incercat ceva picaturi pentru colici? Poate functioneaza, exista asa: espumisan pentru balonare, colief, infacol, alinan .. mai poti lua pernuta cu samburi de cires/struguri, o incalzesti la microunde si o pui pe burtica lui. Mai poti sa il culci uneori pe tine pe burtica, ajuta pozitia aceea.. si dormiti impreuna asa mai ales la inceput cand sta ras

Pompa ai? Sa iti faci un stoc la frigider, acolo rezista 1-2 zile lapticul si asa ii poate da sotul o masa doua si te odihnesti tu..

Eu una nu militez pentru lapte praf decat daca e necesar, acuma vezi tu cat rezisti majoreta cred ca bebe isi va mai regla programul in timp..
AleC
Scris: Thursday, February 15, 2018 11:09 AM
Nivel

Andreea06 wrote:

Colicii am citit ca sunt mai rai la alimentatie mixta.. ai incercat ceva picaturi pentru colici? Poate functioneaza, exista asa: espumisan pentru balonare, colief, infacol, alinan .. mai poti lua pernuta cu samburi de cires/struguri, o incalzesti la microunde si o pui pe burtica lui. Mai poti sa il culci uneori pe tine pe burtica, ajuta pozitia aceea.. si dormiti impreuna asa mai ales la inceput cand sta ras

Pompa ai? Sa iti faci un stoc la frigider, acolo rezista 1-2 zile lapticul si asa ii poate da sotul o masa doua si te odihnesti tu..

Eu una nu militez pentru lapte praf decat daca e necesar, acuma vezi tu cat rezisti majoreta cred ca bebe isi va mai regla programul in timp..

Am incercat cu Espumisan, acum am trecut la Colief si Protectis. Am si pompa electrica, dar nu am folosit-o inca. Eu laptic Am, destul si cred ca renunt la ideea cu laptele praf, doar ca sa doarma. Probabil el se simte mai bine la san. Ma oftic ca e f balonat, nici nu se digera bine lapticul, el papa iar, si nu ii pot da nici Colieful asa des, desi cica se da la fiecare masa..dar cum el mananca si la 30min..
Am luat si pernuta cu samburi, nu ne ajuta prea tare..o sa treaca, repede sper, ca el asa e cumintel, daca nu face burtica probleme. Lol
Andreea06
Scris: Thursday, February 15, 2018 11:31 AM
Nivel

AleC wrote:

Am incercat cu Espumisan, acum am trecut la Colief si Protectis. Am si pompa electrica, dar nu am folosit-o inca. Eu laptic Am, destul si cred ca renunt la ideea cu laptele praf, doar ca sa doarma. Probabil el se simte mai bine la san. Ma oftic ca e f balonat, nici nu se digera bine lapticul, el papa iar, si nu ii pot da nici Colieful asa des, desi cica se da la fiecare masa..dar cum el mananca si la 30min..
Am luat si pernuta cu samburi, nu ne ajuta prea tare..o sa treaca, repede sper, ca el asa e cumintel, daca nu face burtica probleme. Lol

Colief cica ajuta la digerarea lapticului pana i se dezvolta lui totul in burtica, la noi a dat roade. Protectis am dat si noi pana acum, de saptamana asta am trecut la baby’s jarro in loc ca inca face rar scaun si vreau sa vad daca ajuta altceva. Lapticul de mami se asimileaza ff bine aproape complet cica.
Colief da, tre max 28pic pe zi, 7 mese adica. Sa ii dai dimineata vrei 2 mese, alte 2 la pranz si restul seara si noaptea cel mai bine. Nu iti adoarme la san? Papa continuu la fiecare ora asa?
Cand era micut asa rapid adormea ca ma chinuiam sa il tin treaz ca sa se sature sa nu ceara iar repede..
de la spital ne-a invatat sa il mai ridic pe umar sa faca barc (asa zic eu la scos aerul) si apoi sa ii schimb sanul.
AleC
Scris: Thursday, February 15, 2018 11:39 AM
Nivel

Andreea06 wrote:

Colief cica ajuta la digerarea lapticului pana i se dezvolta lui totul in burtica, la noi a dat roade. Protectis am dat si noi pana acum, de saptamana asta am trecut la baby’s jarro in loc ca inca face rar scaun si vreau sa vad daca ajuta altceva. Lapticul de mami se asimileaza ff bine aproape complet cica.
Colief da, tre max 28pic pe zi, 7 mese adica. Sa ii dai dimineata vrei 2 mese, alte 2 la pranz si restul seara si noaptea cel mai bine. Nu iti adoarme la san? Papa continuu la fiecare ora asa?
Cand era micut asa rapid adormea ca ma chinuiam sa il tin treaz ca sa se sature sa nu ceara iar repede..
de la spital ne-a invatat sa il mai ridic pe umar sa faca barc (asa zic eu la scos aerul) si apoi sa ii schimb sanul.

Adoarme, da, cred ca aici e de fapt problema. Si incerc sa il tin treaz, gadilat, vorbit, ridicat pe umar (abia abia scoate aerul, si nu mereu), uneori se trezeste, alte dati nu. O sa il mananc pana la urma Lol ...Acum e iar la san Hilar

Cat pot tine laptele la frigider si ce temperatura?
Inawar
Scris: Thursday, February 15, 2018 11:47 AM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
AleC wrote:
Neata mamici!

Daca ai laptic destul nu are rost sa ii dai si lapte praf. Seara cand il adormi incearca sa fie liniste, lumina stinsa in camera doar cea de veghe, ca sa il vezi cand e nevoie.
Tu sa faci miscari blande, sa nu ii vorbesti sa il agiti, eventual in soapta si asa ii induci starea de somn.
Eu de la inceput am incercat sa diferentiez ziua si noaptea, ca sa isi faca un program asa incet, incet ca oricum la inceput nu tine cont.
Dimneata la 7 cand se trezeste, trag draperia sa intre lumina naturala.
Pentru inceput incearca sa dormi de cate ori doarme si el, chiar si ziua, restul treburilor mai pot astepta pana esti mai odihnita.
Inawar
Scris: Thursday, February 15, 2018 11:54 AM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
AleC wrote:

Adoarme, da, cred ca aici e de fapt problema. Si incerc sa il tin treaz, gadilat, vorbit, ridicat pe umar (abia abia scoate aerul, si nu mereu), uneori se trezeste, alte dati nu. O sa il mananc pana la urma Lol ...Acum e iar la san Hilar

Cat pot tine laptele la frigider si ce temperatura?

Pai de ce vrei sa il tii treaz? Si eu ma mai chinuiam cu aerul, dar noaptea am lasat-o balta. Papa si adoarme asa, nici nu-l mai misc :)
Sa stii ca alaptat la san nu scoate mereu aer, daca atasarea e corecta si papa linistit, am aflat si eu dupa o luna cand am citit mai multe despre alaptare.
Andreea06
Scris: Thursday, February 15, 2018 11:57 AM
Nivel

Pana la 48h la frigider, pe la 4 grade.. eu asa am setat frigiderul.

Cand il scoti de acolo, il pui in ceva vas cu apa fierbinte de la robinet, nu fierbi, nu microunde.. cat sa nu mai fie rece pt gatul la bebe.

Inawar are dreptate, asa am facut si eu mereu, seara las mai intuneric in living sau in camera, dam mai incet tv ul sau orice zgomote asa, pana la un 11.. apoi liniste mai completa. Daca vreau eu sa mai stau treaza la laptop la un serial ceva, pun casti. Imi permit acum ca sunt mai odihnita, dar la inceput dormeeeeam cu el. Ziua dormeam cu el pe mine, asa imi era de drag ca imi placea sa dormim asa. Si acum as mai vrea dar nu mai sta el la fel :) poate doar in brate tinut ca la san.

Si acum deja vreau sa mai fac prin casa una alta cat doarme el, sa pun la spalat haine, vase, sa gatesc, sa mai strang una alta. Dar o sa ai timp de astea Ale, ai grija de odihna, hidrateaza-te bine, papa bine si atata :)
Andreea06
Scris: Thursday, February 15, 2018 12:00 PM
Nivel

Inawar wrote:

Pai de ce vrei sa il tii treaz? Si eu ma mai chinuiam cu aerul, dar noaptea am lasat-o balta. Papa si adoarme asa, nici nu-l mai misc :)
Sa stii ca alaptat la san nu scoate mereu aer, daca atasarea e corecta si papa linistit, am aflat si eu dupa o luna cand am citit mai multe despre alaptare.

Vrea sa il tina treaz la san sa pape o masa complet, ca acum ii adoarme si mananca putin si in 30-60min vrea iar.
AleC
Scris: Thursday, February 15, 2018 12:00 PM
Nivel

Multumesc mult pentru sfaturi, fetelor. Ziua sunt ok, noaptea ma simt coplesita, ma mai apuca si plansul..dar oricum sunt o plangacioasa de fel Lol . Ne facem noi mari si trec toate. Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.