Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/21/2017 Mesaje: 771
| MadaMadalyna wrote:
Sunt si in.spitalul unde e bebelusa la TIN, mi.a explicat ca trebuie sa ma mulg regulat, cum sa il depozitez, dar nu amnintrebat detalii ca nu prea stiu limba.. am ramas cu ce mi s.a spus
Aha, am inteles. Daca simti ca se formeaza in san zone mai tari, ca niste galme, sa masezi zona, dinspre baza spre areola, si am inteles ca si compresele calde fac bine, chiar cand faci dus poti masa zona afectata. Sper sa nu ai probleme de genul asta, dar daca apar, sa fi pregatita. :* |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Sorina_85 wrote: Aha, am inteles. Daca simti ca se formeaza in san zone mai tari, ca niste galme, sa masezi zona, dinspre baza spre areola, si am inteles ca si compresele calde fac bine, chiar cand faci dus poti masa zona afectata. Sper sa nu ai probleme de genul asta, dar daca apar, sa fi pregatita. :*
Am.avut in prima.zi, acum am scapat. Dus nu pot face , ma spala sotul usor ca imi e frica cu operatia uff... ca pe bebelusi. Astasi oricum m.am simtit mai bine, merg dreapta, am mers la.baie de doua ori, ma ridic usor din pat... |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| MadaMadalyna wrote:
Am.avut in prima.zi, acum am scapat. Dus nu pot face , ma spala sotul usor ca imi e frica cu operatia uff... ca pe bebelusi. Astasi oricum m.am simtit mai bine, merg dreapta, am mers la.baie de doua ori, ma ridic usor din pat...
Mie mi-a recomandat doctorita sa mai pun pansament inca 5 zile dupa iesirea din spital si aveam voie sa fac dus. Pansamentele se numesc Cosmopor si nu trece apa prin ele, sunt speciale dupa operatii. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| alexutza_88 wrote:
Am incercat sa o pun la san, problema e ca nici nu am sfarcurile formate, cat i-am dat la inceput lapte matern a fost scos cu pompa, ea nu avea putere sa traga, fiind prea micuta. Si cand o pun, vede ea ca nu e sfarc format, renunta imediat. Daca nu are interes, sa curga imediat ceva, renunta, s-a invatat pe biberon. Si cu suzeta am patit la fel, am zis ca poate se potoleste sa nu mai planga din cauza colicilor, a tras de 4 ori din ea, a vazut ca nu curge nimic, a si scuipat-o. Eu o sa tot incerc, am citit si eu ca poate reveni lactatia daca e stimulata, ar fi chiar un lucru mare!
Apropo de temperatura, la fel, in pima saptamana am avut 25 grade in camera, pt ca mi-era teama sa nu raceasca, avea extremitatile reci. Apoi am trecut la 24 :)
Si noi tot asa, acum inca stam cu caciulita si facute 24 gr, sora mea ne-a sfatuit sa lasam maaaxin 24, de preferat 23, sa nu il obisnuim preeea cald. Imbracat body + pantalon sau salopeta, e destul. Am 3 pereti exteriori la camera noastra si ma temeam ca e prea rece de la un perete de langa pat, parca simt asa mai rece cum trage.. uf. La anul mai izolam o data exteriorul mai bine.
Sper sa reusesti cu lactatia, la mine primeste suzeta si e bine venita pt cand a papat dar fiindca l-am trezit ca sa ragaie, apoi iar e mofturos putin si nu il mai pun la san. Cu suzeta adoarme la loc.. si la mine la 3 kg si 39 sapt nascut tot oboseste la san, asa is picii astia.. trag putin si gata, adoarme :)) |
|

| Inawar wrote: Mie mi-a recomandat doctorita sa mai pun pansament inca 5 zile dupa iesirea din spital si aveam voie sa fac dus. Pansamentele se numesc Cosmopor si nu trece apa prin ele, sunt speciale dupa operatii.
Eu am facut primul dus in spital la ziua 3 parca, daduse jos deja pansamentul si a zis sa nu dau cu jet acolo, doar cat curge apa de sus e ok... acum cine stie. Fiecare zice altfel, atatia doctori si pareri.. |
|

| Sorina_85 wrote: Cu drag :* Daca sta mai mult la san ca de obicei e posibil sa treaca printr-un puseu de crestere. Cand se intampla asta bebele stimuleaza productia de lapte si iar corpul mamei va produce atat lapte cat are nevoie bebica. Am vazut ca bebica al tau are deja 10 zile si tin minte ca primul puseu parca apare pe la 7-10 zile. Ar trebui sa tina cateva zile teoretic :D
:*
Uhh sa urmaresc si eu asta.. azi a avut o repriza de somn fff grea. Scosesem 80 ml la pompa si am zis sa ii dau, a papat 40 (teoretic 60 era portia ca are 6 zile) si n-a mai vrut dar n-a adormit. A stat linistit o ora, apoi a adormit dar cam intrerupt o ora... apoi i-am dat diferenta de 40ml. Si dupa tot asa nu prea adormea, s-a tot fastacit.. poate e si de la burtica, tot astept scaunul ala, asa o sa il sarbatoresc primul caca :))) |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Andreea06 wrote:
Eu am facut primul dus in spital la ziua 3 parca, daduse jos deja pansamentul si a zis sa nu dau cu jet acolo, doar cat curge apa de sus e ok... acum cine stie. Fiecare zice altfel, atatia doctori si pareri..
Si eu tot in spital am facut, cum mi-au scos catetetul. Un dus asa super rapid si fara sa pun jet pe cusatura. Nici acum nu pun, imi e frica si sa o ating si de sambata trebuie sa incep cu unguent pt cicatrici, sa vad cum o sa fac asta
Am pus in folosinta pernuta de dormit din timpul sarcinii pt alaptat. Altfel discutam acum, are pofta mai mare si de laptic si de dormit la san |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Andreea06 wrote:
Eu am facut primul dus in spital la ziua 3 parca, daduse jos deja pansamentul si a zis sa nu dau cu jet acolo, doar cat curge apa de sus e ok... acum cine stie. Fiecare zice altfel, atatia doctori si pareri..
Si eu tot in spital am facut primul dus, in ziua 3 cu pansament acolo. Dupa dus chemam asistenta sa imi schimbe pansamentul. Am observat diferente si la cusatura, eu am avut fire resorbabile si nu a trebuit sa mai merg sa le scoata.. mi-a prins bine ca mi-ar fi fost greu sa plec in zilele alea. Colega de salon care a fost operata de alt medic, imediat dupa mine in aceeasi sala a avut fire care trebuiau scoase, deci depinde cum lucra fiecare. Dupa cele 5 zile de pansament am inceput cu gel pt cicatrici. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| Cand adorm bebeii la san, dr Jack Newman (taticul alaptarii, sa zic asa), recomanda compresiile sanului. Cica adorm pentru ca fluxul scade, iar o data cu compresiile, jetul de lapte revine,iar copilul suge iar.
Link catre explicatii: https://youtu.be/ObT5MELLqGA
|
|

Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3404
| Sorina_85 wrote: Aha, am inteles. Daca simti ca se formeaza in san zone mai tari, ca niste galme, sa masezi zona, dinspre baza spre areola, si am inteles ca si compresele calde fac bine, chiar cand faci dus poti masa zona afectata. Sper sa nu ai probleme de genul asta, dar daca apar, sa fi pregatita. :*
Si eu am avut galme la sani in primele zile si le masam si dr ma certat ptr ca nu este bn sa le masezi ca mai rau faci...trebuie sa scoti laptele din sani si sa pui comprese cu apa... |
|

| alina89 wrote:Si eu tot in spital am facut, cum mi-au scos catetetul. Un dus asa super rapid si fara sa pun jet pe cusatura. Nici acum nu pun, imi e frica si sa o ating si de sambata trebuie sa incep cu unguent pt cicatrici, sa vad cum o sa fac asta Am pus in folosinta pernuta de dormit din timpul sarcinii pt alaptat. Altfel discutam acum, are pofta mai mare si de laptic si de dormit la san
Mie nu mi-a dat sa pun decat baneocin pudra pe ea. In rest nu umblu... si tre sa ma mai uit maine in oglinda sa ma inspectez, burtica si tot, ca n-am apucat.. in spital am facut poza la cicatrice sa o vad. Acum burtica s-a mai retras, is asa happy.. dar nu m-am vazut in oglinda goala. La dus acum m-am imbracat in baie, ca erau socrii in living si a trebuit sa fac jos unde avem dus, sus e cada si nu puteam sa concep sa ma urc in ea
M-am cantarit azi, am cu 1 kg mai mult decat inainte de sarcina
Cum folosesti perna? Papa bebe in pozitiile laterale in fata? Si eu mai stau asa in fund cu perne in spate si il pun pe o alta perna in fata mea, pe lateral. Destul de comod asa.. mai tre sa incerc sa il asez pe langa mine in stanga sau dreapta tot pe perna si doar capul la san. |
|

| Mi se pare ca ma dor si vergeturile de pe burtica, cele mai late asa din lateral, uf, tre sa imi fac timp sa ma mai ocup de mine, sa ma mai dau cu ulei.. |
|

| BabyGimi wrote:Cand adorm bebeii la san, dr Jack Newman (taticul alaptarii, sa zic asa), recomanda compresiile sanului. Cica adorm pentru ca fluxul scade, iar o data cu compresiile, jetul de lapte revine,iar copilul suge iar. Link catre explicatii: https://youtu.be/ObT5MELLqGA
Merciiii, auzisem si eu de compresii dar uite tre sa ma uit la video exact sa vad cum se fac corect. Am incercat eu sa mai strang de san sa ii curga ca sa il fac sa inghita, sa suga iar, dar nu stiu cat mi-a iesit inca.
Am intrat pe tura acuma eu, tati la soooomn. acum apuc sa mai citesc pe aici unde n-am apucat..
Madalina, ma bucur ca esti langa fetita ta acum, ca e laptic, o sa treaca si durerea si blocajele si o sa fiu bucuroasa ca n-ai pierdut lapticul cat timp e fetita la incubator. Sa fii puternica! |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Andreea06 wrote:Mie nu mi-a dat sa pun decat baneocin pudra pe ea. In rest nu umblu... si tre sa ma mai uit maine in oglinda sa ma inspectez, burtica si tot, ca n-am apucat.. in spital am facut poza la cicatrice sa o vad. Acum burtica s-a mai retras, is asa happy.. dar nu m-am vazut in oglinda goala. La dus acum m-am imbracat in baie, ca erau socrii in living si a trebuit sa fac jos unde avem dus, sus e cada si nu puteam sa concep sa ma urc in ea M-am cantarit azi, am cu 1 kg mai mult decat inainte de sarcina Cum folosesti perna? Papa bebe in pozitiile laterale in fata? Si eu mai stau asa in fund cu perne in spate si il pun pe o alta perna in fata mea, pe lateral. Destul de comod asa.. mai tre sa incerc sa il asez pe langa mine in stanga sau dreapta tot pe perna si doar capul la san.
Pernuta mea e in forma de 6/9 si ma bag in bucla aia si o mai bag odata si pe bebe il pun pe ea ca si cum l-as tine in brate. De multe ori se sprijina asa bine ca nu il mai tin deloc.
Eu am dat jos vro 8kg, mai am 10, dar la cat sunt de stresata mai repede le pun iar la loc.
Am inceput sa inteleg disperarea parintilor cand nu vor copii sa manance
|
|

| alina89 wrote:Pernuta mea e in forma de 6/9 si ma bag in bucla aia si o mai bag odata si pe bebe il pun pe ea ca si cum l-as tine in brate. De multe ori se sprijina asa bine ca nu il mai tin deloc. Eu am dat jos vro 8kg, mai am 10, dar la cat sunt de stresata mai repede le pun iar la loc. Am inceput sa inteleg disperarea parintilor cand nu vor copii sa manance Neata mami! Si eu sunt deja activa si matinala. Asa tanjesc la o cafeaaaa.. voi beti? Sotul m-a taiat de la pepsi/cola apai el cum vrea sa functionez, p baterii??? 
Tre sa incerc si eu perna, acum folosesc alte perne/pernute normale si imi trag si eu genunchii spre piept si sta bebe sprijinit asa.
Vitamine v-au prescris pt alaptat?
Chiar, pe fisa de externare a lui, cea pt medicul de fam scrie ca recomanda vitamina d vigantol 2 pic pe zi parca, din ziua 10. Si verificare sold la 6-8s.
Luni vine preotul, pt molifta aceea de 9zile si apoi incepem usurel sa deschidem geamul, sa ne obisnuim cu exteriorul, sa iesim cate 2-5-10 min afara treptat. |
|
|