Clubul mamicilor incepatoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MaryPoppins
Scris: Saturday, January 27, 2018 4:05 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2017
Mersi, Laura Cheek Kiss la tutorialul ala ne-am uitat si noi, sotul a incercat si legaturile de aici https://www.youtube.com/watch?v=nhui8U7anao ca nah, am si luat wrap verde hohot

Ala tesut mi se pare SF, l-am taiat de pe lista din start Lol
alina89
Scris: Saturday, January 27, 2018 4:13 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
MaryPoppins wrote:
Mersi de incurajari, fetelor Cheek Kiss sper sa fie bine cu alaptarea, ma pregatesc psihic pt moment si incerc sa adun si tot arsenalul necesar de pompa, lanolina, comprese, mameloane de silicon etc Crazy la mine sunt bariere psihologice, adica inteleg nevoia de hranire a bebelusului si stiu ca laptele meu e cel mai bun, dar am o problema cu mancatul efectiv de la san...anyway, nu intru in detalii acum ca nu e cazul, suntem #zen si nu spunem hop pana n-am sarit gardul Lol

Inawar, mai tii minte cum se numeste consultantul in alaptare de la Premiere?

Mary, nu trebuie sa te simti nicicum daca nu vrei sau ai alte motive sa nu o alaptezi la san. Fiecare e liber sa isi creasca copilul cum vrea, oricum daca ii dai numai san cineva va comenta ca dezhidratezi copilul, ca ce ii ajunge doar laptele tau si tot felul de alte comentarii, iar daca nu e exclusiv pe san te vor judeca pentru ca nu urmezi recomandarile ONS. Tu vezi-ti de alte tale si fa ceea ce crezi tu ca e bine pt tine si pt copil.

Cel mai bine copilul se linistesete la san, e adevarat, la inceput e si o bucurie absolut imensa cand se uita la tine cu ochisorii aia mici si dragalasi, cu timpul insa devine din ce in ce mai constient de ce face. Pe mine ma ciupeste de san de nu mai pot, nu cred ca e constient inca ca face asta, ii spun mami nu e voie sau o doare pe mami sau il tin de manuta si raspunsul lui e un mormait de ursulet cand fac asta. Si eu am o problema psihlogica oarecum si nu ma vad alaptand peste 1 an de exemplu. In plus sunt din ce in ce mai multe femei care dau bebelusului lapte exclusiv de la san, dar muls, doar cu biberonul. Am cititi multe articole asa. Pe de alta parte alaptatul te scuteste de timpul pierdut cu sterilizarea biberoanelor, iar noi lunar dam 300lei doar pe LP si inca nu mananca ft mult, da pai mai incolo... dar de cand alaptez nici sotul nu se mai uita asa cu pofta la sani hohot stie ca sunt ai lui bebe si si-a luat gandu Lol
Andreea06
Scris: Saturday, January 27, 2018 4:33 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
De acord cu fetele, cel mai bine e bebe sa fie satul si hranit. Ca daca e lapticul tau e mai bun, asa e, dar daca e sa fie lp e bine si asa, n-a murit nimeni din asta si o sa isi faca anticorpi si imunitate pe parcurs din expunerea la chestii. Bebe sa fie sanatos (scuze ca vb la masculin dar mi-e mai usor, mereu scriu asa cu bebe ca e fetita sau baiat), sa manance, sa ia in greutate.. atata conteaza.

Noi cu slingul nu ne impacam, o sa incerc ssc cand are varsta mai mare putin. Ii place sa nu fie asa lipit de mine cand e in sling cel putin.. ca in rest sta lipiiiit.
alina89
Scris: Saturday, January 27, 2018 4:36 PM
Nivel

Andreea, de unde ai luat fetru si modelele pt jucarioarele care le-ai facut? ras si cate bucati ti-au trebuit sa ca faci toate alea?

alexutza, voi ati trecut la tetina nr 2 sau tot 1 folositi?
Andreea06
Scris: Saturday, January 27, 2018 4:43 PM
Nivel

alina89 wrote:
Andreea, de unde ai luat fetru si modelele pt jucarioarele care le-ai facut? ras si cate bucati ti-au trebuit sa ca faci toate alea?

alexutza, voi ati trecut la tetina nr 2 sau tot 1 folositi?

Din ipb le-am luat, nu stiu daca e magazinul si la voi.. la noi e in malluri si e un mag maaare de papetarie si tot felul din astea handmade de facut. Sincer am luat cam 2 foi a4 din fiecare culoare si mi-au ramas multe. Figurinele nu sunt f mari, cam cat palma si atunci decupezi in foaia de fetru cate 2 buc din fiecare particica din template (pt a face forma) si cate o bucatica din piesele micute de detalii gen ochi, roti la masinuta etc.
cauta pe google felt pattern sau pe pinterest. Eu printam foaia gasita, decupam piesele si apoi decupam dupa piesa de hartie il fetru.
alina89
Scris: Saturday, January 27, 2018 6:13 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Din ipb le-am luat, nu stiu daca e magazinul si la voi.. la noi e in malluri si e un mag maaare de papetarie si tot felul din astea handmade de facut. Sincer am luat cam 2 foi a4 din fiecare culoare si mi-au ramas multe. Figurinele nu sunt f mari, cam cat palma si atunci decupezi in foaia de fetru cate 2 buc din fiecare particica din template (pt a face forma) si cate o bucatica din piesele micute de detalii gen ochi, roti la masinuta etc.
cauta pe google felt pattern sau pe pinterest. Eu printam foaia gasita, decupam piesele si apoi decupam dupa piesa de hartie il fetru.

Multumesc, am gasit acum sa comand online 1.7 lei foaia. Ma gandeam sa ii fac numele si poate animalutele de pe invitatie prinse de nume. Cumva voiam sa o pun pe masa cu candy barul dar nu cred ca imi iese ceva asa dragut sa merite expus Crazy ma multumesc sa i le prind de patut sau deasupra lui daca am timp sa fac asa ceva ras
laura513
Scris: Saturday, January 27, 2018 7:01 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/8/2017
MaryPoppins wrote:
Mersi, Laura Cheek Kiss la tutorialul ala ne-am uitat si noi, sotul a incercat si legaturile de aici https://www.youtube.com/watch?v=nhui8U7anao ca nah, am si luat wrap verde hohot

Ala tesut mi se pare SF, l-am taiat de pe lista din start Lol

De ala "cradle" nu stiu nimic, însă asta prezentat in filmulet e tot fwcc doar ca pui bebeul in "buzunar" si materialul in x pe deasupra ras Asa o puneam eu înainte dar mi s-a parut mai simplu cum explica tanti aia si îmi place ideea de a lega wrapul înainte ?i de a baga coca inside fara sa mai am nimic de legat Lol Ei bine, la wrap tesut nu se poate asa ceva. Ma mai bucur de asta cat mai pot, ca dupa 7-8 kg nu mai sus?ine bine si trebuie trecut la altceva...
alina89
Scris: Saturday, January 27, 2018 7:17 PM
Nivel

Voi ce parere aveti despre bunicii, verisorii, prietenii care se apuca sa posteze poze pe fb cu copilul vostru? eu sincer nu suport lucrul asta, mai ales ca nu am fost intrebata inainte. Nu vreau sa vad poze cu copilul nicaieri pe internet daca nu au fost postate de manuta mea sau de sot. Nu am indraznit sa ma cert pe tema asta cu nimeni pana acum, desi simt ca am dreptul sa fac asta. Cum sa abordez situatia, avand in vedere ca una din persoane este chiar socrul caruia ii sunt foarte "draga" si o sa aiba un motiv in plus sa zica ca am ceva cu ei. De mentionat si faptul ca i-a venit acum sa il strige pe numele mijlociu in loc de nume si asa le zice si altora ca il cheama. banghead
Andreea06
Scris: Saturday, January 27, 2018 7:22 PM
Nivel

alina89 wrote:

Multumesc, am gasit acum sa comand online 1.7 lei foaia. Ma gandeam sa ii fac numele si poate animalutele de pe invitatie prinse de nume. Cumva voiam sa o pun pe masa cu candy barul dar nu cred ca imi iese ceva asa dragut sa merite expus Crazy ma multumesc sa i le prind de patut sau deasupra lui daca am timp sa fac asa ceva ras

Iii ce frumos! Spor, sper sa ai si timp sa le faci.. eu ma gandesc cum nu o sa mai am asa timp ca acuma in sarcina asta, la urmatoarea.. :)

V-am povestit cum vrem noi? Sa luam trenulet electric cu sine si sa punem pe candybar si unul normal static pe masa noastra. Hihi.
Am vorbit si pentru ursitoare pana la urma si pentru animator la copii si kids corner (aduc ei masute mici si scaunele si jocuri, ce fac cu animatorul acolo).

Ma entuziasmez deja, desi mai sunt cateva lucruri de pus la punct.. si nu ma mai gandesc daca iesim in paguba, raman pozitiva ca sa ma bucur de ziua aceea si ne facem griji apoi Lol
Sorina_85
Scris: Saturday, January 27, 2018 7:32 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/21/2017
alina89 wrote:
Voi ce parere aveti despre bunicii, verisorii, prietenii care se apuca sa posteze poze pe fb cu copilul vostru? eu sincer nu suport lucrul asta, mai ales ca nu am fost intrebata inainte. Nu vreau sa vad poze cu copilul nicaieri pe internet daca nu au fost postate de manuta mea sau de sot. Nu am indraznit sa ma cert pe tema asta cu nimeni pana acum, desi simt ca am dreptul sa fac asta. Cum sa abordez situatia, avand in vedere ca una din persoane este chiar socrul caruia ii sunt foarte "draga" si o sa aiba un motiv in plus sa zica ca am ceva cu ei. De mentionat si faptul ca i-a venit acum sa il strige pe numele mijlociu in loc de nume si asa le zice si altora ca il cheama. banghead

Alina, eu am spus de la inceput, la fiecare care intentiona sa pozeze copilul ca nu imi place si i-am rugat sa nu faca asta iar la persoanele apropiate(sora, nasi, prieteni foarte, foarte apropiati) le-am spus de cand au facut poza ca nu vreau sa o posteze nicaieri. O singura data a aparut o poza cu piciu meu pe Facebook dar am fost intrebata(mi-a aratat poza si piciu era deja marisor) si am fost de acord. Eu nu sunt fan expus copilul in nici un fel in spatiul public, are dreptul la intimitate, si atunci cand o fii mare poate sa isi puna singur poze, daca o dori :P Mi-am sters de 2 ani contul de Facebook, si sunt considerata o “ciudata” ca nu mai exist virtual dar nu suport postarile astea excesive, mai ales cele cu copii...
Strict parerea mea, nu inseamna ca e cea corecta :D
:*
alina89
Scris: Saturday, January 27, 2018 7:34 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Iii ce frumos! Spor, sper sa ai si timp sa le faci.. eu ma gandesc cum nu o sa mai am asa timp ca acuma in sarcina asta, la urmatoarea.. :)

V-am povestit cum vrem noi? Sa luam trenulet electric cu sine si sa punem pe candybar si unul normal static pe masa noastra. Hihi.
Am vorbit si pentru ursitoare pana la urma si pentru animator la copii si kids corner (aduc ei masute mici si scaunele si jocuri, ce fac cu animatorul acolo).

Ma entuziasmez deja, desi mai sunt cateva lucruri de pus la punct.. si nu ma mai gandesc daca iesim in paguba, raman pozitiva ca sa ma bucur de ziua aceea si ne facem griji apoi Lol

Daaa, ai spus, super idee asa ras eu sunt la stadiul de inceput, am gasit ceva mai ieftin pt invitatii 3 lei in loc de 9.5, dar sa vad daca mi le fac, asa set cu plicul de dar si 2 meniuri pe masa + cifra. speeer sa le luam pe astea ca sunt tare faine ras dar trebuie sa ne hotaram daca vrem peste sau sarmale ca sa putem da comanda de ele si nu stiu cum sa o dam sa iasa mai bine si sa fie mai putini nemultumiti Crazy apoi cautam verighetele, cu fotograful am rezervat si dat avans si cam atat pana la inceput de martie, sper sa fie timp de toate.
alina89
Scris: Saturday, January 27, 2018 7:57 PM
Nivel

Sorina_85 wrote:

Alina, eu am spus de la inceput, la fiecare care intentiona sa pozeze copilul ca nu imi place si i-am rugat sa nu faca asta iar la persoanele apropiate(sora, nasi, prieteni foarte, foarte apropiati) le-am spus de cand au facut poza ca nu vreau sa o posteze nicaieri. O singura data a aparut o poza cu piciu meu pe Facebook dar am fost intrebata(mi-a aratat poza si piciu era deja marisor) si am fost de acord. Eu nu sunt fan expus copilul in nici un fel in spatiul public, are dreptul la intimitate, si atunci cand o fii mare poate sa isi puna singur poze, daca o dori :P Mi-am sters de 2 ani contul de Facebook, si sunt considerata o “ciudata” ca nu mai exist virtual dar nu suport postarile astea excesive, mai ales cele cu copii...
Strict parerea mea, nu inseamna ca e cea corecta :D
:*

Eu am postat de Craciun cateva poze si poza de profil, dar m-au incercat si atunci ceva sentimente confuze ca fac sau nu fac bine. Nu cred ca e gresita niciuna din variante, fiecare face cum simte, dar una e sa pun eu o poza odata pe luna alta e sa se apuce toti sa faca asta si fara sa ma intrebe sau sa imi arate inainte ce posteaza. Na.. o avea dreptate sotul ca sunt cam posesiva cu copilul, desi ma sustine si el la faza cu pozele, dar nu vrea sa le comunicam clar tuturor ca nu suntem de acord pentru ca ii e aiurea si nu vrea sa supere lumea alcool pana la urma o sa imi fac eu curaj bounce
Andreea06
Scris: Saturday, January 27, 2018 8:17 PM
Nivel

Alina, sa ne arati si noua cand avansati cu ele hearts si ce reusesti cu fetruuuu. Si eu as mai face numele lui dar parca pana nu ne apucam de decorat camera lui, nu am asa pasiune..

Eu postez din cand in cand cu bebele pe fb dar e pt friends doar si in rest altii nu au pus, dar te inteleg. Nici mie nu mi-ar place, nici faza cu numele.. altcineva m-a intrebat cum o sa ii spunem scurt de la Mattias? Ca majoritatea nu zic numele intreg si au un alint mai scurt. Si ii zic da? Apai eu mereu am fost Andreea. Daca vor vrea la scoala sau asa sa i se va gasi o prescurtare, Tias sau Matt, Matti, nu stiu. Asta grija am eu acum.. dar m-am obisnuit ca tre sa zica fiecare CEVA.. nu conteaza ce si cum, ceeeeva acolo.

Ati auzit de baby jarro? Zicea o mamica pe fb ca de cand ii da asta ii face scaun de 2 ori pe zi.. o sa intreb pediatra. Iar e a 3a zi si inca nica..
alina89
Scris: Saturday, January 27, 2018 8:41 PM
Nivel

Andreea06 wrote:
Alina, sa ne arati si noua cand avansati cu ele hearts si ce reusesti cu fetruuuu. Si eu as mai face numele lui dar parca pana nu ne apucam de decorat camera lui, nu am asa pasiune..

Eu postez din cand in cand cu bebele pe fb dar e pt friends doar si in rest altii nu au pus, dar te inteleg. Nici mie nu mi-ar place, nici faza cu numele.. altcineva m-a intrebat cum o sa ii spunem scurt de la Mattias? Ca majoritatea nu zic numele intreg si au un alint mai scurt. Si ii zic da? Apai eu mereu am fost Andreea. Daca vor vrea la scoala sau asa sa i se va gasi o prescurtare, Tias sau Matt, Matti, nu stiu. Asta grija am eu acum.. dar m-am obisnuit ca tre sa zica fiecare CEVA.. nu conteaza ce si cum, ceeeeva acolo.

Ati auzit de baby jarro? Zicea o mamica pe fb ca de cand ii da asta ii face scaun de 2 ori pe zi.. o sa intreb pediatra. Iar e a 3a zi si inca nica..

Eu nu am auzit. Oare s-a obisnuit sa faca cu supozitor? Daca nu ii pui nici a 3a zi tot nu face? Bicicleta sau masaj pe burtica in cadita nici asta nu functioneaza? Peste tot citesc ca cei alaptati exclusiv pot face si odata pe saptamana, dar nu stiu ce sa zic ca si pe tema asta sunt o groaza de pareri..

Acum sa ma decid cu culorile la fetru ca habar am de care sa iau. Au si la metru si la foaie A4. Sa vad modele pt animalutele de care am nevoie si ce culori au pe net. Numele parca l-as face verde cu alb ca asa are si camera, dar sa vad daca mai merge apoi cu aranjamentele de la local, complicat ca eu gandesc prea mult fiecare chestiuta Haha
alina89
Scris: Saturday, January 27, 2018 9:51 PM
Nivel

Postata de o mamica pe un grup:

"Din clipa în care î?i iei copilul în bra?e
Niciodata nu mai e?ti la fel.
Poate tânje?ti dupa ceea ce-ai fost, dupa cel ce erai
Când aveai timp ?i libertate
?i nici un motiv sa-?i faci griji.
Vei cunoa?te oboseala cum nu ai ?tiut-o pâna acum,
?i zilele vor curge unele în altele, aratând toate la fel,
Alaptat ?i leganat,
Miorlaieli ?i certuri,
Somn de amiaza (sau lipsa lui). Poate î?i va parea un cerc fara sfâr?it
dar nu uita…
Exista un final, o încheiere pentru orice, pentru fiecare ”ceva”!
Va veni o vreme când vei alapta
pentru ultima oara.
Când va adormi pe pieptul tau dupa o lunga zi
?i va fi ultima data când îi vei savura somnul lânga inima ta.
Într-o zi îl vei purta pe ?old,
îl vei pune jos
?i niciodata nu îl vei mai purta la fel.
Îi vei spala parul într-o seara
?i din acea zi va hotarî sa se îmbaieze singur.
Te va lua de mâna sa treaca strada
Ca mai apoi sa nu mai aiba nevoie deloc.
Se va strecura în camera ta în miez de noapte pentru o îmbra?i?are
?i va fi ultima noapte când te mai treze?te a?a.
Într-o dupamasa îi vei cânta ”Un elefant se legana”
?i va fi rasunat pentru ultima data.
Te va pupa ?i î?i va zice Pa la poarta ?colii,
Iar ziua urmatoare te va ruga sa îl la?i sa mearga singur.
Îi vei citi povestea la culcare, îi vei ?terge fa?a
Pentru ultima data.
Într-o zi va fugi înspre tine cu bra?ele întinse
pentru cea din urma data.
?i tu nici macar nu vei ?ti ca e ultima
Pâna când vor înceta sa mai apara altele ?i chiar ?i atunci
î?i va lua o vreme sa-?i dai seama.
A?a ca atâta timp cât mai po?i numara aceste da?i,
Aminte?te-?i cât sunt de finite.
Iar când se vor încheia
vei tânji dupa ele,
Înca una,
Înca o data…" coeur
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.