Clubul mamicilor incepatoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Inawar
Scris: Saturday, January 27, 2018 1:29 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/14/2016
alina89 wrote:

eu abea astept sa inceapa sa traga de ele si sa isi ridice piciorusele la gurita Hilar

pt noi leaganul electric au fost bani aruncati aiurea, nu vrea sa stea in el delooooc NuImiPasa

Leaganul electric daca nu a trecut o luna de cand a venit coamnda poate fi returnat.
Al meu e toata ziua cu picioarele pe sus, isi prinde un picior cu mana si il duce spre piept, inca nu a reusit sa-l duca la gura. Uneori ii vine lapticul inapoi dar asta e, n-am ce sa fac.
Inawar
Scris: Saturday, January 27, 2018 1:36 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:
Pff, Alina, asta e si temerea mea cu atasarea. Si asa am mixed feelings cu alaptarea si ma tot incurajez eu pe mine sa fiu open minded ca poate o sa mearga...

Inawar, as vrea totusi sa am "logistica" pregatita inainte de nastere si macar mulsul sa mearga bine ca sa ii pot da laptele meu cu biberonul. Oricum nu-s o avere cupele (50 lei ambele), o sa cer info si de la producator inainte sa comand.

Nu trebuie sa iti fie teama ca vor fi probleme cu alaptarea. La Premiere au consultant pe alaptare si iti va arata cum sa faci atasarea chiar daca mamelonul nu e format.
Lanolina sa o ai pregatita sa treci de primele zile mai dureroase ras
alina89
Scris: Saturday, January 27, 2018 1:48 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Inawar wrote:

Cum e lactatia? Spuneai acum ceva timp ca scoti putin cu pompa.. si nici nu prea mancai. E mai bine acum?

Cred ca e ceva mai bine, am avut sapt trecuta cateva zile in care incepusera sa curga singuri putin cand treceau cateva ore fara sa alaptez, acum nu mai curg, dar il pot pune la san la fiecare masa si apoi ii dau supliment. Eu sper sa o tinem macar asa pana la 6 luni. Conteaza oricat de putin i-as da, chiar daca uneori imi vine sa renunt.
alina89
Scris: Saturday, January 27, 2018 1:53 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
MaryPoppins wrote:
Pff, Alina, asta e si temerea mea cu atasarea. Si asa am mixed feelings cu alaptarea si ma tot incurajez eu pe mine sa fiu open minded ca poate o sa mearga...

Inawar, as vrea totusi sa am "logistica" pregatita inainte de nastere si macar mulsul sa mearga bine ca sa ii pot da laptele meu cu biberonul. Oricum nu-s o avere cupele (50 lei ambele), o sa cer info si de la producator inainte sa comand.

Eu am fost si slaba daca pot spune asa, poate trebuia insistat mai mult, dar bebe plangea intruna, ma impingea cu mainile si picioarele si se invinetea si in jurul meu toata lumea avea o parere.

De ce spui ca ai mixed feelings? Nu e musai sa se aplice si la tine cum a fost la mine sau alte fete.
Inawar
Scris: Saturday, January 27, 2018 2:27 PM
Nivel

alina89 wrote:

Cred ca e ceva mai bine, am avut sapt trecuta cateva zile in care incepusera sa curga singuri putin cand treceau cateva ore fara sa alaptez, acum nu mai curg, dar il pot pune la san la fiecare masa si apoi ii dau supliment. Eu sper sa o tinem macar asa pana la 6 luni. Conteaza oricat de putin i-as da, chiar daca uneori imi vine sa renunt.

Asa e, conteaza sa-i dai oricat ar fi. La 6 luni daca mai este lapte e bine sa-i dai pt ca se incepe diversificarea cu masa de pranz si in rest laptic. Mi-a zis o prietena ca in primele zile nu vroia sa pape nici la pranz, lua 2-3 lingurite de legume pasate si completa cu lapte de la san.
MaryPoppins
Scris: Saturday, January 27, 2018 2:28 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Mersi de incurajari, fetelor Cheek Kiss sper sa fie bine cu alaptarea, ma pregatesc psihic pt moment si incerc sa adun si tot arsenalul necesar de pompa, lanolina, comprese, mameloane de silicon etc Crazy la mine sunt bariere psihologice, adica inteleg nevoia de hranire a bebelusului si stiu ca laptele meu e cel mai bun, dar am o problema cu mancatul efectiv de la san...anyway, nu intru in detalii acum ca nu e cazul, suntem #zen si nu spunem hop pana n-am sarit gardul Lol

Inawar, mai tii minte cum se numeste consultantul in alaptare de la Premiere?
Inawar
Scris: Saturday, January 27, 2018 2:41 PM
Nivel

Mary, cand vezi ca bebelina se calmeaza la san si acolo e locul ei unde se simte protejata vei uita de bariere psihologice.
Inainte si eu aveam ganduri de genul cum va fi sa traga din san ca doar acolo e locul unde se produce placere cand ma atinge sotul Lol
Au aparut alte sentimente cand l-am pus pe bebe la san, de dragoste de mama coeur
Ne mai povestesti tu, dupa ce nasti.
MaryPoppins
Scris: Saturday, January 27, 2018 2:43 PM
Nivel

Laura, acum am citit in urma, condoleante pt pierderea bunicii tale Bye2

Sa ne spui pararea ta despre wrap tai mic cand reusiti sa-l incercati Cheek Kiss mi-a venit si wrap-ul elastic de la Manduca si tati e bucuros nevoie mare, ieri incerca tot felul de legaturi cu nasul in tutoriale pe youtube. Eu desi am insistat mult cu wrap-ul elastic, parca nu mai sunt asa de curajoasa acum, gandidu-ma ca imi lipseste indemanarea cu desarvarsire. Wrap tai-ul mic pare mult mai usor de folosit si ma tot gandesc daca are sens sa-l iau si pe asta de acum au ba.
Inawar
Scris: Saturday, January 27, 2018 2:46 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:
Mersi de incurajari, fetelor Cheek Kiss

Inawar, mai tii minte cum se numeste consultantul in alaptare de la Premiere?

Vad ca in telefon mi-am notat dna Gianina consultant alaptare. A fost tare amabila, raspundea la orice intrebare si a lasat si nr de tel in caz de probleme cand ajungem acasa.
Eu nu am mai apelat la ea, dar probabil ca vine si consiliaza si la domiciliu.
MaryPoppins
Scris: Saturday, January 27, 2018 2:46 PM
Nivel

Inawar wrote:
Mary, cand vezi ca bebelina se calmeaza la san si acolo e locul ei unde se simte protejata vei uita de bariere psihologice.
Inainte si eu aveam ganduri de genul cum va fi sa traga din san ca doar acolo e locul unde se produce placere cand ma atinge sotul Lol
Au aparut alte sentimente cand l-am pus pe bebe la san, de dragoste de mama coeur
Ne mai povestesti tu, dupa ce nasti.

Zici tu bine, ca asa tot incerc si eu sa ma "repar", gandidu-ma la dragostea pt ea hearts
MaryPoppins
Scris: Saturday, January 27, 2018 2:51 PM
Nivel

Inawar wrote:

Vad ca in telefon mi-am notat dna Gianina consultant alaptare. A fost tare amabila, raspundea la orice intrebare si a lasat si nr de tel in caz de probleme cand ajungem acasa.
Eu nu am mai apelat la ea, dar probabil ca vine si consiliaza si la domiciliu.

Sa stii ca am tot auzit de dna Gianina de la Premiere, dar n-am nici un nume de familie pe care sa i-l asociez Lol si zici ca ai plecat din spital cu bebe atasat la san cum trebuie si cu start promitator in alaptare? inainte stiu ca aveau probleme pe partea asta, multe mamici se plangeau ca nu au fost ajutate cu alaptarea.

Edit: e cumva dna asta blonda? http://www.suntmamica.ro/experti/GianinaRomanescu vad ca-i si consultant in babywearing ras apropos, voi cum va intelegeti cu sistemul ala de purtare? l-a trecut bebe la CTC au ba? Hilar
Andreea06
Scris: Saturday, January 27, 2018 2:52 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Inawar wrote:

Asa e, conteaza sa-i dai oricat ar fi. La 6 luni daca mai este lapte e bine sa-i dai pt ca se incepe diversificarea cu masa de pranz si in rest laptic. Mi-a zis o prietena ca in primele zile nu vroia sa pape nici la pranz, lua 2-3 lingurite de legume pasate si completa cu lapte de la san.

Oricum ei nu incep la 6 luni sa manance direct o masa.. cred ca o luna e de acomodare asa cu noul gust si textura, mie daca imi accepta 2-4 lingurite din ce ii dau is happy pt inceput. Tre sa cunoasca intai si apoi o sa ajunga sa pape cate o masa :)

Mary eu aveam mameloane normale si cupa B inainte. In sarcina am trecut la C si de la nastere si poate si in ultima luna de sarcina au mai crescut mameloanele. Nu as sti sa te indrum pt problema ta daaar fii zen si cat mai putin stres ca bebe simte.. stai linistita ca nu o sa stea flamand.. si daca plange putin pana se ataseaza sau reusesti sa te pregatesti nu are nimic, e chiar indicat sa planga putin primele zile mai ales fiindca plamanii inca au lichid de eliminat. O sa fie biiiine!
Inawar
Scris: Saturday, January 27, 2018 3:03 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Sa stii ca am tot auzit de dna Gianina de la Premiere, dar n-am nici un nume de familie pe care sa i-l asociez Lol si zici ca ai plecat din spital cu bebe atasat la san cum trebuie si cu start promitator in alaptare? inainte stiu ca aveau probleme pe partea asta, multe mamici se plangeau ca nu au fost ajutate cu alaptarea.

Edit: e cumva dna asta blonda? http://www.suntmamica.ro/experti/GianinaRomanescu vad ca-i si consultant in babywearing ras apropos, voi cum va intelegeti cu sistemul ala de purtare? l-a trecut bebe la CTC au ba? Hilar

Nici eu nu stiu numele de familie, asa s-a prezentat, dna Gianina. E mai in varsta si banuiesc ca are experienta.
Mi-a fost de folos pt ca efectiv mi-a arat cum sa tin sanul corect si cum trebuie sa-l prinda ca sa traga laptic. A venit impreuna cu bebe imediat dupa operatie la vreo 2 ore cand eram in salon si l-a pus la san. Inca nu aveam lapte, cateva picaturi de colostru dar conteaza sa inceapa sa traga si sa stimuleze lactatia.
Inawar
Scris: Saturday, January 27, 2018 3:07 PM
Nivel

Acum am vazut ca ai editat, da, ea e :)
E ok sistemul, l-am folosit de 2 ori cand am avut de iesit din casa asa rapid sa iau pâine.
Ma incanta ca il pun rapid, dar prefer caruciorul pt plimbari in parc sau la shopping.
laura513
Scris: Saturday, January 27, 2018 3:59 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/8/2017
MaryPoppins wrote:
Laura, acum am citit in urma, condoleante pt pierderea bunicii tale Bye2

Sa ne spui pararea ta despre wrap tai mic cand reusiti sa-l incercati Cheek Kiss mi-a venit si wrap-ul elastic de la Manduca si tati e bucuros nevoie mare, ieri incerca tot felul de legaturi cu nasul in tutoriale pe youtube. Eu desi am insistat mult cu wrap-ul elastic, parca nu mai sunt asa de curajoasa acum, gandidu-ma ca imi lipseste indemanarea cu desarvarsire. Wrap tai-ul mic pare mult mai usor de folosit si ma tot gandesc daca are sens sa-l iau si pe asta de acum au ba.

Multumesc, Mary! Cheek Kiss Acum e my guardian angel, e intr-un loc mai bun si ne vegheaza de sus... Multumesc fetelor pentru sustinere in legatura cu sotul... vom vedea noi ce decizie vom lua :) Oricum, la noi nu e doar stresul asta post-bebe, e mai complicata situatia, conteaza mult cum imi adun gandurile si sentimentele fata de el si evenimentele recente. Sper sa am puterea sa fac ce trebuie.

Mary sa stii ca wrap-taiul e fain tare darrrr am incercat de 2 ori sa pun bestiuta in el si mi-a urlat incontinuu. Bine, ca am luat-o gata nervoasa, dar nici nu m-am prins inca cum se pune ca sa leg alea rapid si nici vooorba sa mai apuc sa fac poze la cum se zbatea, ca nu stiam cum s-o scot mai repede Lol Crede-ma ca wrapul elastic e suuuuuuper simplu de pus!! Sa nu-ti fie frica de el ca nu ai de ce ras https://www.youtube.com/watch?v=C0LbdZ-7NxY Asta e clipul care m-a lamurie pe deplin. Poti exersa pe o jucarie mai mare ca sa nu enervezi bebe-ul, dar ai sa vezi ca te prinzi repede repede.

Apropo, la wrap elastic se face o singura legatura, FWCC, aia din clip. Restul se fac doar la wrap tesut (abia ALA e greu de pus... Lol ) Am si wrap tesut, cand o sa am curajul sa il incerc pe bebe am sa ma laud aici Blushing
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.