Clubul mamicilor incepatoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alina89
Scris: Friday, January 26, 2018 1:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
Ah, am uitat. Hainutele si pampersii cred ca le poti dona la spitale, sigur au nevoie mai ales ca sunt de nou nascuti. In buc parca se pot dona la crucea sosie si cateva maternitati
Sorina_85
Scris: Friday, January 26, 2018 1:57 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/21/2017
laura513 wrote:

Eu sunt relativ bine (trecand peste faptul ca a murit bunica duminica si nu am avut cum sa merg la inmormantare pale ), tati in schimb se pare ca nu prea e bine. L-au ajuns ”greutatile vietii” din urma, realizeaza ca a avea copil nu e asa simplu si se pare ca a intrat el in depresie postnatala in loc de mine. In fine, om trai si-om vedea ce va fi... eu nu mai comentez nimic.

Condoleante Laura.
Si am meu sot a avut un soc dupa ce am nascut si a vazut ce inseamna sa ai copil. Dupa cateva zile era vizibil afectat. M-am tinut de capul lui sa iasa cu baietii in oras, sa se plimbe putin, il trimiteam intr-una la cumparaturi ca sa iasa des din casa sa se ia cu altele. L-am pus sa doarma in sufragerie sa se odiheasca asa cum trebuie. Usor, usor si-a revenit. Nu e simplu nici pentru ei, au in adn instinctul de a proteja familia si cand apare primul copil sunt coplesiti pt ca isi dau seama ce responsabilitate mare e sa cresti un copil.
Cand apare un copil in peisaj relatia de cuplu e foarte incercata, toata oboseala aia si raspunderea pe care o resimt noii parinti pune presiune pe relatia lor. M-am rastit si eu de cateva ori bune la al meu si mi-a parut rau dupa aia dar efectiv oboseala aia accentuata te transforma intr-un alt om.
Oricum asta e o perioada incarcata ce va trece si o sa vezi ca lucrurile vor intra in normal, in 3 :)
Eu va doresc sa rezistati pe baricade ca nu va fii mereu asa greu. Vin si vremuri mai bune!
Pupici :* :* :*
alina89
Scris: Friday, January 26, 2018 4:44 PM
Nivel

alexutza_88 wrote:

Multumim pt.urari!!! e incantata de salteluta, se amuza maxim. da si din maini si din picioare sa atinga jucariile. buna solutie salteluta!

eu abea astept sa inceapa sa traga de ele si sa isi ridice piciorusele la gurita Hilar

pt noi leaganul electric au fost bani aruncati aiurea, nu vrea sa stea in el delooooc NuImiPasa
Andreea06
Scris: Friday, January 26, 2018 5:14 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Alina, poate o sa ii placa mai incolo putin, cine stie.. daca nu il faceti cadou sau il vindeti. Eu nu cred sa tin mamarooul si pt urmatorul copil ca atatea modele apar intre timp..
al meu sta in el cand si cand, dar cand reusesc sa il adorm in el e suuuper, constant leganat si muzica pe fundal doarme dus. Asa in brate te mai opresti, schimbi pozitia etc mereu e trezit.

Salteluta abia astept sa luam si noi sa vad daca ii place mai mult fata de carusel si ce mai are agatat asa la manerul scoicii etc.
Dana_
Scris: Friday, January 26, 2018 10:18 PM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Andreea06 wrote:
Mamici voi ce faceti cu pampersii ramasi? Am multisori nr 1 de 3 game diferite, i-as dona dar nu stiu unde cum.. sa mai eliberez spatiul.
Ma si tem sa iau pachete mai mari de 80 buc, ca imediat creste din el.. acum e imediat la limita de nr 2.. oare nr 3 il tin o perioada mai mare? Cateva luni bune? :)

Deja incerc sa le asez altfel toate, ce hainute i-au ramas mici si in dulapul meu sa scot cele de gravida ca deja cad de pe mine pantalonii. S-a retras f bine burtica. O sa fiu mai zen la cautat rochita weekendul asta :)

Si sunt zeeeen si cu soacra, dar ferma in raspunsuri si decizii.. sunt tare mandra de mine. Lol

Alina, o sa trecem noi cumva si de puseul de 3 luni. Eu nu prea l-am simtit pe primul.. si acum iar observ ca face din lucrurile ce tre sa le invete dar nu il vad mai marait neaparat. Poate la tine se intoarce roata daca a fost rau pana acum sa fie f usor acus.. colicii astia sa treaca.

Eu am inceput sa mai sar mese de colief, noaptea 2 mese consecutive sunt fara (pe la 3-4 si 7-8 dimi).. si in timpul zilei cate una mai sar. Mi se pare ca nu mai are.. cand termin sticluta asta il las fara sa vad. O fi de ajuns doar espumisan de acum..

Pampersii ii poti dona nu stiu daca sunt bebei asa mici la orfelinate , sau ii poti vinde daca ai ff multi bagi anunt pe olx , ma gandesc ca sunt in pachet..si nu sunt nici ieftini dar faci o reducere ceva, vezi cum crezi ca e mai ok . Noi am trecut demult la nr 2 altfel ii luam eu de la tine .
Am depus azi dosarul pt indemnizatie si mi-a zis ca in ultima vreme dureaza 2 luni jumate - 3 luni . I-am zis ca in Floresi au zis 5 luni si mi-a zis ca dosarele sunt pe judet si ca au fost cazuri dar mai demult
Intrebai de Huggies pants , sunt curioasa si eu cine a folosit cum sunt ..am vazut azi ca nr3 este de la 6 kg si ma tenteaza sa cumpar cand ajunge piciul la 6 kg
Va ziceam acu ceva vreme ce diferente mari sunt intre magazine la scutece si la farmacii ....azi am crezut ca mor de nervi ...ce tupeu au astia cu farmaciile ....am luat protectis cu 36 lei luna trecuta ...azi am mers in vreo 5 farmacii diferite toate cu preturi de 60 - 65 lei ..mi se parea ca exagereaza si m-am dus de unde am cumparat initial ..evident tot 36 lei . Am vrut sa iau suzeta aia avent cum ai tu Andreea si erau la 60 lei ..am zis n-are cum ca pe emag erau mai ieftine si merg la alta farmacie dar nu aveau pe stoc insa era la 40 lei s-a uitat farmacista pe calc . In fine...acu stiu si eu ce excroci sunt , ce adaos au unii si n-am ce face decat sa zbor din "florare in floare" pana gasesc mai ieftin , daca era diferenta de cativa lei mai ziceam dar nu zeci de leiuff
alina89
Scris: Friday, January 26, 2018 10:48 PM
Nivel

Dar oare nu puteti comanda lunar de pe bebetei tot ce va trebuie pt urmatoarea luna? Protectisu parca e 31. La fel erau si cu iridium 28 si in farmacii 60. Scutece, aleze, comprese, ser fiziologic, servetele umede astea le avem lunar pe lista si mergem la sf lunii si luam mereu cat sa ajunga pt toata luna viitoare. Elevit tot de la ei iau 50 lei, ceaiuri si alte vitamine si acum am inceput si cu shamponu si balsamul pentru mine. Bepanten unguent 32.5 lei parca de 100g. Nu se merita asa oare? Restul farmaciilor sunt hoti tare..
Dana_
Scris: Friday, January 26, 2018 11:06 PM
Nivel

Poate comand si la ei daca am mai multe de luat . Eu folosesc servetele babylove ..imi plac alea fara miros ; sampon si altele am primit din state. Am vazut ca au preturi bune dar merita doar cand iau ma multe
Andreea06
Scris: Friday, January 26, 2018 11:19 PM
Nivel

Danaaa de unde protectis la 36 lei? Noi doar pe la 50-55 lei am gasit. Acu am luat cu sormea pe bebetei o comanda si acolo e pe la 30 lei.. nu puteam sa cred.

M-as bucura tare sa avem banutii in 3 luni, ar fi perfeeect.

Eu o sa incerc pants boy aceia o data, iau pachet mic intai.
Dana_
Scris: Friday, January 26, 2018 11:58 PM
Nivel

Andreea06 wrote:
Danaaa de unde protectis la 36 lei? Noi doar pe la 50-55 lei am gasit. Acu am luat cu sormea pe bebetei o comanda si acolo e pe la 30 lei.. nu puteam sa cred.

M-as bucura tare sa avem banutii in 3 luni, ar fi perfeeect.

Eu o sa incerc pants boy aceia o data, iau pachet mic intai.

La farmacia Remedium .
Iar colief am luat luna trecuta la o farmacie ..am uitat numele dar o sa caut din nou ..si era muult mai ieftin cu 59 lei am luat sticluta mica iar cea mare era pe la 70 si ceva . Bonisan e ok pretul la ducfarm ...na ca deja incep sa cunosc mai bine ce farmacii avem ..si sa vanez preturi Lol
Pai imediat puteti proba pants...cate kg are bebe? Noi vreo 4,7 kg asa ca mai tre sa astept putin pana sa probam . Faza e ca astia nu sunt elite..sa nu cumva sa fie mai slab calitativ...cum sunt de ex huggies normali fata de elite ( nu am incercat huggies normali dar din ce am citit nu sunt prea ok)

Andreea06
Scris: Saturday, January 27, 2018 12:10 AM
Nivel

Dana_ wrote:

La farmacia Remedium .
Iar colief am luat luna trecuta la o farmacie ..am uitat numele dar o sa caut din nou ..si era muult mai ieftin cu 59 lei am luat sticluta mica iar cea mare era pe la 70 si ceva . Bonisan e ok pretul la ducfarm ...na ca deja incep sa cunosc mai bine ce farmacii avem ..si sa vanez preturi Lol
Pai imediat puteti proba pants...cate kg are bebe? Noi vreo 4,7 kg asa ca mai tre sa astept putin pana sa probam . Faza e ca astia nu sunt elite..sa nu cumva sa fie mai slab calitativ...cum sunt de ex huggies normali fata de elite ( nu am incercat huggies normali dar din ce am citit nu sunt prea ok)

Are vreo 5,5, avea 5,8 cu hainute subtiri ieri..

Pai incerc sa vad, ma interesa noaptea cand il las mai multe ore neschimbat.

O sa iau si eu de la farmaciile astea.
MaryPoppins
Scris: Saturday, January 27, 2018 12:39 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Fetelor, inca o intrebare prostuta: vi s-au marit mameloanele dupa nastere? Eu am sanii mari insa mameloanele sunt minuscule, parca o idee au mai crescut acum in sarcina, dar tot mici rau sunt uff mi-a venit ieri pompa de san si am incercat cupa standard de 28 mm cu care vine pompa - geez, imi acopera areola aproape cu totul uff va trebui sa-mi comand separat o marime mai mica de cupa, dar nu stiu daca sunt sanse sa se modifice dimensiunea mameloanelor dupa nastere. Deocamdata ma incadrez la cupa cea mai mica de 20 mm (dimensiune a mameloanelor pana in 17 mm). M-am masurat dupa cum recomanda producatorul aici: https://www.youtube.com/watch?v=qln6TtGZbCY
alina89
Scris: Saturday, January 27, 2018 12:56 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:
Fetelor, inca o intrebare prostuta: vi s-au marit mameloanele dupa nastere? Eu am sanii mari insa mameloanele sunt minuscule, parca o idee au mai crescut acum in sarcina, dar tot mici rau sunt uff mi-a venit ieri pompa de san si am incercat cupa standard de 28 mm cu care vine pompa - geez, imi acopera areola aproape cu totul uff va trebui sa-mi comand separat o marime mai mica de cupa, dar nu stiu daca sunt sanse sa se modifice dimensiunea mameloanelor dupa nastere. Deocamdata ma incadrez la cupa cea mai mica de 20 mm (dimensiune a mameloanelor pana in 17 mm). M-am masurat dupa cum recomanda producatorul aici: https://www.youtube.com/watch?v=qln6TtGZbCY

Eu am sanii mari si mameloanele mici, am avut probleme cu alaptarea din spital din pacate, bebe nu se putea atasa nicicum. De cate ori incerca sa prinda memelonu se afunda in san, fac masaj inainte sa il pun, folosesc si o mini pompita care scoate mamelonul mai in afara, rar functioneaza. Din pacate doar cu protectia de mameloane pot alapta, imi aduceau asistentele si in spital cat am stat.
Inawar
Scris: Saturday, January 27, 2018 1:05 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
La mine sfarcul nu e iesit in afara dar nici infundat. S-a format cand am inceput sa alaptez.
Poate e mai bine sa astepti sa masori atunci cand pui bebelina la san si vezi cat se formeaza.
Inawar
Scris: Saturday, January 27, 2018 1:10 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
alina89 wrote:

Eu am sanii mari si mameloanele mici, am avut probleme cu alaptarea din spital din pacate, bebe nu se putea atasa nicicum. De cate ori incerca sa prinda memelonu se afunda in san, fac masaj inainte sa il pun, folosesc si o mini pompita care scoate mamelonul mai in afara, rar functioneaza. Din pacate doar cu protectia de mameloane pot alapta, imi aduceau asistentele si in spital cat am stat.

Cum e lactatia? Spuneai acum ceva timp ca scoti putin cu pompa.. si nici nu prea mancai. E mai bine acum?
MaryPoppins
Scris: Saturday, January 27, 2018 1:22 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Pff, Alina, asta e si temerea mea cu atasarea. Si asa am mixed feelings cu alaptarea si ma tot incurajez eu pe mine sa fiu open minded ca poate o sa mearga...

Inawar, as vrea totusi sa am "logistica" pregatita inainte de nastere si macar mulsul sa mearga bine ca sa ii pot da laptele meu cu biberonul. Oricum nu-s o avere cupele (50 lei ambele), o sa cer info si de la producator inainte sa comand.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.