Clubul mamicilor incepatoare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Dana_
Scris: Wednesday, January 24, 2018 6:26 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/23/2017
Andreea06 wrote:
Laura, trecem noi si peste astea. Mai bine sa fie protejati.

Eu am mers si am depus dosarele pt indemnizatie si alocatia de stat. OMG mi-a zis doamna ca alocatia vine in 3 luni dar indemnizatia poate dura si 4-5 luni!!! Cred ca lesin, ca nu putem sta atata fara un salar.. sper sa vina tot in 3 luni cum zic unele mamici pe fb.. uf. In febr inca intra salariul pe ianuarie, deci o luna e acoperita deja..

Am luat din lidl maieuri de alaptat, mi-am luat marimea M, sa le probez.. sper ca sunt ok. Asa purtam inainte, burtica s-a retras destul, ar trebui sa fie ok.

Alina, multumesc pt urare, din fericire sotul o sa lucreze de acasa 5 sapt incepand de luni, fiindca se muta la alt sediu si inca nu e terminat. Yupiiiiiiiii. Pleaca la 4 dupa socri, ii facem baita la bebe inainte, si revine abia maine seara tarziu. Sper sa ma descurc sa fie bebe cumintel.

Ah si iar e racit sotul, nu stiu ce virusi au colegii lui dar ooooof.

Astept preotul acum intre 12 si 14 pt rugaciunea aceea de 40 zile, nu am apucat sa o fac.

OMG 5-6 luni Cray . Asta citeam si eu pe net ca dureaza cateva luni dar la Cluj mi-au spus ca 2 luni jumate -3 luni . Vineri primesc si eu in sfarsit o hartie care o astept de mai bine de o luna ca sa pot depune dosarul pt indemnizatie .
Baiatul cel mare e racit dar il tin la distanta , sta in camera lui si i-am dat medicamente . Daca se raceste sotul il trimit in alta camera iar daca ma racesc eu imi pun mascaCrazy desi nu stiu daca ajuta dar imi e tare groaza sa nu-l imbolnavesc pe micut
Apropo de botez , eu sper sa nu ai surprize cu cadouri dar probabil ca aici in zona asa sunt obisnuiti oamenii , nu stiu ..eu n-am fost niciodata la un botez la restaurant , la noi se tin acasa . Personal m-as simti prost sa merg cu un cadou cand defapt e ca o nunta..dar acu depinde si de om .
Ah si cu rugaciunea de 40 zile sau dupa 10 zile ..eu chiar nu stiam de asa ceva , ori sunt obiceiuri din alte zone..ori sunt eu prea pacatoasa si habar n-amCrazy
Dana_
Scris: Wednesday, January 24, 2018 6:35 PM
Nivel

Sani lasati ? Ahaha am si uitat cum sunt normali Hilar Eu inca sper sa-mi conving sotul pt lifting ...desi il bat la cap de vreo 10 ani , poate reusesc intr-o buna zi . Vreau doar sa ma simt bine din nou :)
Si ca tot vorbeam de sani ..stiti cumva daca se poate face eco mamara in timpul alaptarii ? Nu ma doare nimic dar nu mi-am facut eco de vreo 3 ani ..
Tampoane de sani si eu folosesc tot timpul , chiar nu pot fara . Eu am alta problema...sutienele care ma dispera , nu prea gasesc marimea mea care sa stea si ok , merg zilele astea la magazinul de prezentare de la jolidon , sper ca imi gasesc ceva ok . Alea din lidl nu sunt bune pt sani mari ca ai mei , nu sustin sanii deloc , cu sau fara ele parca e la fel pt mineuff . Am ceva sutiene din Sua dar nici alea nu-mi plac , off eu am o mare problema cu saniiLol

alina89
Scris: Wednesday, January 24, 2018 6:45 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Andreea, foarte misto ideile cu botezul, eu nus asa creativa si acum trebuie sa ma reorientez si catre alta solutie pt amenajare, ceva mai ieftin. Ce am gasit noi era suuuper, dar nu e in bugetul nostru si invitatiile mi se par scumpe, dar nici nu ma pricep la preturi pt astea, o sa mai caut si in alta parte sa cer oferte.. cum a fost singura?

Dana, din ce stiam eu nu se face pe perioada alaptarii eco mamara. Zici bine cu liftingil ala Lol
Andreea06
Scris: Wednesday, January 24, 2018 7:16 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Dana apai cred ca o sa sun zilele astea la cluj sa intreb. Ca oricum la ei ajung si astea din floresti.
Poate n-a stiut bine doamna... sau intrebi tu cand mergi? Speeer sa fie asa, 3 luni...

Cu sutienele, eu am doar bustierele care sustin asa mai bine, maieurile h&m sau lidl nu fac asta dar imi plac si ele. Sutien buretat asa nu am.

Cu botezul nu stiu.. sper sa fie ok... am ales si meniu si bautura mai scumpa din cele 2-3 variante avute, acu parca regret.. dar oricum 15 lei in plus sau minus de pers tot aia e daca ma trezesc cu cadouri.

Alina, invitatii din acelea uzuale sunt cam pe la 2 lei. Mai medium sunt de pe la 4-5 lei si tot urca pretul... acuma e o hartie care anunta evenimentul, toata lumea o arunca apoi..

A fost bine singura, am avut si musafirii, am avut noroc bebe ca a dormit dupa cumparaturi si am apucat sa fac niste bruschete cu somon si wltele cu rosii sa servesc, apoi a papat si a dormit iar repede dupa ce au venit ei, pana a vrut papa la 3 ore de la masa anterioara. Atunci au plecat ei.. daca era sotul ma puteam retrage eu 20 min dar asa.. nu i-am retinut nici eu. Am stat 2 ore jum in povesti, a fost super sa mai vorbesc cu adultii :)

Astept sa vina sotul.. mai au vreo 2 ore.

Am comandat tortul, cu caramel, oreo si zmeura ceva, am ales. Mai caut entertainment la copii..

AriaM
Scris: Wednesday, January 24, 2018 10:04 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
O intrebare pt mamicile care au pus hainutele in cutii organizatoare: cum e la mai indemana, sa le ordonez dupa tip (adica body, salopete, panatalonasi, etc) sau dupa marime dar totul la gramada? Mersi mersi
Andreea06
Scris: Wednesday, January 24, 2018 10:09 PM
Nivel

AriaM wrote:
O intrebare pt mamicile care au pus hainutele in cutii organizatoare: cum e la mai indemana, sa le ordonez dupa tip (adica body, salopete, panatalonasi, etc) sau dupa marime dar totul la gramada? Mersi mersi

Dupa categorie si eventual sa iti lasi doar 56 si 62 in prima faza. Sau si 50 daca ai. Si le pui separate si in ordine dupa marime, in fata cele mai mici. Eu asa am facut. Eventual intre ele in cutie poti pune un cartonas cu mar. 62 gen sa stii de unde incep cele mai mari.
AriaM
Scris: Wednesday, January 24, 2018 10:14 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
MersiCheek Kiss

Andreea06 wrote:

Dupa categorie si eventual sa iti lasi doar 56 si 62 in prima faza. Sau si 50 daca ai. Si le pui separate si in ordine dupa marime, in fata cele mai mici. Eu asa am facut. Eventual intre ele in cutie poti pune un cartonas cu mar. 62 gen sa stii de unde incep cele mai mari.
Andreea06
Scris: Thursday, January 25, 2018 7:46 AM
Nivel

Sunt trista.. they grow up so faaaast!!

Fatuca aceea de va ziceam de ea ca face la san cand termina.. nu o mai vad tot timpul. Deja e mai chill, stie ce si cum si doar uneori o mai face, mai rar mi se pare. O vreau inapooooooi! Cray
alina89
Scris: Thursday, January 25, 2018 8:30 AM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Andreea06 wrote:
Sunt trista.. they grow up so faaaast!!

Fatuca aceea de va ziceam de ea ca face la san cand termina.. nu o mai vad tot timpul. Deja e mai chill, stie ce si cum si doar uneori o mai face, mai rar mi se pare. O vreau inapooooooi! Cray

Picioare si pumni nu iti iei intruna? Eu am impresia ca al meu vrea sa ma scuteasca de bani la dentist. Lol mi-a facut si rani la maini, nu stiu cum a reusit cu unghiile proaspat taiate, iar de sani ma ciupeste valeeeeu hainoroc

Apropo, voi reusiti sa alaptati din pozitia culcat pe laterala, e asa laudata de toata lumea, dar parca mi se pare asa incomoda, trebuie mai mult practice cred..
korina
Scris: Thursday, January 25, 2018 9:40 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/3/2016
alina89 wrote:

Picioare si pumni nu iti iei intruna? Eu am impresia ca al meu vrea sa ma scuteasca de bani la dentist. Lol mi-a facut si rani la maini, nu stiu cum a reusit cu unghiile proaspat taiate, iar de sani ma ciupeste valeeeeu hainoroc

Apropo, voi reusiti sa alaptati din pozitia culcat pe laterala, e asa laudata de toata lumea, dar parca mi se pare asa incomoda, trebuie mai mult practice cred..

E cea mai buna pozitie de alaptat..mai ales ca poti sa si dormi in acelasi timp.
Sa vedeti cand o sa creasca mai mari bebeii si o sa le dea dintisorii.A mea musca si se uita la mine sa vada daca zic ceva,apoi iar musca pana ii zic ca nu e voie..dupa ce o cert papa frumos,dar ma cearta si ea inainte de astahearts
Andreea06
Scris: Thursday, January 25, 2018 10:03 AM
Nivel

alina89 wrote:

Nu ma bate inca, pune manuta pe san dar nu doare.

Eu pot si culcat sa alaptez, dar sa imi pun perna intre picioare si sa nu stau in cot. Pun o perna la gat, umarul si mana mea sa fie sub perna si mana intinsa deasupra capului lui.

Atata ca prefer mai mult cea in brate in fata, ca lateral mi se pare ca tre sa ii tin sanul sa nu il sufoce. Si aici tre pozitionat el mai oblic adica lipit de tine la burtica si apoi la san mai departat putin, ca sa nu fie sufocat asa. Sa aiba barbia in san si nasucul departat, mai in spate capusorul asa.

In brate imi pun o perna sub cot unde are el capul si n-am treaba. I-am taiat si unghiute la maini cand papa, puneam capusorul lui pe perna aceea si statea fix iar eu aveam mainile libere sa operezLol
Dana_
Scris: Thursday, January 25, 2018 1:34 PM
Nivel

Andreea06 wrote:
Dana apai cred ca o sa sun zilele astea la cluj sa intreb. Ca oricum la ei ajung si astea din floresti.
Poate n-a stiut bine doamna... sau intrebi tu cand mergi? Speeer sa fie asa, 3 luni...

Cu sutienele, eu am doar bustierele care sustin asa mai bine, maieurile h&m sau lidl nu fac asta dar imi plac si ele. Sutien buretat asa nu am.

Cu botezul nu stiu.. sper sa fie ok... am ales si meniu si bautura mai scumpa din cele 2-3 variante avute, acu parca regret.. dar oricum 15 lei in plus sau minus de pers tot aia e daca ma trezesc cu cadouri.

Alina, invitatii din acelea uzuale sunt cam pe la 2 lei. Mai medium sunt de pe la 4-5 lei si tot urca pretul... acuma e o hartie care anunta evenimentul, toata lumea o arunca apoi..

A fost bine singura, am avut si musafirii, am avut noroc bebe ca a dormit dupa cumparaturi si am apucat sa fac niste bruschete cu somon si wltele cu rosii sa servesc, apoi a papat si a dormit iar repede dupa ce au venit ei, pana a vrut papa la 3 ore de la masa anterioara. Atunci au plecat ei.. daca era sotul ma puteam retrage eu 20 min dar asa.. nu i-am retinut nici eu. Am stat 2 ore jum in povesti, a fost super sa mai vorbesc cu adultii :)

Astept sa vina sotul.. mai au vreo 2 ore.

Am comandat tortul, cu caramel, oreo si zmeura ceva, am ales. Mai caut entertainment la copii..

Maine depun dosarul si intreb iar :)
De unde ti-ai luat bustiera pt alaptat ? Online am vazut dar as vrea in magazin sa pot proba
Dana_
Scris: Thursday, January 25, 2018 1:49 PM
Nivel

alina89 wrote:

In pozitia culcat pe lateral il alaptez cam tot timpul , mie asa imi e mai comod
Nu stiu daca am retinut bine...voi faceti botezul peste cateva luni ? Noi am vrea prin iunie cand ar fi si alti membrii ai familiei acasa dar nu stiu daca e ok asa tarziu..
Diana1489
Scris: Thursday, January 25, 2018 2:17 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/4/2016
Dana_ wrote:

In pozitia culcat pe lateral il alaptez cam tot timpul , mie asa imi e mai comod
Nu stiu daca am retinut bine...voi faceti botezul peste cateva luni ? Noi am vrea prin iunie cand ar fi si alti membrii ai familiei acasa dar nu stiu daca e ok asa tarziu..

Dana si noi tot in iunie facem botezul. Abia atunci putem merge acasa . Eu zic ca nu se intampla nimic. pupici
Dana_
Scris: Thursday, January 25, 2018 2:24 PM
Nivel

Diana1489 wrote:

Dana si noi tot in iunie facem botezul. Abia atunci putem merge acasa . Eu zic ca nu se intampla nimic. pupici

Ma bucur ca nu sunt singura
Ce bebelina frumoasa ai Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.